Şimdi Ara

ASUS M2A VM 690 G HAKKINDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
5.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARKADAŞLAR 05.05.2007 GÜNÜ AŞAĞIDAKİ PARÇALARDAN OLUŞAN BİR MAKİNE TOPLADIM

ASUS M2 VM 690G
    AMD 3600 X2
    TWİNMOS 1GB 533 MHZ DDR2
    160 GB SAMSUNG SATA 8MB CACHE
    17" DATRON LCD
    SAMSUNG DWD WRİTER
    BİEN 350 WATT KASA
    PEGASUS VC5U WEB CAM

SİSTEMİ MONTE EDİP WİN XP KURULUMUNA GEÇTİM. KURULUMDA DONANIM İNCELEMELERİ TAMAMLANDIKTAN SONRA HARDDİSKİ C VE D DİYE 2 BÖLÜME AYIRIP C YE WİNİ KUR DEDİM.
    LİSANS SÖZLEŞMESİ EKRANININ GELMESİ UZUN SÜRDÜ. SONRA NORMAL ŞEKİLKDE KURULUMU TAMAMLADIM. PROBLEM YOK OYUNLARDA TEST FİLAN SİSTEM CANAVAR. ANCAK BİLGİSAYARI BAŞLATIRKEN HAREKET EDEN WİN XP SATIRI 2. TURDA YAKLAŞIK 20 SANİYE BEKLEYİP SONRA DEVAM EDİYOR. BU BEKLEMEYİ BİR TÜRLÜ ÇÖZEMEDİM. HARDDİSK DEĞİŞTİRDİM SORUN AYNI. ACABA BU BEKLEMENİN SEBEBİ NE OLABİLİR? ÖZELLİKLE BU ANAKARTI KULLANAN ARKADAŞLAR SİZDEDE AYNI SORUN VARMI? ARKADAŞLAR KISA SÜREDE CEVAPLARINIZI VE YORUMLARINIZI RİCA EDİYORUM. EĞER KARTTA BİR PROBLRM VAR İSE İADE SÜRESİ GEÇMEDEN DEĞİŞTİREYİM. HEPİNİZE ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

• bende de imzamdaki sistem var.fakat bu asusun anakartından memnun diilim.pek stabil gelmedi bana anlayamadiim bi nedenle arada sırada kitliyo makinayı...
    anakartı deiştirmeyi düşünüyorum
  • Biraz sabır lazım çhipset çok yeni bios ve amd güncellemeleri ile stabilite kazanacaktır.
  • arkadaşlar bende asus m2a-vm anakart kullanıyorum geil 2* 1gblık 800mhz 4-4-4-12 lik remlerimi 667 5-5-5-18 de kullanabiliyorum maalesef..
    ne biçim iştir bu ne bçim asustur bu aynı remi 800 mhz e çekiyorum ki zaten ram orjinal ayarlarında onu destekliyo.. reset üstüne reset atıyo bende anakartı değiştiricem 280 ytl ye ram aldık doğru düzgün kullanamıyorum bile şimdi ya msı nın 690g sini yada biostarın 690g sini alıcam..
  • ANCAK BİLGİSAYARI BAŞLATIRKEN HAREKET EDEN WİN XP SATIRI 2. TURDA YAKLAŞIK 20 SANİYE BEKLEYİP SONRA DEVAM EDİYOR. BU BEKLEMEYİ BİR TÜRLÜ ÇÖZEMEDİM. HARDDİSK DEĞİŞTİRDİM SORUN AYNI. ACABA BU BEKLEMENİN SEBEBİ NE OLABİLİR? ÖZELLİKLE BU ANAKARTI KULLANAN ARKADAŞLAR SİZDEDE AYNI SORUN VARMI? ARKADAŞLAR KISA SÜREDE CEVAPLARINIZI VE YORUMLARINIZI RİCA EDİYORUM. EĞER KARTTA BİR PROBLRM VAR İSE İADE SÜRESİ GEÇMEDEN DEĞİŞTİREYİM. HEPİNİZE ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

Merhaba arkadaşım aynı sorun bende de oluyor bende 20 saniye değil yaklaşık 10 saniye civarı ekran donuyor gibi duruyor sonra devam edip açılıyor(durma işlemi hareket çubugu herseferinde saga yapışık oldugu zaman duruyor) yani herzaman aynı yerde oluyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: hukumdar22

arkadaşlar bende asus m2a-vm anakart kullanıyorum geil 2* 1gblık 800mhz 4-4-4-12 lik remlerimi 667 5-5-5-18 de kullanabiliyorum maalesef..
    ne biçim iştir bu ne bçim asustur bu aynı remi 800 mhz e çekiyorum ki zaten ram orjinal ayarlarında onu destekliyo.. reset üstüne reset atıyo bende anakartı değiştiricem 280 ytl ye ram aldık doğru düzgün kullanamıyorum bile şimdi ya msı nın 690g sini yada biostarın 690g sini alıcam..

aynı sorun bende de var.biostan 400Mhz yapmama rağmen geil ramleri 367 Mhz de görüyo benim pc de kitleniyordu bugün yaptiim testler sonucunda ramlerden birinin problemli olduğunu tespit ettim.yarın gidip deiştiricem.

• valla ben böyle rezil bir kart görmedim daha bir hafta önce bir arkadaşa topladık şimdi ob ses kartını tanımıyor belki 10 defa format attık sistemi kasa dışında denedik microsoftun birkaç yamasını bulup denedik yok ses kartını görmüyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SATILIK : ASUS P45 P5Q-E ANAKART
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar asus bu chipsette (690g - 1250) faka basmış benim bu kadar büyük şirketim olacak asus gibi bu kartları geri çeğırıp toplattırırım.. bu kadar kepazelik olmaz yaw.. intel anakarttan şikayetçiydim bir daha almam dedim şimdide asus anakarttan şikayetçiyim kesinlikle artık asus marka bişey almam.. özelliklerinde maximum 800mhzlik ram yazıyo benim geilleri performanlı bir şekilde sadece 667mhz de ve 5-5-5-18 de çalıştırabiliyorum alla alla ee o zaman nereye gitti bizim düşük zamanlı performans özelliği.. yok abicim değişimini istedim asussun eğer kabul ederseler ki edecekler zaten msi yada biostar düşünüyorum ama tabii ilk terciğim msi..
  • Mr. Elektronic

bu arkadaşın problemi bende de varrrr
    ne yapacaz bu problemle

asus türkiyeye nasıl ulaşırız yardımcı olursanız sevinirimmmm
  • mr.elektronic ve bu xp çubuğunda bekleme yaşayan diğer arkadaşlar...zamanında bu problemden dolayı kafayı yiyen birisi olarakbu sorunu farklı bir, sp2 li xp cd si deneyerek çözmüştüm...bi denemenizi öneririm sizede... farklı bi xp sp2 cd siyle yeniden kurulum yapın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi righteous@ -- 8 Mayıs 2007; 13:15:13 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: hukumdar22

arkadaşlar asus bu chipsette (690g - 1250) faka basmış benim bu kadar büyük şirketim olacak asus gibi bu kartları geri çeğırıp toplattırırım.. bu kadar kepazelik olmaz yaw.. intel anakarttan şikayetçiydim bir daha almam dedim şimdide asus anakarttan şikayetçiyim kesinlikle artık asus marka bişey almam.. özelliklerinde maximum 800mhzlik ram yazıyo benim geilleri performanlı bir şekilde sadece 667mhz de ve 5-5-5-18 de çalıştırabiliyorum alla alla ee o zaman nereye gitti bizim düşük zamanlı performans özelliği.. yok abicim değişimini istedim asussun eğer kabul ederseler ki edecekler zaten msi yada biostar düşünüyorum ama tabii ilk terciğim msi..

+10000000000

• +10000000000

?????????
  • Aynı anakarttan bende aldım ama daha kullanamadım. Hdd gelmedi. İnşallah sorun çıkmaz
  • Arkadaşlar Geil DDR2 800 4-4-4-12 zamanlamalı ramleri kullananlar acaba ram voltajını 2.1 v yaptılarmı ? Yapmadıysan o değerleri görmemeniz normal, yok eğer yaptıysanız bios güncellemesi ile muhakkak düzeltirler. Asus anakartlar genelde yeni çıkan chipsetleri hemen piyasaya vermeleri ile ünlü ama doğal olarak aceleye gelen bu kartlarda genelde biosları tam performanslı olmadan son kullanıcıya geliyor. 1-2 yeni biosla sorunu çözerler ama sizede sıkıntı yaşatırlar bu arada.
  • ben asusu m2a mvp kullanıcısı olarak ilk anda bu problemleri yaşadım fakat sonra 401 biosu yeniden yükleyince sorunların çoğu gitti.oem ddr2 800 ramlari sorunsuz çalıştırıyor.ayrı hiç voltajsız ufak ayarla 2400 mhz ye çıktım.satbil 3dmark aldım...fakat bencede bir sonraki bios ile sorunlar dahada azalır...
  • alakası yok arkadaşlar bende iki adet var (asus m2a-vm) abimle ikimizde sakın almayın baştan kingston ramlerim vardı 2 adet 512mb lık 667mhz de sorun yoktu ama diğer arkadaşların da bahsettiği xp çizgisinde takılmalar oluyodu.. sonra bende ramler yetersiz kalıyo diye geil ultra 2 adet dual 800mhz aldım ama oyunlarda beni reset manyağı yaptı aldığım yerin teknik servisine götürdüm abi bunları 667mhz de kullan dedi ne alaka ya dedim baksana üstünde 800mhz yazıyo mecburmuyum dedim sonra bir daha kasayı getir dedi bakalım bir daha götürdüm bu seferde dual yerine singel bağlamışlar abi tamam sorunu bulduk şimdi reset atmıyo dediler.. ooo güzel o zaman dedim bi baktım ramleri singel takmışlar abi ben sorunumu anlatamadım herhalde dedim benim singel çalışınca zaten bi sorunum oluyo demedim ki dual da sorun yaratıyo ve reset atıyo.. bana bir daha getir dedi bende kasadan söktüm iki anakartıda götürdüm bunların değişimini istiyorum dedim kardeşim sen neden söktün dedi bana adam arızalı yapamadınız değişimini istiyorum ondan dedim.. yok yok olmaz biz bu işi halledicez sen bana bir daha getir kasayı dedi bende kızdım büyük ihtimalle şikayetçi olacam..üstelik ben piyasada 130 ytl olan kartı sırf sorun yaşamayım diye 165ytl ye aldım ama durum ortada..
    onun için arkadaşlar sakın asus marka 690g anakart almayın herkez burda biosun eskidir diyo suanda asusun en son biosu 503 yüklü en son çıkan driverlar yüklü.. yinede dual olarak ram larimi çalıştıramıyo.. ya 667mhz lık ram alın kullanın yada bu anakartı hiç almayın ebn aldım yandım sizde yanmayın.. msi kullanıcılarından hiç ses çıkmadı ben msi düşünüyorum.. yada bu sefer çok kızdım dfi 580 çipset anakartta alabilirim.. saygılar..

• 2-3 gün içinde bu kartı alacaktım.yazılanlara bakılırsa direkten dönmüşüm.asus bu kartta ortalığı biraz batırmış gibi duruyor. zamanla düzelir ama ne kadar bir zaman?

yine bir bekleme sürecine girdim.ama bu sefer msi k9n ultra 570 üzerinde duruyorum.bunun da çipseti ısınıyormuş ama stabilmiş.38-40 dolarlık idareten bir ekran krtı alcaz artık.
  • Ben de alacaktım wazcaydım sağolun
  • ben de 690G çipset"li olan asus alıcaktım bu konuyu okuduktan sonra vaz geçtim.Bir kaç gün içinde toplıyacam sistemi MSI 690G olan karttan alıcam bu durumda umarım onda bir sorun olmaz,sorun yaşayan arkadaş varsa lütfen burada belirtsin
  • Online donanım satan bir sitede bu anakartın ürün açıklamasının "ek özellikler" kısmında şöyle bir ifade yer alıyor:

"Dual Display Desteği VGA+DVI-D (DVI-D, RGB sinyallerini CRT Monitöre Çevirmez)"

Bir CRT monitör kullanıcısı olarak bunun ne anlama geldiğini merak ettim. Konu hakkında bilgisi olanlar bunun ne anlama geldiğini açıklarlarsa sevinirim.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.