Şimdi Ara

ASUS M2A VM 690 G HAKKINDA (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
5.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iki monitör kullanacaksan biri vga ise diğeri dvi olmalı diyor. Yani adaptör kullanarak iki vga çıkışı elde edemezsin.
    quote:

Orjinalden alıntı: yuksek

Online donanım satan bir sitede bu anakartın ürün açıklamasının "ek özellikler" kısmında şöyle bir ifade yer alıyor:

"Dual Display Desteği VGA+DVI-D (DVI-D, RGB sinyallerini CRT Monitöre Çevirmez)"

Bir CRT monitör kullanıcısı olarak bunun ne anlama geldiğini merak ettim. Konu hakkında bilgisi olanlar bunun ne anlama geldiğini açıklarlarsa sevinirim.
  • İki monitör kullanınca görüntü paralel (aynı) oluyor değil mi?
  • Arkadaşlar bu anakarttan bende aldım.
    Bende Kingston 667 DDR ram kullanıyorum. Ramlerle ilgili herhangi bir sorun yok.
    Bazı sorunlar vardı ama Bios güncellemesinden sonra düzelti.
    Reset olayına gelince. Ati'nin sitesinden Dirverler'ı yükledikten sonra makina resetlemeye başladı.
    onları kaldırıp ASUS'un sitesinde bulunan chipset driver'ı kurdun (yaklaşık 150 MB boyuntunda olan). şimdi sorun düzeldi.
    En son bios versiyonu 0305 ama asusun bir iki bios güncellemesi daha yapması gerekiyor galiba.
    Bende şimdilik bi sorun yok performansıda gayet iyi.

Kardeşimle beraber birer tane aldık. şimdilik bi şikayetimiz yok.

Bu arada Ses kartını tanıtamayan arkadaşın 10 defa windows kurup format atma sabrını tebrik etmek isterim.
    Şahsen böyle bir durumda ben ikinci dafadan sonra, anakartın arızalı olabileceğini düşünerek değişim için garantiye yollardım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snd -- 14 Mayıs 2007; 16:37:23 >
  • Arkadaşlar bu arada AMD X2 64 65 nm işlemciler maximun 730 MHz'de çalışıyormuş.
    Yani 800 MHZ bellek olsa bile işlemci en fazla 730'a kadar ulaşabiliyormuş.
    Bu kart bence ofis, multimedya ve oyun aynamayan ev kullanıcılarına hitap ediyor.
    Böyle bir durumda 533 MHZ Ram kullansanızda farketmiyor.
    OnBoard ekran kartı X1250 en fazla 400 MHz bellek hızı destekliyor bildiyim kadarıyla.

Eğer oyun oynayacaksanız bence on board ekran kartı olmayan bir anakart alıp iyi bir ekran kartı takmanız daha doğru olur.

533, 667 yada 800 MHZ RAM hızıda ev ve ofis kullanıcıları için zaten çok fazla fark yaratmıyor.

Ben iki tane 1GB 667 MHZ Ram kullanıyorum ve performans olarakda gayet iyi.
    Bu bilgisayarda oyun oynamıyorum ama giriş ve orta düzey kullanıcılar düzeyinde web ve grafik design içinde yeterli.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yuksek

Online donanım satan bir sitede bu anakartın ürün açıklamasının "ek özellikler" kısmında şöyle bir ifade yer alıyor:

"Dual Display Desteği VGA+DVI-D (DVI-D, RGB sinyallerini CRT Monitöre Çevirmez)"

Bir CRT monitör kullanıcısı olarak bunun ne anlama geldiğini merak ettim. Konu hakkında bilgisi olanlar bunun ne anlama geldiğini açıklarlarsa sevinirim.

Anakart üzerinde hem DVI-D hemde VGA (CRT) çıkışı mevcut.
    iki ekranıda kullanabilmen için ekranlardan birinin DVI diğerinin CRT yada ikisininde DVI (CRT DVI dönüştürücüsü kullanılarak iki DVI çıkışı elde edilir)
    olması gerekir.
    iki CRT monitörü Aynı anda kullanamazsın çünki kart üzerinde bir tane CRT çıkşı var diğer DVI'da adaptörle CRT'ye çevrilemez demek isteniyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: alp er

2-3 gün içinde bu kartı alacaktım.yazılanlara bakılırsa direkten dönmüşüm.asus bu kartta ortalığı biraz batırmış gibi duruyor. zamanla düzelir ama ne kadar bir zaman?

yine bir bekleme sürecine girdim.ama bu sefer msi k9n ultra 570 üzerinde duruyorum.bunun da çipseti ısınıyormuş ama stabilmiş.38-40 dolarlık idareten bir ekran krtı alcaz artık.

Nvidia 570 chipsetlerin çok ısındığı doğru.
    Bu anakartın chipseti hiç ısınmıyor.
    Anakart ısısının 40 C yi geçtiğini görmedim.

Aynı chipset modifiye edilmeden notebooklarda kullanılıyormuş.
    Ne kadar az güç tükettiğini ve az ısındığını artık siz tahmin edin.

• Teknik servisteki elemanlardan medet ummak bana göre umutsuz bir uğraş.
    çoğu zaman kafadan sallayıp milleti kandırdıklarını sanıyorlar.
    Anlamayanlar yiyor ama anlayan biri çıktımıda hemen çark ediyorlar.

RAM olayına gelince,
    1 GB 667 Kingston 43 dolar + KDV
    1 GB 800 RAM 95 dolar + KDV.
    Ben 65nm AMD X2 çift çekirdek işlemci kullanıyorum ve inceleme sitelerindeki testlerde bu işlemcilerin en fazla 730 mhz ram kullandığı sonuçları var.
    60 mhz fazla olacak diye 60 dolar fazladan vermek bence mantıklı değil.
    kaldıki performans olarak gözle görülür bir fark yaratacağınıda hiç sanmıyorum.
    bence 667 mhz orta düzey kullanıcılar için bile fazlasıyla yeterli.

quote:

Orjinalden alıntı: hukumdar22

alakası yok arkadaşlar bende iki adet var (asus m2a-vm) abimle ikimizde sakın almayın baştan kingston ramlerim vardı 2 adet 512mb lık 667mhz de sorun yoktu ama diğer arkadaşların da bahsettiği xp çizgisinde takılmalar oluyodu.. sonra bende ramler yetersiz kalıyo diye geil ultra 2 adet dual 800mhz aldım ama oyunlarda beni reset manyağı yaptı aldığım yerin teknik servisine götürdüm abi bunları 667mhz de kullan dedi ne alaka ya dedim baksana üstünde 800mhz yazıyo mecburmuyum dedim sonra bir daha kasayı getir dedi bakalım bir daha götürdüm bu seferde dual yerine singel bağlamışlar abi tamam sorunu bulduk şimdi reset atmıyo dediler.. ooo güzel o zaman dedim bi baktım ramleri singel takmışlar abi ben sorunumu anlatamadım herhalde dedim benim singel çalışınca zaten bi sorunum oluyo demedim ki dual da sorun yaratıyo ve reset atıyo.. bana bir daha getir dedi bende kasadan söktüm iki anakartıda götürdüm bunların değişimini istiyorum dedim kardeşim sen neden söktün dedi bana adam arızalı yapamadınız değişimini istiyorum ondan dedim.. yok yok olmaz biz bu işi halledicez sen bana bir daha getir kasayı dedi bende kızdım büyük ihtimalle şikayetçi olacam..üstelik ben piyasada 130 ytl olan kartı sırf sorun yaşamayım diye 165ytl ye aldım ama durum ortada..
    onun için arkadaşlar sakın asus marka 690g anakart almayın herkez burda biosun eskidir diyo suanda asusun en son biosu 503 yüklü en son çıkan driverlar yüklü.. yinede dual olarak ram larimi çalıştıramıyo.. ya 667mhz lık ram alın kullanın yada bu anakartı hiç almayın ebn aldım yandım sizde yanmayın.. msi kullanıcılarından hiç ses çıkmadı ben msi düşünüyorum.. yada bu sefer çok kızdım dfi 580 çipset anakartta alabilirim.. saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snd -- 14 Mayıs 2007; 17:13:38 >

• Snd arkadaşım aynı çipsetten bende 2 tane kullandım.. şimdi msi aldım 2*1gb lık ramlarimle toplamda 1 gblık bir onbordum oldu inan bana 135 ytl o anakarta verilmez almayın arkadaşlar herkes asus efsanesi diyo ama asus bu bordta bence hiç kalmış.. 120 ytl ye alın birtane msi 690g rahatınıza bakın 4600+ 90nm işlemci geil ramlarimle birlikte uçuşa geçti ve sen gözle görülür bir far yaratmaz diyosun ama inan bana bu farkı görmemek için tabiricaizse kör olmak gerek..ben sizlere yaşananları anlattım ne fazlası ne eksiği.. bilginize..
  • quote:

Orjinalden alıntı: hukumdar22

Snd arkadaşım aynı çipsetten bende 2 tane kullandım.. şimdi msi aldım 2*1gb lık ramlarimle toplamda 1 gblık bir onbordum oldu inan bana 135 ytl o anakarta verilmez almayın arkadaşlar herkes asus efsanesi diyo ama asus bu bordta bence hiç kalmış.. 120 ytl ye alın birtane msi 690g rahatınıza bakın 4600+ 90nm işlemci geil ramlarimle birlikte uçuşa geçti ve sen gözle görülür bir far yaratmaz diyosun ama inan bana bu farkı görmemek için tabiricaizse kör olmak gerek..ben sizlere yaşananları anlattım ne fazlası ne eksiği.. bilginize..

X1250 on board ekran kartının 1 GB RAM kullanabileceğini sanmıyorum.
    Ati'nin en son ekran kartı 2900 XT bile 512 MB Ram kullanıyorsa bence 1 GB on board ram çok fazla anlam ifade etmez.
    Bana göre 128 MB RAM yeterli.

Performans olarak ne gibi farklar var ?
    biraz daha bilgi verebilirsen daha iyi kıyaslama yaparız.

• Asus m2-avm anakart benim bilgisayar da mükemmel çalışıyor su anda ne ses sorunu var ne kapanma sorunu.
  • internetten alışveriş yapınca kartı garantiye yollamak biraz zor oluyor s-link diye dandik bir ses kartı alip sorunu hallettik şimdilik
  • gigabyte 'ın 690 çipsetli anakartı da bazı yerlerde satılıyor.duyan bilen yada kullanan var mı acaba fikirlerini alsak.

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=83087&productid=bd49235
  • sapphire 690g kullanıyorum. ilk başlarda ses sorunu yaşamıştık ama şu anda problem yok memnunum

birde kardeş gigabyte nin verdiğin linkteki anakartı 690g değil 690v ekran kartı 1200 hdmi çıkışı yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biologist -- 18 Mayıs 2007; 16:48:38 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: biologist

sapphire 690g kullanıyorum. ilk başlarda ses sorunu yaşamıştık ama şu anda problem yok memnunum

birde kardeş gigabyte nin verdiğin linkteki anakartı 690g değil 690v ekran kartı 1200 hdmi çıkışı yok

Arkadaşım iyi günlerde kullan.Hangi işlemci ile kullanıyorsun.çipset nasıl.İşlemciyle uyumlu çalışıyormu.Gerçi amd işlemciyle amd çipset sorun çıkarmaz biliyorum ama uyum nasıl.Bir ara nf 550 çipsetli kart düşünmüştüm.690 daha yeni bir çipset diye amd karta sıcak bakmaya başladım.Amd kartını mı almalıyım sizce.
  • 3800 x2 işlemci ile kullanıyorum. ram 2*1gb twinmos. şu ana kadar memnunum. dediğim gibi ilk aldığım zamanlarda forumdaki bir çok arkadaş gibi bende ses problemi yaşamıştım ama onuda çözdük. şu anda herhangi bir problemim yok. arada masaüstünde windowstan kaynaklanan takılmalar oluyor. ilk kurduğum cd de herhangi bir problem yoktu elime başka bir windows cd si geçti bendekinden biraz daha yeni bir sürüm heralde vede ingilizce onu kurdum türkçeleştirmek için de windowsun bir programını kurdum ondan sonra çok nadir masaüstünde takılmalar başladı. ama ilk kurduğum windowsta yoktu. yarın tekrar eski windows u kuracam.
  • quote:

Orjinalden alıntı: newfel

valla ben böyle rezil bir kart görmedim daha bir hafta önce bir arkadaşa topladık şimdi ob ses kartını tanımıyor belki 10 defa format attık sistemi kasa dışında denedik microsoftun birkaç yamasını bulup denedik yok ses kartını görmüyor

Arkadaşım. Biostan irq ayarlarını manual girmeyi dene. Bende de yapmıştı epox nf2 anakart aynı sorunu. Bu şekilde halletmiştim. Sistem açılışında başka bir kartla aynı irq kullanıyordu. Kurcaladım biraz düzeldi. İstersen bir dene.

@hukumdar22
    Ram voltajını 2.1v'a çekmeyi denemişmiydin. Sonuçta geil'in o ramleri standart ayarları kullanmıyor. Bu da soruna daha fazla yol açıyor.

Bir de x2'ler en fazla 740 mhz ram hızına izin veriyor diyen arkadaş. Bence bahsettiğin olay işlemci ram böleni ile alakalı. Amdlerde ram kontrolcüleri işlemci üzerinde olduğu için ram hızını, işlemci hızını bölerek ayarlıyor ki bu da bazı modellerde sorun yaratıyor. 0.5 bölme değeri de yok. Yani misal olarak x2 3600 rami 733 mhzde çalıştırabilirken x2 3800 800mhz'de çalıştırabiliyor ki ram işlemci kombinasyonuna satın almadan önce bakmamız gerekiyor. İnternette birçok sitede bu hesaplama mevcut.

• Arkadaşım,
    sanıyorum o problem 65 nm birshbane ile ilgili
    Bi kaç sitede brisane işlemcilerin 733 mhz'e kadar kullanıldıklarını okudum.
    X2 3800 90 nm ile üretilen windsor çekirdiği ve 800 MHZ tam olarak kullanabiliyor.
    Yani 90 nm lik işlemciler için sorun yok. bu problem şu anda 65nm ler için kaydedilmiş.

quote:

Orjinalden alıntı: taners9

quote:

Orjinalden alıntı: newfel

valla ben böyle rezil bir kart görmedim daha bir hafta önce bir arkadaşa topladık şimdi ob ses kartını tanımıyor belki 10 defa format attık sistemi kasa dışında denedik microsoftun birkaç yamasını bulup denedik yok ses kartını görmüyor

Arkadaşım. Biostan irq ayarlarını manual girmeyi dene. Bende de yapmıştı epox nf2 anakart aynı sorunu. Bu şekilde halletmiştim. Sistem açılışında başka bir kartla aynı irq kullanıyordu. Kurcaladım biraz düzeldi. İstersen bir dene.

@hukumdar22
    Ram voltajını 2.1v'a çekmeyi denemişmiydin. Sonuçta geil'in o ramleri standart ayarları kullanmıyor. Bu da soruna daha fazla yol açıyor.

Bir de x2'ler en fazla 740 mhz ram hızına izin veriyor diyen arkadaş. Bence bahsettiğin olay işlemci ram böleni ile alakalı. Amdlerde ram kontrolcüleri işlemci üzerinde olduğu için ram hızını, işlemci hızını bölerek ayarlıyor ki bu da bazı modellerde sorun yaratıyor. 0.5 bölme değeri de yok. Yani misal olarak x2 3600 rami 733 mhzde çalıştırabilirken x2 3800 800mhz'de çalıştırabiliyor ki ram işlemci kombinasyonuna satın almadan önce bakmamız gerekiyor. İnternette birçok sitede bu hesaplama mevcut.

• WaLLaha Bende Wazcaydım SapphiRe RD580 VaR GaLiba 120 YTL CivaRında Aha Onu Alacam ARkadaşıma
  • Arkadaşlar şimdi bir arkadaşımız sormuş
    Eğer ram'ı tam hızında kullanamayacaksak 90nm olan windosor modelinimi alsak diye.

Eğer hardgamer (yani oyun hastası) değilseniz 667 mhz RAM alın derim.
    1GB 667 RAM'ler 42$ + KDV'ye kadar düştü.
    800'le 667 arasında hissedilebilecek çok fazla fark yok ama fiyat olarak nerdeyse iki katı fark var.

Ben 667 Mmhz RAM ve X2 4800+ (65nm) aldım ve performansındanda çok memnunum.
    sıradan kullanıcılar için illada 800 olsun bence takıntıdan başka bişey olmaz.
    çünki sıradan bilgisayar kullnıcılarının bu farkı hissedebileceğini pek sanmıyorum.

performans olarak işlemci ve RAM kadar harddiskte çok farkediyor.
    2M Cache olan ide harddiskle 16 Mb cache olan sata II harddisk arasında performans olarak dünya kadar fark var.

aşağıdaki üç farklı harddiskide test etmek şansım oldu.
    80 GB 2 MB cache IDE
    80 GB 8 MB cache SATA I
    250 GB 16 MB cache SATA II

kesinlikle şunu söyleyebilirimki windows ortamında çalışırken harddisk performans açısından en az RAM kadar önemli
    IDE harddiskte sistem çok yavaş çalışıyor ama SATA II'ye geldimi hızı ve performansı bariz şekilde hissediyorsunuz.
    Ben western dijital KS serisi olanı aldım. hem çok sessiz hemde az ısınıyor.
    performans olarakta süper.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snd -- 19 Mayıs 2007; 1:08:08 >

• bu chipset ofis ve ev kullanıcıları için çok iyi.
    ekran kartı kesinlikle sıradan kullanıcıları için fazlasıyla yeterli.
    Oyun oynayacaksanız tabiki onboard ekran kartı en yanlış seçim nihayetinde bu chipset oyuncular için değil
    iş, ofis ve giriş ve orta düzeydeki ev kullanıcıları için tasarlanmış.

Marka konusunda MSI'yide tercih edebilirsiniz onun artısı anakart üzerinde HDMI çıkışının bulunması
    asus için ayrıca aparat almanız gerekiyor.

quote:

Orjinalden alıntı: ELeCtRiCkChi

WaLLaha Bende Wazcaydım SapphiRe RD580 VaR GaLiba 120 YTL CivaRında Aha Onu Alacam ARkadaşıma

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.