Şimdi Ara

ASUS M2A VM 690 G HAKKINDA (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
5.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Snd

Arkadaşım,
    sanıyorum o problem 65 nm birshbane ile ilgili
    Bi kaç sitede brisane işlemcilerin 733 mhz'e kadar kullanıldıklarını okudum.
    X2 3800 90 nm ile üretilen windsor çekirdiği ve 800 MHZ tam olarak kullanabiliyor.
    Yani 90 nm lik işlemciler için sorun yok. bu problem şu anda 65nm ler için kaydedilmiş.

X2 4200 90nm 65W işlemcim de 733 görüyo

yaptiim bazı testlerde ramlerden sadece birinin makinayı kitlediğini farkettim.(GTA S.A açıyorum tek ram 7-10 dakika sonra kitleme yaparken diğeri çatır çatır oynuyo(aynı slotta))
    ramleri servise gönderdim.onlar bi sorun bulamadı ama müşteri memnuniyeti açısından deiştireceklerini söylediler.5-6 gün oldu şuanda beklemedeyim.yeni ramler gelince yine test edicem.sonuçları burdan paylaşirim.
    aynı sorun devam ederse bu kadar dandik bi anakart aldiim için pişman olucam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhansar -- 19 Mayıs 2007; 15:44:11 >

• @ Snd

Tekrar araştırma yaptım. Brisbane ile 760 mhzde kullanan da var. Fakat bölen söz konusu olduğu için brisbaneler daha sorunlu. Çünkü çarpanları buçuklu.

Şöyle izah edeyim:

Diyelim işlemcimiz brisbane 3600. Hızı 200x9.5 = 1900mhz. Bu durumda ram ayarlaması:

1900/5 = 380 mhz (Ddr olduğu için 760 oluyor.)

4000 olsa idi ; 200x10.5 = 2100 mhz'den

2100/6 = 350mhz (aktif 700)

Ama aşağıdaki mümkün değil ;

2100/5 = 420mhz (aktif 840) ==> Çünkü ram hızının üstüne çıkıyor ve ram büyük olasılıkla desteklemeyebilir.

Windsorlar ise daha sorunsuz. Çünkü çarpanları tam sayı:

3800 => 200x10 = 2000mhz

2000/5 = 400 mhz (aktif 800)

Bu şekilde hesaplarsan doğru kombinasyonu bulabilirsin. Biraz overclockla standart hıza getirebilirsin de. Yabancı forumlar başta olmak üzere biraz araştırdım ama senin dediğin gibi bir sorun göremedim. Eğer link verebilirsen bi göz atarım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taners9 -- 19 Mayıs 2007; 15:50:38 >

• quote:

Orjinalden alıntı: gokhansar

quote:

Orjinalden alıntı: Snd

Arkadaşım,
    sanıyorum o problem 65 nm birshbane ile ilgili
    Bi kaç sitede brisane işlemcilerin 733 mhz'e kadar kullanıldıklarını okudum.
    X2 3800 90 nm ile üretilen windsor çekirdiği ve 800 MHZ tam olarak kullanabiliyor.
    Yani 90 nm lik işlemciler için sorun yok. bu problem şu anda 65nm ler için kaydedilmiş.

X2 4200 90nm 65W işlemcim de 733 görüyo

yaptiim bazı testlerde ramlerden sadece birinin makinayı kitlediğini farkettim.(GTA S.A açıyorum tek ram 7-10 dakika sonra kitleme yaparken diğeri çatır çatır oynuyo(aynı slotta))
    ramleri servise gönderdim.onlar bi sorun bulamadı ama müşteri memnuniyeti açısından deiştireceklerini söylediler.5-6 gün oldu şuanda beklemedeyim.yeni ramler gelince yine test edicem.sonuçları burdan paylaşirim.
    aynı sorun devam ederse bu kadar dandik bi anakart aldiim için pişman olucam

2200/6 = 366,66 (yani 733)

• bazı forumlarda ramler manuel olarak 667Mhz ye ayarlandığında sistemin kitlenme yapmadığı söyleniyor.deneyen varmı ? yeterki stabil olsun 667Mhz ye de raziyim
  • amd ile en iyi uyumlu anakart epox kim ne derse desin diğer anakartlara amd topladığımda hep takılma olayını yapıyor ama epoxta öyle bişi yok kesinlikle epox un hangi modeli olursa olsun ..
  • Biostar 690G TA690G-AM2 (AM2) bunu oneririm eger 690 G ler arasında tercih edilecek olursa ;)
  • arkadaşlar asus m2a-vm anakartımı geri veridim ve yerine msi 690g modelini aldım şuanda sistemde 4600+ ve 2*1gb lık geil marka ramlarim le kullanıyorum stabiliteden bi taviz vermedi mükemmel artı olarak bios tan ram timelerini manuel olarak 4-4-4-12 ye çektim.. cup-z den baktığımda ram timeleri 4-6-4-12 gözüküyor bunun nedeninide msi anakart biostan ram voltajını manuel olarak ayarlatmamasına bağlıyorum tabi okadar da cok bilmediğim için kesinlikle budur diye iddaa da etmiyorum .. ama yinede asus ta 800 mhz te bile kullanamıyodum suanda cok memnunum 800 mhz ve 4-6-4-12 kullanıyorum gerçeğe yakın değerlerle.. performansım arttı.. sıra amd-atinin yeni ekran kartlarına geldi 2900 belki alamam ama üstüne bir tane 2600 çakmayı düşünüyorum kolay gelsin..
  • Hepinize safir in yeni modelini oneriyorum haziranda cıkacak olan.Hemen herseyi bizdeki pure innovation la aynı.Cok ayrıntılı oc icin ayarlar var ve stabil , bios larda guncel sayılır.Alan herkes memnun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gokhansar

bazı forumlarda ramler manuel olarak 667Mhz ye ayarlandığında sistemin kitlenme yapmadığı söyleniyor.deneyen varmı ? yeterki stabil olsun 667Mhz ye de raziyim

667 Mhz de kitlenme yok şuanda gayet stabil...
    ama bu anakartı aldiima çok pişmanım
  • arkadaşlar bende de brisbane 4800+ var 2500mhz.
    acaba ramler bende de mi 733le çalışıyor?
    özellikle 8000lük ram almıştım kingston!

bu rakamı 5e mi 6ya mı bölüyoruz peki?
    ayrıca böldüğümüz bu rakamlar neyi temsil ediyor?
    cevağlarsanız sevinirim:)
  • 2500/5x2=1000 => 1000>800 olmadı
    2500/6x2=833 => 833>800 olmadı
    2500/7x2=714 => 714<800 tamamdır. yani senin ram 714mhz de çalışıyor.
  • Sistem kısaca şu;
    M2A-VM
    3800+ X2
    1GB KINSTON 667
    bizdede kitlenmeler oluyordu,
    bizdeki kitlenmeler atinin sitesinden son sürücüleri yükleyince oluyor. sürücü güncellemedik, kitlenme/donma yok
  • 1-Asus M2A-VM (HDMI) nin cd sini okuyucunuza takın. CD yi aç seçilir, karşınıza çıkan ekrandan utilities seçilir, oradan asus update seçilir. Bu yolla update otomatiğe bağlanır.
    2-Yine aynı ekranda MB olarak gösterilen (mother board information) sekme tıklanır, bios versiyonunuzuda burdan görürsünüz. Sonra,
    3-Asus un resmi sitesine gidin (bir arama motoruna arttırabilirsiniz) , Bios güncellemeleri için öncelikle, Asus un resmi sitesinde download linkine girin, oradan motherboard un diğer özelliklerini seçin, 690 ve 690g ayrımını yapın (HDMI). Gördüğünüz gibi en son 703 çıkmış (diğer arkadaşların, bu tarihten daha önceki tarihlerde bahsettikleri 700, 800 lü bios update lerini nasıl buldukları merak konudur) , Buradan bios update nizi yapınız.
    4-Bios update dosyası .bin formatındadır, bios update nin yanısıra diğer update leride yapın
    5-800 mhz de uçuşun zevkine varın.

by '' no reset''.............................

• Arkadaşlar bende de X2 3600 var.(Brisbane çekirdekli.) Dediğiniz gibi 9.5 çarpanı, ama isterseniz 9'a düşürüp kullanırsınız. O zamanda bölenlerin sorun çıkartmayacağını düşünüyorum.

Birde everest'te FSB:DRAM(yada tersi) oranı 8 gösterirken CPU-Z'de 7 olarak gösteriyor. CPU'Z'nin 1.40 sürümünü kullanıyorum. Ve de Bios'tan Ram'i 533 MHz. olarak ayarladım.(İşlemciyi 2.45'te çalıştırdığım için.)
  • quote:

Orjinalden alıntı: mnmuz

1-Asus M2A-VM (HDMI) nin cd sini okuyucunuza takın. CD yi aç seçilir, karşınıza çıkan ekrandan utilities seçilir, oradan asus update seçilir. Bu yolla update otomatiğe bağlanır.
    2-Yine aynı ekranda MB olarak gösterilen (mother board information) sekme tıklanır, bios versiyonunuzuda burdan görürsünüz. Sonra,
    3-Asus un resmi sitesine gidin (bir arama motoruna arttırabilirsiniz) , Bios güncellemeleri için öncelikle, Asus un resmi sitesinde download linkine girin, oradan motherboard un diğer özelliklerini seçin, 690 ve 690g ayrımını yapın (HDMI). Gördüğünüz gibi en son 703 çıkmış (diğer arkadaşların, bu tarihten daha önceki tarihlerde bahsettikleri 700, 800 lü bios update lerini nasıl buldukları merak konudur) , Buradan bios update nizi yapınız.
    4-Bios update dosyası .bin formatındadır, bios update nin yanısıra diğer update leride yapın
    5-800 mhz de uçuşun zevkine varın.

by '' no reset''.............................

asusun sitesinde ben en son 601 görüyorum (M2A-VM) bu anakartin 703ü nie yok ? M2A-VM HDMI biosunu yüklesem (703) problem olurmu ?

• arkadaşlar ben bi hafta önce aldım kurulum esnasında 4 farklı xp cdsi denedim kur dosyaları kopyalıyor dio tam kuruluma geçecek siyah bi ekran 5/6 saniye sonra mavi bi ekran çıkıyo windows bi sorunla karşılaştı ve bilgisayarınız zarar görmemesi için durduruldu ..... altta da bilgisayarınızı virüs taramasından geçirin ....vs. gibi bi uyarı yazısı çıkıyo ne yapmam gerek yardımcı olursanız sevinirim
  • bu board u bende yeni aldım
    fakat dediğiniz problemlerin hiçbiri bende yok.
    işlemcim athlon 3000 plus 64 bit.
    ses kartı tanımama olayını bende yaşadım ama
    onun cozumunu buldum.
    cozumu kurarken hiç ellememek.
    yani yeni donanım bulundu dedikten sonra ses için yani
    hiç ellememek orayı kendi kendine geçiyor problem yok.
    kendiniz manuel yükleyince bu donanım yüklenemiyor diyor.

saygılar.
  • beyler bende bir download makinasi yapayim dedim
    ve bu boardu aldim
    4000+ cpu ile kullaniyorum
    su ana kadar ses karti sorunu falan yasamadim

ama daha once oyun makinamda sorunsuz 850 mhz calisan ramlerin
    burda makina acilirken 800 gozukup windows icinde 700 mhz calisiyor
    ve hicbir sekilde duzeltemedim
    acaba servise geri mi gotusem ne yapsam
  • M2A nın son durumu nedir?

Alalım mı bu anakartı? Problemler var mı?
  • imzamdaki sistemle sorunsuz kullanıyorum asus sürekli yeni bios çıkarıyor sanırım problemlerin çoğu halledilmiştir ben çok memnunum
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.