Şimdi Ara

Asus Laptop Ses sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
2
Favori
70.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, asus laptop kullanıyorum w5fe model. Realtek HD ses kartı tanımlanmış durumda. Çalışır gözüküyor.. Şarkı çaldığında ses simgesini tıkladığınızda açılan yerde ses açıp kapama sürgüsünün yanında hareketlilikte oluyor. Herşey normal gözüküyor, ama ses yok... Format attım tekrar yükledim olmadı... Recovery yaptım acronisle en iyi çalışır durumuna getirdim yine olmadı... Demekki ya bios ta sorun var ya da donanımsal... Herhangi bir fikri olan varmı?

LAPTOP TAMİRİ-YEDEK PARÇASI
    ucuncuel@hotmail.com
  • Eminim çünkü laptop çift ekranlı. Laptop kapalıyken öndeki ekrandan media player ı açıp müzik dinlediğimde hoparlor çalışıyor. Eğer ses kartı yansa veya bir problem olsa uyarı çıkmazmıydı? ön ekrandan müzik nası çalardı? eğer yazılımsalsada 100 kere format attım nası ses çıkmaz? bir fikri olan yokmu ya?
    Tüm günümü aldı bu sorun. Bir arkadaşın ASUS F3F laptopuna windows 7 kurdum. Bir tek ses sorunu uğraştırdı. Aygıtlarda High Definition Audio görünüyor. Sürücü sorunsuz yüklenmiş görünüyor. Açtığım bir mp3 şarkı gayet doğal bir şekilde çalıyor gözüküyor ama ne hoparlörlerde ne de kulaklık çıkışında ses yok.
    Denetim Masasından Ses aygıtlarını yönet e baktığımda KAYITTAN YÜRÜT başlığında sadece digital ses çıkışı görünüyor. Hoparlörler yok yani.

Halen sorunu çözemediyseniz (ki çok zor, öylesine google da arayarak ya da forum sitelerinde bulunabilen bir çözüm yolu yok henüz) aşağıdaki link sizin ilacınız.

Bu linkte sizin laptopunuzun tüm sürücüleri mevcut. Asus un sizin modeliniz için çıkardığı sürücü de var. İndirip kurun. Sorununuz düzelecek.
    Ben de yaklaşık bir saat önce bu sorunu tam da vazgeçip artık XP yi kurmaya karar verdiğim bir anda bu yolla çözdüm.

Aşağıdaki linkten şu dosyayı indirin : Audio_Vista32_64_070911.zip

ftp://ftp.asus.com/pub/ASUS/nb/W5Fe/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertop -- 13 Şubat 2010; 18:43:57 >
    Hüda Rezzak-ı Alem'dir rızıksız kul yaratmaz ya.

• İşletim sistemi neydi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkasolin

İşletim sistemi neydi?

Benim işletim sistemimi soruyorsan eğer Windows 7.
    Zaten Asus laptop Xp kurulunca böyle bir sorun yaşatmıyor. Ses gayet güzel çıkıyor. Ancak Windows 7 kurulunca laptopun hoparlörleri devre dışı kalıyor.
  • Ses ayarlarından varsayılan hoparlorun hangisi olduğuna bakarmısın..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI LAPTOP EKRAN SORUNU
    8 yıl önce açıldı
    Laptop Ekran Kartı Sorunu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkasolin

Ses ayarlarından varsayılan hoparlorun hangisi olduğuna bakarmısın..

Ben sorunumu hallettim... :)

Ancak sorun varken, ses ayarlarında varsayılan aygıt olarak DİJİTAL SES seçiliydi ve başkası da yoktu zaten. Yani HOPARLÖRLER seçeneği yoktu. Sadece DİJİTAL SES vardı.

Doğru sürücüyü bulup kurduktan sonra, ses düzeldikten sonra baktım varsayılan aygıt olarak HOPARLÖRLER de gelmiş ve HOPARLÖRLER seçilmiş..
  • İş güç yüzünden konuya bakma fırsatım olmadı ama ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederek başlayayım... sorun o günden beri çözülmüyo... vista 32 bit home, vista 32 bit ultimate, vista 64 bit ultimate ve son olarak windows7 32 bit ultimate kurdum... gerek bios gerek donanım gerek aygıt yöneticisi herşeyi denedim... en güncel driverlarıda yükledim asusun sitesinden.. en son laptopu bile söktüm artık.... windows 7 ye yüklediğin realtek driverının linkini verirmisin? çnkü laptop cinsine göre ses özelliklerinin değişebileceğini sanmıyorum... bu linkini yolladığınız dosya açılmıyo "bu sürücü paketinde hiçbir sürücü desteklenmedi" diyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burcg -- 24 Şubat 2010; 20:42:08 >

W5Fe
    http://rapid-share.com/files/355580436/Audio_Vista32_64_070911_W5Fe.zip.html

F3F serisi
    http://rapid-share.com/files/355582370/AUDIO_Vista32_64_070130_F3F.zip.html

(F3F serisi bir laptopta windows 7 işletim sisteminden ses alamamış, bir yukarıdaki F3F sürücüsü ile ses almaya başarılı olmuştum)

NOT: linklerdeki tire işaretini kaldırın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertop -- 25 Şubat 2010; 11:49:06 >

• çok teşekkürler en son eklenen link işe yaradı :)

Orijinalden alıntı: pentagramus

çok teşekkürler en son eklenen link işe yaradı :)

İşe yaramasına sevindim... İnsanı ne kadar delirten bir sorun olduğunu bilirim. İşte mutluluk budur. :)
  • arkadaşım w5fe nin linkini yenileyebilirmisin sana zahmet. konuyu hortlattım kusura bakmayın.

Orijinalden alıntı: burcg

arkadaşım w5fe nin linkini yenileyebilirmisin sana zahmet. konuyu hortlattım kusura bakmayın.

Aşağıdaki linkten şu dosyayı indirin : Audio_Vista32_64_070911.zip

ftp://ftp.asus.com/pub/ASUS/nb/W5Fe/

Açılan ftp sayfasında üstten dördüncü sırada.
  • biliyorum konunun açılmasının üzerinden uzun zaman geçmiş ama bu sorunla yeni karşılaşmış bir insanım,bilgisayarım asus f3f satın aldığımda xp ile gelmişti ama sonralarında ubuntuya geçtim,1 seneye yakın kullandım sonra güzelim ubuntumdan vazgeçip win7 kurdum geri dönmek istemiyorum ama şu ses problemini bir türlü çözemedim 3 gündür işimi gücümü bıraktım ama yok nafile, ses aygıtı yüklü görünüyor bir ses dosyasını açıyor çalıyor gösteriyor ama ses yokisonra nasıl ettiysem gördüğü aygıtıda kaldırdım, bir sürü forum araştırdım ama hala bulamadım yukarıdaki linkede tıkladım ama o da ölü çıktı lütfen anladığım kadarıyla sorunum aynı eğer gerçekten çözüm oluyorsa şu linki bie yenileseniz bu arada kulaklık girişinden ubuntu kullanıyorken kırmızı bir ışık gliyordu,işte o gördüğü yüklü ses aygıtınıda kaldırınca o da gitti, kırmızı ışığın anlamını bilen var mı??

• _____________________________
  • Çok teşekkür ederim.oldukça müşkül bir durumdan kurtardınız beni.

Orijinalden alıntı: gokhan_sozumcetin

Kod:

http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/nb/F3F/INFUpdate_Vista32bit_070130.zip

http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/nb/F3F/AUDIO_Vista32_64_070130.zip

arkadaşlar yeni linkler bunlar..

1-laptopta ses var hiç bir sorun yok
    2- laptopu kapatıp açıyorum laptopta ses yok.
    3-ses driver tekrar kuruyorum otomatik tekrar kapatıp açıyor.
    4-laptopta ses var.
    5- bilgisayarı kapatıyorum.
    6- actıgımda tekrar ses yok.
    7-ses driver tekrar kuruyorum otomatik tekrar kapatıp açıyor.
    8-laptopta ses var.
    9- bilgisayarı kapatıyorum.
    10- actıgımda tekrar ses yok.

çözümünü bilen var mı? beni bu dertten kurtaracak.. MODEL ASUS F3F

• slm benim laptop asus A53S. laptop un şarj soketi bozuldu dediler.yaptırdım geldim ne yaptıysam ses çıkmıyor kulaklık taktım çalışıyo realtek programını da yükledim yine olmuyo lütffeeeen yardım edin
  • arkadaş bütün gün aradım. hiçbi yerde doru dürüst bilen yok.sadece biri bahsetmiş o da hangi yorumda hangi sayfada kaldı bilemiyorum. sadede geleyim kendimce bişiler buldum ve ses sorununu çözdüm. asus k55vj kullanıcısıyım.işletim sistemi win8
    1- hoparlöre sağ tıklayın
    2- kayıttan yürütmeyi seçin
    3- 4 tane sekmesi olan bi sayfa açılacaktır.ordakilerden "Kayıt" a tıklayın
    4- açılan pencerede alt alta microphone ve stereo mix çıkmalı
    5- stereo mix e çift tıklayınca açılan pencerede enaltta aygıt kullanımı tırnağını etkinleştirin
    Eğer olmadıysa bir de driver bulun bi yerlerden öncekini silmenize gerek olmadan üstüne kurun(yani siteden indirdiğiniz dosyayı açıp setap yapıp talimatları izleyin) sonra yukardaki adımları bi daha uygulayın derim ben.eğer halen daha olmuyosa gerisini bilemiyecem çünkü bilgisayarcı değilim kulaktan dolma bilgilerle vaktinizi almak istemem sadece tecrübemi paylaşmak istedim

Bi yerlerden bulun demiştim ya. Dayanamadım bulduğum yerin adresini paylaşayım istedim.Eğer site ismi paylaşmak yanlış değilse
    www.notebook-driver.com

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.