Şimdi Ara

Asus GTX560TI DCII ısınma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Bugün bir adet Asus GTX560 ti dc II aldım ancak taktıktan sonra monitöre görüntü gelmedi, eski kartımı tekrar taktım (MSI GTX550TI ) gayet güzel çalışıyor ve ekrana görüntü geliyor.
    Şöyle bir durum var ki power supply dan gelen 6 PCI Express soketlerinden 2 tane takmak lazım GTX560'a ( 550TI için bir tane 6'lı yetiyordu) ama benim power supply'ın( 550W ) 1 adet 6'lı soketi var...
    Görüntü gelmemesinin nedeni bu olduğunu varsayıyorum, haklı mıyım? :)
    Buna göre gidip power supply ımı değiştiricemde...

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starion -- 18 Aralık 2012; 10:58:26 >

Orijinalden alıntı: Starion

Merhaba,

Bugün bir adet Asus GTX560 ti dc II aldım ancak taktıktan sonra monitöre görüntü gelmedi, eski kartımı tekrar taktım (MSI GTX550TI ) gayet güzel çalışıyor ve ekrana görüntü geliyor.
    Şöyle bir durum var ki power supply dan gelen 6 PCI Express soketlerinden 2 tane takmak lazım GTX560'a ( 550TI için bir tane 6'lı yetiyordu) ama benim power supply'ın( 550W ) 1 adet 6'lı soketi var...

Teşekkürler.

zaten üzerinde led bildirim var kırmızı led yanıyordur takmadığına göre ozaman kart çalışmaz...bilgisayarcılarda 6 pin dönüştürücüleri bulabilirsin yanılmıyorsam 12v 4 lü çıkışı olan fanlara elektrik sağlayan kablolara takıyorsun...bence 550w yeterli olur diğer sistemlerle birlikte yük altında 400w a yakın olması lazım....

• molex i pci 6 pin e dönüştüren kablo sizin ilacınız.

*Psu nuzun marka modelini yazsaydınız keşke.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cos37 -- 16 Aralık 2012; 23:37:48 >

Öncelikle teşekkürler önerileriniz için, ben psu yu değiştirmeyi düşünüyorum converter olduğunu bilmediğimden.
    Ancak yeni bir sorun söz konusu gibi, ekran kartını taktım gayet güzel çalıştı, nvidia nın sitesinden son driverınıda çekip yükledim ancak kasa içi sıcaklıkları garipleşti, kullandıgım 2 hdd den biri 60 derecelere çıktı, işlemcide aynı şekilde 60'ın üzerlerinde seyrediyor ( Diablo III 5 dk açık kaldıktan sonra ), bu değerlerin normal olmadığını varsayıyorum.. Önceki kartım MSI 550TI Cyclone idi ve her hangi bir bileşende ısınma sorunu yaşamadım ( 10+saatlik skyrim-diablo 3 - mw3 - farcry 3 gibi oyunlarda bile)
    SpeedFan ile fanların dönüş hızlarını arttırmaya çalıştım ama program biraz garip geldi, %100 e çıkardıgım halde sanki hiç etki etmemiş gibi aynen sıcaklıklar devam ediyor. Ayrıca fanların dönüş hızının arttığına dair herhangi bir ses artışıda olmadı kasanın içinde ( becerememiş olabilirim fan hızını yükseltme olayını dediğim gibi :) )
    Konuyla ilgili yardımcı olabilecek var mı? SpeedFan nasıl etkin kullanılır ya da bu ısınma sorunu nedir neden olur nasıl kurtulurum bundan vb.

İşlemci: AMD Phenom(tm) II X2 565 Processor
    Ram: 4gb

Şimdiden teşekkürler.

• Sanırım kartın çok güç çekmesinden dolayı diğer donanımlar beslenemiyor ve ısınıyor
    SpeedFan değil de Msi Afterburner programı ile fan hızını arttırmayı deneyin
  • 2 tane 6 pin girişi varsa tekini takarsanız çalışmaz yada 2d modunda belki çalışır.
    dönüştürücü alıp diğer 6 pin girişi de bağlayın.
    Intel i5 6600K - Corsair H75 - MSI z170 gaming M5 - Kingston Hyperx Fury 2666 Mhz 2 x 8 GB - 2x Kingston v300 240 Gb Raid 0 - Segate Momentus xt hybrid - Gigabyte WF 3 R9 290X - Coolermaster HAF 942 X - Corsair CX 750W 80Plus - Creative Sound Blaster Z - Creative Gigaworks G500 Gaming - Sennheiser hd 202 - Monster Purity HD - Monster DNA - Corsair H2100 Gaming Headset - Fiio X3
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI RX560 Görüntü Sorunu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürler cevap için ancak o sorunu çözdük arkadaşların önerileriyle...
    şimdi ısınma ile ilgili tavsiyelere ihtiyacım var

Ben bu kartı kullanıyorum, 550 w PSU ile sorun çıkartmaması lazım....Ama alt sınır bu oalorak öneriliyor benim tavsiyem ise min. 600w kaliteli bir PSU...
    Büyük beyinler fikirleri, orta beyinler olayları, küçük beyinler ise kişileri konuşur. Hyman G. Rickover

Ben gerçeğin peşindeyim, kimin söylediği önemli değil. Ben adaletin peşindeyim, kim için veya kime karşı olduğu önemli değil.
    Eğer dikkatli değilseniz, gazeteler sizin zulüm gören insanlardan nefret etmenizi ve zulmü uygulayan insanları sevmenizi sağlar. Malcolm-X

Her zaman kazanan, bir defa kaybettiğinde tam kaybeder. Adâlet geciktikçe cezası büyür. Adâlet geldiğinde iflat etmez. Hak sillesinin sadâsı yoktur! Bir vurdu mu, devâsı yoktur. Mustafa Özcan
  • varsa üzerindeki Tozu temizle, termal macununu yenile....

ama bu işlerimi yapacak el becerin varsa yap, yoksa yanlış bir şey yaparsan karta yazık edebilirsin

Orijinalden alıntı: Starion

Merhaba,

Teşekkürler.

Başlıkla ilişkili olarak, ilk mesajınızda 1 tane bile 'ısınma' kelimesinden söz etmemişsiniz. Ayrıca kaç derece (santigrat) aldığınızı göremedim. Soruna gelince, Psu'da eksik Pci güç için ikili molex çeviricisi edinip deneyin.

Asus GTX560TI DCII ısınma sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 19 Aralık 2012; 1:05:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.