Şimdi Ara

Asus Rog Strix G16 (2023) İşlemci Isınma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
1.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. 3 gün önce Asus Rog Strix G16 aldım. RTX 4060, i7 13650hx donanımlı. Performansından çok çok memnunum beklentimin üzerinde. Ancak performans modunda oyunlarda CPU çok ısınıyor gibi geliyor. Örneğin oyunlarda işlemci 85+ üzerine çıkıyor. Bazı oyunlarda Cyperpunk 2077'de 95 derecelere kadar bir kaç saniyeliğine çıktığını gördüm. GPU sıcaklıkları ise iyi genelde 75-80 dereceyi buluyor.


    Silent modda ise işlemci 75-78 civarı takılıyor. Oyunlarda bir 15 fpslik düşüş oluyor. Cyperpunk 90-100 arası FPS veriyor silent modda. Ama dediğim gibi performans moda alınca 120+ fps alıyorum ancak işlemcinin sıcaklığı yukarıda anlattığım seviyelere geliyor.


    Sizce bu sıcaklıklardan endişe duymalımıyım? Öneriniz nedir ?




  • Performans modda o sıcaklıklar normal 3 tane mod olması lazım silent-balance ve performans performans alınca işlemci turbo ile 5 ghz yaklaşıyor ve ısınmasına sebep oluyor sonuçta ufacık bir alan içinde 2 tane fan ile soğuyor bu cihazlar yani kafana takma ısınmasını bunu icat edenler zaten o sıcaklıklarda çalışacağını da hesap etmişlerdir merak etme sadece fanları daha sesli çalışır performans moda alınca ama balance mod alırsan daha serin çalışır işlemci 75-80 arası bu da tabi fps de 10-15 arasında bir fark olur karar sizin daha yüksek fps mi daha serin bir cihaz mı bence balance mod da oyunlarda akıcılık bozulmuyorsa zorlamaya gerek yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok kafana taktığın bir durumsa servis'e yolla bakıp test etsinler.

  • Değerler gayet normal üstad.

  • Arkadaşlar sorunu hallettim. Şuan ortalama 70-85 derece arası oluyor sıcaklık oyunlara göre.

  • Psikotrex kullanıcısına yanıt

    Sorunu neymiş nasıl çözdün. İlerleyen zamanda benim de alma olasılığım var bu modellerden

  • Noctivagant kullanıcısına yanıt

    Hava sirkülasyonu ile ilgili bir durum. Bu laptop alttan epey hava çekiyor. Şurada detaylı anlattım:



    Asus Rog Strix G16 (2023) İşlemci Isınma Sorunu
    Asus Rog Strix G16 (2023) İşlemci Isınma Sorunureddit
    From the ASUSROG community on Reddit: Asus Rog Strix G16-18 (2023) Users, I Solved the Temperature Problem! NO HEAT NO CRY!
    https://www.reddit.com/r/ASUSROG/comments/17rk4i2/asus_rog_strix_g1618_2023_users_i_solved_the
  • Psikotrex kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler bilgi için. Bende cumartesi Strix Scar 4080 sipariş geçtim. Önceden bu problemi öğrenmem güzel oldu.

  • Psikotrex kullanıcısına yanıt
    Sağol. Benim mevcut dizüstü için var bir laptop Standı onla kullanırım

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Noctivagant kullanıcısına yanıt

    Rica ederim. Ben laptop standlarını sevmediğim için böyle basit bir çözüm buldum. Kapatınca yok oluyor zaten. Bulmak biraz zor oldu ama değdi.

  • Ben mecbur stand ile kullanıyorum çünkü boyun fıtığım var ve o sebeple ekranın göz hizamda olması gerekiyor.



    Asus Rog Strix G16 (2023) İşlemci Isınma Sorunu
    Asus Rog Strix G16 (2023) İşlemci Isınma Sorunuamazon
    Kensington 60112 Smartfit Kolay Yükseltici,Dizüstü Bilgisayar Soğutucu Ve Yükseltici Standı,12-17inç Uyumlu,Gri
    https://www.amazon.com.tr/dp/B0007YB8NM?_encoding=UTF8&psc=1&ref_=cm_sw_r_cp_ud_dp_CCB80WVFDG1F2R5SVQMN

    2 sene önce amazon.tr satıcısından bunu almıştım mevcut bilgisayarımı bunla kullanıyorum. Ben aldığımda fiyat bu seviyede değildi tabi çünkü asla bu paraları vermem. Şimdi çok pahalanmış ve satıcı amaon.tr değil.

  • Asus Rog Strix G16 (2023) İşlemci Isınma Sorunu

    Amazonda satışta olan şu modelin başlığında İntel Core i7 diyor ama CPU modeli Athlon 64 4200+ yazılmış. Hangisi doğru acaba çünkü bu Cpu modelini araştırınca AMD işlemcilere ait bir CPU çıkmakta.

  • Bende 4080 li modeli almıştım şuanda kargoda hala, ve yeni ugreenin bu modelini 2 hafta önce almıştım aslında hafif ve güzel ama sizin gösterdiğinizi bilmiyordum daha şık ve mantıklı gibi duruyor. Siz ne dersiniz arkadaşlar hala iade şansım varken değiştirmek mantıklımı ?

    Asus Rog Strix G16 (2023) İşlemci Isınma Sorunu
    Asus Rog Strix G16 (2023) İşlemci Isınma Sorunuamazon
    UGREEN Dizüstü Bilgisayar Standı Katlanabilir MacBook Pro Air ile Uyumlu MateBook Dizüstü Bilgisayar
    https://www.amazon.com.tr/dp/B08TLVKBMJ?psc=1&ref=ppx_yo2ov_dt_b_product_details



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faenal -- 29 Kasım 2023; 10:51:11 >
  • Hocam ben olsam iade ederdim. Fazlalık şeyler stres yapıyor bana, gözüme fazla geliyor. Orijinalliğini bozuyor gibi hissediyorum tabi karar sizin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Netten bakınca Asus Rog Strix G16 uygun fiyatlı istediğim modelleri nedense işletim sistemi olmadan satılıyor. Mesela bulduğum bir model sadece Vatan da Win11 yüklenmiş satılıyor görünmekte. Diğer sitelerde aynı model Free Dost görünüyor.

  • Psikotrex kullanıcısına yanıt

    iyi oldu aklımız da kalsın

  • Noctivagant kullanıcısına yanıt

    En mantıklı olan Gpn Teknolojiden almak. Uygun fiyat ve güvrnilir olan yer orası. Asusun kendi eticaret sitesinin altında gpn teknoloji yazıyor. Asusun ana tedarikçisi. Ben trendyoldan 2 hafta önce 45 e aldım indirim ile çok iyi fiyata denk geldi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Psikotrex kullanıcısına yanıt

    Evet onu gördüm. Gpn bir tek Asus değil bir kaç firmanın daha resmi satıcısıymış. Yanlış görmediysem Acer, MSI filanda var aralarında.

  • Psikotrex kullanıcısına yanıt

    Benim yaşadığım şehir de tanıdık bir yerel bilgisayarcı var. Oraya da fiyat soracağım bir. Güvenilir yerdir çünkü çalıştıkları yerler resmi Asus garantisi altında ürün temin etmekte. Şuan kullandığım bilgisayarı 6 sene önce oradan aldım direk Asus garantili olarak sıfır hiç açılmamış tutulu olarak getirtmişti. Hatta ilk siparişi 5.800 TL verdik tam çıktım eve gidiyorum beni arayıp gelsen iyi olur demişlerdi. Gittiğim de telefon ile konuşuyordu. Depoya bakın müşteri sıfır ürün istiyor diyordu. 10 dakika sürdü konuşması karşı tarafla. Karşı tarafın seslerini de az biraz duyuyordum. Konuşma bittiğinde 5.800 TL bulduğumuz ürün tedarikçinin stoğun da sıfır gibi görünüyordu ama değilmiş dedi.


    Tekrar başka yeri aradı. Oradakilere ısrarla sıfır ürün istiyor dedi. Karşı taraf depoya bakıyorum 1 adet sıfır var dediler. Ama fiyat değişti tabi çünkü önceki depodaki ürün teşhir ürün olduğu için 5.800 TL miş.


    Sıfır bulunan için 6.300 verdiler. Yarına kadar ayırtıyorum adamlara istemezsen almazsın dediler. Ama tek adet sıfır bulabildikleri için aldım. Zar zor bulmasalar 6.000 bine verirlerdi. Çünkü o yer normalde bize piyasadan daha uygun fiyata ürün satar genelde. O zaman Piyasa fiyatına yakın fiyattan vermek zorunda kalmışlardı.





  • Hocam ekran kaç nit cihazda. Bazı yerlerde 500 nit diye okumuştum ama youtube da bir kişi 250 nit demiş. ASUS ROG STRIX G16 G614JU-N3194 ondaki model buymuş.


    Ama şaşırdım çünkü 250 nit az gibi. Benim 2017 sonunda aldığım Asus ROG GL753VD 1050 GTX ekran kartlı modelin nit değeri bile 270

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.