Şimdi Ara

Astra K vs Auris vs 308

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
1.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Yine ikilem hatta üçlemlerde kaldığım için size danışma ihtiyacı hissettim 2 yıl önce Opel Insignia 2013 model 1.6T 170 hp otomatik Cosmo donanım makyajlı kasa almıştım. Aracımdan çok memnunum ancak araç büyük gelmeye başladı. Üstelik eşimin de kullanma ihtimali var. Bu yüzden aracı küçültmeye karar verdim. Biraz da az yaksın istiyorum. Amacım Insignia’yı satıp aynı değerde bir araç almak. Tabi bu kadar donanımlı bir aracı sattıktan sonra yine donanımlı bir araç almak şart oldu. Bu yüzden aklımda 2-3 araç var. Fikirlerinizi, önerilerinizi sunarsanız çok sevinirim. Aşağıya aklımdakileri yazıyorum ama başka araç tavsiyeleri de verebilirsiniz. Renault, Honda, Seat dışındaki diğer seçenekleri değerlendirebilirim. Bu markalar pek hoşuma gitmiyor.

1. Seçenek : Opel Astra K 2015-2016 1.6 CDTI Excellence Otomatik
    2. Seçenek: Toyota Auris 1.8 Hibrit Otomatik-Donanımı konusunda pek bilgim yok.
    3. Seçenek : Peugeot 308 Yeni Kasa 1.6 HDI Otomatik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 12 Eylül 2019; 8:48:20 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Tam bütçeniz nedir? İnsignia'yı sattıktan sonra üstüne koyacak mısınız?
    Koymazsanız Auris'i zor alırsınız, Auris seviyesine gelirim derseniz V40 T3 alın derim.
    Astra K-308 tartışmalı konu, fakat yol tutuşu-hız konusunda Astra K denilirken donanım-tasarım için 308 denir.
    D segmenti önermek isterdim ama zaten İnsignia'dan gelip daha küçük araç istiyorsunuz.
    Bir de eşinizi düşünerek araç almayın derdim, ama maalesef son karar bizde olmuyor
    308 genişlik olarak eşit uzunluk olarak 60 cm daha kısa kalıyor iken Astra K genişlik olarak 6 cm kısa uzunluk olarak 50 cm kısa kalıyor(İnsignia ile karşılaştırınca)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gunpower-storm -- 12 Eylül 2019; 9:53:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gunpower-storm kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Yani üstüne 10-15 koyabilirim diyeyim bütçe olarak. 110-120 civarına bir Auris bulunabilir gibi geliyor ama bilemiyorum Evet Astra-308 konusu daha karmaşık.

• Fakat tartışmasız olarak V40 T3 bulabilirseniz en ağır troll bile hepsinden iyi olacağını söyleyecektir.

Hocam V40 T3 ler 130-140 civarında. Bu da beni aşıyor. Yoksa güzel araba gerçekten.

• Temiz Auris'lerde 130 civarı. Pazarlık-uygun araç bulmak için sahibinden'de ilân kovalayın.

Anladım hocam. Teşekkür ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Opel Astra H Sorunlu Mu?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 308 daha şık daha ekonomik geliyor ama Toyota sorunsuzluğu diye de bir şey var. Astra K ise performans açısında bu ikliyi ezecektir tahminen.

Ben 308 alırdım.
  • TahaKaradeniz kullanıcısına yanıt
    Toyota Hibrit olması açısından hem mantıklı geliyor hem de tedirgin ediyor. Değer mi? Verimli mi? Diye. 308 benim de kafama yatıyor ancak Astra K de Opel’e alışkın olduğum için mantıklı geliyor. Tabi tam dolu donanımları gerçek anlamda henüz kıyaslayamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veri_denizcisi -- 12 Eylül 2019; 11:14:27 >
  • 1 tercih astra k tipini begeniyorum ic tasarimini begeniyorum yol tutuşu iyi opel bayisinde test ettim parasal durum bozulmasa almak istedigim aracti.

2 308 donanim acisindan dolu bir 308 çok memnun eder.sanzimani eat6 konforlu ve saglam. geniş Ailede 2 tane oldu alan cok memnunlar dizeli az yakiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 12 Eylül 2019; 11:23:33 >
  • 1.8 hybridlerin vergisi de kol gibi maşallah. 2600 falandı yıllık galiba.
  • cam tavan 308 bakın hocam aracın içi çok ferah oluyor küçük sunroof'a göre.

motor-şanzıman'da başarılı 308'de dizel-otomatik olarak.

her açıdan iyi bence.

• Hmm 308 e bi yükseldim 😊 Peugeot lar genelde donanımlı araçlar.

• TahaKaradeniz kullanıcısına yanıt
    Evet işin bir de bu yönü var tabi. Bir yerden kar edelim derken bir yerden vergiden gidiyor.

• Eşinizin sürüş tecrübesi nedir diye sorarak başlayayım.

Eğer acemilik dönemi veya alışma dönemi içeriyorsa ve trafiği yüksek büyükşehirde ikamet ediyorsanız boyalı/değişenli B sınıfı bir araçla başlayıp 6 ay sonra C sınıfı bir araç kovalamak daha uygun olur.

Sizin yerinizde olsam Auris'in benzinlisini alır, içime sinmesi için LPG'yi kendim taktırırdım. (BRC veya Prince)

Karma olarak yukarıdaki üç araçtan da daha ekonomik sürüş sağlar.

Premium donanım, Astra ve 308'den daha doludur.

Örnek ilan ekliyorum ama sitesinden donanımlarını siz de araştırın.

Ek olarak Toyota sorunsuzluğu, yaygın servis ve yedek parça bulunurluğu artı bir etken olmalı.

• Mehmet Serdar K. kullanıcısına yanıt
    Dolu Astra ve 308'den farklı neyi var ki daha doludur dediniz merak ettim.
  • Benim tercihim Astra K olurdu sırf yere yakın oturuş pozisyonu ve led matrix farları için.
  • Excellence astra Allure 308 den daha dolu yalnız. Donanım farkı için astra diyorum

• 308 de torsiyon var astra k da eğer yanlış bilmiyorsam bağımsız süspansiyon var bu arkada oturanların konforuna etki ediyor + olarak bozuk,virajlı yollarda 308 torsiyondan dolayı tedirgin edecektir, tecrübeyle sabit.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanırım yorumlarda Astra ağır basıyor. Test sürüşü yaptım Astra ile. Insignia’dan inince bir tuhaf, çelimsiz geldi ama beğendim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.