Şimdi Ara

Grande Punto 1.4 Fire/benzinli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
22.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar.uzun zamandır araba almayı düşünüyorum.kısmetse önümüzdeki hafta alacağım.bugüne kadar birsürü araba düşündüm,buraya da konu açtım.inşallah bu son olacak :)

en sonunda 1.4 fire benzinli Grande Punto'da karar kıldım.
    bu araba hakkında detaylı bilgisi olan,arabayı kullanan kişilerden yardım bekliyorum.

• 1.4 litre 77 HP FIRE (Fully Integrated Robotized Engine = Tamamen Entegre Robotize Motor) 8V SOHC motor tipik bir FIAT motorudur, basit ve atmosferik, fazla güç üretmeyen ve yüksek devirlerde çalışan 4 silindirli, tüm parçaları üzerinde gelen otomobil motoru. LPG'ye uyumu mükemmel ötesi olmasından bir yana Grande Punto'da 155 km/h maksimum hız biraz yetersiz kalmakta, ancak iyi açılmış bir motor ile bu sürat 175 hatta 180 km/h'ya kadar çıabilmektedir.

3.000 devir/dakikada motor 92 km/h hız yapmakta, kuvveti hissetmek için vitesi 4.500 veya 5.000 devirde değiştirmek gerekmektedir. 3 yıldır LPG ile kullanıyorum ve 6.600 km'yi benzinde, 20.000 km'yi de LPG'de sorunsuz atlattı.

Araç kendisi çok pratik ve olağanüstü kuvvetli frenleri olan işlevsel bir otomobil. Klimasından pek fazla birşey bekleme, silecekleri 2 yılda bir mutlaka değiştir, plastik parçaları tipik İtalyan, hareketli olanlar sınırlı ömürlü, hareketsiz olanlar kir tutmaya yatkın. Sık sık ve iyice yıkat. LPG'yi mutlaka taktır, aracın elektrik sistemi çok başarılı, hiçbir sorun çıkmadı 5 yılda.

Radyo/CD Çaları MP3 çalmıyor, çünkü 50 TL vermemiştik de ondan... Ara sıra dış aynanın kapağı düşer, 35 TL'dir orjinali ve yenisi, ama boyasızı tabi. Ayrıca geçen yıl kalın sacdan motor karter muhafazası taktırdım, aracın motor bölümünün ve ön tekerlerin sağ/sol çamurluk önleri alttan tamamen açık, hiçbir muhafaza yok ne yazık ki. Çelik kalkan sayesinde artık bozuk yollara da rahatça girebiliyorum.

İlginç bir otomobil, ne kadar temizini bulursan o kadar iyi edersin, parasını da o kadar hak eder. Bakımını sanayide 75 TL'ye yaptırabilirsin, polen filtresini sök, işe yaramıyor ve hava akışını engelliyor, yağı Carrefour veya Real'dan, Bauhaus veya Praktiker'den alın, filtreyi yedek parçacıdan, cam yıkama suyu olarak 2 adet 1,5 litrelik Niksar ya da Erikli, radyatör suyu koymanıza gerek yok.

Hani en sevdiğin don olur ya, hiç tahriş etmez, üzerine cuk diye oturur, tüm gün kendini hissettirmez, askerden kalma bir uyumla, bu otomobil de aynen böyle, şikayet ettirmiyor, senden sadece biraz gaza basmanı istiyor, o kadar.

Selamlar,

Taner Göde
    Yapay Zekanın Yanıtı

Fiat Punto 1.4 Fire/Benzinli: Kapsamlı Bir Bakış

Fiat Punto 1.4 Fire, uygun maliyetli ve güvenilir bir benzinli otomobil arayanlar için popüler bir seçimdir. 1,4 litrelik FIRE motoru, 77 beygir gücü ve 115 Nm tork üreterek yeterli performans sağlar.

Özellikler ve Donanım

Fiat Punto 1.4 Fire, Active, Dynamic ve Lounge olmak üzere üç farklı donanım seviyesiyle sunulur. Giriş seviyesi Active donanımı, manuel klima, elektrikli ön camlar ve çok işlevli direksiyon simidi gibi temel özelliklerle birlikte gelir.

Daha yüksek donanım seviyeleri, alaşım jantlar, otomatik klima kontrolü ve arka park sensörleri gibi ek özellikler sunar. En üst düzey Lounge donanımı ise deri döşeme, navigasyon sistemi ve elektrikli katlanır yan aynalar gibi premium özellikler içerir.

Sürüş Deneyimi

Fiat Punto 1.4 Fire, şehir içi kullanım için ideal olan hafif ve çevik bir otomobildir. Direksiyonu hassastır ve süspansiyon sistemi darbeleri verimli bir şekilde emer. Motor, günlük sürüş görevleri için yeterli gücü sağlar, ancak otoyol sürüşü veya yokuşlu arazilerde biraz güçsüz kalabilir.

Yakıt Tüketimi

Fiat Punto 1.4 Fire, yakıt ekonomisi açısından etkileyicidir. Resmî verilere göre, ortalama yakıt tüketimi 100 kilometrede yaklaşık 5,7 litredir. Şehir içi sürüşte bu değer biraz artabilirken, otoyol sürüşünde düşebilir.

Kullanıcı Yorumları

Fiat Punto 1.4 Fire, genel olarak kullanıcılarından olumlu yorumlar almıştır. Yakıt ekonomisi, güvenilirliği ve günlük kullanım için uygunluğu övülmüştür. Ancak, bazı kullanıcılar motor gücünün otoyol sürüşü veya dolu yüklü olduğunda yeterli olmadığından şikayet etmişlerdir.

Sonuç

Fiat Punto 1.4 Fire, uygun fiyatlı, yakıt tasarruflu ve güvenilir bir benzinli otomobil arayanlar için iyi bir seçimdir. Günlük kullanım için yeterli performans sağlar ve çeşitli donanım seviyeleriyle ihtiyaçlarınıza uygun bir seçenek sunar. Ancak, otoyol sürüşü veya daha fazla güç gerektiren durumlar için daha güçlü bir motorlu bir otomobili düşünebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 1.4 litre 77 HP FIRE (Fully Integrated Robotized Engine = Tamamen Entegre Robotize Motor) 8V SOHC motor tipik bir FIAT motorudur, basit ve atmosferik, fazla güç üretmeyen ve yüksek devirlerde çalışan 4 silindirli, tüm parçaları üzerinde gelen otomobil motoru. LPG'ye uyumu mükemmel ötesi olmasından bir yana Grande Punto'da 155 km/h maksimum hız biraz yetersiz kalmakta, ancak iyi açılmış bir motor ile bu sürat 175 hatta 180 km/h'ya kadar çıabilmektedir.

3.000 devir/dakikada motor 92 km/h hız yapmakta, kuvveti hissetmek için vitesi 4.500 veya 5.000 devirde değiştirmek gerekmektedir. 3 yıldır LPG ile kullanıyorum ve 6.600 km'yi benzinde, 20.000 km'yi de LPG'de sorunsuz atlattı.

Araç kendisi çok pratik ve olağanüstü kuvvetli frenleri olan işlevsel bir otomobil. Klimasından pek fazla birşey bekleme, silecekleri 2 yılda bir mutlaka değiştir, plastik parçaları tipik İtalyan, hareketli olanlar sınırlı ömürlü, hareketsiz olanlar kir tutmaya yatkın. Sık sık ve iyice yıkat. LPG'yi mutlaka taktır, aracın elektrik sistemi çok başarılı, hiçbir sorun çıkmadı 5 yılda.

Radyo/CD Çaları MP3 çalmıyor, çünkü 50 TL vermemiştik de ondan... Ara sıra dış aynanın kapağı düşer, 35 TL'dir orjinali ve yenisi, ama boyasızı tabi. Ayrıca geçen yıl kalın sacdan motor karter muhafazası taktırdım, aracın motor bölümünün ve ön tekerlerin sağ/sol çamurluk önleri alttan tamamen açık, hiçbir muhafaza yok ne yazık ki. Çelik kalkan sayesinde artık bozuk yollara da rahatça girebiliyorum.

İlginç bir otomobil, ne kadar temizini bulursan o kadar iyi edersin, parasını da o kadar hak eder. Bakımını sanayide 75 TL'ye yaptırabilirsin, polen filtresini sök, işe yaramıyor ve hava akışını engelliyor, yağı Carrefour veya Real'dan, Bauhaus veya Praktiker'den alın, filtreyi yedek parçacıdan, cam yıkama suyu olarak 2 adet 1,5 litrelik Niksar ya da Erikli, radyatör suyu koymanıza gerek yok.

Hani en sevdiğin don olur ya, hiç tahriş etmez, üzerine cuk diye oturur, tüm gün kendini hissettirmez, askerden kalma bir uyumla, bu otomobil de aynen böyle, şikayet ettirmiyor, senden sadece biraz gaza basmanı istiyor, o kadar.

Selamlar,

Taner Göde

• ben 4 senedir kullanıyorum,

motoru malum biraz zayıf ama karşılığında dikkatli kullanırsam tüketimi 6,5 civarında tutabilirsin,
    4 senedir bana bir sorun yaşatmadı, bakımları 20bin de bir ve yaklaşık olarak 300 civarı
    100 km hıza kadar sessiz ama sonra motor ve yol sesi başlıyor
    debriyaj ve vites geçişleri (ve tabii ki city fonksiyonlu direksiyon) çok yumuşak ve rahat
    donanım biraz zayıf sadece temel özellikler var, 5 yıldız ncap 'ı unutmamak lazım
    kısaca ben memnunum, merak ettiğin başka detaylar varsa cevaplarım
  • Bende Dizel modeli var aracı kullanmak gerçekten zevkli, 2004 Fiesta 2006 Fusion'da var kullanıyorum onlarıda GP daha çok zevk veriyor kullanırken.
    Ama sana tavsiyem Fire motoru alma derim ya dize modelini al yada T-Jet 120HP olanını T-Jet'lerde zaten şehir içinde 8lt felan yakıyor.
    Active modelindende uzak dur 1 milyar daha fazla ver Dynamic veya Emotion olanlarından al derim hak ediyor. En azından 2 hava yastığı daha fazla buna değer yani.
  • Radyosuz Palio dizel almaya gitmiştik, hatta rengini ve fiyatını da teyit etmiş, peşinatı cebimize koymuştuk ki FIAT Yetkili Bayi MIÇILAR'ın sıfır araç otoparkında Grande Punto'yu gördük, en ucuz Grande Punto da en ucuz dizel Palio'dan 1.000 TL daha pahalıydı, bu nedenle Grande Punto aldık. Active aldığıma sonradan üzüldüm, biraz daha fazla donanım fena olmazdı, hafif alaşım jant, MP3 özellikli CD çalar, sis farları ve digital klima, elektrikli arka camlar vb., ama eşim araç kullanmayı bunda geliştirdi, pratik olmasında bu aracın etkisi çok büyük.

PASSAT'ı satabilirim, PUNTO'yu satmayabilirim.

quote:

Orijinalden alıntı: ShaRLooT

Bende Dizel modeli var aracı kullanmak gerçekten zevkli, 2004 Fiesta 2006 Fusion'da var kullanıyorum onlarıda GP daha çok zevk veriyor kullanırken.
    Ama sana tavsiyem Fire motoru alma derim ya dize modelini al yada T-Jet 120HP olanını T-Jet'lerde zaten şehir içinde 8lt felan yakıyor.
    Active modelindende uzak dur 1 milyar daha fazla ver Dynamic veya Emotion olanlarından al derim hak ediyor. En azından 2 hava yastığı daha fazla buna değer yani.

• way be, ne arabaymis gp :)

Benim de arkadasimda var. Ara sira kullanma imkani buluyorum. Ilk aklima gelenler: Freni saglam, direksiyon ve debriyaj yumusak, konforu fena sayilmaz, hatta segmentine gore basarili, ayrica arkadaslar belirtmeyi unutmus, bagaji da oldukca genis, tahminlerin otesinde.

Dezavantaj olarak ic mekan dar ve diz mesafesi yetersiz diyebiliriz. Ama o da bu segmente gore normal zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi catalyst -- 9 Şubat 2011; 9:33:29 >
  • 4.000 devirde 125 km/h

Stradivarius keman gibi vızıldıyor motor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • g.punto sınıfına göre güzel araç aracı bozan tek şey ön takımının hassas olması ve fiat amblemi
  • Bulabilirseniz Starjet motoru yeme de yanında yat olur..
    1.4 16v 95hp Az yakar iyi kaçar..
    Güvenlik paketi olanlarda ESP'de vardı yanlış hatırlamıyorsam..
    Kolay gelsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

1.4 litre 77 HP FIRE (Fully Integrated Robotized Engine = Tamamen Entegre Robotize Motor) 8V SOHC motor tipik bir FIAT motorudur, basit ve atmosferik, fazla güç üretmeyen ve yüksek devirlerde çalışan 4 silindirli, tüm parçaları üzerinde gelen otomobil motoru. LPG'ye uyumu mükemmel ötesi olmasından bir yana Grande Punto'da 155 km/h maksimum hız biraz yetersiz kalmakta, ancak iyi açılmış bir motor ile bu sürat 175 hatta 180 km/h'ya kadar çıabilmektedir.

Selamlar,

Taner Göde

+1
    Taner Bey kullanan biri olarak gerekli açıklamayı yapmış zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

1.4 litre 77 HP FIRE (Fully Integrated Robotized Engine = Tamamen Entegre Robotize Motor) 8V SOHC motor tipik bir FIAT motorudur, basit ve atmosferik, fazla güç üretmeyen ve yüksek devirlerde çalışan 4 silindirli, tüm parçaları üzerinde gelen otomobil motoru. LPG'ye uyumu mükemmel ötesi olmasından bir yana Grande Punto'da 155 km/h maksimum hız biraz yetersiz kalmakta, ancak iyi açılmış bir motor ile bu sürat 175 hatta 180 km/h'ya kadar çıabilmektedir.

Selamlar,

Taner Göde

çok teşekkürler cevap veren herkese.
    hocam,lpg taktır demişsin,fakat ben yılda maximum 10000 km yaparım.zaten gp 1.4 almamın ana sebebi bu,az yakması.yoksa yanlış mı biliyorum?

• Araç şehir içinde sıkışık trafikte (örneğin İstanbul) 9 lt altına düşmez. 1.4 ve 1.6 motorların yakıt tüketiminde bariz farklar yok. Ama 1.2 motor alırsanız vergisel açıdan avantajlı olur. 1.4 motor az yakar anlayışı yanlıştır. Hatta güçleri az olduğundan zorladığınızda fazla bile yakabilir.
  • iki hafta önce bursa banotoda 60.000 bakımını yaptırdım. aracım2007 model dynamic benzinli. 350 TL tuttu. vaktim olmadığı için şanzıman yağını değiştiremedim. ama fiyatı 70TL dediler. dışarıda daha uygun olduğuna eminim. fren sistemi gerçekten çok etkili. hafta içi işe servisle gittiğim için hafta sonları kullanıyorum. oda genelde şehir dışı olduğu için yakıt fiyatları düşünüldüğünde normal. ama daha azyaksa fena olmaz tabi. bursadan ankaraya gitmek otobüsle kişi başı 40 tl. eşimle beraber ankaraya gidersek 100 TLcivarında yakıyor. yani otobüsten 20 TL pahalı fakat konfor,sigara özgürlüğü ve sürenin kısalığı paha biçilemez. ısıtma sistemi gayet etkili ama klima için birşey diyemem çünkü daha ihtiyacım olmadı. bence tek sıkıntısı güçsüz olması. tabi bunu söylerken önceki aracımın 140 lık laguna olmasının etkisi yok değil . almadan önceki araştırmalarımda modeli yeni, sorun çıkarmayan, bakımı ucuz, lpg uyumu sorunsuz, fiyatı makul, kolay satılabilecek,şekli şemali fena olmayan, birazda donanımı olan başka bir araç yoktu. ama alınacaksa dynamic versiyonu tercih edilmeli.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.