Şimdi Ara

Opel Astra H Sorunlu Mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
8.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2012 model 1.6 LPG versiyonlarını incelediğimde gaz yememe, f arızası gibi sorunların yaygın olduğunu gördüm. Sorunlu model mıdır?

• Opelin kendisi baştan aşağı sorun zaten.
  • MyWorldLife kullanıcısına yanıt
    Neden acaba tecrübelerinizi aktarabilir misiniz?
  • arkadaşımda 2005 modelinden var sürekli sorun çıkarıyor alacaksanız 1.3 dizelini alın dizelini 5 sene kullandım hiç sorun yaşamadım
  • Lpg subap,motor sorunları arıza yakma elektronik vss sayısız sorunları var.Opel pişmanlıktır
  • 1.3 dizel 2005 modeli var bizde ufak tefek problemler harici sorunsuz bir araç 3 yıldır bizde.
  • 2013 de sıfır km aldık bayiden çıkmadan lpg takıldı 70 bin km den beri sorunsuz.Şimdiye kadar lpg den kaynaklı ne tekleme oldu ne de hata kodu çıkmadı.Tek bir kronik sorunu oldu oda soğutma sıvısı kabının seviye sensörü bozuluyor.Yeterli seviyede sıvı olsa bile, ekranda kontrol edin diye uyarı çıkıyor.200 lira civarında kabı ve sensörünü değiştirip kurtulabiliyorsunuz.Bakımsız hırpalanmış hangi marka aracı alırsanız alın sorunsuz olanlarında bile baş ağrıtacak şeyler çıkabiliyor.O yüzden temiz hırpalanmamış bakımları zamanında yapılmış araç bulmaya çalışın.Benim tavsiyem astra h alacaksanız makyajdan sonraki 2007 model üstü bakmaya çalışın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bravo mu? Astra H mi?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2009 model 1.6 sedan manuel versiyonunu 4 yıl kullandım kronik olarak gördüğüm arızası soğutma suyu sensörü ve belki termostat arızasıdır. Bunun dışında araç sattığımda 100 bin km’yi geçmişti lpg olarak bir sorun yaşatmadı.
  • Opel sorunlu zaten.
    Modele has bir şey yok.
  • Çok yakın 2 arkadaşımda vardı ( Biri düz biri gtc olanı ) , ikisindede yağ soğutucusu patladı , lpgde gaz yememe vs. gibi çok sıkıntı yaşadılar.Motorlar lpg'e kesinlikle uyumlu değil.İllaki alınacaksa 1.3 dizel olanı alınıp soft yazılım atılıp tertemiz binilmeli.
  • 2 yıl 35 bin kmdir j sedan kullanıyorum daha bir sorun görmedim bu sorunlu diyenlere hiç aklım ermiyor... Ufak tefek sensör arızalı her araçta oluyor zaten. Milletin lafına bakarak araba alıyorsan hiç alma kardeşim. İçinde gönlünde ne varsa al en azından hevesin gider...

Ben Astrayi alırken aynı paraya yeni kasa elegance eco civic vardı almadım... Herkes opele sorunlu dedi ama gönlüm ağır bastı opel aldım... Daha sonra arkadaşların civic e binince iyiki almamışım dedim
  • Bagaj kilidi de kronik sorunlu sanırım. 2013 Astra H da 3 kere değişti, yine problem çıkarıyor.
  • 2007 model dizel sıfırdan 10 sene kullandık, tek sorunu fan motoru radyatöre yakın olduğundan sürtüyor ve zamanla deliyor. İlk seferde garantiden değişti, ikinci de sanayide yaptırdım, yapan usta üretim hatası olduğunu söyledi ve aralarını açarak düzeltti. Bunun dışında sorunu olmadı.

2001 modeli de 2000 den 2007ye kullandık, onda da arka cam otomatiği kronik arızalıydı, biri iki defa diğeri bir defa tamir edildi. Başka sorunu olmadı. Lpg kullanmadık araçta, zaten o zamanlar taksiciler ve sürekli yol yapanlar hariç yaygın değildi.

Yalnız işin içine lpg girince şikayetler çok artıyor. Montajdan 70-80 bin km sonra sübap arızası yaşamayan neredeyse yok, 1.6 100 HP ecotec motorlarda lpg varsa 200 bin gibi yağ yakma sorunu da çok sık çıkıyor. Lpg ile kar ediyor ama sorunsuz masrafsız giden bir motor değil.
  • 2008 model 1.6 Manuel Cosmo sahibiyim. Aracı 120bin kmde 2. El olarak aldım. Şuan 186bin kmde. Araç ben alana kadar 120bin km boyunca alındığı yerden hem yetkili satıcı olan yerden yetkili serviste bakım görmüş, 20-30 sayfa parça kaydı var. Adam soğutma sensör ve kabını bile 3 defa değiştirmiş sileceğine kadar herşey yetkili servis kayıtlı. Ben ise sanayide ucuza hallediyorum daha 2 hafta önce yağ ve tüm filtreler 350-400 tl civarında tuttu. Gelelim 68bin km boyunca yaşadığım sorunlara:

Soğutma sensör arızası kronik sensör bozulduğu için soğutma suyu seviyesini kontrol edin uyarsı çıkıyor arada ok tuşuna basıp geçiyorsunuz. 1 defa sensör değiştirttim birkaç ay sonra yine oldu ama bence önemsiz bir arıza. Zaman olunca arada kaputu açıp bakmanız yeterli.

Korna sorunu var. Korna 1-2 gün çalınmaz ise kendni unutuyor uyuyamı kalıyor ne basıyorsunuz çalmıyor direksiyona bir tane yumruk yapıştırınca kendine geliyor çalmaya başlıyor. Ha bu arada ince kalın olmak üzere 2 kornası var kalın olan bozuldu ince çalıyor şuan. İnce dediğim diit değilde düüt diye. 100tl fiyat aldım korna değişimi için.

Ha bu arada 186bin kmdir lpgli. 140bin de supap değişimi yapıldı çeliğe geçildi ve conta falan birşey yapılmıştı unuttum 2bin tl tuttu. Şuan gayet iyi ama benzin ve lpg arası %10-15 performans farkı var.

186bin kmde ilk defa klima çalışmadı kompresör bobin dediler o değişti büyük ihtimal kazık yedim 650tl tuttu. Yine 186bin kmde baskı balata debriyaj değişti 2bin tl tuttu.

Araçtan gayet memnunum beni tek kızdıran sorunu korna arasıra çalmaması. Bunun dışında en ufak problem yaşamadım.

• Yaşlı opel saatli bomba gibidir ne zaman patlayacagi belli olmaz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.