Şimdi Ara

ASTEĞMEN ASKERDE NE YAPAR ARKADAŞLAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
85
Cevap
0
Favori
48.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben işletme mezunuyum para biriktirmek için yazmayı düşünüyorum gerçi bize zor çıkar diyorlar.. bu parayla amerikada dil egitimi almayı düşünüyorum..

acaba astegmen olan arkdaşlar varsa yazabilirlermi ne yapılıo hergün standart olarak..

1- askerleri egitmek astegmenin görevimi.. egitiosa nasıl yani spormu yaptirio ne yaptirio..
    2- geceleri askerlere ders anlatıyormu okul gibi...
    3- kaç kişiden sorumlu oluyor..
    4- biraz heyecanlı ve çekingen bir tipim topluluk önüne tek başıma çıkıp konuşma yapma gibi şeyler bana göre degil.. böyle işler varmı astegmenin yaptıgı.... örnek: yüzbaşıya tekmil vermek bütün askerlerin önünde bu beni korkutuo heyecandan şaşırırım falan... bunun gibi şeyler varmı tek başıma tüm askerlere yaptıracagım şeyler falan.....

son olarak eklemek istediginiz şeyler varsa lütfen yazın yardımcı olun benim için hayati karar çünkü... bana lütfen tüm zorluklarını anlatın... teşekkür ederim.......

• Ben mesela kendimden örnek vereyim. Şu an Eleşkirt - Ağrı 'da , Ateş Destek Subayı olarak askerliğimi yapıyorum.

1 - Aslında herkesin görevi, ama görev sana verilmişse senin görevin. Gerektiğinde uzman çavuşlar, astsubaylar, teğmenler de eğitim veriyor. Sana da söylerlerse, yanaşık düzen eğitimi ver, spor yaptır falan, yaptırırsın. Uzman çavuş olan arkadaşlar sana zaten yardımcı olurlar.

2 - Ayda bir kere falan genelde komutanlık saati var. Orada askerlere 1 sayfalık bir şeyi , okuyorsun ve işte önemli yerleri vurguluyorsun. Bir askere de okutabilirsin.

3 - Komutanı olduğun kısma göre değişir. Ben Adestim kısmının komutanı olduğum için, kısımımda 4 kişi var. Yalnız bu tüm bölüğe eğitim vermemen anlamına gelmiyor. Sen o kısımın komutanı olsan bile, sana bölük için de sık sık eğitim vermeni isteyeceklerdir.

4 - Evet böyle şeyler var ki, ben mesela tabur komutanına karşılama mangası hazırlıyorum, aynı şekilde tören mangası hazırlıyorum. Gene sabahları üsteğmene tekmil veriyorum garnizonda.

Aslında bu gibi şeyler çekingenliğini üstünden atmak için bir fırsat.

• quote:

Orijinalden alıntı: hakkos

Ben işletme mezunuyum para biriktirmek için yazmayı düşünüyorum gerçi bize zor çıkar diyorlar.. bu parayla amerikada dil egitimi almayı düşünüyorum..

acaba astegmen olan arkdaşlar varsa yazabilirlermi ne yapılıo hergün standart olarak..

1- askerleri egitmek astegmenin görevimi.. egitiosa nasıl yani spormu yaptirio ne yaptirio..
    2- geceleri askerlere ders anlatıyormu okul gibi...
    3- kaç kişiden sorumlu oluyor..
    4- biraz heyecanlı ve çekingen bir tipim topluluk önüne tek başıma çıkıp konuşma yapma gibi şeyler bana göre degil.. böyle işler varmı astegmenin yaptıgı.... örnek: yüzbaşıya tekmil vermek bütün askerlerin önünde bu beni korkutuo heyecandan şaşırırım falan... bunun gibi şeyler varmı tek başıma tüm askerlere yaptıracagım şeyler falan.....

son olarak eklemek istediginiz şeyler varsa lütfen yazın yardımcı olun benim için hayati karar çünkü... bana lütfen tüm zorluklarını anlatın... teşekkür ederim.......

1-askerleri eğitmek tüm rütbelilerin görevidir zaten.ben çok ders anlattım kırda bayırda.ama bu işi uzman çavuşlar daha iyi bilirler fazla üstüne atmıyorlar asteğmenlerin.

2-geceleri ders yok zaten geceleri sen evinde oluyorsun.asteğmenler mesai bitti mi askeri birlikten çıkarlar.benim şehir merkezinde evim vardı alay 20 dk uzaklıktaydı.askeri minibüsler akşam bırakır sabah evden alırlar.üniversite hayatı gibi:)

3-ben takım komutanıydım,bizde 1 takım=4 timdi.her tim ortalama 20 kişi dersek 80 kişi eder.fakat bölük komutanı izinli olduğunda sorumluluğum daha artardı.içtimalarda tabur komutanına bölük tekmili verdiğim de oldu.provalarda koca tabura (bu da yaklaşık 800-900 kişi eder) emir verdiğim oldu.

4-dediğim gibi yeri bölük komutanıma da tekmil verdim,o olmadığı zaman bölüğün tekmilini tabur komutanına da verdiğim oldu.hatta 900 kişiye provada yaptırdım.

ama bunların kesin yapacan diye birşey yok,ama asteğmen oluyorsan bunlarla % 80 içli dışlısın..
    çekingenliğe gelince,çekinecek bişey yok,sen tekmil verirken askerlere sırtını dönüyorsun zaten,dolayısıyla sadece bölük komutanıyla yüzyüze geliyorsun.bağırarak 1 cümle söylüyorsun hepsi o topu topu 5 saniye sürer cümle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webislander -- 18 Ekim 2009; 9:29:38 >

• kesinlikle değmez arkadaşlar 75 gün acemilik yapıyorsun sonra astek oluyorsun kısa gidince zaten acemilik bittiğinde 80 günün kalacak bence kısa gidin bir an önce kurtulun askerlik bütünüyle işkence
  • quote:

Orijinalden alıntı: martinwestist

kesinlikle değmez arkadaşlar 75 gün acemilik yapıyorsun sonra astek oluyorsun kısa gidince zaten acemilik bittiğinde 80 günün kalacak bence kısa gidin bir an önce kurtulun askerlik bütünüyle işkence

Astek diye rütbe mi var yahu ?
  • astek-tek-üstek-yüztek-bintek-yartek-altek diye gidiyor rütbeler arkadaşların mantığına göre.dilimde tüy bitti doğrusunu söyleye söyleye.asteğmenken bana bir asker astek diyecekti ki..
  • Arkadaşlar anadolu unv kamu yönetimi mezunuyum ve astek olarak yapmak istmiyorum zaten çıkmaz diyorlar. YA ÇIKARSA?
    Bir arkadaşımda iktisat fak. muzunu astek olmak istiyor muayne olurken şubedeki subaya söylemiş olailirmiyim diye oda bundan 3 sene önceye kadar olabiliniyordu ama artık o bölümleri almıyoruz demiş. Doktor, mühendis v.s. oluyomuş astek. Şimdi esas olan şu ki ben herşeyi 15 mayısda dönmeye hazırladım. Bütün planlarım hazır. Tatil için hazirana rezeve bile yaptım. Uzun yaparmıyım diyo çok tırsıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Askerdeyken Atama Nasıl Olur?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • askerde astek diye bir rütbe yok tekrar söylüyorum...

ne çıkarsa bahtınıza,bu kadar düşünmeyin herşey kısmet..
  • quote:

Orijinalden alıntı: webislander

askerde astek diye bir rütbe yok tekrar söylüyorum...

astekden kastımız asteğmenin kısaltılmışı veya sloganı değilmi askerlerin dilinde bu böyle olması lazım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SoNTurQ

quote:

astekden kastımız asteğmenin kısaltılmışı veya sloganı değilmi askerlerin dilinde bu böyle olması lazım?

Hyr öyle bir rütbe yok , slogan falan değil tamamen argo bir kelime
  • quote:

quote:

askerde laubali askerlerin ağızlarına taktıkları,hiçbir karşılığı olmayan bir kelime sadece.astek-tek-yüztek-bintek diy gitmiyor rütbeler...
  • peki ben asteğmen olmak istemiyorum beni asteğmen yapma ihtimalleri nekadar?
  • quote:

peki ben asteğmen olmak istemiyorum beni asteğmen yapma ihtimalleri nekadar?

Çok düşük merak etme çıkmama olasılığı daha fazla
  • quote:

Orijinalden alıntı: sentry

quote:

peki ben asteğmen olmak istemiyorum beni asteğmen yapma ihtimalleri nekadar?

Çok düşük merak etme çıkmama olasılığı daha fazla

katılıyorum tesbit doğru
  • quote:

Arkadaşlar anadolu unv kamu yönetimi mezunuyum ve astek olarak yapmak istmiyorum zaten çıkmaz diyorlar. YA ÇIKARSA?
    Bir arkadaşımda iktisat fak. muzunu astek olmak istiyor muayne olurken şubedeki subaya söylemiş olailirmiyim diye oda bundan 3 sene önceye kadar olabiliniyordu ama artık o bölümleri almıyoruz demiş. Doktor, mühendis v.s. oluyomuş astek. Şimdi esas olan şu ki ben herşeyi 15 mayısda dönmeye hazırladım. Bütün planlarım hazır. Tatil için hazirana rezeve bile yaptım. Uzun yaparmıyım diyo çok tırsıyorum.

doktorları anlıyorumda mühendislerin niye başı yanıyor, aslında kısa uzun benim için fark etmiyor ancak aralıkta gidip mayısta dönsem daha güzel olur gibime geliyor.
  • bi şey soracam arkadaşlar yukarıda anladığım kadarıyla bize soruluyomu isteyip istemedimiz onu anlayamadım , bir ikinci sualim ise iletişim mezunuyum nedir astek cıkma ihtimali.
  • @udenizli

soruluyor ama cevabını çokta fazla sallamıyorlar. uzun yazıp kısa çıkanda var kısa yazıp uzun çıkanda. herşey ordunun ihtiyaçlarıyla alakalı. daha önceki mesajlarda belirtildiği gibi tıp harici genellikle mühendisler uzun dönem çıkıyor ancak diğer mezunlar çıkmaz diye birşey yok. ama sen tabi mühendislerden daha şanslı olduğun kesin kısa dönem çıkma konusunda ama net birşey söylemek zor. ordunun 1 tane iletişim mezununa ihtiyacı olur sen gidersin misal. şans işi.
  • up
  • BJKKK AĞrı soğuk mu?
  • 331. dönemden itibaren kayıt numaralı subaylık kontenjanları geçen dönemlere göre %60 oranında azaltıldı..Kalan kontenjanların çogu mecburi oldugundan doktorlar için kullanılacak..Diger kısım ise özellikle mühendislik mezunları için ayrılmıs..Sosyal bilimlerden mezun olan arkadasların uzun dönem gitme oranları çok düşük..Sadece belirli oranlarda ASAL tarafından sınırlı sayıda yerleştirilecekler...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.