Şimdi Ara

ASTEĞMEN ASKERDE NE YAPAR ARKADAŞLAR (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
48.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: jsniper

her ikisi de cıkabılır makıne muh uzun donem arkadasım cok vardı,kısa donem de zaten buyuk cogunlukla kısa cıkıyor arkadaslar unıversıte de samımı oldugum 5 arkadasım da kısa gıttı bı ben uzun gıttım kısmte ıste :) bu arada astegmen ne yapardan devam edelım,arkadaslarım ne olursa olsun eger astegmensenız subaysınızdır ve mecburen de olsa sıze saygı gosterırler cunku askerlıkte emır komuta vardır ve emırı ancak ölüm bozar bu yuzden emir verdimmi mutlak surette astın yapmak zorundadır,astegmen acemılıkte sürünür kosar spor yapar ıntıkale cıkar bayaa eziyet ceker ama bi yandan tuvalet banyo ımkanı vs vs cok cok rahattır,yemeklerı mukemmeldır mesela hıc yemek sıkıntısı cekmedım kalorısı bılmem neyı hesaplanarak verılır cunku subaysındır.hıc yoksa bı agırlıgın vardır belkı acemı bırlıgınde degıl ama usta bırlıgınde karızman vardır,kısa donem olan arkadaslar er dir.kısa donem i ne bıldıgın normal er ler takar,ne astsubay takar ne uzman takar hatta kıl olurlar,kısa donemlerle dalga gecerler ama kısa donem cok rahattır onu da soleyım artısı bu.1 ay bı egıtım alırlar ıste saga don sola don selam dur yuruyus fılan 1 ayın sonunda yemın torenı olur zaten ondan sora 4 ayın kalır o 4 ay da ya kantıncı olursun ya karargah da olursun yanı rahat olursun kımse sana karısmaz etmez.gorevını yaparsın keyfıne bakarsın.

sorular varsa sorun arkadaslar

foçada banyo olanakları güzeldi gerçekten
    319 foça

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webislander -- 2 Aralık 2009; 8:53:38 >

• Ben 6 ay (daha doğrusu tam 158 gün yaptım) kısa dönem yapmış biri olarak derim ki, askerde er olmak berbat birşey. kimse takmıyor seni arkadaşın dediği gibi ve herkes kıl oluyor diyebilirim özellikle uzun dönemler. erin sorumluluğu yok gibi birşey ama asteğmenliğin eğitimine ve uzun sürmesine katlanırım diyorsan, subay olarak yapmak çok daha güzel.
  • KISA DÖNEM SEÇDİM.. BUGUN 50 SORUYUDA FULL ÇEKTİM BAKALIM NE OLACAK..
  • ya genelde kısa cıkıyor,muhtemelen sana da kısa cıkar.sınavla ılgısı yok.yanlıs hatrlamıyosam sınavdan oncemı sonra mı bi kurul a sarı bı zarf verılıordu,sıralı bi şekilde sanırım orada karar verılıyor kısa veya uzun gıdecegın...
  • Soruları salladım.Kısa işaretledim ama uzun çıkarsa oha demeden geçemeyeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: harpseal

Soruları salladım.Kısa işaretledim ama uzun çıkarsa oha demeden geçemeyeceğim.

kısa işaretleyip soruları sallayınca uzun çıkıyor
    hayırlı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: mgurgen

Arkadaşlar kontenjanlar ve EK-R çizelgeleri ASAL tarafından Asker Alma Bölge Başkanlıklarına gönderildi...Şuanda asker alma bölge başkanlıkları kendi bölgelerindeki kayıt numaralı subay yükümlülerini belirleyip kontenjanlarla karşılaştırıp EK-R çizelgelerini ASAL'a tekrar gönderecekler...Birönceki mesajımda söyledigim gibi kayıt numaralı subay kontenjanlar %60 oranında azltıldı...Sosyal bilimden mezun arkadasların şansı dedigim gibi baya azaldı..Maliye piyade topçu ve tankçı sınıflarına 1/3 ccivarında sosyal bilim mezunu yerleştirilecek...En yüksek şans personel sınıfında 110 'a yakın hukuk mezunu arkadası alacaklar...

Bu koontenjanları askerlik subelerinden ögrenemezsin çünkü şubelerin herhangi bir insiyatifi yoktur yerleştirmede..Bölge Başkanlıkları tarafından belirlenip kararı MSB ASAL Dairesi verir...

@mgurgen

Abi yukarıda yazdıklarından bilgi sahibi olduğunu çıkartıyorum, ben hukuk mezunuyum ve avukatım (baro belgemi de verdim) 5 gün sonra teslim olacağım, tercihim yedek subay gitmek, ayrıca yabancı dil belgesi de verdim, asteğmenlik seçiminde mezun olduğun üniversitenin (devlet/özel/vakıf) veya senin tercihinin veya yabancı dil bilmenin herhangi bir etkisi var mıdır? Ayrıca sadece hukuk fakültesi mezunu olanlar ile avukat olanlar arasında herhangi bir fark oluyor mu?

Teşekkürler

• valla albaydan bölük komutanından paso zılgıt yer :)
  • selamlar arkadaşlar yeniyim bu formda..nasılsınız????
    eda güzel
  • Arkadaşlar
    Çeşit çeşit asteğmen sınıfı var..
    Aldıkları eğiimler, görev yerleri,yetkileri vs. farklı..
    Söylediklerinizin sadece kendi yaptığınız askerliğe ait olduğunu, tüm asteğmenlerin bu işleri yapmadığını belirtin de insanlar yanlış bilgilenmesinler

Gece evinde olursun demiş adamanın teki.Güneydoğuda jandarma komando asteğmen olarak yapanlar da gece evine gidiyor dimi??
    Komando er eğitim birliklerinde görevli asteğmenlerin bile gecelerinin çoğu arazide eğitimde geçiyor.
    Asteğmenlikte acemi birliği diye bişey yoktur.Kurs vardır.Acemi diye değil kursiyer diye geçersin.Bilmiyorsanız boş yere konuşmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilg123

selamlar arkadaşlar yeniyim bu formda..nasılsınız????
    eda güzel

Foruma başlangıç için 1 senelik konuyu hortlatman ilginç
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgurozkurt

Gece evinde olursun demiş adamanın teki.Güneydoğuda jandarma komando asteğmen olarak yapanlar da gece evine gidiyor dimi??
    Komando er eğitim birliklerinde görevli asteğmenlerin bile gecelerinin çoğu arazide eğitimde geçiyor.

evet o adamın teki benim.ben evimde yattım geceleri.sanırım seni raahtsız etti bay çok bilmiş komando
  • quote:

Orijinalden alıntı: webislander

quote:

Orijinalden alıntı: ozgurozkurt

evet o adamın teki benim.ben evimde yattım geceleri.sanırım seni raahtsız etti bay çok bilmiş komando

eder tabi etmezmi yav evde olmanın keyfi farklı
  • BU KONUYU BEN AÇMIŞDIM HANGİ ARA HORTLATTINIZ YAV 1 SENE OLACAK NERDEYSE HEY GİBİ GÜNLER HEY...

ÇOK ŞÜKÜR Kİ ASTEGMEN OLMADIM.. 331.KSD YAPTIK BİTTİ GİTTİ... 4 AYDIR HÜRGENERAL OLARAK SOKAKLARDA FİNK ATIYORUM
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yusuf Miroğlu

BU KONUYU BEN AÇMIŞDIM HANGİ ARA HORTLATTINIZ YAV 1 SENE OLACAK NERDEYSE HEY GİBİ GÜNLER HEY...

ÇOK ŞÜKÜR Kİ ASTEGMEN OLMADIM.. 331.KSD YAPTIK BİTTİ GİTTİ... 4 AYDIR HÜRGENERAL OLARAK SOKAKLARDA FİNK ATIYORUM

darısı başımıza
  • asteğmenliği senmi istemedin yoksa onlarmı yapmadı :D :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bayraktar1
    asteğmenliği senmi istemedin yoksa onlarmı yapmadı :D :D

Testte full cektim ama kisa donem istiyorumu tercih ettim kagitta...
  • uzun işaretlemiş olsan çıkarmıydı sence?
  • sanmam işletme mezunlarına az çıkıyor... zaten astegman alımı çok çok azaldı....... 150 kişilik iktisat işletme bölümü okul arkadaşlarımdan sadece 1 tane çıkdı astegmen oda istemeden çıkmış.. tuncelide jandarma komondo astegmen hala askerde :)

quote:

Orijinalden alıntı: Bayraktar1

uzun işaretlemiş olsan çıkarmıydı sence?
  • peki seçeneklerde kaçtane şık var?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.