Şimdi Ara

ASTEĞMEN ASKERDE NE YAPAR ARKADAŞLAR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
48.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hasanmerto

BJKKK AĞrı soğuk mu?

Şu aralara gündüzleri fena değil güneş olduğu zaman, ama akşamları 0 derece, hatta yükseklerde (nöbet tutulan yerlerde) sıfırın altına düşüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BJKKKKK

quote:

BJKKK AĞrı soğuk mu?

Şu aralara gündüzleri fena değil güneş olduğu zaman, ama akşamları 0 derece, hatta yükseklerde (nöbet tutulan yerlerde) sıfırın altına düşüyor.

Merhaba.Asteğmen okullarından mı yetiştiniz yoksa askerde mi çıktı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: --Kemalist--

quote:

Orijinalden alıntı: BJKKKKK

quote:

BJKKK AĞrı soğuk mu?

Merhaba.Asteğmen okullarından mı yetiştiniz yoksa askerde mi çıktı?

Acemiliğimi Topçu ve Füze Okulu Polatlı Ankara'da yaptım, çektiğim kura sonucu da şu anda Eleşkirt Ağrı'da , Ateş Destek Subayı olarak görev yapıyorum.

• arkadaşlar iktisat, maliye, kamu yönetimi gibi yani iktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunları kolay kolay uzun dönem yapamıyor.benim genelkurmayda yakın bir tanıdığım var.bu arada bende işletme mezunuyum.bana aynen şunları dedi

1- uzun dönem yapma şansın %5.neden diyeceksin, eskisi gibi alımlar yok sizin bölümden.askeriye zaten kendi bünyesinde maliye okulları açtı.sizin yapacağınız işleri kendi içlerinde yetiştirdikleri askerlere yaptırıyorlar

2- genelde mühendis, doktor, hukuk alanlarında alımlar oluyor

3- boşuna uğraşma, zaman kaybı olur

4- bundan 4-5 sene önce olsa torpille halledilirdi ama artık torpilde işlemiyor.herşey bilgisayar ortamında yapılıyor

5- bilgisayar ortamında uzun dönem çıkarsa oda senin %5 lik şansına vurur
  • internette buldugum bir tankçı asteğmenin anılarını buldum paylaşayım :)

Kısaca yaşadıklarımı özetleyecek olursam, ilk 4 ay öğrencilik yaşadık Asteğmen olmak için. Kış olduğu için 6 kat giyinip, dağlara taşlara eğitime gittik. -15 derecede saat 6’da kalktık. İlk 1 saat boşluğumuz 18 nci gün oldu.Şaşırdık ne yapacağız diye düşünürken bitti 1 saat zaten. Her sabah ayaz havada 3 km koşu, karların üzerinde sabah spor, aksam savaş beden eğitimi, arada yanaşık düzen eğitimleri ve tabii ki dersler. Tankın motoru, kulesi, silahları, tankı sürmesi, ateş etmesi 4 ay boyunca derslere girdik ve Tuz gölüne Tank top atışlarına gittik. Bu derslerin sonunda sınavlara girdik, sınavda başarısız olanlar hafta sonlarını içeride geçirdi. Tanka dilinizi değdirseniz yapışacak kıvamda bir soğukta eğitim gördük. Yeri geldi helikopterlerle dağlara bıraktılar saatlerce yürüdük sırtımızda çantalarla. Yeri geldi suratlarımızı boyayıp gece intikale çıktık, tatbikat gereği üzerimize ateş açıldı pusuya düştük. İç güvenlik eğitimi sırasında arazide bileğimize kadar çamurun içinde yerlerde süründük. Edok komutanı ve Kolordu denetlemesine girdik. Denetlemede hem atış takımına hem de spor takımına seçildiğim için herkes içeride ısınırken ben silahın soğuk metalini saatlerce yüzümde hissettim. Sporumuzu geliştirmek için her gün yüksek atlama, uzun atlama, halat, barfiks, bomba isabet, bomba mesafe, 100mt koşu, 5 km koşu, şınav, mekik yaptırdılar. Ama yılmadım. 4 ayı çok yoğun bir tempoda yaşayıp öğrencilik hayatını başarıyla bitirdim.

Daha sonra 8 ay sürecek olan Takım komutanlığı görevi başladı. Bölük Komutanı ve Teğmenden sonra gelen 3 ncü rütbeli olarak bazı günler tüm Tugay’daki en kalabalık bölük olan Tank Tabur Karargah Bölüğü’nde 100ün üzerinde asker 30 tane de rütbeliye emir komuta ettim. Denetlemelerden geçtik, tatbikatlara katıldık, bölükçe günlerce arazide yattık kalktık. Pastırma sıcaklarında tam teçhizat koşular yaptık. Benim yapma zorunluluğum olmamasına rağmen hiçbir şeyden kaçmadım tabii ki. 12 ay boyunca her gün traş olup bot giydim, Şanlı Siyah Tankçı Beresini taktım. 24 saat boyunca hiç uyumadan tutulan cephanelik nöbetlerinde nöbetçi amir oldum. Gece eğitimlerine gittik, askerlere eğitim verdik. Konvoy komutanı olup fabrikalara tırlarla tank götürdüm getirdim. Bu arada Tugayda yalnızca 1 bölüğe verilen spor birincisi flamasını aldık. Tugay basket takımında oynadım, futbol, voleybol ve masa tenisi turnuvalarında dereceler elde ettik. Mesai bittikten sonra kendi isteğimle 3km koşup, spor salonunda ağırlık çalıştım. Daha bir çok angarya işte de askerlerin başında bulunduk. Sırılsıklam yağmur yağarken yada lahmacun fırını ayarındaki sıcaklarda, güneşin alnında. Ama askerlerime her zaman iyi davranmaya çalıştım, çarşı cezası yada hapis hiçbirine vermedim hak ettikleri çok zamanlar olsa da. Yalnızca 1 kere oldu, onda da bölükteki bütün askerleri çamurlu suya yatırıp süründürdükten ve su iyice içlerine işledikten sonra, çakıl taşlarında şınav çektirdim. Ama hak etmişlerdi. Masa tenisi raketimin bir tarafı sökülmüştü çünkü. Askerde kural şudur: Bir kişinin yaptığını herkes çeker. Acemilikte 1 kişi beresini unutmuş diye 150 kişi bere takmayıp, soğuktan kulaklarımız porselen gibi olduğu zamanları iyi bilirim. Her şey birlik beraberlik içinde olacak.

Pek kısa olmadı yazdıklarım ama zaten 12 ay da kısa bir süre değil. Her gün yeni bir macera yeni bir olay. Kendilerini doğrayan askerler, orakla meydana çıkıp etrafa saldıranlar, intihar etmeye çalışıp ip kopunca yere düşenler, silahı kafaya dayayanlar, hapisten yeni çıkıp gelmiş olan katiller, jiletle herkesin önünde boydan boya kendini kesip göğsündeki bütün kemikler gözüken ve 149 dikiş atılan askerler de var. Yada Asteğmenliğin son günü intihar arkadaşımız da oldu. Tabii gözünüz korkmasın diye bunları anlatmıyorum ama bunlarla da uğraştık tabii. Sonuçta takımındaki asker senin sorumluluğunda. Okuma yazma bilmeyen, hiçbir şeyden anlamayan o kadar asker var ki. Nasıl laf anlatacaksın ki onlara. Uğraş dur işte. Neyse...Asteğmenlik görevimi de Teğmen rütbesine terfi ederek, Tugay komutanımız olan Tuğgeneral Ahmet Yavuz’dan şilt alarak ve Üstün Hizmet belgesi alan Tugaydaki tek Asteğmen olarak başarıyla bitirdiğime inanıyorum.

• üstün hizmet belgesi almak o kadar zor değil benim devre arkadaşım güneş enerjisi sistemi döşemişti o bile almıştı üstün hizmeti
    diğer arkadaşım inşaat mühendisiydi o da amfi inşa ederek almıştı ama o hakkaten haketmişti pazar günleri bile inşaat yapıyordu
    sonuç olarak tüm asteğmenler son 1 aylarını teğmen olarak yapıyorlar ki bunun havası başka gerçekten.bambaşka bir duygu.yukarıdaki arkadaş ta görevini fazlasıyla yapmış tebrikler gerçekten
  • quote:

Orijinalden alıntı: mgurgen

331. dönemden itibaren kayıt numaralı subaylık kontenjanları geçen dönemlere göre %60 oranında azaltıldı..Kalan kontenjanların çogu mecburi oldugundan doktorlar için kullanılacak..Diger kısım ise özellikle mühendislik mezunları için ayrılmıs..Sosyal bilimlerden mezun olan arkadasların uzun dönem gitme oranları çok düşük..Sadece belirli oranlarda ASAL tarafından sınırlı sayıda yerleştirilecekler...

Merhabalar, kontenjanlar bellimi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: airties_35

quote:

331. dönemden itibaren kayıt numaralı subaylık kontenjanları geçen dönemlere göre %60 oranında azaltıldı..Kalan kontenjanların çogu mecburi oldugundan doktorlar için kullanılacak..Diger kısım ise özellikle mühendislik mezunları için ayrılmıs..Sosyal bilimlerden mezun olan arkadasların uzun dönem gitme oranları çok düşük..Sadece belirli oranlarda ASAL tarafından sınırlı sayıda yerleştirilecekler...

Bende merak ettim? :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brain Wave

quote:

Orijinalden alıntı: airties_35

quote:

Bende merak ettim? :)

mgurgen kardeşimiz foruma girince öğrencez artık :)

• Arkadaşlar kontenjanlar ve EK-R çizelgeleri ASAL tarafından Asker Alma Bölge Başkanlıklarına gönderildi...Şuanda asker alma bölge başkanlıkları kendi bölgelerindeki kayıt numaralı subay yükümlülerini belirleyip kontenjanlarla karşılaştırıp EK-R çizelgelerini ASAL'a tekrar gönderecekler...Birönceki mesajımda söyledigim gibi kayıt numaralı subay kontenjanlar %60 oranında azltıldı...Sosyal bilimden mezun arkadasların şansı dedigim gibi baya azaldı..Maliye piyade topçu ve tankçı sınıflarına 1/3 ccivarında sosyal bilim mezunu yerleştirilecek...En yüksek şans personel sınıfında 110 'a yakın hukuk mezunu arkadası alacaklar...

Bu koontenjanları askerlik subelerinden ögrenemezsin çünkü şubelerin herhangi bir insiyatifi yoktur yerleştirmede..Bölge Başkanlıkları tarafından belirlenip kararı MSB ASAL Dairesi verir...
  • iktisat işletmelerde durum nedir arkadaşım.......
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakkos

iktisat işletmelerde durum nedir arkadaşım.......

Arkadaşım işletme iktisatta sosyal bilimlere giriyor..Eger işletme iktisatta açıkögretimse sadece araya 5-10 tane serpiştirilecek....Dedigim gibi şansınız mühendisliklere göre baya bi düşük...Tam rakam veremem ama tüm kayıt numaralı subay adayları arasında şansınız %5-6 civarında...Bu %5 lik diliminde %1-1,5 arası sosyal bilimlere ayrılmıs durumda...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgurgen -- 17 Kasım 2009; 23:40:22 >
  • bizim zamanımızda da 105.000 adaydan 2500 e girip asteğmen olmuştuk.2500 de de 500 e girip foçaya gittik.size bol şanslar
  • Teşşekürler...
  • Asteğmen prezervatif gibidir.Kullan at modeli
  • çıkma ihtimali bu dönem 120.000 de 2000 kişi alınacakmış... doktorlarla 3000 kişi..... hukuk mühendis vb lerine çıkar iibf mezunlarına çıkmaz artık zor... anca 3-5 kişi belki...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bedrim

Asteğmen prezervatif gibidir.Kullan at modeli

bu yazından dolayı kınıyorum seni..
  • quote:

Orijinalden alıntı: webislander

quote:

Ben asteğmenlere prezarvatif demedim dostum.Subay olarak kullanılırlar ve görevleri bitince giderler.Bende asteğmendim merak etme...

• quote:

quote:

quote:

Ben asteğmenlere prezarvatif demedim dostum.Subay olarak kullanılırlar ve görevleri bitince giderler.Bende asteğmendim merak etme...

nereden çıkışlısın

• quote:

quote:

quote:

quote:

nereden çıkışlısın

Tuzla

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.