Şimdi Ara

ASTEĞMEN ASKERDE NE YAPAR ARKADAŞLAR (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
48.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ne bölümü mezunusun dostum şuan nerde yapıyorsun askerligi....
  • quote:

Orijinalden alıntı: bedrim

quote:

Orijinalden alıntı: webislander

quote:

quote:

quote:

Asteğmen prezervatif gibidir.Kullan at modeli

bu yazından dolayı kınıyorum seni..

Ben asteğmenlere prezarvatif demedim dostum.Subay olarak kullanılırlar ve görevleri bitince giderler.Bende asteğmendim merak etme...

nereden çıkışlısın

Tuzla

arkadaşım tuzla çıkışlıydı sonra urfaya ordan şırnaka kaydırmışlardı birliklerini

• vaktin varsa anlatabilirmisin biraz memnunmu degilmi zorlukları nelermiş falan.... teşekkürer..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakkos

vaktin varsa anlatabilirmisin biraz memnunmu degilmi zorlukları nelermiş falan.... teşekkürer..

arkadaşım tuzla ben foça komando çıkışlı asteğmenlerdik.terhis olalı 1 sene oldu
    foçayı zaten anlatmaya gerek yok herkes biliyor şanını şöhretini:)
    tuzla da ona keza yakın bir eğitim veriyor
    sonuç olarak meslekçi asteğmenler dışındaki asteğmenler acemilikte 3 ay bol bol sürünürler.ancak usta birliğim güzel yerdi üniversite gibi hayat yaşadım,sabah 8 akşam 6.sonra şehir merkezinde evimde kalıyordum.
    arkadaşım şırnakta olduğu için şartları daha zordu tabi ama sonuç olarak yine de subay sınıfındasın
  • peki 110 kilo birinin uzun istemesi delilikmi sence ölmeden çıkabilimiyim o acemilikden.... hem zayıflamak hemde o parayla amerikda dil egitimi almak istiyordum ama acemilik beni korkutuyor... senin dönemde böyle şişman askerler varmıydı halleri ne haldi... teşekkür ederim....
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakkos

peki 110 kilo birinin uzun istemesi delilikmi sence ölmeden çıkabilimiyim o acemilikden.... hem zayıflamak hemde o parayla amerikda dil egitimi almak istiyordum ama acemilik beni korkutuyor... senin dönemde böyle şişman askerler varmıydı halleri ne haldi... teşekkür ederim....

Arkadaşım 110 kiloysan zaten olmaz o iş..Tabi boy kilo oranın çok önemli..190cm boy varsa sonrun degil ama 165 cm boy olupta 110 kilo isen sorun çıkar...Hadi kazayla oldu diyelim acemi birligine katılınca ordaki bölük ve tabur komutanların %95 sana hava degişimi verdirirler bölece evine dönersin..Bir sonraki döneme kalırsın eger o döneme kadar kilo verirsen o dönem askerligini yaparsın...
  • yok arkadaşım 1.80 110 kiloyum....

dipnot: kardeşimde 1.85 122 kilo olarak gitti 15 aylık er geri yollamadılar.. 25 günde 8 kilo vermişdi. dagıtıma geldiginde gördüm şimdi siirtte..
  • Subay olarak gitmekle er olarak gitmek arasında fark var...Dedigim gibi senin fiziki görünüşüne göre degişir..Hantal bir yapın varsa ve kayıt numaralı subay olarak gidersen , acemilikte egitimin sırasında seni sıkıntıya sokacak fikrine kapılırsa komutanların anında hava degişimini verirler...
    Askeri hastaneye gittiginde sana ne dediler yedek subay olur kararı verdilermi..?
  • asteğmenler arasında çok aşırı kilolu olanlar yoktu
    ben de hafif kiloluydum ama 3 ay sonunda 15 kilo verdim
  • quote:

Orijinalden alıntı: mgurgen

Subay olarak gitmekle er olarak gitmek arasında fark var...Dedigim gibi senin fiziki görünüşüne göre degişir..Hantal bir yapın varsa ve kayıt numaralı subay olarak gidersen , acemilikte egitimin sırasında seni sıkıntıya sokacak fikrine kapılırsa komutanların anında hava degişimini verirler...
    Askeri hastaneye gittiginde sana ne dediler yedek subay olur kararı verdilermi..?

sordular kaç kilosun 110 du 100 yazalım istersen yoksa askeri hastaneye gidersin dediler başka şehirde... bende yok istemem zaten 3 ay önce çok detaylı muyane olmuşdum bişim yok dedim o zaman 100 yazalım gitmezsin dediler bende eyvallah dedim iş bitti... gömlegimin dügmesini bile açmadım muayenede bu şekil yani... 110 kilo göstemiyorum zaten 100 gibi bişi gösteriyorum...

• quote:

bizim zamanımızda da 105.000 adaydan 2500 e girip asteğmen olmuştuk.2500 de de 500 e girip foçaya gittik.size bol şanslar

sallamanında bir usulü var.
    bugune kadar hic bir dönem 105000 asker alınmadı arkadaslar.

319. dönem 60000 civarında alındıki buda en yüksek rakamdı

325 ler 47000 kisiydi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: neverkind

quote:

bizim zamanımızda da 105.000 adaydan 2500 e girip asteğmen olmuştuk.2500 de de 500 e girip foçaya gittik.size bol şanslar

sallamanında bir usulü var.
    bugune kadar hic bir dönem 105000 asker alınmadı arkadaslar.

319. dönem 60000 civarında alındıki buda en yüksek rakamdı

325 ler 47000 kisiydi.

ben duyduğumu söyledim
    belki sen doğru olabilirsin fakat bu üslubun yanlış belirteyim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webislander -- 20 Kasım 2009; 23:41:18 >
  • rekorun bu dönemde olacagı kesin..
  • 3 ay acemiligin zor olmasından korktum kısa işaretledim... ama belli olmaz sınav günü bakarsınız siler yedek subay yazarım....
  • asteğmen olursan, bol bol nöb.sb. kolluğu kitlerler sana

en kralı 5 ayda yapıp yoluna bakmak..
  • evet arkadaslar askerlıgını uzun donem astegmen olarak yapmıs 315.dönem olan hem de jandarma komando okulu-foca da acemılıgı alıp usta bırlıgıme sırnak cakırsogutte gitmiş biri olarak bişeyler aktarayım sızlere belkı yardımcı olacaktır yazdıklarım.

bi arkadasım demıskı kısa donem ısaretledım belkı sılerım uzun yazarım bellı olmaz demıs,arkadasım o senın ıstemenle olmuyor ben hepsını kısa ısaretlemıstım uzun donem cıktı hemde jandarma komando boy kılo gözluk fılan hıc sorun degıl eger komando alacaklarsa senı zaten ıstedıklerı kılo standartına getırıyolar merak etme :) eger kı bole 170 cm 65-70 kg 175cm 75 kg veya iste buna benzer orantılı boy kılo oranın var ıse her zaman potansıyel komando adayısınız bilesiniz.girdiginiz sınav bısey ıfade etmıyor,hepsını dogru yapsan da hepsnı yanlıs yapsanda bısey ıfade etmıyor ne olacagı neresı cıkacagı tamamen kader kısmet.

astegmenler eger doktor avukat vs iseler acemılık ve de usta bırlıgı donemlerınde genel olarak rahattırlar.ben ıktısat mezunuyum foca da yaptım orayı foca cıkanlar olursa anlatırız ınsallah cunku foca yasanır yanı ole dıyeyım adamı hallac pamuguna cevırıyolar neyse fazla gozunuzu korkutmak ıstemem ama foca ya dusmeyın derım cünkü düşersenız cıkamassınız arkadaslar o kadar net konusuyorum ileri derecede seker vs veya 10 numara goz bozuklugunuz fln yoksa focadan cıkamassınız,cıksanızda bıdahakı donem devam edersınız foca alınyazısıdır :)

astegmen ustabırlıgınde ne yapar acemı birligine dusmusse arkadaslr,acemilerin egıtımınde takım komutanı olarak gorev alırlar,bölükte ustegmen vardır tegmen vardır ve tegmenden sonra 3.adam sız olursunuz uzman cavuslara ve astsubaylara götünüzü donersenız geregını yaparlar nabza gore serbet vermenız gerekmektedır mesafeyı korumalısınız.ustegmen tegmene emreder tegmen astegmnee astegmen de cogu zaman uzman a.takım komutanı olursunz bi takım 4-5 tımden olusur sız o tımlerden sorumlusunzdur askerın sıkıntısı bıtmes hepsıyle ugrasırsınnz ama bu cok zor bısey deıl.komutanlık saatı denen bişey vardır askerlere ders anlatılan,arkadasımın birisi cekınırım fln demıs merak etmyn orada cekınmessınız cunku askerlerın hepsı sızden cekınıyor olacaklardır emın olabılırsınz bundan.onun dısında arkadasımın bırı abartmıs paso nobet kıtlerler dıye hayır ayda en fazla 4 nobet tutarsınz bılemedın 5 tabur nobetcı subayı olursunuz tabur sısden sorulur devrıye atarsınz yemek alırsınz vs vs cesitli gorevler komando olursanız tazmınatla bırlıkte 1800 cıvarında maaş alırsınz bu fena para degıldr.

egitim haftalar ilerledikce farklı konularla devam eder yanasık duzen teker muharebe intikaller felan.intikaller yorucu olur bıyerden bıyere saatlerce yurursunuz tımınzle beraber orada egıtım verırsınz falan fılan.tekmıl tabur komutanına alay komutanına boluk komutanına vs verırsınz tekmıl de utanılacak bısey yok bı zamandan sora otomatıge baglıyosunuz zaten.efendı ve gorevınızı yaparsanız sevılırsınz tabur komutanına kendınızı sevdırdınızmı sırtınız yere gelmez...

sorular olursa cevaplarım sevgıler

• Kısa dönem yaptım ve iyikide kısa dönem çıkmış astekler (asteğmen kısaltması yanlış anlaşılmasın) acemiliği yeni bitirirken biz kısa dönem çavuşlar şafak sayıyorduk asteklerin çektiği eziyeti kısa dönemler çekmiyor bizim ordaki astekler acemi birliğinde sürekli süründükleri anlatıyorlardı Astek olmanın tek karı 9 ay maaş almak
  • quote:

Orijinalden alıntı: jsniper

evet arkadaslar askerlıgını uzun donem astegmen olarak yapmıs 315.dönem olan hem de jandarma komando okulu-foca da acemılıgı alıp usta bırlıgıme sırnak cakırsogutte gitmiş biri olarak bişeyler aktarayım sızlere belkı yardımcı olacaktır yazdıklarım.

bi arkadasım demıskı kısa donem ısaretledım belkı sılerım uzun yazarım bellı olmaz demıs,arkadasım o senın ıstemenle olmuyor ben hepsını kısa ısaretlemıstım uzun donem cıktı hemde jandarma komando boy kılo gözluk fılan hıc sorun degıl eger komando alacaklarsa senı zaten ıstedıklerı kılo standartına getırıyolar merak etme :) eger kı bole 170 cm 65-70 kg 175cm 75 kg veya iste buna benzer orantılı boy kılo oranın var ıse her zaman potansıyel komando adayısınız bilesiniz.girdiginiz sınav bısey ıfade etmıyor,hepsını dogru yapsan da hepsnı yanlıs yapsanda bısey ıfade etmıyor ne olacagı neresı cıkacagı tamamen kader kısmet.

astegmenler eger doktor avukat vs iseler acemılık ve de usta bırlıgı donemlerınde genel olarak rahattırlar.ben ıktısat mezunuyum foca da yaptım orayı foca cıkanlar olursa anlatırız ınsallah cunku foca yasanır yanı ole dıyeyım adamı hallac pamuguna cevırıyolar neyse fazla gozunuzu korkutmak ıstemem ama foca ya dusmeyın derım cünkü düşersenız cıkamassınız arkadaslar o kadar net konusuyorum ileri derecede seker vs veya 10 numara goz bozuklugunuz fln yoksa focadan cıkamassınız,cıksanızda bıdahakı donem devam edersınız foca alınyazısıdır :)

astegmen ustabırlıgınde ne yapar acemı birligine dusmusse arkadaslr,acemilerin egıtımınde takım komutanı olarak gorev alırlar,bölükte ustegmen vardır tegmen vardır ve tegmenden sonra 3.adam sız olursunuz uzman cavuslara ve astsubaylara götünüzü donersenız geregını yaparlar nabza gore serbet vermenız gerekmektedır mesafeyı korumalısınız.ustegmen tegmene emreder tegmen astegmnee astegmen de cogu zaman uzman a.takım komutanı olursunz bi takım 4-5 tımden olusur sız o tımlerden sorumlusunzdur askerın sıkıntısı bıtmes hepsıyle ugrasırsınnz ama bu cok zor bısey deıl.komutanlık saatı denen bişey vardır askerlere ders anlatılan,arkadasımın birisi cekınırım fln demıs merak etmyn orada cekınmessınız cunku askerlerın hepsı sızden cekınıyor olacaklardır emın olabılırsınz bundan.onun dısında arkadasımın bırı abartmıs paso nobet kıtlerler dıye hayır ayda en fazla 4 nobet tutarsınz bılemedın 5 tabur nobetcı subayı olursunuz tabur sısden sorulur devrıye atarsınz yemek alırsınz vs vs cesitli gorevler komando olursanız tazmınatla bırlıkte 1800 cıvarında maaş alırsınz bu fena para degıldr.

egitim haftalar ilerledikce farklı konularla devam eder yanasık duzen teker muharebe intikaller felan.intikaller yorucu olur bıyerden bıyere saatlerce yurursunuz tımınzle beraber orada egıtım verırsınz falan fılan.tekmıl tabur komutanına alay komutanına boluk komutanına vs verırsınz tekmıl de utanılacak bısey yok bı zamandan sora otomatıge baglıyosunuz zaten.efendı ve gorevınızı yaparsanız sevılırsınz tabur komutanına kendınızı sevdırdınızmı sırtınız yere gelmez...

sorular olursa cevaplarım sevgıler

çok teşekkürler faydalı bilgiler için..

• @mgurgen

Demişsin ki mühendislik mezunlarının asteğmen olma ihtimalleri daha fazla diye. Ben ODTU Maden Mühendisliği mezunuyum, 85 *12. ay doğumluyum. Uzun kısa işaretlememiz pek birşeyi etkilemiyormuş, bir de ben sınavda yanlış şıkkı işaretlemeyi yediremedim kendime :)) 1-2 soru hariç doğru işaretledim :(

Şimdi bana uzun çıkma ihtimali mi kısa çıkma ihtimali mi fazla ??
    Eğer cevap verirsen sevinirim, maksat 5 günlük de olsa iç huzur :)))
    Lütfen cevap verirsen sevinirim...
  • her ikisi de cıkabılır makıne muh uzun donem arkadasım cok vardı,kısa donem de zaten buyuk cogunlukla kısa cıkıyor arkadaslar unıversıte de samımı oldugum 5 arkadasım da kısa gıttı bı ben uzun gıttım kısmte ıste :) bu arada astegmen ne yapardan devam edelım,arkadaslarım ne olursa olsun eger astegmensenız subaysınızdır ve mecburen de olsa sıze saygı gosterırler cunku askerlıkte emır komuta vardır ve emırı ancak ölüm bozar bu yuzden emir verdimmi mutlak surette astın yapmak zorundadır,astegmen acemılıkte sürünür kosar spor yapar ıntıkale cıkar bayaa eziyet ceker ama bi yandan tuvalet banyo ımkanı vs vs cok cok rahattır,yemeklerı mukemmeldır mesela hıc yemek sıkıntısı cekmedım kalorısı bılmem neyı hesaplanarak verılır cunku subaysındır.hıc yoksa bı agırlıgın vardır belkı acemı bırlıgınde degıl ama usta bırlıgınde karızman vardır,kısa donem olan arkadaslar er dir.kısa donem i ne bıldıgın normal er ler takar,ne astsubay takar ne uzman takar hatta kıl olurlar,kısa donemlerle dalga gecerler ama kısa donem cok rahattır onu da soleyım artısı bu.1 ay bı egıtım alırlar ıste saga don sola don selam dur yuruyus fılan 1 ayın sonunda yemın torenı olur zaten ondan sora 4 ayın kalır o 4 ay da ya kantıncı olursun ya karargah da olursun yanı rahat olursun kımse sana karısmaz etmez.gorevını yaparsın keyfıne bakarsın.

sorular varsa sorun arkadaslar

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.