Şimdi Ara

ASOSYALLİKTEN KURTULMAK İMKANSIZ. (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
218
Cevap
20
Favori
12.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
89 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • geçen gün arkadaşlarla biyerde oturduk biyerde toplandık.Adam başladı üni 1. sınıfta yediği haltları anlatmaya. Yok biz şöyleydik böyleydik , eve her akşam bir kasa bira alır içerdik falan anlatıyor. Bu muhabbet benim zerre u
  • Bence asosyalliğin altında psikolojik sebepler yatıyor.. Önce psikolojinizi düzeltin bence.
  • şu konuyu açanlardan biri karabükte yaşasa gezdirirdim sizi hayrına yeter artık konu dışı falan kalmadı hep böyle konular
  • Topluma girdiğinde şiddetli bir endişe yaşıyorsan sosyal fobin vardır. Yok eğer herhangi bir kaygı duymuyor ama iletişime geçme ihtiyacı hissetmiyorsa bu asosyalliktir. Arada çok büyük fark var. Her ikiside aşılacağı gibi asosyallik sanırım daha rahat aşılır.
  • asosyal kalmaya devam eden birisi ileride insanlara zarar verme isteği duyabilir. insanlarla iletişim kurma isteğini yakalamanın yöntemlerini araştır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AloneManİnDark

Somurtkan şirindi herşeyden nefret etmesiyle bilinirdi.

evet hatırladım teşekkür ederim (:

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senin anlattığına göre ben hiç asosyal olmamışım. İçim rahatladı teşekkürler.
  • Oglum disarida hayat var paraniz varsa az sosyallesin bilgisayari unutursunuz.

• Bence asosyallik-sosyallik kavramı kişiye göre değişiyor. Ya da etkileri kişiye göre değişiyor diyelim. Sonuçta amaçladığımız biraz da olsa mutlu olmak, değil mi ? Evet. Etrafımda aşırı sosyal diyebileceğim insanlar var ancak benim kısıtlı sosyal hayatımda yaptıklarımdan aldığım zevki onların aldığını düşünmüyorum. Doğal olarak dışarıya açılmak, yeni insanlar tanımak, yeni uğraşlar bulmak, yeni ortamlar görmek iyidir ama bunlar olmadı diye "Asosyalim ben :(" havasına girmektense ne hoşunuza gidiyorsa onu yapın.

Örneğin; birkaç arkadaşım var 24 saatlik günlerinde neredeyse bir şeyler yapmaktan uyumayacaklar. Bir gece bir mekanda eğleniyorlar, ertesi sabah spor salonuna gidiyorlar, daha sonra kurstur, bisiklettir, alışveriştir derken bir günü dolduruyorlar. Şimdi ben bu arkadaşlarıma bakarsam, sosyallik kıstasını onlara göre koyarsam kafayı sıyırmam gerek. Çünkü bir gün boyunca yaptıklarım onların yaptıklarının onda biri falan ama kalkıp gidip sahilde birkaç bira içiyorum ve onların mutluluk puanını katlıyor geçiyorum. Veya geçip arkadaşla bütün gün Fifa oynuyoruz, aynı şekilde keyfim paşalarda yok.

Yani önemli olan başkalarına bakıp kendi halinize üzülmek değil, kendi hoşlandığınız ufak şeylerden ufak ta olsa mutlu olmak. Ha "Mutlu olduğum bir şey yok" demeyin, kendinizi kandırırsınız. Herkesin illa ki hoşuna giden bir şeyler vardır. Yok diyorsanız muhtemelen keşfetmemişsinizdir.

• Benim asosyalliğim annemden kaynaklandı. Şimdi bakıyorum akrabalara hertürlü kafeye avmye götürüyorlar. Büssürü yerlere götürüyorlar. Ama annem ilkokuldayken diğer velilerle hiç kaynaşmazdı ve hadi şuraya gidelim buraya gidelim demediği için küçüklükten sosyalleşemedim :(

• bu konu hakkında defalarca yazdım yazdım yazdım yine yazıyorum...

sosyallik insan ilişkileri demek.. yani insanlarla aranın iyi olmasına bağlı.. bunun için ne yaparsın.. en basitinden başlayalım..

her gün sokağını süpüren tanımadığın o temizlik görevlisine "günaydın" de samimice sohbet etmeye başla doğaçlama yaparak 5-10 dk sürdür..
    örnek vereyim: bu sokağı çok kirletiyorlar abi süpür süpür bitmez işinde zor senin insanların bilinçli olması gerekir her insan çöpünü çöp kutusuna atsa
    ortalık tertemiz olur vallahi adam da sana der ki çok doğru söylüyorsun öyle öyle der.. sen bi anda aaa abi dün fenerle beşiktaş maçı kaç kaç bitti gibisinden
    muhabbete girebilirsin.. daha çok örnek var tabi kendini bununla sınırlama.. (bak bunları sana anlatırken bile doğaçlama yaptım)

bankaya, markete, bakkala bilmem nereye girdin.. işini yapan insana "teşekkür ederim" "iyi çalışmalar" gibisinden hoşnut kalacağı cümleler kurarak
    ayrıl ve insanların yüzüne bakarak konuş. mesela bankada görevliyle bugün bankanız pek bi yoğun sistemleriniz ağır çalışıyor sizinde işiniz zor
    bunca insana hizmet vermek kolay değil gibisinden konuşarak 1-2 dk sohbet edebilirsin..

emin ol böyle yapa yapa göreceksin ki artık her şey olumlu yönde gitmeye başlamış.. ve eski halinden giderek uzaklaşmaya başlamışsın..
    her zaman kendine güven, güvenemiyor musun güveniyor muşsun gibi yap! öyle devam et. Bakışların, omuzların hiç bir zaman düşmesin.
    omuzlar dik, gözler karşıya bakacak ve yüzünden hafif bir gülümseme ile..

konuşmak için biraz daha pratik yapalım.. evden çıktın sokağını süpüren temizlik görevlisi İrfan abi'ye günaydın abiiii kolay gelsin nasılsın dedin.
    yoluna devam ettin.. bakkaldan gazeteni alırken ücretini uzattığın kişiye teşekkür ederim, kolay gelsin gibisinden cümleler kurdun.. ve evine gittin.
    odana geç ve gazetenin en başından başla sesli bir şekilde oku.. evet sesli.. böylelikle güncel olaylardan konuşmak için aklında bir şey olacak..

hemen örnek vereyim.. hiç sevmediğin arkadaşın hasanı gördün yanında tanıdığın 2-3 kişi daha var mecbur selamlaştın aralarına girdin.. bi baktın ki
    sabah okuduğun futbol köşesinden konuşuyorlar.. hemen lafa girdin ve birden gözler üzerinde ve konuşmaya başladın: brezilya kaç tane yemiş öyle
    hiç iyi oynamadılar topu çok kaybettiler rakip bastırınca da maçı kaybettiler evet evet öyle oldu gibisinden konuşarak konuya dahil oldun..
    sabah gazeteyi okumasaydın böyle bir şey olmazdı ve sen yine içine kapanık bir şekilde yoluna devam ederdin..

evet durum böyle.. şimdi gelelim dış görünüşe.. en başta saç traşını değiştir kendine yakışan hafif uzun bi model olabilir.. yada 3 numara kirli sakal gibi..
    traş olayı bitti.. üzerine uyumlu bir şey giyelim.. onu da yapamadın mı tamamen siyah giyin. giyinirken üzerine tam oturan slim fit dedikleri
    ürünleri tercih et! öyle babanın gömleğini giymişsin gibi emanet durmasın üstünde..

sonra bir kafeye git mümkünse kalabalık olsun.. bi kahve söyle kendine.. tabi kahveni getiren garsona teşekkür etmeyi unutma.. sabah bakkala giderken aldığın "penguen, uykusuz, gırgır" gibi mizah dergini çıkar ve okumaya başla.. yüzünde hafif bir gülümseme olsun.. çok gömülme dergiye arada bir etrafına bak..
    kahveni yudumla..

en başta verdiğim örnekteki gibi garsonla kahve hakkında konuş mesela ben en çok nescafe severim sizin Türk kahveniz nasıl acaba nasıl yapıyorsunuz
    yada önerebileceğin başka bişey var mı gibisinden fikirlerini al.. göreceksin ki bu konuşmadan sonra o garson aynı kafeye tekrar gittiğin anda sana daha yakın davranacak ve halini hatırını soracak.. sende oranın müdavimi gibi kendini rahat hissedeceksin..

verdiğim örnekler hep güncel hayattan önemli olan senin ilk adımı atıp "naber" demen.. yolda "çöpçü" diye tabir edilen emekçi kardeşlerimiz var ya
    onlara bile gördüğümde selam veririm.. allah yardımcınız olsun derim.. hiç tanımam etmem insan ilişkisidir bu..

sende böyle yapacaksın.. anladım durumunu kendini uçsuz bucaksız okyanusun ortasında görüyorsun ama ya yüzeceksin yada öleceksin..
    emin ol böyle gidersen ölmekten beter olursun.. bu taktiklerle yavaş yavaş kulaç atıp yüzeceksin..

ben bu örnekleri laf olsun torba dolsun diye yazmadım buraya yardımcı olmak fikir vermek adına bir şeyler yapmalısın..

• Fotokobimsin usta aynen insanlar hiç bir zaman değişmez. Kapasite meselesi.kapasite ne kadar o kadarını. Kendimi örnek veriyorum.

• @zx6r

hocam dediğiniz kadar sorunlu değilim. yani nası desem, ben ortama girdiğim zaman, "herkes bana bakıyor, offf çok dikkat çekiyorum, off yine rezil olduk" vs. şeyler demiyorum. veya marketten, dükkandan falan çıkarken insanlara iyi günler, hayırlı işler vs. derim. bunlar basit şeyler zaten.

ama normal arkadaşlık ortamı farklı oluyor, o çalışana verdiğim selamı arkadaşıma veremiyorum. versem bile devamı gelmiyor. sabah günaydın dedim çocuğa geçen gün, o da günaydın dedi. sonra gittim sırama oturdum. başka da bir şey olmadı.
    sadece selam-naber ile çözülcek bi sorun değil yani bu.
  • dostum bak sen olaya çok karamsar yaklaşıyorsun.. gir aralarına o ne yapıyor sende onu yap.. ortama uy arazi koşullarına uyum sağla..
    bir kaç espri yap..
  • Benim durumum da seninkine benziyor ama biraz farklı.Bende asosyallikten çok utangaçlık çekingenlik var.Zaten evde de durmayı pek sevmem.Yakın arkadaşlarımla çok rahatımdır ama tanımadığım insanlarda tam tersi.Zaten çevrem de çok geniş değil bi 5 kişilik arkadaş grubum var bir de lise arkadaşlarım.Bişiler yaparsam anca onlarla.Bu sene de başka bir üniversiteye yatay geçiş yaptım.Şu an 2. sınıftayım.İlk haftayı tamamladık ama ben her zaman ki gibi utangaçlığım ve çekingenliğim yüzünden kimseyle tanışamadım.Sınıftakiler bana ben sınıftakilere baktım sadece derslere girdim çıktım boş boş oturdum.2. sınıf olduğu için de herkes birbiriyle kaynaşmış ortamını grubunu kurmuş.Bu da durumu daha da zorlaştırıyor.Bu sorunumu nasıl çözebilirim?Tavsiyesi olan var mı?
  • Daha insanlara bi merhaba demeden nasil asosyallikten kurtulmayi bekliyorsun aslan? Once insan ol bir selam ver girdigin ortamlarda. Yanimdaki adamla bile konusmuyorum demissin. Gelip forumda takilmakla olmaz zaten sosyallik.

• sosyallik+özgüven=para

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asosyalliğin tek çözümü bir şeyleri paylaşabildiğin aradığın zaman senle dertleşebilecek veya gezecek , bankta oturduğunuzda omzunuza başını yaslayacak bir sevgilidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 20 Eylül 2014; 22:06:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Asosyalliğin tek çözümü bir şeyleri paylaşabildiğin aradığın zaman senle dertleşebilecek veya gezecek , bankta oturduğunuzda omzunuza başını yaslayacak bir sevgilidir.

Nope,tam cozum degil bu ^^

• asosyaldim neti kapadım spora başladım şu an asosyallikten eser yok

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.