Şimdi Ara

Askerlik kilo sınırı (223. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (4 Mobil) - 1 Masaüstü4 Mobil
5 sn
7.775
Cevap
134
Favori
1.096.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 221222223224225
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kilo verebilmek için ne ilacı yazdılar hocam?Kilo ilaçla verilebiliyorsa insanlar neden spor yapıyor ya da diyete giriyor?Sizin durumunuz gerçekten numunelik bir durum.Bu aralar bu tür aile hekimleri sizin gibi kilo fazlası olan insanları resmen mağdur ediyor.En baştan sizi dahiliye'ye sevk etseydi maksimum iki gün içinde tüm işlemleriniz bitmişti...

Neyse umarım askerlik şubenizde topu başka bir tarafa atmazda haftaya işlerinizi halledersiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 10 Ocak 2020; 11:33:9 >
  • Long Nightt kullanıcısına yanıt
    Glifor yazmış hocam, bir de b12 ve d vitaminleri eksik olduğu için onlardan yazmış 8-10 kutu.

Pazartesi umarım her şey hallolur.
  • Hocam merhaba
    İlk sene 170 e 107 den erteleme aldim
    Suan 113 um, 2. Sene muaf alir miyim? Teşekkürler@Long Nightt
  • Uchigasasuke U kullanıcısına yanıt
    İkinci senede muaf vereceklerini düşünmüyorum.Muhtemelen yine erteleme vereceklerdir..Kilonuz aşırı fazla değil..30-40 kilo fark olsaydı belki fakat şuan en fazla 15 kilo civarında bir fazlalığınız var.Bunun için muaf vereceklerini düşünmüyorum.Bu yılda erteleme verirler gelecek yıl yönetmelik gereği son işlemden dolayı muaf verilir.
  • Bursa'da (Nilüfer) son zamanlarda kontrole giden var mı? Hangi hastaneye yolluyorlar?
  • Şansa bak ikinci defa muayene olacağım sistemler arızalı 4 gündür. Ayrıca ikinci seferde direk muafiyet alamıyorsunuz 50 kilo fazla alsanız bile üçüncü sefere atıyor. Ben onuda gittiğimde sormuştum gözünüzde problem olsa bile 3 defa geleceksiniz demişti oradaki görevli bayan.
  • Arjadaşlar bilgili var mı?Şuan askerim 1.74 boy 103 kiloyum.Gelmeden önce 92 idim.Sizce bu kilodan çürüğe çıkarmıyım?Bilenler aydınlatabilir mi? Askere geldim diye artık yoksa önemli olmaz mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Arjadaşlar bilgili var mı?Şuan askerim 1.74 boy 103 kiloyum.Gelmeden önce 92 idim.Sizce bu kilodan çürüğe çıkarmıyım?Bilenler aydınlatabilir mi? Askere geldim diye artık yoksa önemli olmaz mı?

• X kare kullanıcısına yanıt
    Arjadaşlar bilgili var mı?Şuan askerim 1.74 boy 103 kiloyum.Gelmeden önce 92 idim.Sizce bu kilodan çürüğe çıkarmıyım?Bilenler aydınlatabilir mi? Askere geldim diye artık yoksa önemli olmaz mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-508DD77D1

revire çık,hastaneye sevk iste normalde çürüğe çıkman gerek 6 ay hava değişimi alırsın.
  • X kare kullanıcısına yanıt
    Hocam hava değişimine gitmeden vermezler demi çürüğü?

• Üç kere hava değişimi vereceklerdir.Üçüncü seferde eğer kiloda bir değişiklik olmazsa muaf olursun.
  • cigkoftelover C kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar tüm yorumları okudum ama anlamadıgım birşey var herkes farklı konuşuyor ben 95 dogumluyum yanılmıyorsam 3 kez tecil işlemi yaptım simdi tecil hakkım dolduhu söyleniyor ben 29 a kadar tecil işlemi var diye biliyorum açık lise ögrencisiyim mezun a son senem
    Ben suan 1.75 boyunda
    117 kiloda Bi insanım forumda okuduğum kadarıyla hastaneye sevk edilir ve 1 yıl erteleme verilir diye anlamış durumdayım suan 15 günlük kaçak sayılırım gbt ye daha girmedim naısl Bi yol izlmem lazım tecil alabilirmiyim yardımcı olabilecek varmı yarın şubeye gidip muayne olmayı ve hastaneye sevk edilmeyi talep edicem

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • salih.inanci kullanıcısına yanıt
    Sonuna kadar katılıyorum ben işini eline almış Bi insanım sırf insanlar bedelli yapsın diye 29 dan 3 seneye indi bende muaf olmanın yollarını arıyorum evli barklı insanım buna dayanarak evimi kurdum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kilodan dolayı 1 yıl erteleme alan birisi kilo verirse daha erken askere gidebilir mi arkadaslar ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taııbuv -- 16 Ocak 2020; 15:50:54 >
  • Fthkrkm F kullanıcısına yanıt
    Sizin kilo üst sınırınız 102.Yani 16 kilo fazlanız var.Bu halinizle muayeneye alındığınız zaman doktor sizi bir hastanenin dahiliye bölümüne sevk edecektir.Orada yine boyunuz ve kilonuz ölçüldükten sonra kilonuz TSK sağlık yönetmeliğine göre uygun olmadığı için madd 33c'den bir yıl erteleme verilecektir.Bu durum iki sene daha tekrarlandıktan sonra son işlem yapılacak ve eğer kiloda bir azalma gözlemlenmezse askerlikten muaf edileceksinizdir.

Açık lise öğrencileri yanılmıyorsam en fazla 25 yaşına kadar tecil olabiliyor.Dört yıllık fakülte okuyanlarda 29 yaşına kadar tecil oluyor.Yüksek Lisans ve Doktora yapanlar ise 35 yaşına kadar tecil olabiliyor.Siz açık lise için belirlenen süreye ulaştığınız için artık tecil edilmiyorsunuz.Eğer eğitimden dolayı tecil olmak istiyorsanız dört yıllık bir fakülteye kaydınızın olması lazım.O da 29 yaşına kadar sizi tecil eder.

Teciliniz dolduğu için hemen kaçak durumuna düşmezsiniz.Önce yoklamanızın yapılması lazım.Yoklama yaptırmazsanız bu sefer yoklama kaçağı durumuna düşersiniz.Ondan sonra da asker kaçağı.Siz yarın şubeye gittiğinizde büyük ihtimalle önce yoklamanızı yaptıracaklardır.Orada kilo sorununuzun olduğunu ve muayene olmak istediğinizi söyleyin.Onlar sizi büyük ihtimalle önce aile hekimine gönderirler ya da bu işlemi sizin e-devlet üzerinden yapmanızı isterler.Doktora gittiğinizde en başta anlattıklarım yaşanacaktır.Burada dikkat edin doktor sizi mutlaka dahiliye'ye sevk etsin.Gördüğünüz üzere bazı arkadaşların kilo problemi olduğu halde başta dahiliye'ye sevk edilmedikleri için sıkıntı yaşamışlar.Buna dikkat edin.Doktor dahiliye'ye sevk etmezse kendiniz talepte bulunun.

• Hocam siz en iyisi Mayıs celbi için şimdiden gidin askerlik şubesine başvurun.Kilo verdiğinizi belirtin ve yeniden muayene olma talebinde bulunun.Belki tekrar muayeneye sokup sizi en yakın celp döneminde askere gönderirler.Benim bildiğim genelde bu tür durumlarda bir yıl bekleniyor.Yani size verilen raporun süresinin dolması lazım.
    Önce. Askerlik şubesine orası beni aile hekimine sevk edecek aile hekimine kilom var diyicem dahiliye ye gönderecek beni dahiliye dede kilom var erteleme istiyorum diyicem. Dogru anladım dimi
    Birde erteleme işlemi uygun olmazsa bugün açıklanan. Bedelli ye başvuru yapabiliyormuyum şimdiden teşekkürler
  • Fthkrkm F kullanıcısına yanıt
    Askerlik şubesi ya kendisi seni aile hekimine sevk edecek ya da senin e-devlet üzerinden bu işi yapmanı isteyecek.Son düzenlemelerle artık yoklama işleri e-devlet üzerinden yapılabiliyor.Aile hekimine gittiğinde kilonun boyuna göre fazla olduğunu söyle.O seni tartacak ve boyunu ölçecek.Ondan sonra seni dahiliye'ye sevk etmesi lazım.Dahiliye'ye sevk etmezse kilonun ve boyunun uygun olmadığını,dahiliye'ye sevk etmesini kendin iste.Dahiliye'ye gittiğinde doktor aile hekiminin seni neden kendisine gönderdiğini elindeki evraklardan görecek zaten ayrıca birşey söylemene gerek yok.Orada da dahiliyeci kilonu ve boyunu ölçecek eğer gerçekten uygun değilsen sana bir yıl erteleme verecek.Daha sonra bu kararı hastane heyet gününde heyete sunulacak tüm doktorlar bu raporu imzaladıktan sonra ''Şu gün gel raporunu al'' diyecekler.O gün gidip raporunu alıp şubeye teslim edince bir yıl ertelenmiş olacaksın.

Bedelli konusunda ise bir bilgim yok.Askerlik şubesinde onu da sorarsın..

Beyler yeni sistemde Açık üni okuyan biri tecil edebiliyor mu sistem bu konuda ne diyor bilen var mı ? Örn : tecilim 31.12.2020 de bitiyor. lise mezunuyum ve yazın sınava girip açık üni kazandım (2 veya 4 yıl) tecil etme hakkım oluyor mu ?
  • 
Sayfa: önceki 221222223224225
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.