Şimdi Ara

Askerlik kilo sınırı (222. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (2 Mobil) - 6 Masaüstü2 Mobil
5 sn
7.775
Cevap
134
Favori
1.096.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 220221222223224
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Intergalactic_1907

2018

Alıntıları Göster
    O zaman bu senede erteleme alabilirsin,ama seneye kesin çürük

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler 170 boy 98 kiloyum.2020 ye girince tecil bozulmuş.

Antidepresan uyku ilacı falan kullanıyorum daha önce psikiyatri hastanesinde yatmıştım,oraya gidersem kafayı yiyeceğimden korkuyorum ne yapmalı sizce biraz daha kilo alıp gitmemek mi yoksa gitmek mi

Ruh sağlığı raporu da alıp gitmeyebilirdim zamanında ama deli raporu almak sıkıntı yaratır diye almadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: X kare

O zaman bu senede erteleme alabilirsin,ama seneye kesin çürük

Alıntıları Göster
    Bu sene 3.erteleme olacak işte Martta

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Long Nightt kullanıcısına yanıt
    Hocam birsey sorucam. Şimdi ben heyete girdim ve raporu aldım. Raporda "33-C ye uyar, 1 yıl erteleme uygun" gibi bir sonuç var. Şimdi bana sadece bir tane a4 kağıt verdiler tüm doktorların imzası ve heyet kararının yazdığı.

Ben şimdi bu raporu askerlik şubesine mi teslim ediyorum?

Başka bir evrak gerekiyormu bunun yanında yoksa sadece bununla mı gidiyorum?

• vovu01 V kullanıcısına yanıt
    Evet sadece bu raporu şubeye teslim edin.Ondan sonra bir yıl ertelenmeniz sisteme yansıtılır.
    Şube erteleme aldiğima dair bir belge veriyor mu peki?

• Merhaba,

Geçen cuma boy-kilo için aile hekimine gittim, gözümde de göz tembelliği olduğu için beni Bakırköy Sadi Konuk'a gönderdi, Göz ve Endokrin'e.

Sabah Göz için elverişlidir raporu verdiler, endokrinde de kan aldılar, şimdi e-nabız'dan sonuçlara bakıyorum sadece kolestrolüm yüksek.

Boy: 182, Kilo: 130 sizce ne olur?

Normalde beni dahiliyeye sevk etmesi, onların da bana erteleme vermesi gerekmiyor muydu? Daha önce süreci bu şekilde işleyen oldu mu?
  • vovu01 V kullanıcısına yanıt
    Evet size bir belge verecekler.O belgede bir sene daha ertelendiğiniz belirtiliyor.
  • Emre Işık E kullanıcısına yanıt
    Sizin dahiliye'ye sevk edilmeniz lazımdı.Sizin kilo üst sınırız 109 olması lazım.Yaklaşık 21 kilo fazlanız var.Aile hekimine boy ve kilonuzun askerlik için uyumsuz olduğunu,dahiliye'ye kilo ve boy tespiti için sevk etmesini isteyin.Sanırım bazı aile hekimleri tecrübesiz oldukları için bu hususu görmezden geliyorlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 6 Ocak 2020; 20:37:29 >
    Söyledim dahiliyeye göndermeniz gerekmez mi diye, önce endokrin'e git onlar seni yönlendirir zaten dediler.

Merak ettim gitme ihtimalim var mı acaba?
    Aile hekiminiz yanlış işlem yapıyor.Endokrin bölümü sadece kendisine sevk edilen kişilere bakar.Aile hekiminin en baştan sizi ayrıca dahiliye'ye de göndermesi lazımdı.Endokrin ve dahiliye aynı bölüm değil ki her iki tarafın sorumlu olduğu alanlar farklı.Aile hekiminizin sizi en baştan dahiliye'ye sevk etmesi lazımdı.Aile hekiminize tekrar dahiliye'ye sevk etmesini,bunun sorumluluğunun onda olduğunu söyleyin.Eğer yapmazsa askerlik şubesinde durumunuzu anlatın ve farklı bir doktora muayene olmak istediğinizi söyleyin.Sizi şu halinizle askere almaları imkansız.TSK sağlık yönetmeliği gayet açık.Aile hekiminiz TSK sağlık yönetmeliği dışına çıkamaz.Yönetmelikte boy ve kilo endeksi belirlenmiştir.Sizin boyunuz ve kilonuz bu endeks dışındadır ve dahiliye tarafından boy ve kilo durumunuzun yönetmeliğe uygun olup olmadığının belirlenmesi lazım.
    Çok teşekkür ederim. Yarın tekrar aile hekimliğine gidip, beni dahiliyeye de sevk etmesini isteyeyim. Yapabiliyorum değil mi? Yani ilk gittiğimde verdiği sevkin üzerine tekrar sevk alabilir miyim yoksa Endokrin bölümünden dahiliyeye sevk etmesini mi istemeliyim?

Kusura bakmayın vaktinizi alıyorum suçlu hissediyorum.
    Yapması lazım.Sistem üzerinden yapamasa bile manuel olarak bu sevk işlemini yapabilir.Konunun yorumlarını incelerseniz Vovu01 isimli arkadaşında sizin sorununuzun aynısı başına gelmişti.Onuda aile hekimi ilk önce Endokrin bölümüne sevk etmiş ve oradan sağlam raporu verilmişti.Arkadaş aile hekimi ile konuşunca aile hekimi onu dahiliye'ye sevkini yapmıştı.Yani aile hekimi inat etmezse sizin dahiliye'ye sevkinizi yapabilir.Zaten en baştan sizi dahiliye'ye sevk etmeyerek hatalı işlem yapmış.Gözünüzde ve tansiyonunuzda sorun olduğunu tespit ettiği için ilgili polinikliklere sevkinizi yapmış fakat sizin kilodan da sorununuz vardı.Bu nedenle sizi göz ve endokrin dışında dahiliye'ye de sevk etmesi lazımdı.Aile hekimine dahiliye'ye sevk etmesini tekrar isteyin.Kilo ve boy ölçümlerinizin uyumsuz olduğunu ve sadece yönetmeliğe göre işlem yapmasını isteyin.Sizin boyunuzu ölçtükten ve kilonuzu tarttıktan sonra TSK yönetmeliğindeki çizelgeye bakıp ona göre işlem yapması lazımdı.TSK sağlık yönetmeliği çok açık.Eğer askerlikle yükümlü olan kişinin boy ve kilosu yönetmeliğe uygun değilse hastanelerin dahiliye bölümüne sevk edilir ve orada nihai karar verilir.Aile hekimi bu prosedür dışına çıkamaz.İnat ederse önceki mesajımda belirttiğim gibi askerlik şubesinde durumunuzu belirtin.Gerekirse başka doktora muayene olmak istediğinizi söyleyin.

Çok teşekkür ederim, yarına aile hekimimden randevuyu aldım. Söylediklerinizi de aynı şekilde ileteceğim. Beni direkt sevk etsin, böylece işleri hemen hallederim. Çok sağolun tekrar çok teşekkürler.
  • 2015 te banada çürük vermişlerdi. Kilodan dolayı. Merak ettiğiniz birşey varsa alıntılayıp sorabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: AugKunzee

2015 te banada çürük vermişlerdi. Kilodan dolayı. Merak ettiğiniz birşey varsa alıntılayıp sorabilirsiniz
    Hocam ben de dün 3. muayenemden sonra muafiyet aldım. Evraklar onaylandıktan sonra evinize posta ile gönderilecektir dendi. Bu işlem ne kadar sürüyor bilgi verir misiniz rica etsem. E devlette onay aşamasında askerlik yapamaz ibaresi var.

Forumdaşlara da sürecimi anlatayım. İlk muayenemde boy 1.78 kilo 118 çıktı ve 1 sene erteleme verildi.
    2. muayenemi memleketimde oldum 2. ertelemeyi aldım. kilo 118
    Şimdi de 3. muayenemi oldum 127 çıktı ve "askerliğe elverişli değildir" kağıdını alıp askerlik şubesine teslim ettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SingASong3

Hocam ben de dün 3. muayenemden sonra muafiyet aldım. Evraklar onaylandıktan sonra evinize posta ile gönderilecektir dendi. Bu işlem ne kadar sürüyor bilgi verir misiniz rica etsem. E devlette onay aşamasında askerlik yapamaz ibaresi var.

Forumdaşlara da sürecimi anlatayım. İlk muayenemde boy 1.78 kilo 118 çıktı ve 1 sene erteleme verildi.
    2. muayenemi memleketimde oldum 2. ertelemeyi aldım. kilo 118
    Şimdi de 3. muayenemi oldum 127 çıktı ve "askerliğe elverişli değildir" kağıdını alıp askerlik şubesine teslim ettim.

Alıntıları Göster
    Sanırım 5 ay sonra felan geldi bana. Tam olarak hatırlamıyorum ama işe başlamıştım evraklar geldiğinde. Oda 3-5 ay aralığına denk geliyor işte.

• Online asal yoklama başvuru yapın,
    Boy kilo oranınız uyumsuz ile aile hekimine ölçüm yapıp hastaneye sevk isteyin.
    Sevk olduğunuz hastahanede sağlık kuruluna gidip doktor fişlerinizi alın ve muayene olun.
    Muayene olduktan sonra Salı veya Cuma heyetten 1 yıl erteleme alıp hayatınıza geri dönün.

1-2 gün sürebilir işten izin alın. iyi forumlar.

Askerlik kilo sınırı

Askerlik kilo sınırı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salih.inanci -- 20 Ocak 2020; 23:15:58 >

• rikendly kullanıcısına yanıt
    1 yıl erteleme verildi, bakaya durumu için net bir cevap alamadım haftaya salı günü onuda göreceğim artık.
    (boy 1.75 kilo 123 çıktı son ölçümde)
  • Yaşadığım durum çok ilginç bir durum benim, benim gibi aile hekimi yüzünden saçma sapan işler olursa diye buraya yazıyorum, olaylar ilerledikçe de eklemeler yaparım.

En başta E-devlet üzerinden yoklamamı yaptırdım, ertesi gün aile hekimine gittim muayenemi oldum. Boy: 1.82, kilo: 130 çıktı. Gözümde de göz tembelliği olduğu için aile hekimim beni göz hastalıklarına ve endokrine gönderdi.

Endokrine gittim, muayene oldum, kan ve idrar tahlillerimi verdim ve bana ilaç yazdılar kilo verebilmem için. Aile hekiminden aldığım sevk kağıdının üzerine de, “Yükümlünün TSK sağlık yönetmeliğine göre 51 kg fazlası vardır. Boy:182, Kilo:130.” yazıp kaşe ve imza vurdu.

Gözden elverişlidir aldım. Bunlar olurken aynı zamanda aile hekimine gidip dahiliyeye sevk istedim, sistem üzerinden yapamadı ancak manuel sevk verdi. Bunu hastaneye götürdüğümde de, hastane bu sevki kabul edemeyeceğini, askeriyeye gidip evraklarımı verdikten sonra onların beni dahiliyeye sevk etmesi gerektiğini öğrendim.

Pazartesi günü askeriyeye gidip evrakları teslim edeceğim ve sürecin nasıl ilerleyeceğini göreceğim. Bakalım. Aile hekimi yüzünden 10 dakikalık iş için 3-4 gündür uğraşıyorum.

• 
Sayfa: önceki 220221222223224
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.