Şimdi Ara

Askerlik kilo sınırı (224. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (3 Mobil) - 5 Masaüstü3 Mobil
5 sn
7.775
Cevap
134
Favori
1.096.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 222223224225226
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Merhaba hocam, ben yaklaşık olarak bir hafta önce hastane işlemlerini bitirdim ve kuruldan verilen belge elimde lakin e devlet üzerinden sorgulamada bu şekilde gözüküyor. Ve bana bir smste en kısa süre içerisinde askerlik EYT için şubeye gelmelisiniz diye bir numaradan sms geldi, bu konuda bir bilginiz var mıdır acaba?
  • rikendly kullanıcısına yanıt
    Hastane kurul raporunu şubeye teslim etmediniz mi?Belgeyi şubeye teslim etmediyseniz böyle gözükmesi normal.Yok eğer teslim ettiğiniz halde böyle gözüküyorsa sistemlerinde bir sıkıntı olabilir.Siz yine de emin olmak için şubeye uğrayın derim.
  • ferhatt0707 F kullanıcısına yanıt
    Yaşınız 29'dan küçükse ve daha önce hiç iki yıllık veya dört yıllık bir okula girmediyseniz ve mezunu değilseniz açık ya da örgün farketmez yüksek okul/üniversite okuduğunuz için mezun olmadan 29 yaşınıza kadar tecil ettire biliyorsunuz diye biliyorum.
  • Long Nightt kullanıcısına yanıt
    Edemedim hocam bir haftadır şubelerde sistem olmadığından dolayı belgeyi almadılar.
  • rikendly kullanıcısına yanıt
    Belge henüz sisteme yansıtılmadığı için e-devlette böyle gözükmesi normal.Siz raporu şubeye verdiğiniz an e-devlette de durum güncellenecektir.Hali hazırda elinizdeki raporunda tarihi belli.Bir sıkıntı olacağını sanmıyorum fakat gbt gibi bir sorguya denk gelirseniz sıkıntı yaşayabilirsiniz.Bu nedenle belgeyi şubeye teslim edinceye kadar raporu yanınızda taşımanız daha iyi olur diye düşünüyorum.En kısa zamanda raporu şubeye vermeye bakın.O zaman e-devlette de durum güncellenecektir.
  • Long Nightt kullanıcısına yanıt
    Tam olarak dediğiniz gibi oldu hocam, şubeye teslim edince otomatik olarak düzeldi hepsi. Teşekkürler.
  • https://www.facebook.com/asatahmet kilo sorunu olanlar bana mesaj atabilir. yapacağı işlemleri anlatıyım
  • Emre Işık E kullanıcısına yanıt
    En sonunda hallettirebildim işlerimi. Aile hekimi yüzünden çok uğraştım ama sonunda bitti.

Endokrin aile hekiminin bana verdiği kağıdın altında "TSK sağlık yönetmeliğine göre 51 kg fazlası vardır" yazmıştı, o cümleye "sağlık kuruluna sevki uygundur" yazınca heyete girebildim. Heyet bana 1 sene erteleme verdi ve askeriyeye gidip işlerimi hallettim. Bankodaki görevli abiyle konuşurken bana "Değiştir aile hekimini, tam gerizekalıymış." dedi :)

Şimdi aile hekimini değiştiriyorum. Eğer benim gibi sorun yaşayan olursa, endokrin bölümünden sağlık kuruluna sevklerini istedikleri zaman işleri hallolmuş oluyor bilginize.
  • İkinci defa c33 aldım üçüncüsünde D33 mü veriyorlar ?
  • Bugün 3. işlem sonucu d33 muaf aldım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, boy 1,70 kilo 101 erteleme alırmıyım ?
  • 10 iş günü süren sağlık bürokrasisi sonucunda 3. ve son işlemle muafiyeti aldım ben de.
    şehir hastanelerine verdiklerinden beri iş uzuyor.
  • Beyler sağlık kurulunda muafiyet verdiler ve bana verilen raporu askerlik şubesine götürdüm askerlik şubesinde bana evine 6 ay sonra belge gelecek sonrasında muafsın dendi.
    Yorumlara baktığıma göre 6 aydan daha uzun 1 yıl sonra gelenler varmış. Benimki 5 hafta sonra geldi. Bu belge o belgemi merak ediyorum doğrusu.
    PTT den geldi. üzerinde milli savunma bakanlığı askerama genel müdürlüğü xxxx askerlik şubesi başkanlığı yazıyor.
    ilk sayfada askerliğe elverişli değil sağlık raporunuzun bir ek sureti gönderilmiştir yazıyor.
    arka sayfada bana konulan tanılar heyetin imzaları ve en altta iki Tbp. Alb. mührü ve imzası bulunuyor. Bu belgeler askerlik şubesinde bana geleceği söylenen belgeler mi? Sizce başka belge gelecek mi? Askerlikten artık sonsuza kadar muaf mıyım? Taşınmayı düşünüyordum da. Ayrıca buraya kadar okuduysan seni seviyorum

• ShitPostinger S kullanıcısına yanıt
    Evet hocam o.

• quote:

Orijinalden alıntı: ShitPostinger

Beyler sağlık kurulunda muafiyet verdiler ve bana verilen raporu askerlik şubesine götürdüm askerlik şubesinde bana evine 6 ay sonra belge gelecek sonrasında muafsın dendi.
    Yorumlara baktığıma göre 6 aydan daha uzun 1 yıl sonra gelenler varmış. Benimki 5 hafta sonra geldi. Bu belge o belgemi merak ediyorum doğrusu.
    PTT den geldi. üzerinde milli savunma bakanlığı askerama genel müdürlüğü xxxx askerlik şubesi başkanlığı yazıyor.
    ilk sayfada askerliğe elverişli değil sağlık raporunuzun bir ek sureti gönderilmiştir yazıyor.
    arka sayfada bana konulan tanılar heyetin imzaları ve en altta iki Tbp. Alb. mührü ve imzası bulunuyor. Bu belgeler askerlik şubesinde bana geleceği söylenen belgeler mi? Sizce başka belge gelecek mi? Askerlikten artık sonsuza kadar muaf mıyım? Taşınmayı düşünüyordum da. Ayrıca buraya kadar okuduysan seni seviyorum
    Bana belge gelmedi henüz hocam, 1 kasımda işlemlerim bitti 1 şubat oldu henüz yok. Şansınıza erken gelmiş olabilir tam bilmiyorum ben de

• Arkadaşlar selam, cuma günü girdiğim kurulda askerliğe elverişli değil raporumu aldım, asıl raporu kendileri şubeye gönderecekler ama bana tek sayfa bir kağıt verdiler, ön rapor gibi bir şey, bunu şubeye götürmeye gerek var mı? Hastanede çalışan yetkili bana E-devletten yoklamanın yeşile dönmesini takip et, bu kağıdı da polis bekçi falan çevirirse gösterirsin dedi. Şubeye götürüp götürmemek konusunda kararsız kaldım.
  • corpsecrazy kullanıcısına yanıt
    O belgeyi şubeye götürmeniz gerek. Üç beş fotokopisini ve bir o kadar da kimlik fotokopisini alıp şubeye gidin.

• quote:

Orijinalden alıntı: cigkoftelover

O belgeyi şubeye götürmeniz gerek. Üç beş fotokopisini ve bir o kadar da kimlik fotokopisini alıp şubeye gidin.
    Öğlen götüreyim en iyisi, çok teşekkür ederim.

• Arkadaşlar iyi günler. Geçen sene 33C'den 1 yıl erteleme aldım ve 2. muayene zamanları geldi çattı. Tecilim 7 Şubat tarihinde sona eriyor. Geçen sene e-devlet üzerinden yoklama işlemlerimi yaptım ve aile hekimim beni hastaneye sevk etti. Polikliniklerden de heyete sevk edildim ve ertelememi alıp askerlik şubesine verdim. Ben bu sene de tekrar e-devlet üzerinden yapacağımızı sanıyordum fakat sisteme girdiğimde sistem yoklamamı zaten yapmış olduğumu, başvurumu ancak güncelleyebileceğimi söyledi. Forumda vs. araştırırken geçen sene işlemlerimi yaptığım kağıtta bana askerlik şubesine son gidişimde verilen Yoklama Çağrı Tebligatı'nı buldum. Verdikleri kağıdın 1. maddesinde "Askerlik yoklamanız 23.01.2020 - 31.01.2021 tarihleri arasında askerlik şubesinde yapılacaktır" yazıyor. Daha önce hiç askerlik şubesinde yoklama yapmadığım için prosedürü bilmiyorum. Sorularım şunlar;
    1. Askerlik şubesi beni aile hekimime mi sevk edecek, yoksa askerlik şubesinin içinde kontrol yapabilecek doktor vs. var mı?
    2. Çağrı Tebligatı'nda yoklamadan önce verem savaş dispanserine giderek verem taramasını yaptırmam ve sonuç belgesini yanımda bulundurmam gerektiği söyleniyor. Buna gerçekten gerek var mı yoksa yoklamasını bu belgeyi götürmeden de tamamlamış olan var mı? 2 sene önceden bir haber gördüm "Askerlik işlemlerinde artık verem taraması yapılmayacak" diye. Siz gittiyseniz söylerseniz sevinirim.
    3. Geçen sene gittiğimde 142 kg olarak ölçülmüştüm (Boyum 1.85), bu sene ise kilom 134-135 civarı. Yine erteleme veya muaf alır mıyım sizce?
    İkinci muayeneye gitmiş arkadaşlar beni bilgilendirirse çok sevinirim. Tecilim çok az kaldı ve bu işlemleri hızlıca halletmek istiyorum.

• Arkadaşlar bir sorum daha olacak. Yoklama başvurusunda diplomanız ve fotokopisi diyor fakat elimde sadece diplomamın fotokopisi var. Diplomamın aslı ile değil de fotokopisi ile gitsem bir sıkıntı olur mu? Aslı okulumda kaldı. Meşgul olduğum için almakla uğraşmak istemiyorum. Zaten çok fazla günüm kalmadı işlemler için.

EDIT:
    2020 YOKLAMA DUYURUSU'nun 6. maddesinde askerlik yoklamasına şubeden başvuracak adaylar için bir tek kimlik belgemiz zorunlu olduğu yazıyor. Geri kalan her şey için "varsa" deniyor. Yine de diplomamın fotokopisini ve geçen sene şubeden verilen bütün kağıtları ve vesikalıklarımı götüreceğim. Yarın 09:00 için randevu aldım e-devletten. Neler olduğunu buraya yazacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vsenart -- 3 Şubat 2020; 10:46:14 >

• 
Sayfa: önceki 222223224225226
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.