Şimdi Ara

Askerlik kilo sınırı (221. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.775
Cevap
134
Favori
1.096.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 219220221222223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1) Sabah gittim aile hekimine.
    2) El yazısı ile manuel olarak dahiliyeye sevk verdi.
    3) Gittim hasteneye kimlik fotokopisi ve asal yoklama kağıtlarının fotokopisini çektirip kayıt yaptırdım.
    4) Sıra bekletmeden içeri aldı doktor.
    5) Kilo sorunum olduğunu söyledim ve birşeyler yazdı kağıda. (Erteleme alacağımı söyledi)
    6) Daha sonra sağlık kuruluna gönderdi.
    7) Kurulda tek tek tüm branş doktorlarına göründüm.
    8) Her doktor kendi satırına birşeyler yazıp kaşe bastı.
    Malesef bu aşamada saat 12 yi geçtiği için vezne kapandı ve teslim edemedim kağıdı.
    Perşembe günü tekrar gidip sonuçları teslim edicem.
    Bu aşamadan sonra ne olacak bilmiyorum ancak benim gibi problem yaşayanlar için ön bilgi olması açısından yazıyorum aşamaları buraya.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vovu01

1) Sabah gittim aile hekimine.
    2) El yazısı ile manuel olarak dahiliyeye sevk verdi.
    3) Gittim hasteneye kimlik fotokopisi ve asal yoklama kağıtlarının fotokopisini çektirip kayıt yaptırdım.
    4) Sıra bekletmeden içeri aldı doktor.
    5) Kilo sorunum olduğunu söyledim ve birşeyler yazdı kağıda. (Erteleme alacağımı söyledi)
    6) Daha sonra sağlık kuruluna gönderdi.
    7) Kurulda tek tek tüm branş doktorlarına göründüm.
    8) Her doktor kendi satırına birşeyler yazıp kaşe bastı.
    Malesef bu aşamada saat 12 yi geçtiği için vezne kapandı ve teslim edemedim kağıdı.
    Perşembe günü tekrar gidip sonuçları teslim edicem.
    Bu aşamadan sonra ne olacak bilmiyorum ancak benim gibi problem yaşayanlar için ön bilgi olması açısından yazıyorum aşamaları buraya.
    kilon ve boyun kaç çıktı

• 3. erteleme ile muaf oldum. Zor bir süreçti, herkese kolay gelsin.
  • logard L kullanıcısına yanıt
    boy ve kilo kaçtı anlatırmısın süreci
  • Asal kağıtlarını nerden alıyoruz? Edevlet üzerinden başvuru yapıp aile hekimine gitmiyor muyuz?

• e-devlet hesabına gir asal askerlik başvurusu var tıkla forumu doldur aile hekimine git sorunlarını söyle gerek görürse seni hastaneye sevk edecektir
  • quote:

Orijinalden alıntı: logard

3. erteleme ile muaf oldum. Zor bir süreçti, herkese kolay gelsin.
    Kasım ayında Sol Ön Çapraz bağı ameliyatı geçirdiğim için sağlık sebebi ile 1 yıl erteleme aldım. Ancak şubedeki memur muaf olunabilmesi için 3 yıl boyunca aynı sağlık sorununun devam etmesi gerektiğini söyledi. yani 3 yıl boyunca dizimden dolayı erteleme alırsam 3 yılın sonunda muaf olabileceğimi söyledi. Yani bu yıl dizimdeki rahatsızlıktan dolayı, diğer sene ise kilodan dolayı erteleme alırsam muaf olmak için 2. ertelemeyi almış sayılmıyorum. kilo için 1. ertelemeyi almış sayılıyorum ilk yıl sayılmıyormuş o dizden dolayı olduğu için. kısacası muafiyet durumu olması için 3 yıl tekrar eden rahatsızlıktan dolayı erteleme verilmesi gerekiyormuş. detaylı bilgisi olan yazabilirse sevinirim .
  • benim herhangi bir hastalığım filan yok ama tek sorun boy kilo 168 im 106 kiloyum bunun için tecil eder mi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tnhn1 T kullanıcısına yanıt
    1 Yıl erteleme kesin olmakla beraber direk muaf olma ihtimalin doktorun insiyatifine kalmış boyundan 40 kilo ya yakın fazlan var.
  • Merhabalar. 31.12.2019 itibariyle tecilim bitti ve tecil işlemi yaptıramıyorum ne yazık ki.
    Sormak istedim bir kaç sorum olacaktı. 1/1 tarihinde baka ya düşmüş mü oluyorum çünkü 2sinde şubeye gitmiştim ve bana asal başvurusu yapmamı söylediler. Hemen başvurup bu sabahta sağlık ocağından hastaneye sevk edildim, B33 - 54 KG fazla heyete uygundur yazısı ile ancak heyet için tüm doktorların kapısına gidip muayene olup imza almam gerekiyormuş ve bu işlem 7sine kadar sürecek bazıları yıllık izindeymiş doktorların. Sizce bu süre zarfında bir ceza işleme kalır mıyım? Ve Bir yıl erteleme alabilir miyim?
  • S.a Arkadaslar 25 Yasındayım acık liseye gıdıyorum 3 ocakta tecıl yenılemeye gıttım bana tecıl olmuyor artık dedıler gıt forum doldur dedı komutan 189 boyum 126 kıloyum saglık ocagına gıttım oda form doldur dedı formu doldurdum askerıyeye randevu verdı tekrar nasıl yapmam lazım bırde erteleme yada muaf olurmuyum tskler
  • Merhabalar, benim durum biraz ilginç, askerlik şubesini aradım anlamadı oradaki memur, şimdi ben ilk sene kilo dan 1 sene tehir aldım, sonra zayıfladım tam gidecekken 1 sene de anksiyeteden tehir aldım. Şimdi bu martta doluyor tehir ve yine kilo aldım, şimdi benim sorum şu, şimdi bu seneki muhtemel alacağım kilo tehiri ikinci mi sayılır yoksa, geçen yıl zayıfladığım ve başka hastalıktan ertelendiği için sıfırlanır ve 1.kilo tehiri mi sayılır? İşin içinden çıkamadım mevzuatta da yazmıyor. Lütfen yardımcı olun

• quote:

Orijinalden alıntı: shnpolat

S.a Arkadaslar 25 Yasındayım acık liseye gıdıyorum 3 ocakta tecıl yenılemeye gıttım bana tecıl olmuyor artık dedıler gıt forum doldur dedı komutan 189 boyum 126 kıloyum saglık ocagına gıttım oda form doldur dedı formu doldurdum askerıyeye randevu verdı tekrar nasıl yapmam lazım bırde erteleme yada muaf olurmuyum tskler
    Sen askere mümkün değil gidemezsin hocam, kilon fazla. Sen askerlik şubesine git, beni hastaneye yönlendirin de, seni aile hekimine ordan da hastaneye sevk ederler. Orada sırayla doktorlara muayene olucaksın, dahiliye de seni tartacak ve gidemez raporu yazacak mecbur. Sonra kurula çıkıp 1 sene tehir alacaksın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Intergalactic_1907

Merhabalar, benim durum biraz ilginç, askerlik şubesini aradım anlamadı oradaki memur, şimdi ben ilk sene kilo dan 1 sene tehir aldım, sonra zayıfladım tam gidecekken 1 sene de anksiyeteden tehir aldım. Şimdi bu martta doluyor tehir ve yine kilo aldım, şimdi benim sorum şu, şimdi bu seneki muhtemel alacağım kilo tehiri ikinci mi sayılır yoksa, geçen yıl zayıfladığım ve başka hastalıktan ertelendiği için sıfırlanır ve 1.kilo tehiri mi sayılır? İşin içinden çıkamadım mevzuatta da yazmıyor. Lütfen yardımcı olun
    3.muaynede kesin karar verilir,yani mubtemelen çürüğe çıkacaksın

• quote:

Orijinalden alıntı: DMUKKS

Bıy bıy bıy

Geçen sene 175 boy 134 kilo ile bir sene erteleme aldım.
    Bu sene gene boy 175 kilo 143 bakalım ne verecekler.Dahiliyeden muhayene oldum kurula çıkacağım 3 ocakta inşallah çürük verirler.+71 yazıyor kağıtta.
    +72 kilo fazlan var
    ikinci girişin
    1 sene daha yükümlülüğün var
    Seneye gel.

Aynen böyle dedi kuruldaki doktor yani benim iş seneye kaldı.Neyse seneye alırız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: X kare

3.muaynede kesin karar verilir,yani mubtemelen çürüğe çıkacaksın

Alıntıları Göster
    Çürüğe niye çıkıyorum ki bu benim 2.kilo dan ertelemem olacak toplam 3 olunca olmuyor mu?

• quote:

Çürüğe niye çıkıyorum ki bu benim 2.kilo dan ertelemem olacak toplam 3 olunca olmuyor mu?

Alıntıları Göster
    Toplam muayne sayısına bakiliyor

• quote:

Toplam muayne sayısına bakiliyor

Alıntıları Göster
    Eyvallah hocam öyleyse daha iyi olur benim için ama tam kafama yatmadı

• quote:

Eyvallah hocam öyleyse daha iyi olur benim için ama tam kafama yatmadı

Alıntıları Göster
    İlk işlem tarihinden itibaren üç yılı geçemez şeklinde madde siz ilk hangi yıl muayne oldunuz?

• quote:

İlk işlem tarihinden itibaren üç yılı geçemez şeklinde madde siz ilk hangi yıl muayne oldunuz?

Alıntıları Göster
    2018

• 
Sayfa: önceki 219220221222223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.