Şimdi Ara

Askerlik kilo sınırı (225. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: skyline94 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 11 Misafir (5 Mobil) - 7 Masaüstü5 Mobil
5 sn
7.298
Cevap
115
Favori
949.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 223224225226227
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1-Askerlik şubesi ya sizi aile hekimine ya da kendisinin belirlediği bir toplum sağlık merkezine gönderecektir.Orada boy ve kilo ölçümünüz yapıldıktan sonra eğer kilonuz fazlaysa sizi hastaneye sevk edeceklerdir.Siz hastaneye sevk edildiğinize dair belge ile şubeye geri dönüp dönmeyeceğinizi ve şubeden ayrıca hastaneye sevk edilip edilmeyeceğinizi şubede mutlaka sorun öğrenin.İlk yıl ben direk toplum sağlık merkezinden hastaneye gittiğim için biraz sıkıntı çekmiştim.Gerçi bu yıl yapılan ikinci işlemde şubeye dönmeden toplum sağlık merkezinden hastaneye gitmem söylenmişti.Sizde ne olur bilemem o nedenle bunu ayrıca şubedeki görevliye sormanızda yarar var.Yani aile hekimi/toplum sağlık merkezinden alınan sevk belgesi ile şubeye ayrıca dönülüp bir işlem yapılıp yapılmayacağını öğrenin.

    2-Verem savaş dispanserine uğramanıza gerek yok.İlk yıl size verilen evrakları ve rapor fotokopisini görevliye verin.Yanınızda kimliğinizde bulunsun.O zaten sizi direk ya aile hekimine ya da toplum sağlık merkezine gönderecektir.

    3-Bu boy ve kiloyla tekrar bir erteleme verilir.Muafiyet üçüncü işlemde veriliyor gördüğüm kadarıyla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Long Nightt

    1-Askerlik şubesi ya sizi aile hekimine ya da kendisinin belirlediği bir toplum sağlık merkezine gönderecektir.Orada boy ve kilo ölçümünüz yapıldıktan sonra eğer kilonuz fazlaysa sizi hastaneye sevk edeceklerdir.Siz hastaneye sevk edildiğinize dair belge ile şubeye geri dönüp dönmeyeceğinizi ve şubeden ayrıca hastaneye sevk edilip edilmeyeceğinizi şubede mutlaka sorun öğrenin.İlk yıl ben direk toplum sağlık merkezinden hastaneye gittiğim için biraz sıkıntı çekmiştim.Gerçi bu yıl yapılan ikinci işlemde şubeye dönmeden toplum sağlık merkezinden hastaneye gitmem söylenmişti.Sizde ne olur bilemem o nedenle bunu ayrıca şubedeki görevliye sormanızda yarar var.Yani aile hekimi/toplum sağlık merkezinden alınan sevk belgesi ile şubeye ayrıca dönülüp bir işlem yapılıp yapılmayacağını öğrenin.

    2-Verem savaş dispanserine uğramanıza gerek yok.İlk yıl size verilen evrakları ve rapor fotokopisini görevliye verin.Yanınızda kimliğinizde bulunsun.O zaten sizi direk ya aile hekimine ya da toplum sağlık merkezine gönderecektir.

    3-Bu boy ve kiloyla tekrar bir erteleme verilir.Muafiyet üçüncü işlemde veriliyor gördüğüm kadarıyla...
    Hocam verdiğin yanıt için çok teşekkür ederim. Ben ilk senemde aile hekimimden aldığım sevk kağıdını hiçbir şekilde şubeye götürmedim. Askerlik şubesine bir tek heyet kararı sonrası gitmiştim ama yine de ne olur ne olmaz sormakta fayda var.




  • gorillaglass3 G kullanıcısına yanıt
    ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi legendwarior3 -- 18 Mayıs 2020; 6:40:28 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı akşamlar 2019 kasım ayında 2. Ertelememi aldım şimdi bir anda otururken içime kurt düştü . Evlilik çoluk çocuk iş derken askerlik yapma durumum kalmadı . Sormak istediğim soru 3. Muanede muafiyet vermeme söz konusu oluyormu . İlk muanemde kilodan 2. Muanemde kilo ve 2. Seviye karaciğer yağlanmasından 1 er yıl erteleme verildi . Sizce 3. Muanede muafiyet vermeme şansları varmı .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cenk2885 C kullanıcısına yanıt
    Hocam yeni bir yasa çıkarıp değiştirmezlerse şu anki durumda 3. işlem son işlem her türlü. Değişeceğini sanmıyorum değişecek olsa askerlik sistemi değişirken ona da el atarlardı :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cenk2885 C kullanıcısına yanıt
    sağlık sorunları düzelirse vermezler hocam tek yolu bu. üçüncü ve son işlem diye geçiyor zaten.
  • Arkadaşlar konudan anlayan ve bilgisi olan birileri cevap verirse sevinirim. Ben 2018-2019 yıllarında 2 yıldır erteleme alıyorum kilo azlığı sebebiyle. 1 hafta içinde 3. muayene kontrolu için gitmem gerekiyor. Öncelikle 3. muayene işlemi için askerlik şubesine mi başvurmam lazım yoksa e-devlet üzerinden mi işlemleri başlatacağım? Her sene bir şeyler değişiyor o yüzden soruyorum. Kilom da bir değişiklik olmadı büyük ihtimal boy kilo ölçümünde kilo azlığı çıkacak gene. Bazı arkadaşlar 3. işlem son işlemdir demiş bu sene muafiyet mi verilir bana? Kağıda 3. ve son işlemidir diye askerlik şubesi mi yazıyor yoksa aile hekiminin hastaneye sevk ettiği kağıtta mı yazıyor bilen birileri bu durumu açıklarsa sevinirim.
  • Merhaba arkadaşlar, 1.90 boy 149 kiloyla 33d kesin alır mıyım?
  • Boy 186. Kilo 129 erteleme garanti alırmıyım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Long Nightt kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba 175 boyundayım 104-105 kiloyum durum ne olur tecrübenize göre
  • indieGenie İ kullanıcısına yanıt
    Alırsın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam merhaba 175 boyundayım 104-105 kiloyum durum ne olur tecrübenize göre ?
  • eoky kullanıcısına yanıt
    Soruna cevap olmayacak kusura bakma ama kilo düşüklüğü ne kadar olmalı acaba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba, aslında işlem geçmişim çok uzun ama kısaca 2. işlemim olacak ama corona virüsü yüzünden korkuyorum. Ankara'da beytepe murat erdi eker hastanesine sevk olan var mı? Çankaya'da ikamet ediyorum. Bilkent şehir hastanesi karantina vs olayları yüzünden eledim. Kilo fazlalığıyla gideceğim ama erteleme almak istiyorum yani 33c. Dahiliyeye sevk ettiklerinde ve oraya gittiğimde corona virüs yüzünden aynı günde işlemlerimi bitirebilir miyim erken gitsem? Yoklama için geldiğimde özellikle bugünlerde yani corona virüsün kol gezdiği günlerde direkt alırlar mı beni ve 33c 1 yıl ertesi yıla bırakma verdiklerinde heyete çıkmak zorunda mıyım? 33c'yi verip bana direkt kağıt verip aynı gün askerlik şubesine verebilir miyim? Maksat virüs kapmamak temastan vs. Temas olmaz ama korkuyorum işte.

    Ayrıca daha önce halk sağlığında aile hekimine gideceğim, oraya da maskeyle vs gideceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi machine man -- 18 Mart 2020; 3:6:51 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: machine man

    Arkadaşlar merhaba, aslında işlem geçmişim çok uzun ama kısaca 2. işlemim olacak ama corona virüsü yüzünden korkuyorum. Ankara'da beytepe murat erdi eker hastanesine sevk olan var mı? Çankaya'da ikamet ediyorum. Bilkent şehir hastanesi karantina vs olayları yüzünden eledim. Kilo fazlalığıyla gideceğim ama erteleme almak istiyorum yani 33c. Dahiliyeye sevk ettiklerinde ve oraya gittiğimde corona virüs yüzünden aynı günde işlemlerimi bitirebilir miyim erken gitsem? Yoklama için geldiğimde özellikle bugünlerde yani corona virüsün kol gezdiği günlerde direkt alırlar mı beni ve 33c 1 yıl ertesi yıla bırakma verdiklerinde heyete çıkmak zorunda mıyım? 33c'yi verip bana direkt kağıt verip aynı gün askerlik şubesine verebilir miyim? Maksat virüs kapmamak temastan vs. Temas olmaz ama korkuyorum işte.

    Ayrıca daha önce halk sağlığında aile hekimine gideceğim, oraya da maskeyle vs gideceğim.
    Bilen yok mu?




  • machine man M kullanıcısına yanıt
    corona olayı bitene kadar gidip risk alma,yoklama kaçağı olunca erteleme aldığında ceza yemiyorsun.
  • 30 Ekimde 3. işlemi bitirip muaf kararı almıştım. Bugün posta geldi eve Milli Savunma Bakanlığından. 5 ay gibi bir sürede gelmiş oldu böylece. Herkese hayırlı olsun alınan kararlar..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fenerliso kullanıcısına yanıt
    Milla savunmadan gelen kağıtta tam olarak ne yazıyor hocam ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • djoguzhan55 kullanıcısına yanıt
    Hocam 2 tane kağıt var zımbalı. İlkinde hakkınızda verilen Askerliğe Elverişli Değildir kararlı sağlık raporunuzun bir sureti Ek'te gönderilmiştir diyor. Ek dediği de 2. kağıt yani 3. işlemin heyet raporunu içeriyor.
  • fenerliso kullanıcısına yanıt
    Yani herhangi bi red edilme veya farklı bi olay yok demi hocam ?

    bende 3 gün önce muaf aldım ve şubeye teslim ettim ama teslim ederken itiraz edebilirler gibisinden birşey dediler yada siz itiraz edebilirsinizmi demeye çalıştı tam anlayamadım daha sonrada evinize kağıt gelir dedi, o zaman ankaradan tamamen onaylayıp sizede sonucu yolluyorlar galiba red edebilirler olayı yok o zaman ?
  • 
Sayfa: önceki 223224225226227
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.