Şimdi Ara

Askerliğe gitmekten vazgeçtim YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
2.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Küçüklükten beri en kutsal saydığım makam olan Askerlikten ve o şerefli görevden vazgeçtim
    Vaz geçme sebeblerim aşağıdaki gibidir
    1)Bu olayların bir oyun olduğunu Hükümetimizin ve Askerimizin boşuna var gel yaptıklarını sadece can kaybından başka bi çözümj bulamadıklarını vede Boşuna Vatan Evlatlarının öldüğünü bildiğimden dolayı
    2)Yukarıdaki vekillerimizin bir çoğunun askere gitmemesinden dolayı
    3)Son kuzey Irağa girişimizde kalelerine girmeden geri dönmemiz ve Halkla resmen dalga geçilmesi
    4)Askerlerimizin başına çuval geçirenlerin herhangi bi yaptırımla karşılaşmaması
    5)Askere neden gidiyorum sorusunu Suan için verememiş olmalarından dolayı
    6)Kendimi gidersem enayi gii hissedeceğimden ve bu sisteme boyun eğeceğimi düşündüğümden dolayı

Yazdıklarım sadece beni bağlar belki saçma belki doğru ama ben gitmeyeceğim bedelli varmı bilmiyorum ama bedellide yapmayı düşünmüyorum daha 2 senem var maa zamanım gelmeden 1 sene önce Avrupa insan hakları mahkemesine vereceğim ülkemi bi nevi protesto gitmeyeceğim soruna akılcı bi çözüm bulmadan Askerliğin önünden bile geçmeyeceğim

SİZCE ÇOKMU KENDİMİ DÜŞÜNEN BİRİYİM :(

• Ben aç yaşamaya razıyım ama onursuz ASLA
  • Yazınıza ve samimiyetle paylaştığınız ifadelerinize bakıyorum kırmadan nasıl anlatabilirim diye düşünüyorum ama ..

Siz Avrupa insan hakları mahkemesine , dağdaki teroristleri dava etmeyi düşündünüz mü hiç daha önce?
    Küçük yaşta ailesiz kalanların hakkını savunurken aynı hassasiyeti gösterdiniz mi?
    Bunca insanı öldürdüğü bilinen şahıs için ; neden daha sert kurallar uygulanmıyor , medeni ülkeler sıfatıyla tanıdğınız tüm ülkelerin tarihlerinde uygulanan yöntemler bizde neden uygulanmıyor, diye Türkiye Cumhuriyetini dava etmeyi düşündünüz mü?

Sanırım ateş illaki düştüğü yeri yakıyor. Siz kendinizi kurtarırsınız belki ama mücadelenin onurlusu kişisel çıkarlar değil toplum çıkarları için yapılandır.
  • dediklerinde haklısın aslında.cünki canımızı vereceğimiz vatanımız bize gereken değeri veriyomu belli değil.sorulup irdelenmesi gereken konular var.suan gitmek gibi bi durumum yok ama gidilesi bir zamanda değil gerçekten..dedikerine katılıyorumm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sçsb -- 8 Ekim 2008; 13:41:45 >
  • Dediklerinin hepsine katılabilirim ancak insanın kendi ülkesini başka ülkelere şikayet etmesi gibi bir durumu hiç kabullenemedim.

Ben askerliğimi yapıcam inşallah.Okul bitince gidicez bakalım.Değip değmiyceğini düşündüğümde ise bi geriye bakıyorumda ben milletvekillei için gitmiyorum askere gitmek için daha iyi sebeplerim var.Benim ailem var,sevdiklerim var,koskoca bir halk var,bir kültürüm var,bir bayrağım var,bu vatan var.

Evet haklısın askere gidince bu memleketi kurtarabildik mi sanki?

Bir düşünelim ya diğer türlü olsaydı?
  • Şehit ailelerine acı haberi iletmek amacıyla yada başsağlığı dilemek amacıyla giden yüksek rütbelilerin kaçı "torpil" yapmadı başkalarına ki yürekten gidelim askere.

Ben öleceksem de verilmeyecekse başka şehit yarın canımı vermeye razıyım.

Sadece sen düşünmüyorsun , özgürce düşünebilen her insan içindeki milliyetçilik duyguları ne olursa olsun bunları düşünüyor. Asker yıprandı. Askere güven yok. TSK'nın büyüklüğüne halk soru işaretleriyle bakıyor. Her anne evladını gönderirken kaygılar ile gönderiyor. PKK soğuk savaşta önde; nefret ve nifak tohumlarını saçtı sırf dağda olmuyor çatışma sokakta şehirlerde hatta meclis de. Düşünsel anlamda bölünmeye başlamışız bile. Sırf onlar değil Türk insanı Kürt kökenliyle sınırlarını çoktan çizmeye başlamış. Forumda dahi var bu düşünceler. Azımsanmayacak oranda. Doğu ve doğulu bu topraktan değilmiş gibi. Son şehitlerin arasında da doğulu yokmuş gibi..

DTP kapatılmıyorsa , Dtp şehit ile Teröristi bir tutuyorsa hayvan haklarından söz edeceğine insan haklarından bahsediyorsa buna göz yumuluyorsa ben niye askere gideyim. AKP kapatılmadavası DTP kapatılma davası aynı anda açılmadı mı ? Ben mi gündemden uzak kaldım ? DTP davası ne alemde. Ümraniyede bomba patlatıldı insanlar öldü. Sorumlular bulunacaktı hani nerde ? Cumhurbaşkanı asker polis vali hepsi dil döktü hani nerde ? O kadar alışmışız ki bu tür olaylara ölümlere vefaillerin bulunanamasına. Terör aramızda sokakta heryerde...

Askere giderim; Çanakkaledekilere sırt çevirmemek için. O komutanlara o erbaşlara borcumu ödemek için. Vatana ödeyemeyeceğim tek borcum ismimin soyadımın hala türk kalması ve bana bahşedilen 'özgürlük'. O özgürlüğü sağlayanlar da ne şimdiki yönetimler, cumhuriyetçiler,gericiler, askerler, polisler. O özgürlüğü sağlayanlar Hasanlar, Aliler, Mustafalar, Mehmetler. Eski şehitler...Benim komutanıma, polisime , yönetimime güvenim gün geçtikçe yıpranıyorsa bunun sebebi PKK , DTP , OC.ALAN'dır ilkini yok etmek zaman gerektirse de 2sini yok etmek bir imzaya bakar. Yerse...

• Vatan evladları boşuna ölmez.Bu vatan bizimse ,görevimiz bu vatanı korumaksa askerlikten kaçmazdım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Askere gideceğim (Muaf oldum)
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: s£stavina

Siz kendinizi kurtarırsınız belki ama mücadelenin onurlusu kişisel çıkarlar değil toplum çıkarları için yapılandır.

herşeyi özetleyen cümle bu olmuş
  • quote:

Yazınıza ve samimiyetle paylaştığınız ifadelerinize bakıyorum kırmadan nasıl anlatabilirim diye düşünüyorum ama ..

Siz Avrupa insan hakları mahkemesine , dağdaki teroristleri dava etmeyi düşündünüz mü hiç daha önce?
    Küçük yaşta ailesiz kalanların hakkını savunurken aynı hassasiyeti gösterdiniz mi?
    Bunca insanı öldürdüğü bilinen şahıs için ; neden daha sert kurallar uygulanmıyor , medeni ülkeler sıfatıyla tanıdğınız tüm ülkelerin tarihlerinde uygulanan yöntemler bizde neden uygulanmıyor, diye Türkiye Cumhuriyetini dava etmeyi düşündünüz mü?

Sanırım ateş illaki düştüğü yeri yakıyor. Siz kendinizi kurtarırsınız belki ama mücadelenin onurlusu kişisel çıkarlar değil toplum çıkarları için yapılandır.

Onu yaptığımda başıma gelecekleri şimdiden kestirebilmek zor aslında benim yapmak istediğim kendi ülkeme zarar vermek değil bazı şeylere isyav etmek ve haklı olduğumu kanıtlayarak bazı şeylerin dolaylı olarak değişebilmesini sağlamya çalışmak ki bununda topluma yararı olabileceğini düşünüyorum o dediklerinizi yapmadım kendi Ailemden başlayayım çecremdem başlayayım dedim hep hüsran hep hüsran bana baya akıl veriyorsun ama sen hiç yaptın mı?

• quote:

Orjinalden alıntı: Fetih

Vatan evladları boşuna ölmez.Bu vatan bizimse ,görevimiz bu vatanı korumaksa askerlikten kaçmazdım.

Askerlikten kaçtığım yok Bence yapılan Vatan savunması da değil şuan Vatanı savunuyoruz 30 yıldır nerede ise varmı değişen bi şey sürekli rant ölenler neden öldü ölmek zorundamıyız bu arada ben kısa dönem geri hizmete düşücem komando olmak istemezsem yani kaçma gibi gayem pek yok hemen tersten anlamalar başlamış
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dreatlord

quote:

Yazınıza ve samimiyetle paylaştığınız ifadelerinize bakıyorum kırmadan nasıl anlatabilirim diye düşünüyorum ama ..

Onu yaptığımda başıma gelecekleri şimdiden kestirebilmek zor aslında benim yapmak istediğim kendi ülkeme zarar vermek değil bazı şeylere isyav etmek ve haklı olduğumu kanıtlayarak bazı şeylerin dolaylı olarak değişebilmesini sağlamya çalışmak ki bununda topluma yararı olabileceğini düşünüyorum o dediklerinizi yapmadım kendi Ailemden başlayayım çecremdem başlayayım dedim hep hüsran hep hüsran bana baya akıl veriyorsun ama sen hiç yaptın mı?

Ama en kolay kendinden başlamak oluyor değil mi ? Ben yapmadım . Ama birgün beni askere çağırdıklarında " ben gelmem çünkü diğerleri boşuna öldü" (!) diyecek olsaydım , canların boşuna verildiğine , inansaydım yapardım.

• Bu ülkede bazı insanlar askere gitmeyerek bu vatana daha çok katkıda bulunabilirler..

Askere gitmek istememenin sebebi "ölmek istememek" olmamalı, "aksere gitmek istemiyorum çünkü askere gideceğim zaman diliminde memleketime daha faydalı olacak birşeyler yapabilirim" olmalı..

Bu ülkede kimi insanlar var belki de sadece askerde kışlaları temizleyerek memlekete faydalı bir işe yararlar, bazı insanlar var askerde geçirdikleri bir gün yüzünden ülkenin girdiği zarar ölçülemez boyutlara ulaşır..

nasıl ayrıt edicez..
    onu bilemiyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ferfecir

Şehit ailelerine acı haberi iletmek amacıyla yada başsağlığı dilemek amacıyla giden yüksek rütbelilerin kaçı "torpil" yapmadı başkalarına ki yürekten gidelim askere.

Sadece sen düşünmüyorsun , özgürce düşünebilen her insan içindeki milliyetçilik duyguları ne olursa olsun bunları düşünüyor. Asker yıprandı. Askere güven yok. TSK'nın büyüklüğüne halk soru işaretleriyle bakıyor. Her anne evladını gönderirken kaygılar ile gönderiyor. PKK soğuk savaşta önde; nefret ve nifak tohumlarını saçtı sırf dağda olmuyor çatışma sokakta şehirlerde hatta meclis de. Düşünsel anlamda bölünmeye başlamışız bile. Sırf onlar değil Türk insanı Kürt kökenliyle sınırlarını çoktan çizmeye başlamış. Forumda dahi var bu düşünceler. Azımsanmayacak oranda. Doğu ve doğulu bu topraktan değilmiş gibi. Son şehitlerin arasında da doğulu yokmuş gibi..

DTP kapatılmıyorsa , Dtp şehit ile Teröristi bir tutuyorsa hayvan haklarından söz edeceğine insan haklarından bahsediyorsa buna göz yumuluyorsa ben niye askere gideyim. AKP kapatılmadavası DTP kapatılma davası aynı anda açılmadı mı ? Ben mi gündemden uzak kaldım ? DTP davası ne alemde. Ümraniyede bomba patlatıldı insanlar öldü. Sorumlular bulunacaktı hani nerde ? Cumhurbaşkanı asker polis vali hepsi dil döktü hani nerde ? O kadar alışmışız ki bu tür olaylara ölümlere vefaillerin bulunanamasına. Terör aramızda sokakta heryerde...

Askere giderim; Çanakkaledekilere sırt çevirmemek için. O komutanlara o erbaşlara borcumu ödemek için. Vatana ödeyemeyeceğim tek borcum ismimin soyadımın hala türk kalması ve bana bahşedilen 'özgürlük'. O özgürlüğü sağlayanlar da ne şimdiki yönetimler, cumhuriyetçiler,gericiler, askerler, polisler. O özgürlüğü sağlayanlar Hasanlar, Aliler, Mustafalar, Mehmetler. Eski şehitler...Benim komutanıma, polisime , yönetimime güvenim gün geçtikçe yıpranıyorsa bunun sebebi PKK , DTP , OC.ALAN'dır ilkini yok etmek zaman gerektirse de 2sini yok etmek bir imzaya bakar. Yerse...

Biri işte beni nihayet anladı

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Dreatlord

quote:

Ama en kolay kendinden başlamak oluyor değil mi ? Ben yapmadım . Ama birgün beni askere çağırdıklarında " ben gelmem çünkü diğerleri boşuna öldü" (!) diyecek olsaydım , canların boşuna verildiğine , inansaydım yapardım.

Yahu bu ülkede birileri eleştiriye başlamazsa kim başlıcak tepkiler farklı şekilde dile getirilir illa eylem yapıp bi yerleri basıp yıkmak mı lazım ayaklanmamı yapmak lazım ben tepkimi en demokratik şekilde böyle getirileceğine inanıyorum Hala duygu sömürüsü yapıyor Askerliğin ulvi bir görev olduğundan bahsediyorsunuz bunu biliyorum söylemenize gerek yok ben bu davayı başlattığımda hiçmi gündeme gelmeyeceğim hiçmi demeç vermiyeceğim işte o zaman gündeme oturmazmıyım otururum belli mekanizlamalar harekete geçmezmi 100 de 90 geçer ya hayin olurum yada fedai ama sisteme dahil olup boş devam etmekten iidir

• quote:

Orjinalden alıntı: EngineerInDefenceInd

Bu ülkede bazı insanlar askere gitmeyerek bu vatana daha çok katkıda bulunabilirler..

Askere gitmek istememenin sebebi "ölmek istememek" olmamalı, "aksere gitmek istemiyorum çünkü askere gideceğim zaman diliminde memleketime daha faydalı olacak birşeyler yapabilirim" olmalı..

Bu ülkede kimi insanlar var belki de sadece askerde kışlaları temizleyerek memlekete faydalı bir işe yararlar, bazı insanlar var askerde geçirdikleri bir gün yüzünden ülkenin girdiği zarar ölçülemez boyutlara ulaşır..

nasıl ayrıt edicez..
    onu bilemiyorum

Bir kez daha söylemek istediklerimi dile getirmişsiniz . Ama nasıl ayırt edileceği kısmında benimde hiçbir fikrim yok.

• Terörist guruplar ile sıcak çatışmaya girenlerin hepsini profesyonelleştirmek gerek. Kısmen var ama hepsi değil. Bunun için de kaynak lazım elbette.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

Terörist guruplar ile sıcak çatışmaya girenlerin hepsini profesyonelleştirmek gerek. Kısmen var ama hepsi değil. Bunun için de kaynak lazım elbette.

1980 de oluşturulan andi terör timi nerde kim kaldırdı onları sanki ülkede Terör bitti böyle saçma uygulamalar yapan bi Hükümet devlet ve profesyonel olmadan sürülen Genç Fidanlar yani bazı şeyler bilinerek yapılıyor sen sen ol gelde git biz buna pisii pisine ölüm bi diğer adınada Sakın kimse alınmasın Hele şehit ailelerimiz asla lafım onlara değil Enayilik diyoruz
  • görüldüğü üzere pkk yaptığı işte gayet başarılı kor cahal dağlı die dalga geçtiğimiz adamlar bakın ne yapıyor.ama tsk yı yıpratmak.bu sayede bizleri askerlikten soğutmak.türkiyenin askeri anlamda en byük gücü ordusudur verdiği mücadele ve manevi duygularıdır.bize bunu kaybettirerek kale içten fethediliyor.asıl konuya gelince herkez senin benim gibi düşünürse bu ülkede asker kalmaz dolayısıyla vatan sahipsiz kalacaktır.yinede kişisel görüşlerinizdir saygı duyarım
    quote:

Orjinalden alıntı: Ferfecir

Şehit ailelerine acı haberi iletmek amacıyla yada başsağlığı dilemek amacıyla giden yüksek rütbelilerin kaçı "torpil" yapmadı başkalarına ki yürekten gidelim askere.

• "Vatan Sağolsun" paradigması çöktü. İnsanlar artık 30 yıldırsüren bu savaşın anlamını , amacını sorguluyor..
  • Sorgulayan sorgulasın. Yasaalrın yaptırımlarını göze alan gitmesin ama insan üzülüyor. Ben sizin yerinize bir kez daha gönüllü giderim sn. Dreatlord. Zaten yakında sanırım yapmak zorunda da kalacağız. Bu görev yapılacak. İnsanın olduğu yerde mutlak adaleti sağlamak hiç bir sistemde/durumda mümkün değildir ve bu var/oluyor diye "ben oynamıyorum" demek biraz mızıkçılık yapmak gibi duruyor. Eleştirdiğiniz cam kenarı yolcusu ile aranızda ne fark kalacak o zaman? Ayrıca; topic insanları askerlikten soğutma amacı taşıdığı suçlaması ile de değerlendirilebilir.

Sen ağa, ben ağa! Bu ineği kim sağa...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.