Şimdi Ara

Askerliğe gitmekten vazgeçtim YARDIM (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
87
Cevap
0
Favori
2.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • teröristlerin bir komandodan daha iyi eğitilmiş olduğu asılsızdır sağda solda yankılanan bu tarz söylemlere kanarak karamsarlığa kapılmayın arkadaşlar. neticede pkklılar sağdan soldan toplanmış, iplere tırmanıp çukurlardan atlayıp zıplayarak eğitim yapan maceraperestler sürüsü. komando bu, sıhhiye yada topçu ile karıştırmayın. bir pkklı teröristi bir komandodan üstün yapan hangi eğitimi, hangi bilgisi? komando eğitimleri öyle basit değil. derseniz ki o adam 5 yıldır dağda bu çocuk 5 aydır orada, dağ orası dağda 5 ayda da aynı olursun 5 yılda da.
  • quote:

Orjinalden alıntı: C4

teröristlerin bir komandodan daha iyi eğitilmiş olduğu asılsızdır sağda solda yankılanan bu tarz söylemlere kanarak karamsarlığa kapılmayın arkadaşlar. neticede pkklılar sağdan soldan toplanmış, iplere tırmanıp çukurlardan atlayıp zıplayarak eğitim yapan maceraperestler sürüsü. komando bu, sıhhiye yada topçu ile karıştırmayın. bir pkklı teröristi bir komandodan üstün yapan hangi eğitimi, hangi bilgisi? komando eğitimleri öyle basit değil. derseniz ki o adam 5 yıldır dağda bu çocuk 5 aydır orada, dağ orası dağda 5 ayda da aynı olursun 5 yılda da.

Hocam Bayraktepede ve Aktütündeki gençlerde komandoydu değilmi?Yada Dağlıcada.

Az önce gündemle alakalı programları izledim,belki sizde izlemişsinizdir.Emekli paşaların dediği şuydu;terörist yılan gibi kıvraktır,nerden nasıl geliceği belli olmaz,sinsidir.Askerliğimi yapmadım anacak bunu söyleyen adam yıllarını terörizmle savaşmaya adamış kişiler.Herhalde yıllardır savaştıkları şeyleri övecek halleri yok.

Evet 5 yıl boyunca dağda gezmekle 5 ay boyunca Foçada ipden zıplamak arasında bence dünya kadar fark vardır.
    Diğer ve en önemli far ise:Türk gencinin yaptığı iş zorunluluk ve arkasında onu bekleyen bir geleceğinin olmasına karşın karşısındakinin sadece o Türk gencini öldürmek üzere eğitilmiş kişilerin olması.Bunu görmezden gelemeyiz.Terörist gibi düşünen yada teröristin neyi düşündüğünü nasıl hareket edeceğini özelliklerini ve bulunduğu coğrafanın özelliklerini bilen eğitimli ve amacıda yaşayışıda sadece bu eksen üzerine kurulu kimselerle benim gibi sıradan insanları aynı kefeye koymak yanlışlıktır.

Bişeyi karıştırmayalım lütfen.Biz o meşhur 52. tümen değiliz ki topluca ölüp düşmanın manevrasını kıstlayarak ve bulunduğu yere çivileyerek savaşın seyrini değiştirelim.Ha hal aynı ozamanın halini alırsa bakın merminin önüne kendimizi atmaktanda çekinmeyiz ELHAMDÜLİLLLAH.
    Bu olay çok farklı.Öl,öl,öl nereye kadar.Ne oldu koca 30 yıldada öldük öldükte.ama dedimya o 52.tümen ölünce çok şey değişti.Yanlış anlaşılmasın inancımın beni götürdüğü yol şehadete gider.Yani dağa giderim,çarpışmadan kaçarım falan filan değil olay.Varmı ölümden öte;yok!Ne demiş şahir iki mısrada:
    ''Rahat yatakta ölmek acap olmazmı çile
    Kanlı sınır boyları bize mezar olmalı''.

Anlatmak istediğim şu;Eğer terörizmle mücadele yapılacaksa kesinlikle profesyönelce olmalı.Bu iş için eğitim alıp işi sadece bu iş olan kimseler tarafından iha edilmeli bu görev.
    Çünkü amacımız yada savaşımız bir devlete karşı bireysel ve devletsel özgürlük,tam bağımsızlık için değil.Bir terör grubunun yapmış olduğu saldırıları önlemek.Fark çok.

Ha olmuyormu,zorunlumuyuz bu işi yapmaya.Tamam benim adıma sorun yok.ALLAH imandan kopmadan şehadet şerbetinden içmek nasip eylesin.

• quote:

Orjinalden alıntı: C4

bir pkklı teröristi bir komandodan üstün yapan hangi eğitimi, hangi bilgisi?

Onları komandodan veya herhangi birimizden üstün kılan tek şey cehaletleri.
    Cehaletin vurduğu kamçı, adamı dağa da çıkarır kadını genelevde fahişe de yapar
    .
    Askeri operasyonlar, askeri gücümüz teröristi yaralar, öldürür. Anlık huzur sağlar yok etmez. Etmez diyorum çünkü 30 yılda 35.000inini öldürmüşüz. Yüzlerce milyar dolar harcamışız. Cehaleti önleyemedikten sonra çok şehit verir çok can da alırız.

Tv'ye bakıyorum son baskının olduğu karakol civarında yaşayan bir kız mermiyi gösterip "bu benim kalemim" diyor, bu işe yıllarını vermiş Kıdemli Albay ERDAL SARIZEYBEK yine Tv'de "öldüğümde beni doğuda X yerde gömün devlet albay olduğum için tören yapmak zorunda bari oranın insanı cenazemde devleti görsün" diyorsa, Adamın biri "askere gitmekten vazgeçtim" diyorsa. Biri Kürt kızı, biri devletin askeri, biri bu ülkenin vatandaşı bunları diyorsa bu üç ayrı yaş ve meslekteki birey terörün acısını farklı boyutlarda yaşıyorsa biz neyin mücadelesi verdik 30 yıldır diye düşünmek zorundayız. Çözüm üretmek zorundayız. Yüzyıllar geçti ayaktayız öldürüldük ama yenilmedik. Savaşçı yapımızda üstümüze yok fakat pek azımız millet adına çözüm üretmekde başarılı oldu. Sadece savaşmak çözüm sunmuyor.

Asker diyor ne kadar acı "bari cenazemde devleti görsünler" diyor bunun için beni doğuda falanca yerde gömün diyor. Bunu; doğunun devletten mahrumluğunu sorgulamıyoruz da neden başka şeyleri sorguluyoruz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARIŞA ÖZLEM -- 10 Ekim 2008; 3:22:51 >

• Ferfecir :Hocam cehalet konusuna karşıyım.Nedenini ise müsadenizle izah edeyim:Bulunduğum yer öyle bir kozmopolit yapıya sahipki her telden her dinden insan bulmak çok kolay.Ben kültürlü sayabilecek vasıflardaki insanların pkkya destek verdiğine şahit oldum.Yani cehalet değil pkkyı ayakta tutan.Tamam belki bir nedeni belkide önüne geçilirse pkkya indirilecek ağır bir darbe ama çözüm değil.Çünkü bu bahsetmiş olduğum kişilerin mantığında var pkk sempatisi.Şöyle izah edeyim;nokta konusunda Hare ile sıklıkla tartıştık,O ALLAH yokdur dedi ben vardır dedim.Aynen bunun gibi bişey buda(kıyaslama yapmadım yanlış anlaşılmasın sadece mantıktaki değişkenliğe örnek olsun diye yazdım).
    Yani pkkyı bitiremezsiniz.Dağda bitirisin şehirde devam eder.Hani bir slogan varya depremle yaşamasını öğrenmeliyiz diye işte o misal terörle yaşamasını öğrenmeliyiz.Bunun çözümü yok.Sadece örgütü küçültebilir büyük oranda pasifize edebilirsiniz.Ama o herzaman ordadır.Pimi çekilmiş serseri el bombası misali,nerde patlıyacağı belli olmaz.
    Çünkü zihinsel bazda bu değişmez ve emin olun bu cehalet değildir.Çünkü bir insana zorla devlet sevgisini aşılayamazssınız.
    ''Ben Atatürkü ne severim ne sayarım,ingiliz himayesinde olsaydık daha iyi olurdu'' diyen insanları gördük hep beraber.Olayın sizce bir farkı varmı?

• EXCELANCEE28

Yaşadığın şehirde gördün sanırım... Dağa çıkandan nemalanan ömrünü bu şekilde geçiren tarikatlarda olduğu gibi ağrlıklı olarak maddi menfaatler çerçevesinde birleşmiş hayatlarını bu şekilde sürdüren insanlar... aşırı sol sitelerde düşünce özgürlüğü kisvesine sığınıp yorum yaparlar öğrenciyse okuldan eleman, çalışan ise işsizlerden eleman bulmaya çalışırlar...

Hani derler ya kullanılan 'Din' kullanılan 'Atatürk' bu 'Kürt kökeni' de benzer yöntemle kullanılır. O gördüğün insan cahilliği ve etnik kimliği kullanan ve bundan nemalanan insandır. O gördüğün insan annesi babası cehalete mahkum bırakılmıştır. Terör yeni doğduğunda bebek olan insan bugün 30 yaşında. Yani terörün artık evlatları da var. Yarın birgün torunları da olacak. 13-14ünde dağa çıkmak neyin göstergesidir. Ne bilir o çocuk devleti veya toprak sevgisini. Kürt - Türk - Laz ne demek ne bilir ?. Ben Laz'ım dostum ve bunu birileri bana sen lazsın demeden öğrendim. Anlatabiliyor muyum ? Dağa çıkan veledin de bildiği paradır aç karnıdır çaresiz fakir cehalet mahkumu ailesidir cahil kafasını alır dağa çıkar. Asker de cahilliği değil cahil kafaları uçurur. Cahilliği vurmak öldürmek ise devlet yönetiminin işidir. Asker 35.000 cahil beyin uçurmuş ve sorunu çözememiştir. Devlet bir 35.000 terörist daha öldürmek için bütçeden milyar dolarlar ayıracağına milyon dolarlar ayırıp cahilliğe dur demelidir. Belki de bazılarımız 'o zaman akıllı düşmanlarımız olacak' diye bunu yapmıyoruzdur ne dersin ? Belki de dur demek işimize gelmiyor ve bizi korkutuyordur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARIŞA ÖZLEM -- 10 Ekim 2008; 4:02:31 >

• quote:

Orjinalden alıntı: EXCELANCEE28

Diğer ve en önemli far ise:Türk gencinin yaptığı iş zorunluluk ve arkasında onu bekleyen bir geleceğinin olmasına karşın karşısındakinin sadece o Türk gencini öldürmek üzere eğitilmiş kişilerin olması.Bunu görmezden gelemeyiz.Terörist gibi düşünen yada teröristin neyi düşündüğünü nasıl hareket edeceğini özelliklerini ve bulunduğu coğrafanın özelliklerini bilen eğitimli ve amacıda yaşayışıda sadece bu eksen üzerine kurulu kimselerle benim gibi sıradan insanları aynı kefeye koymak yanlışlıktır.

değerli kardeşim çok güzel bir noktaya değinmişsin evet askerimiz genç, kafasında bir sürü şeyle gidiyor o bölgeye, pkk lı ise sadece tek bir şeye endeksli ama bu, bu çocukların onlar karşısında çaresiz ve 'yem' gibi kaldığına ölçü değil takdir edersen. öyle olsaydı her çatışmada sapır sapır dökülürler, bunun misli misli şehitler verilirdi. zaten profesyonel askerlik için adımlar çoktan atıldı, özel harekattan tutun da uzman er - erbaşlığa kadar bir çok yeni yapılanma epeydir sürdürülmekte ve çatışmaya çoğunlukla bunlar girmekteler. asker çok zorda kalınırsa giriyor. karakol baskını olayları daha değişik olaylar bunların askerin eğitimi ile fazlaca bir alakası yok.yani diyeceğim, kimse korkmasın ve gidip askerliğini yapsın. önceki sayfada bazı arkadaşların "yapılmaz bu devlete askerlik" gibi manalar içeren mesajlarını okurken dehşete kapılmadım desem yalan olur. hem bu ülkede güvenlik içerisinde yaşamayı arzulayacaklar hem de sıraları geldiğinde askere gitmeyecekler bu nasıl bir vatandaşlık duygusudur, bu nasıl bir bencilliktir? bir de "ben görevimi beynimle yerine getiririm, öyle faydalı olurum" diyenler var ki onlar tam evlere şenlik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C4 -- 10 Ekim 2008; 12:17:28 >

• Bir kaç şehidimiz daha olmuş Televizyon izlemiyorum Allahtan yoksa herhalde çıldırcam bana hala Askere git diyen varmı ner oldu adım varmı atılan ??? Yoksa 70 milyonuz bi kaç kişiden bi şey olmaz diyen zihniyet duruyomu duruyo9r ise ben yokum arkadaş
  • ben terörle masaya oturmam , fakir fukara halkın çocuğunu 2 kuruş bile harcamadan eğitimine , dağa sürerim , kendi çocuğumu da bir raporla yollarım amerikaya , veririm de altına gemiyi (bu sözüm tüm tepedekilere , ve omuzları kabarıklara ; bir kişiye değil , yanlış anlaşılmasın..hepsi aynı) felsefesi ile bu sorun çözülürse varsın enayi olalım..ama öyle değil..25 yıldır , insan gibi konuşmak yerine başka bir şey gibi savaştık...ama birilerine hiç zarar gelmedi , birileri hep cukkasını doldurdu; olan da bu halkların çocuklarına oldu....bu halk ne zaman medeni olacak , düşünmeye başlayacak merak ediyorum..demokrasi , insan hakları, medeniyet ve düşünmekten uzaklaştıkça refah seviyesinin yükselmesi mümkün müdür?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Szopen

quote:

Orjinalden alıntı: 3RS!N

quote:

Orjinalden alıntı: Dreatlord

Ben aç yaşamaya razıyım ama onursuz ASLA

Yahu bırakın arkadaşım bu lafları. Askerliğimin bitmesine 58gün kala subay Astsubay gazinosu inşaatında gazino çevresine mangamla beraber çim ekip elekten inek ve koyun gübresi geçiriyordum , akşam üzerim b*k kokup yatağa girmeyelim diye mangamı banyoya götürüp derdimizi anlattığımız banyo astsubayı "s*r git lan bölüğünle gel" diyordu biz de kademeden hortum alıp koğuş tuvaletinde yıkanıyorduk. birinde nöbete gidecek karamanlı bir kardeşim doldur boşaltta ki üst teğmen sormuş "sen ne kokuyon lan böyle" diye , o da adam gibi cevabını vermiş "b*k kokuyom komutanım" ve dalga mı geçiyorsun diye tokatı yemiş. Yani "Onur" bu mudur ? bu iş için dışarıda işin ehli dururken vatana hizmet edeceğim diye gelen askere kendi eğlence yeri için gübre eletmek ve s*tiri çekmek midir ? Bu arada belirteyim mangan var çavuşsun sana iş yaptırmazlar diyen olur belki gittiğim yıl askerlik süresi düştüğü için ayak işlerine herkes baktı ve tabii ki işi bilmediğimizden çimler çıkmadı çünkü gübre yüzünden yandı.

Bravo, işte askerlik budur. Yukardaki arkadaş ilerde askerlik için AİHM'ne gitsin, aynı gün hemen terör örgütü bağlantıları falan çıkar ortaya AİHM için çok sayıda insanın aynı anda gitmesi gerekli. Yinede büyük ihtimal işe yaramaz. Ben şuanki durumla 30-31 yaşında falan (şuan 26yım) asker olucam gibi gözüküyor. (okul vs.) Kısa dönem yapıcam ama bırakın 5 ay 15 günü, 15 dakkika askerlik bile benim için zaman kaybıdır. Ayrıca bu milliyetçilik duygusunuda anlayabilmiş değilim açıkçası, tamam ülkeye başka insanlar girer, yağmalarlar bilmemne yaparlar, herkes birlik olur karşı çıkar ama pkk gibi siyasal olan bişey için kılımı kıpırdatmam. Verdiğim örnekteki gibi durum bile olsa, ailem varsa ve onları alıp kaçma imkanım varsa, vatanı kurtarmak yerine onları alır kaçardım. Ailem olmasa bile, hayatta aileden sonra en önemli şey, en değerli şey insanın kendisidir, canıdır. Bence doğrusu; insan yaşadığı ülkeye eğer bedava yaşıyorsa bağlı olabilir ama parasını (vergi) veriyorsa, herhangi bir borcu olduğunu düşünmüyorum. Ülkende yaşarsın, vergilerini verirsin, ülkende seni iç-dış tehtidlere karşı, bakkalı, manavı, işletmecisi, müzisyeniyle değil, profesyonel askerlerle korur. Yaşadığım çevreye alışık olmasam 3 sene dışarda durucam 21 gün yapıcam imkanımda var ama değişikliğe kolay kolay alışamam. Bir arkadaşım gitti 1 senesi doldu, 2 sene sonra gelicek 21 gün yapıcak, darısı bütün anti-militaristlerin başına

Sen kendindemisin ne demek terör örgütü bağlantıları adam gibi yazı yazacaksan yaz senin gibi birisi için banlanmaya dahi deymez

• Dreatlord arkadaşın yazdığını bir daha oku bence, yanlış anlamışsın sanırım.
  • Sayın Ferfecir :Dediklerinizin harfine dahi katılıyorum.Lakin emin olunki şahsımın dediği tarzda kültürlü, cahil olmamasına karşın teröre destek verenlerin destek verme amacı ne bir maddiyat ne başka bir çıkar.Çevre baskısı filanda değil.Çünkü çevre baskısınında ne derecelerde olduğunu çok iyi biliyorum bu konuda(KENDİ YAŞADIĞI ÇEVRE KASTIM).Bu kişiler Türkiye Cumhuriyeti Devleti ni ve Mustafa Kemal ATATÜRKÜ sevmiyorlar.Önemli olan nokta bu.Bunu çözersek eğer pkk çözülür.Yanlız sevmeme nedenleri arasında birşey varki oda bizim millet olarak sütten çıkma ak kaşık olmadığımızı gösterir.Irkından dolayı yargılanma.Siz bir insana ırkından dolayı sosyal baskı kurun sonrada TC yi sevin deyin.Ha bu çok eskiden olmuş.Adamın canı yanmış bunun eskisi yenisi yok.Evet malesef bundan yıllar önce nazi faşizmine yakın kafatası miliyetçiliğ yaparak Kürt ırkını 2.plana atmamız sosyal ve hatta ekonomik baskı kurmamız daha doğrusu
    ''Ey Kürt kardeşlerimiz;Aranızda Türkiye Cumhuriyeti bölünmez bütünlülüğüne karşı çıkanlar var ancak sizi onlarla bir tutmuyoruz'' diyememişimiz bugünün kültürlü ,cahil olmayan pkk sempatistlerini ortaya çıkardı.Yaşın yanında kuruyu yaktık hocam.
    Geçmişe sünger çekilebilinirmi?Kendime göre cevaplanması zor bir soru sordum...

Saygıdeğer C4:
    Sizinde deiklerinize katılmamak elde değil.Ancak bildiğim kadarı ile pkk ya en ağır darbeler yapılan sınır içi yada sınır ötesi toplu operasyonlarda indirildi.Geliba Sayın Pamuk diyordu;Yapılan sınır ötesi operasyonlar 2000 kişilik askerle gidiyoruz.
    Şimdi bu gerilla savaşı değilki.Muharabedir herhalde bunun adı.Sınır ötesinde bilinen 4000-5000 kişilik pkk topluluğu var ve bu topluluk kuzey ırağa dağılmış vaziyette.E siz sadece bir kampa 2000 kişi ile girerseniz tabidirki karşıdaki zaiyat daha fazla olucaktır.
    Bilmiyorum ''Köprü'' dizisini hiç izledinizmi.Orda bir laf vardı.Lğtfen yanlış anlamayın bu yazıcağımı herhangi bir şahsa karşı yazmıyorum bunu,sadece sözü naklediyorum:Sayılarla uğraşmak ahmakların işidir.
    Şimdi terörürn amacı ney?
    TC Ordusunu dağıtmak?Tabiki hayır.
    pkk nın amacı ülkede refahı huzuru kaçırmak,amaç bu.
    Pkk dan nekadar öldürüsen öldür dağda tek bir ana kuzusu ölürse hocam benim rahatım kaçar.Sinirlenirim söverim sağa sola.
    E bu terörle mücadele,olucak muhakkak kayıp.Doğru ancak verilen kayıbın veriliş şekline bakmak lazım.
    Kan Uykusu diye bir program vardı.Orda ismini hatırlayamadığım bir emekli subay anlatıyor:
    ''K.ırakta operasyondayız.Bir bölge var ve karşıya geçmemiz gerekiyor.Ancak karşı tepede pkklılar var ve bizim ordan karşıya geçmemizi bekliyor.Koşmamız gereken mesafe bir futbol stadı uzunluğunda(ortalama 100m).Ama solumuzdaki tepeden öyle bir mermi yağmuru geliyorki ölüm kaçınılmaz.Askerin biri geliyor bana sarılıp ağlamaya başlıyor...''
    Yukarda bir arkadaşımız askerlik stres altında düşünebilme yeteneğidir demişti.Buyrun size stresin önde gideni.O delikanlı gibi birisi ne düşünebilir sizce.
    Şahsım adına düşünebilecek olduğum tel şey:
    ''Ulan hayat buraya kadar,ölüm saniyeler ötede yok bundan dahada ötesi,Kelime-i şehadet Besmele YA ALLAH''.İşte hocam al sana kurbanlık koyun.Yada 100 metre koşuda dünya rekoru kırarsınız.
    Profesyönle beyinle acemi beyin arasındaki fark budur.Acemi beyin kendini ölüme adepte eder.Ama diğeri imkansızı zorlar.
    Ben kimsenin almış olduğu eğitimi küçümsemiyorum.Sakın böyle bir hisse kapılmayın.Siz nekadar eğitim alırsanız alın beyninizi savaşa adepte edemedikten sonra kas bir işe yaramaz.Ben bunu anlatmaya çalşıyorum.

SAYGILARIMLA.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXCELANCEE28 -- 10 Ekim 2008; 12:30:37 >

• pkk nın amacı ülkedeki huzuru ,refahı bozmak diyorsunuz da bu herifler akıl hastanesinden mi çıkmışlar acaba? hangi insan çıkıp da "ulan huzuru bi bozayım da görsünler günleri " diye hayatlarından vazgeçer..çok ilginç bir cümle kurdunuz...ordaki adamlar güneydoğu ve doğu anadoludaki halkın içinde yaşayan insanlar...ve bir sebepten dağ çıktılar..ve siz de diyorsunuz ki ordaki halk mevcut huzuru bir bozyım diye çıktı , öyle mi?
    bu sorunun bence çözümü böyle değildir..çözümle giden yol;
    1-demokrasi
    2-eşitlik
    3-insan hakları
    4-hak-hukuk
    5-karşınızdakini dinlemek ve konuşmak

bu 5 madde zaten dünyanın vazgeçilmez unsurlarıdır..insanlığın şartıdır..biz aksini yapıyorsak o zaman biz de bir sorun vardır..
  • quote:

Orjinalden alıntı: LOLOM

Dreatlord arkadaşın yazdığını bir daha oku bence, yanlış anlamışsın sanırım.

İlk satırı okudum zaten sinir kırizi geçirdim yazıcaksa düzgün yazsın yok yazamıyorum düzgün derse yazmasın ben ile pkk yı yiv amacı ile bile olsa yanyana gelemez gelmemeli
  • quote:

pkk nın amacı ülkedeki huzuru ,refahı bozmak diyorsunuz da bu herifler akıl hastanesinden mi çıkmışlar acaba? hangi insan çıkıp da "ulan huzuru bi bozayım da görsünler günleri " diye hayatlarından vazgeçer..çok ilginç bir cümle kurdunuz...ordaki adamlar güneydoğu ve doğu anadoludaki halkın içinde yaşayan insanlar...ve bir sebepten dağ çıktılar..ve siz de diyorsunuz ki ordaki halk mevcut huzuru bir bozyım diye çıktı , öyle mi?
    1-demokrasi
    2-eşitlik
    3-insan hakları
    4-hak-hukuk

bu 5 madde zaten dünyanın vazgeçilmez unsurlarıdır..insanlığın şartıdır..biz aksini yapıyorsak o zaman biz de bir sorun vardır..

Yazımın hepsini okudunmu?
    Orada bizimde sütten çıkma ak kaşık olmadığımızı dile getirdim,kafatası milliyetçiliğnden bahsettim.

Gelelim huzur olayına.

Evet terörizmin amacı huzur bozmaktır.Dağa çıkan adamın ne için çıktığını ele almıyoruz şu an,dağa çıktıktan sonra ne için çalıştığından bahsediyoruz.Yani silahlı eylemin yapılış amacı.Hakkaride olay olur Tekirdağda duyulur.Ordaki insanında huzur kaçar.pkk ile mücadelede 200 milyar dolar harcanmış,bu duyulur huzur bozar.Yani silahla yapılan eylem bunu doğurur ve senin o demiş olduğun 5 maddede SİLAHLA YA-PI-LA-MAZ.Yani dağa çık halkının elinden alınmış hakları verilecek,edebi kelimelerdir.Dağa çıkarsın hakları elinden alınmı halkının hakkını savunursun sözde,ancak 20yaşındaki delikanlının yaşam hakkını elinden alırsın.
    Terörizm hiçbir şekilde hiçbir kimliğe sokulamaz.Çünkü silah vardır,çünkü ölüm vardır.terörist olarak ölüm getirdiğin bir yerde ölümüne neden olmuş olduğunun insanın yaşam hakkına tecavüz etmişsindir.Bunu hiçbir mana hiçbir neden açıklayamaz.

• quote:

quote:

İlk satırı okudum zaten sinir kırizi geçirdim yazıcaksa düzgün yazsın yok yazamıyorum düzgün derse yazmasın ben ile pkk yı yiv amacı ile bile olsa yanyana gelemez gelmemeli

Bu yüksek zeka puanıyla zaten istesende seni askere almazlar

• quote:

Orjinalden alıntı: EXCELANCEE28

quote:

pkk nın amacı ülkedeki huzuru ,refahı bozmak diyorsunuz da bu herifler akıl hastanesinden mi çıkmışlar acaba? hangi insan çıkıp da "ulan huzuru bi bozayım da görsünler günleri " diye hayatlarından vazgeçer..çok ilginç bir cümle kurdunuz...ordaki adamlar güneydoğu ve doğu anadoludaki halkın içinde yaşayan insanlar...ve bir sebepten dağ çıktılar..ve siz de diyorsunuz ki ordaki halk mevcut huzuru bir bozyım diye çıktı , öyle mi?
    1-demokrasi
    2-eşitlik
    3-insan hakları
    4-hak-hukuk

Yazımın hepsini okudunmu?
    Orada bizimde sütten çıkma ak kaşık olmadığımızı dile getirdim,kafatası milliyetçiliğnden bahsettim.

Gelelim huzur olayına.

Evet terörizmin amacı huzur bozmaktır.Dağa çıkan adamın ne için çıktığını ele almıyoruz şu an,dağa çıktıktan sonra ne için çalıştığından bahsediyoruz.Yani silahlı eylemin yapılış amacı.Hakkaride olay olur Tekirdağda duyulur.Ordaki insanında huzur kaçar.pkk ile mücadelede 200 milyar dolar harcanmış,bu duyulur huzur bozar.Yani silahla yapılan eylem bunu doğurur ve senin o demiş olduğun 5 maddede SİLAHLA YA-PI-LA-MAZ.Yani dağa çık halkının elinden alınmış hakları verilecek,edebi kelimelerdir.Dağa çıkarsın hakları elinden alınmı halkının hakkını savunursun sözde,ancak 20yaşındaki delikanlının yaşam hakkını elinden alırsın.
    Terörizm hiçbir şekilde hiçbir kimliğe sokulamaz.Çünkü silah vardır,çünkü ölüm vardır.terörist olarak ölüm getirdiğin bir yerde ölümüne neden olmuş olduğunun insanın yaşam hakkına tecavüz etmişsindir.Bunu hiçbir mana hiçbir neden açıklayamaz.

bu örgüt bir çok kereler barış istedi (yıllar önce) , masaya oturalım dedi zaten..ama alınan cevap hep aynı oldu ;"terörle masaya oturmayız"...başka bir zaman "biz onların iyi niyetine güvenmiyoruz " dendi..onlar niyetlerinin göztergesi olarak (rakamdan tam emin değilim , az da olabilir çok da) 5 üst düzey mertebesindeki adamı kendi istekleri ve örgütün izni ile teslim oluyoruz dedi ve dağdan indi...sonuç ne oldu , onlar hapse atıldı ve aynı tas aynı hamam devam etti...bir etki olmadan bir tepki olabilir mi? bu olayların hiçbirinin başlamaması yukarda saydıklarımla zaten mümkündü...ama halka demokrasi , insan hakları vs çok görüldü...bu sorun sizce askerle , silahla bitecek bir olay mı? eğer öyleyse 80 küsürlük cumhuriyet hayatına sahip bir ülke için 25 sene çok değil mi... dediğim gibi etkisiz tepkiye inanmam...hangi insan hayatından vazgeçer, bu tepkiye nasıl bir etki sebep olmuştur ben düşünürüm..olayın sonucundan , çözüme ulaşamazsınız..olayın SEBEBİNE inmeden (ki bu hep saklandı halktan , ve hep bir damga vurularak ;" bunlar bölücü , bunlar terörist ,bunlar bebek katili vs" denilerek üstü örtüldü , bunu sorgulayanlar da senpatizan olmakla suçlandı) sonuca ulaşamazsınız...

• Şırnakta bir çok çatışmaya girmiş arkdaşını komutanını şehit vermiş biri olarak, 31 yıllık hayatım boyunca arkadaşlığı paylaşmayı ağlamayı gülmeyi, bir birey olarak kendime güvenmeyi, bir gücün parçası olmayı, hayatımın anlamını yaşamın kutsallığını, vatanımın atalarımın benim üzerime vermiş olduğu kutsal görevi yerine getirme şerefini, kurda kuşa yem olmayacak kadar üstün gururumu, komutanıma baba demeyi onun beni evladı gibi sevmesini ast üst beraber mevziye girmeyi beraber kurşun sıkmayı beraber ağlamayı yatmayı kalkmayı yemeyi eğlenmeyi, vatanıma olan borçumu layıkıyla yerine getirmeyi bana değer verilmesini 18 ay gibi ömrümün az bir kısmını kapsayacak zamanda yaşadım gördüm.

Şimdi desinler hadi toparlan gidiyorsun doğuya kelle koltukta leş almaya saniye düşünmem emredersiniz deyip yollara düşerim, banane başımızdaki leş kargalarından düzenbazlardan hillekarlardan vatan hainlerinden, banane benim döktüğüm terin kanın siyasi pazarlığını yapan hükümetten, ölürsem şehitlik gibi kutsal mertebeye yükselirim sağ kalırsamda vatanımı borcumu öderim.

• sizin gibi kahramanlar olmassa naapardık...bu düşünceler yüzünden bugünleri yaşıyoruz....keşke askeri okula gitseydiniz veya korucu olmak için dilekçe verseydiniz..çok zor birşey olmasa gerek bunları yapmak...

bu cümlelerle uyutulduk, hala da uyutuluyoruz...ölmekle , öldürmekle geldiğimiz yer belli..beynimizi kullandığımız zamana kadar bana eyvallah , paşamla golf oynamaya gidiyorum ; yüksek müsadelerinizle.
  • @LOLOM :

Şimdi pkk nın kuruluş amacı nedir?

Sözde kuruluş amacı:
    Şahsımca yorumum ezilmiş itilmiş kakılımış kürt ırkının haklarını savunmak.

Çalışdığım yerden bakıldığı zaman ,kusura kalmayında yıl 2008 ve ben itilmiş ezilmiş bir halk göremiyorum.

Bundan 20 yıl önce senin deden benimkini benim dedem seninkini bilmem nerde kesmiş.Dedelerin günah keçileri torunları öylemi ve bu günahıda ödemek can ile öylemi?
    Nedir masaya oturupta konuşmak tartışmak istediğiniz yada çözüme kavuşturulmasını istediğiniz Kürt ırkı hakları?
    bikaç başlık var benim bildiğim:
    -Anadilde eğitim ve öğretim:Üstad bu ülkede yaşıyorsan Türkceyi bilmek zorundasın.Artık avrupaya giderken o ülkenin dilini bilme zorunluluğu arıyorlar.Ayrıca anadilde konuşmak yasak değil artık.Bırakında eğitim bari ülkenin diliyle olsun.
    -Eyaleter sistem:Böyle bir sistem demek g.doğuyu savaşla değil güya özgürlükle birilerinin kucağına atmak demek.Bu coğrafya bunu kaldıramaz.Çünkü dediğim gibi herkes Türkiyeyi sevmiyor.Devlet olarak devletliğini göstermezssen seni sevmeyen insan tamamen senden soyutlaşır.Bu gerek güzellikle gerekse kanunla ve yaptırımlarla kendini gösterir ve göstermelidir.

Bildiğim kadarı ile en çok istenen iki özgürlük bu.Ama dediğim gibi olamaz.

Bunun dışında varmı başka bir sorun ben bilmiyorum.Bakın bana sakına sakın şurda şu asıldı şurda şu kesildi muhabbeti yapmayın.Dediğim gibi ozaman yapılan işler tasvif edilemez ancak günümüz farklı bir gündür.
    E türk ırkı tarafından 2. sınıf insan olarak görülüyoruz.dedinizya etki tepki,Siz iyi bir etki gösterinki bizde iyi bir tepki gösterelim.
    Türkiye almanya maçından sonra sokaklara çıkıp halay çekmeler,havai fişek gösterileri,dağlıcada ölenlerin ardında keza aynı gösterilerle abdullah öcalanı kahraman ilan ederek iyi bir etki bırakılmıyorki Türk halkı kötü tepki gösteriyor.
    Hele bi çıkılsın diyarbakır yada hakkari sokaklarına kahrolsun pkk diye bi slogan atılsın yav.Bakalım nasıl bir tepki gelecek.Ama şuanki mevcut durumda kötü tepkiler devam eder.
    Şimdi genelleme yapıyorsun kurunun yanında yaşı yakma diyen sensin yakanda sensin diyebilinir.Hayır ben bu bölgelerdeki AZINLIK durumdaki Türkiyeyi sevenleri zaten baş tacı etmişim,önlerinde saygımla eğilmişim.Anak dediğim gibi sadece azınlık,çoğunluk değil.

Birde şu golf olayı var.Bildiğim kadarı ile baskından önce gidiyor paşa golf oynamaya.Yahu golf oynuyamazmı bu insan.Hakkı yokmu buna.Ne yapsın f-16 ya binip gidip kendimi vursun noktaları.
    Eleştirmek için eleştiri yapılmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXCELANCEE28 -- 10 Ekim 2008; 15:36:59 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Szopen

quote:

quote:

Bu yüksek zeka puanıyla zaten istesende seni askere almazlar

Tamam beni almasınlar Zekam düşük sana ne peki bundan Hani bi laf vardır Elalemin derdi seni mi gerdi derler tabi bunu örneklerle çogaltabiliriz ama işte Banlanma durumu olmasa

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.