Şimdi Ara

Askerliğe gitmekten vazgeçtim YARDIM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
2.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sanki her askere giden ölüyormuş sandığınız izlenimi de edindim. Her yıl vatan görevi sırası gelen 500.000 genç asker oluyor. İstatistiki verim yok ama ölenlerin sayısı 500 bile değildir. Bunlarında yarısı terör dışı nedenlerden (sağlık,kaza vb) nedenlerden kaynaklanıyordur. Aynı süre zarfında dışarıda olupta ölenlerin sayısı sanırım daha fazladır.(iş, trafik kazaları, sağlık vb.). Ordudaki disiplin ortamı dışarıdan daha güvenli bir yaşam alanı oluşturuyor.

Birde bu açıdan bakmak gerek.
  • Askerlik derken sanirim meslekten bahsediyorsunuz, yani subaylik.
    Bu meslegi isteyen secer istemeyen secmez, ama bu vatani koruyanlara ONURSUZ diyemezsiniz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: mercan2021

dediklerinde haklısın aslında.cünki canımızı vereceğimiz vatanımız bize gereken değeri veriyomu belli değil.sorulup irdelenmesi gereken konular var.suan gitmek gibi bi durumum yok ama gidilesi bir zamanda değil gerçekten..dedikerine katılıyorumm

Bi kere vatan bize gereken değeri veriyomu demek başlı başına bir gaflettir.Sana değer vermeyen vatan değil sistemdir.

Askerlik görevinin neden önemli olduğunu biliyomusun?Eğer ömür boyu sokakta açlık içindede yaşasan bu vatana karşı namus borcun var.Çünkü dünyanın en zor coğrafyasında yaşayabilme şansına sahip olmuşsun.
    Bu vatan üzerinde yaşamanın elbette bir bedeli olmalı.

Ayrıca askerlik için gidilesi veya gidilmemesi gereken bir zaman yoktur.Her zaman askere gidilir.
    Ha ben bu vatan için şehit olamam diyosan oda senin içinde bulunduğun gafleti gösterir.

Günümüzde insanların vatana karşı olan borçlarını bile sorgulayabilme haline gelmeleri içinde bulundukları müşkül durumları gösterir.
    Ama Türk genci böyle değildir.Bu sorgulamayı yapanlar sadece askerliğin amacı ve vatanın öneminden bihaber vatana inancını yitirmiş insanlardır.

Eğer gerekiyorsa şehitte olacaksın gazide.Ama içinde vatanı savunduğun için erişilmez bir gurur olacak.

• Bakın tekrarlıyorum bu kısmı.

quote:

Orjinalden alıntı: Ferfecir

Şehit ailelerine acı haberi iletmek amacıyla yada başsağlığı dilemek amacıyla giden yüksek rütbelilerin kaçı "torpil" yapmadı başkalarına ki yürekten gidelim askere.

Bu ağlanacak , iki yüzlülüğün tavana vurduğu noktalardan biridir.
    Askere giden, asker sohbetlerine katılan torpilin ne olduğunu bilir. Bu torpil , insan canına kasteden 'vatan borcu' konusu altında yapılan bir kalleşliktir. Bu kalleşler olmamalı gereken yerdeler. Torpili yapan da torpil için ricada bulunan da.. Kimi zaman 'görevi kötüye kullanma' ile kimi zaman 'istihbarat' paylaşımı ile kimi zaman 'irtica' ile karşımıza çıkarlar. Ordudan her yıl üst rütbeliler çeşitli sebeplerle uzaklaştırılır peki ya uzaklaştırılamayanlar. Yakalanamayanlar ?

Ordu ülkemizde zarar görecek diye eleştrilemeyen, sorgulanamayan noktalardan biri. Aslında kısmen haklı olan bu görüşü bu kadar kullanan insan varken neden gönül rahatlığıyla gideyim ki askere. Bunları biryerlerde dile getirmek ayıp değil. Hainlik değil. Kuaförde çırak olsam komutanın kızına boya yaptıracaklar. Babam binbaşı olsa askeri imkanların keyfini tadacağım.Hizmet doğudan ibaret olmadığı gibi doğuda olmayan hizmet ise çoğu zaman komik. Yani amaçsız komik görevler. İlla ölmek gerekmiyor vatan için yada saç boyamak da...

Bütçeden ayrılan bu denli paranın hesabını sorabilmeli insan ve karakol yapamayacak kadar aciz bir devleti sorgulamalı. Sorgulamak düşünce paylaşmak askerliği küçük düşürmez; önderi düşüncesi Mustafa Kemal ve çizdiği yol olan bir kurumun daha iyi olması gerektiğini ortaya koyar. { diye düşünüyorum }

quote:

Orjinalden alıntı: hsk tekno

görüldüğü üzere pkk yaptığı işte gayet başarılı kor cahal dağlı die dalga geçtiğimiz adamlar bakın ne yapıyor.ama tsk yı yıpratmak.bu sayede bizleri askerlikten soğutmak.türkiyenin askeri anlamda en byük gücü ordusudur verdiği mücadele ve manevi duygularıdır.bize bunu kaybettirerek kale içten fethediliyor.asıl konuya gelince herkez senin benim gibi düşünürse bu ülkede asker kalmaz dolayısıyla vatan sahipsiz kalacaktır.yinede kişisel görüşlerinizdir saygı duyarım

TSK benim gözümde , pkk'nın direk yada dolaylı olarak yaptığı işlerle soğumaz.
    TSK ve ona bağlı olan askerler benim gözümde yapamadıkları ve yapmaması gerektikleri işlerden dolayı gözümden düşmeye başlarlar. Kurumun bu işe başkoymuş yıllarını hayatını vermiş; sadece para itibar rant değil de bir 'dava' uğruna mesleğini icra edenlerden söz etmiyorum. Onlar bizlerin güvencesidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARIŞA ÖZLEM -- 8 Ekim 2008; 18:45:41 >

• Torpilin en az olduğu kurum ordudur. Orduda torpil yapıldığı için askere gitmeyeceğini söyleyen birinin, şimdiye dek yaşadığı çevrede( okul, belediye, resmi işlemler vb) tanık olduğu torpil/rüşvet işlemlerinden dolayı en az 50 ihbarda bulunmuş yada dava açmış olması gerekir ki bu konuda haklı olduğuna inanılsın. Bu duyarlıkta gelişmiş bir insanın en az bu kadar torpil olayına tanık olmuş olması gerekir.

Ordu olmazsa güvenlik olmaz. Ne malınızın ne canınızın hiç bir güvencesi olmaz. Eli silahlı 100 ilkel bölücü faşist tüm mahallenin malına, namusuna, canına kast edebilir. 100 tane çember sakallı şeriatçi yobaz, sokağındaki laik insanları, dine hizmet ederek cennete gideceği zannıyla kıtır kıtır kesebilir. Anadolu üzerinde işgal emelleri olan bir devlet 10.000 askeri ile bu amacına rahatça ulaşabilir. Kısaca ordu bizim rahat uyumamızı sağlayan tek kurumumuzdur.

Bu ülkede en son eleştirilecek kurum Türk Silahlı kuvvetleridir. Zira en temiz kurumumuz o'dur. Kurallara uymayan komşunuza gık çıkarmazken, vergi kaçırırken, adam kayırırken bunların en az yaşandığı kurum olan orduyu bunlarla suçlamak insafsızlıktır.

• Lehrer35

TSK dikta bir yönetim değil dolayısıyla biz tamamen doğruyuz yaklaşımında bulunmaz.
    Doğru ve yapıcı eleştiriye ihtiyacı vardır tüm kurumların olduğu gibi.Amaç TSK'ya dil uzatmak ve hoşnutsuzluk belirtisi ortaya koymak değil daha iyi olması gerektiğini eleştirilerle yinelemektir.
    Güvenimi ve eleştirimi gnkur@tsk.mil.tr yolladığıma da emin olabilirsiniz.

Şikayet meselesine gelince hayatımı biliyor gibi konuşmuşsunuz. Bahsettiğiniz rakamlara ulaşamadım ama biri zabıta, biri kanalizasyon ihalesini alan firma, biri kargo görevlisi , biri kurye, biri internet şirketi, biri Tv yayınları ile ilgili RTÜk e olmak üzere birkaç şikayetim var. Ha birde oturduğumuz muhidin din görevlisini şikayet etmeyi düşünüyorum ama günaha girmekten ve işsiz kalmasından korkuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARIŞA ÖZLEM -- 8 Ekim 2008; 19:07:07 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Dreatlord

Ben aç yaşamaya razıyım ama onursuz ASLA

Yahu bırakın arkadaşım bu lafları. Askerliğimin bitmesine 58gün kala subay Astsubay gazinosu inşaatında gazino çevresine mangamla beraber çim ekip elekten inek ve koyun gübresi geçiriyordum , akşam üzerim b*k kokup yatağa girmeyelim diye mangamı banyoya götürüp derdimizi anlattığımız banyo astsubayı "s*r git lan bölüğünle gel" diyordu biz de kademeden hortum alıp koğuş tuvaletinde yıkanıyorduk. birinde nöbete gidecek karamanlı bir kardeşim doldur boşaltta ki üst teğmen sormuş "sen ne kokuyon lan böyle" diye , o da adam gibi cevabını vermiş "b*k kokuyom komutanım" ve dalga mı geçiyorsun diye tokatı yemiş. Yani "Onur" bu mudur ? bu iş için dışarıda işin ehli dururken vatana hizmet edeceğim diye gelen askere kendi eğlence yeri için gübre eletmek ve s*tiri çekmek midir ? Bu arada belirteyim mangan var çavuşsun sana iş yaptırmazlar diyen olur belki gittiğim yıl askerlik süresi düştüğü için ayak işlerine herkes baktı ve tabii ki işi bilmediğimizden çimler çıkmadı çünkü gübre yüzünden yandı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3RS!N -- 8 Ekim 2008; 19:13:36 >

• quote:

Orjinalden alıntı: lehrer35
    Torpilin en az olduğu kurum ordudur. Orduda torpil yapıldığı için askere gitmeyeceğini söyleyen birinin, şimdiye dek yaşadığı çevrede( okul, belediye, resmi işlemler vb) tanık olduğu torpil/rüşvet işlemlerinden dolayı en az 50 ihbarda bulunmuş yada dava açmış olması gerekir ki bu konuda haklı olduğuna inanılsın. Bu duyarlıkta gelişmiş bir insanın en az bu kadar torpil olayına tanık olmuş olması gerekir.

Ordu olmazsa güvenlik olmaz. Ne malınızın ne canınızın hiç bir güvencesi olmaz. Eli silahlı 100 ilkel bölücü faşist tüm mahallenin malına, namusuna, canına kast edebilir. 100 tane çember sakallı şeriatçi yobaz, sokağındaki laik insanları, dine hizmet ederek cennete gideceği zannıyla kıtır kıtır kesebilir. Anadolu üzerinde işgal emelleri olan bir devlet 10.000 askeri ile bu amacına rahatça ulaşabilir. Kısaca ordu bizim rahat uyumamızı sağlayan tek kurumumuzdur.

Bu ülkede en son eleştirilecek kurum Türk Silahlı kuvvetleridir. Zira en temiz kurumumuz o'dur. Kurallara uymayan komşunuza gık çıkarmazken, vergi kaçırırken, adam kayırırken bunların en az yaşandığı kurum olan orduyu bunlarla suçlamak insafsızlıktır.

Bu cümleleri neye göre hangi hukuka yada hangi verilere göre yazabiliyorsunuz?

En az 50 ihbar?..100 tane çember sakallı?...100 ilkel bölücü faşist??..Bütün bu rakamları hangi hesaplamaları yaparak buluyorsunuz?

En temiz kurumun ordu olduğunu nasıl ispat edebilirsiniz..Bir kere ordu mensupları kendilerine has hukuka tabidir..Devletin sivilleri ilgilendiren kanunları askeri personeli bağlamaz..Hukuksuzluğun hukuku yoktur..""Temizliği"" mahkemeler belirleyeceğine göre ve ordunun sivil mahkemelere tabi olmadığını bildiğimize göre ""ordu temizdir"" söylemi boş bir iddaadır..Ordu temiz olduğuna inanıyorsa hemen sivil hukuka tabi olsun ondan sonra sen temizliği pisliği seyreder daha iyi karar verirsin!!

Ayrıca ordu hiçbir zaman yargılanamaz,sorgulanamaz,eleştirilemez,suçlanamaz hatta "konuşulamaz" haklarını ne zaman elde etti?Bu hakları orduya kim verdi?Halkın verdiği böyle bir yetki yok..Fakat darbelerle alınan bir hukuksuzluk var ve bu hukuksuzluk ordu mensupları tarafından sonuna kadar kullanılmaktadır..

Kaynağı belirsiz terörün azması da zannımca birilerinin suyunun ısınmasından ileri geliyor..Bu kadar net!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kommodor -- 8 Ekim 2008; 19:53:30 >

• Ben askerliğimi Şırnak'ta jöh taburunda yaptım arkadaşlar,orayada meşhur yenifoçadan gitmiştim her nekadar iyi bir komando eğitimi alsakta,20 yaşındaki çocuğu sokaktan alıp 2 ay eğitim verip, hiç bilmediği bir coğrafyada teröristin önüne atan zihniyet durdukça daha analar çok ağlar bu ülkede...O halde;

1-Derhal profesyonel orduya geçilmeli,bu çocuklar kesinlikle örgütle sıcak temas sağlamamalı.O coğrafyada normal askerin yağacağı tek şey pusu atmak ve a.t. yapmak olmalı,çatışma ve operasyonlara sadece uzmanlar gitmeli...

2-Uzman ordunun masrafını karşılıyabilmek için askerlik süresi düşürülmeli, bir insanın askerlik sanatının temel prensiplarini öğrenmesi için 6 ay yeterde artar bile,peki geri kalan 9 ay sen bu çocuğu ne diye zorla alıkoyuyorsun bırak gitsin çalışsın,ekonomiye katkısı olsun..

3-Güneydoğudaki halk cahil,halk aç,halk sefil...İzmirdeki askeriyenin yemekhaneleri artıkları çöpe dökerken bidonların etrafında köpekler bekliyor,Orada insanlar bekliyor arkadaşlar...Güneydoğuda fabrika açandan 5 yıl vergi alınmasın gerekirse,elektrik,su ,arsa bedava verilsin,orada bir ekonomik hamleye ihtiyac var ancak o zaman genclerin dağa çıkmasını engelliyebilirsiniz.Bu masraflar devlet için hiçbirşeydir,güneydoğudaki 1 komando tugayının 1 yıllık masrafıyla 20 tane fabrika açarım ben oraya...

4-Çocuklar türkçe bilmiyor,tek bildikleri cümle ''Asker abi şeker,asker abi para''Benim burdaki yeğenlerimde kolejlerde üçüncü dillerini öğreniyorlar...Bunun hesabını biz ahirette veremeyiz arkadaşlar,bu çocuklarda bizim çocuklarımız,bakın bir bebek doğuyor ve 20 yıl sonra terörist oluyor fakat her bebek masum değilmidir,her bebek güzel değilmidir??Öyleyse ne oluyorda bu bebekler bize kurşun sıkıyor...Her köye,her mezraya okul kurulmalı,öğretmenler gitmeli,sağlık ocakları kurulmalı,doktorlar gitmeli.Ben izmirde oğlum için hastahane,doktor seçme lüksüne sahipken o bebekler orda ilaç bulamadıklari için ölüyorsa,biz bunun hesabını ahirette veremeyiz arkadaşlar...

5-Siz kurşun sıkmaya devam ettikçe karşınızdada size hep kurşun sıkan bir topluluk olucaktır.Bunların arkası kurşun sıkarak kesilmez arkadaşlar...

• quote:

Orjinalden alıntı: kommodor

quote:

Torpilin en az olduğu kurum ordudur. Orduda torpil yapıldığı için askere gitmeyeceğini söyleyen birinin, şimdiye dek yaşadığı çevrede( okul, belediye, resmi işlemler vb) tanık olduğu torpil/rüşvet işlemlerinden dolayı en az 50 ihbarda bulunmuş yada dava açmış olması gerekir ki bu konuda haklı olduğuna inanılsın. Bu duyarlıkta gelişmiş bir insanın en az bu kadar torpil olayına tanık olmuş olması gerekir.

Bu cümleleri neye göre hangi hukuka yada hangi verilere göre yazabiliyorsunuz?

En az 50 ihbar?..100 tane çember sakallı?...100 ilkel bölücü faşist??..Bütün bu rakamları hangi hesaplamaları yaparak buluyorsunuz?

En temiz kurumun ordu olduğunu nasıl ispat edebilirsiniz..Bir kere ordu mensupları kendilerine has hukuka tabidir..Devletin sivilleri ilgilendiren kanunları askeri personeli bağlamaz..Hukuksuzluğun hukuku yoktur..""Temizliği"" mahkemeler belirleyeceğine göre ve ordunun sivil mahkemelere tabi olmadığını bildiğimize göre ""ordu temizdir"" söylemi boş bir iddaadır..Ordu temiz olduğuna inanıyorsa hemen sivil hukuka tabi olsun ondan sonra sen temizliği pisliği seyreder daha iyi karar verirsin!!

Ayrıca ordu hiçbir zaman yargılanamaz,sorgulanamaz,eleştirilemez,suçlanamaz hatta "konuşulamaz" haklarını ne zaman elde etti?Bu hakları orduya kim verdi?Halkın verdiği böyle bir yetki yok..Fakat darbelerle alınan bir hukuksuzluk var ve bu hukuksuzluk ordu mensupları tarafından sonuna kadar kullanılmaktadır..

Kaynağı belirsiz terörün azması da zannımca birilerinin suyunun ısınmasından ileri geliyor..Bu kadar net!!

Bu asker düşmanlığınızın nedeni ne?
    Ne demek temizliklerinin bilinmediği?
    Askeri mahkemeler ilkel şeriat hukukunu mu uyguluyor sanıyorsunuz?

Ordu, devletimizin sigortası olduğu için uluorta sorgulanmamalıdır ama onalrın kendi içlerinde sorgulamanın tam yapıldığından kurumu bilenlerin kuşkusu yoktur. Emekli Deniz kuvvetleri komutanı yargılanmış ve gereken cezaya çarptırılmıştır. Siz sorgulamanın aksadığı yerler arıyorsanız hükümete bakınız. Orada aksama olduğu hukukun en gelişmişine sahip Almanya tarafından gün yüzüne çıkarılmıştır.

Türk halkı kimin/neyin ne olduğunu farkındadır. Bu nedenle % 80 gibi bir çoğunluğu en güvenilir kurum olarak orduyu görmektedir. Birilerinin pilinin bittiği, yatsı vaktine geldiğimiz açıktır. Ülkenin üzerine çöken kabus bulutlarının dağılması uzak değildir.

• En doğrusunu yapmışsın dostum aslında baştan gitmeye karar vermen hata orduya Er olarak girdiğinde satranç tahtasındaki Piyondan farkın kalmıyor, kullanılıyorsun ve çöpe atılıyorsun.
  • konuyu açan arkadaşımın sanırım derdini ifade etmekte zorlanmış. askere gitmeme nedeni askerlikten ziyade, hatta şehadeten ziyade, komuta kademesindeki duyarsızlık, beceriksizlik. acaba ben yanlış anlamış olabilirmiyim
  • Bende Katılıyorum dostum sana Yazdıklarının hepsi Doğru Fakat;Askerliğimizi Yapmak Zorundayız Sen yapmıycaksın Ben yapmıycam Kim koruyucak bu vatanı Yüce Atatürk Gençliğe hitabede diyor ki:

"Bir gün, istiklâl ve Cumhuriyet'i müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir."

Yüksek Kurumlarda Bulunan Şahısların Evlatları Askere Gitmiyor olabilir Fakat;O bunların Tamamen Korktuğundan Kaynaklanır.Halbuki Atalarımız Belkide Ölüceklerini Bile Bile Bizler için Kanlarının Son damlalarına Kadar Savaştılar.Kurtuluşda,Sakaryada,Çanakkalede Şimdi bir Daha Düşün

• AİHM'ye filan dava açabilirsin ancak verilecek kararın çok bir anlamı olmayacaktır en fazla maddi tazminat kazanabilirsin bunun içinde sanırım öncelikle ordunun seni resmi olarak askere çağırmış olması lazım. Yani daha askerlikle ilişiğin yokken dava açabileceğini sanmıyorum. Askere gitmemenin yaptırımı yanlış bilmiyorsam vatandaşlıktan atılmaya kadar gidiyor o yüzden bu kararını biraz daha düşün ve kesinlikle kararlıyım diyorsan uygulamaya geçmeden önce kendine vatandaşlık alabileceğin bir ülke bul.
  • quote:

Bu asker düşmanlığınızın nedeni ne?
    Ne demek temizliklerinin bilinmediği?
    Askeri mahkemeler ilkel şeriat hukukunu mu uyguluyor sanıyorsunuz?
    Ordu, devletimizin sigortası olduğu için uluorta sorgulanmamalıdır ama onalrın kendi içlerinde sorgulamanın tam yapıldığından kurumu bilenlerin kuşkusu yoktur. Emekli Deniz kuvvetleri komutanı yargılanmış ve gereken cezaya çarptırılmıştır. Siz sorgulamanın aksadığı yerler arıyorsanız hükümete bakınız. Orada aksama olduğu hukukun en gelişmişine sahip Almanya tarafından gün yüzüne çıkarılmıştır.
    Türk halkı kimin/neyin ne olduğunu farkındadır. Bu nedenle % 80 gibi bir çoğunluğu en güvenilir kurum olarak orduyu görmektedir. Birilerinin pilinin bittiği, yatsı vaktine geldiğimiz açıktır. Ülkenin üzerine çöken kabus bulutlarının dağılması uzak değildir.

Siyasi ideolojilerinizi her mesajınıza yazma hastalığınızdan kurtulamadınız maalesef!!

Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre askerliğini yapmış olan ben ve buradaki herkes çağrılmayı bekleyen asker konumundadırlar..Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı isen otomatikman askersin,askeriz..İnsan kendisine düşman olamaz..

Ortada bir düşmanlık varsa o da ""HUKUKSUZLUĞA,KANUN TANIMAZLIĞA"" karşıdır...

Tsk paşaları eğer bu memleketin dostu iseler yeni ve modern açılımları olan,darbe kalıntısı olmayan geniş katılımlı yeni anayasa çalışmalarına destek verirler..Eğer destek vermiyorlarsa kendi menfaatleri için ""hukuksuzluk"" alanı istiyorlar demektir..Bunun başka hiçbir açıklaması olamaz..

• Sapla samanı birbirine karıştırmamak lazım...

Bir milletin bağımsızlığı,namusu,hürriyeti adına verdiği savaş kurtuluş savaşıdır,buna sonuna kadar katılırım,canımı da seve seve feda ederim.

Ama ben uyuşturucu kaçakçıları,silak tüccarları,etnik gruplar para kazanacak diye canımı vermem.Oğlumunda canını verdirtmem.

Yanlış anlaşılmasın,ben askerliğimi yaptım hemde doğuda Tunceli'de,ordaki havayı da soludum.

Ama bana soracak olursanız ben oğlumun askerlik yapmaması için elimden geleni yapıcam,ben evladımı oraya pisi pisine ölmesi için yollamam,ortada ne bir savaş var,ne bir düşman nede bir kurtuluş.Sadece rant var ve boşuna bir mücadele...
  • Ne yazık ki sorguladığınızda Genelkurmay bunu "kurumu yıpratma "olarak görüyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: OPTİMİST

"Vatan Sağolsun" paradigması çöktü. İnsanlar artık 30 yıldırsüren bu savaşın anlamını , amacını sorguluyor..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fetih

Ne yazık ki sorguladığınızda Genelkurmay bunu "kurumu yıpratma "olarak görüyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: OPTİMİST

"Vatan Sağolsun" paradigması çöktü. İnsanlar artık 30 yıldırsüren bu savaşın anlamını , amacını sorguluyor..

Gülüyorum ben de ona zaten
  • Bir ülkede orduya olan güven bitmişse o ülkenin ayaklarından biri kırılmıştır.Ancak burda mesele ordu değil ordunun içinde yasak olduğu halde erleri kendi kişisel hizmetleri için üstelik küfür ede ede ve hatta döve döve kullanan bir kaç rütbeli su istimalcinin maalesef halkımızı ordudan soğutmasıdır.

Birde ortada resmi bir devletle bir savaş yokken sürekli şehit vermemiz gerçekten akla mantığa sığmıyor.

Anlıyorum gerilla saldırılarına maruz kalıyoruz fakat buda bir yere kadar.
    Bir şekilde öyle yada böyle gerekirse ohalle çözüm bulunması lazım.
  • millet profesyonel askerlikle dünya yı yönetiyor. biz 2 - 3 bin teröristle başa çıkamıyoruz.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.