Şimdi Ara

Bedelli Askerliğe ne zaman başvurmalı(Tecil bitmek üzere acil yardım.)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
33.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba Üniversite sonrası bana verilen tecil süresi Haziran ayının ortasında bitiyor.Malum corona virüsü yüzünden ales,kpss gibi sınavlar ertelendiği için yüksek lisans yapma şansım da yok şimdi merak ettiğim bir kaç nokta var yardımcı olursanız sevınırım:

    1-Haziranda tecil bittikten sonra bedelliye başvurduğumda yararlanma ımkanım var mı?
    2-Tecil bittikten sonra bakaya mı kalmıs oluyorum
    3-Arkadaşlar Ağustos ayının başında öğretmen olma ihtimalim var onu beklemem lazım yani benım dusuncem Agustostan sonra bedellıye basvurmaktı(hatta kpssye gırdıkten sonra eylulden sonra) ama tecılım hazıranda bıtıyor bu surecte ne yapmalıyım sızce nasıl bı yol ızlemelıyım?



  • Merhaba

    1-) buradaki açıklamanın 1. maddesinin "ğ" maddesinde de görebileceğin gibi bakaya kalanların bedelli askerlikten faydalanmak hakları bulunmuyor.
    2-) Eğer tecilin bittikten sonra herhangi bir aksiyon almaz isen evet bakaya kalmış oluyorsun. Bu bakaya durumu devam eder ise "yoklama kaçağı", devamında ise "asker kaçağı" olarak isimlendiriliyorsun TSK tarafından.
    3-) aklıma ilk gelen fikir bir yüksek lisans programına başvurman. ALES/YDS puanların yok ise tezsiz yüksek lisans çözüm olabilir.

    Teşekkür ederim.
  • Sofiman kullanıcısına yanıt
    Yanıt için teşekkürler hocam tezsiz yüksek lisan işini araştırmam gerek.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Haziranda yüksek işini düşünme bence. Virüs olayından dolayı her şey muamma şu anda. Benim de 6 Haziran'da bitiyordu. Riske atmadım bedelli başvurdum
  • kezbaneu kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam benim tecilde haziranda bitiyor. ne zamana kadar başvurmalıyım. Bir de başvurudan sonra en geç ne zamana kadar parayı yatırmam gerekir.
  • fyodorski kullanıcısına yanıt
    Hocam kesin olmamakla beraber yüksek ihtimal tecil bitmeden bedelliye başvurup iki ay içinde parayı yatırmak zorundayiz.Askerlik şubesine gitme ihtimalim var kesin bı yanıt alırsam tekrar yazarım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • burakgs94 kullanıcısına yanıt
    tamamdır saolasın hocam. bilgi edindikten sonra yazarsan çok faydalı olur.
  • Teciliniz bitmeden başvuruyu yapın. 2 ay içerisinde ödemenizi yapmanız gerekiyor. Ben ödeme yaptıktan 3 gün sonra sisteme düşmüştü. Son günlere sıkıştırmayın bence
  • kezbaneu kullanıcısına yanıt
    Hocam Merhaba

    Evet doğru bir yorumda bulunmuşsunuz ancak şöyle bir durum da söz konusu: şöyle ki sizin teciliniz 6 Haziran 2020'de sonlanıyor ve siz hali hazırda bu tarihten önce bedelliye başvurup parasını yatırdınız. Parayı yatırdığınız için de E-Devlet üzerinden "Askerlik Durum Belgesi" ni sorguladığınızda sizin 31/12/2020 tarihine kadar askerlikle ilişkisi yoktur. olarak gözüktüğünüzü yani diğer bir değişle bedelli askerlik başvurusu yaptığınız için otomatikman sene sonuna kadar tecilinizin ertelendiğini ve erteleme nedeni olarakta Bedelli Müracaat olarak yazmakta.

    Buraya kadar her şey normal ve herhangi bir sorun yok gibi gözüküyor. Ancak bildiğiniz gibi başvurduğunuz bu bedelli askerliğin, 2021 Ocak ayında kurası çekilecek. 2021 Ocak ayında yapılacak olan bu kurada eğer siz çıkmazsanız TSK paranızı geri ödeyecek. Bu noktada şöyle bir sıkıntı çıkabiliyor: şöyle ki 2021 Ocak ayında kura çekildi ve siz çıkmadınız, yani bedelliden faydalanamıyorsunuz. Bu durumda teciliniz de otomatikmen sonlanmış oluyor ve bakaya kalmış oluyorsunuz. Bakaya kaldığınız için de artık bedelli askerlikten faydalanma şansınız kalmıyor.

    Evet biliyorum bu durumun yaşanma ihtimali düşük ancak ihtimaller dahilinde, yani imkansız değil. Böyle bir durumun olma olasılığını ve olursa ne yapmanız gerektiğini düşündünüz mü?

    Dipnot: Lütfen yanlış anlamayın burada şeytanın avukatlığını yapıpta kimseyi karamsarlığa sürüklemek istemem. Ancak benim durumum da sizinkiyle çok benzer: 8 Ağustos 2020 de tecilim bitiyordu ve bedelliye başvurdum. Benim aklıma istemesem de yukarıdaki senaryo geliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sofiman -- 22 Nisan 2020; 14:38:43 >
  • Sorunuzu anlamadım zaten bedelli çıkmazsa bedelli kurasında çıktıktan sonra normal askerlik işlemleri yapıp celpinizi bekleyeceksiniz. Yani bir kere çıkmadı bir daha başvurabilirsin gibi bir durum söz konusu değil ki
  • kezbaneu kullanıcısına yanıt
    hocam peki normal askerlikte celp tarihi seçimi nasıl oluyor. mesela en son celp tarihi nedir mayısta başvuranlar için
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kezbaneu

    Sorunuzu anlamadım zaten bedelli çıkmazsa bedelli kurasında çıktıktan sonra normal askerlik işlemleri yapıp celpinizi bekleyeceksiniz. Yani bir kere çıkmadı bir daha başvurabilirsin gibi bir durum söz konusu değil ki
    O nasıl iş hocam? Parayı yatırdıktan sonra bedelli yapmaya hak kazanıyoruz bir de kura şansı mı giriyor işin içine? Öyle bişey yok
  • NOT: Bedelliye başvuru için askerlik şubesine gittim tecil bitmeden başvuruda bulundum.Parayi bı an önce yatirmami söylediler.Orada çalışanlar da bu işlerden çok anlamıyor emin olun.Tecil bittikten sonra tecili uzatıp bedelliden yararlanilma ihtimali yok.Tecil bitmeden başvurdunuz başvurdunuz aksi takdirdd herhangi bir af durumu olmazsa uzun dönem gitmek zorundasınız.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • burakgs94 kullanıcısına yanıt
    Ben dün asal yoklama işlemi yaptım pazartesi ise Aile hekimine sağlık muayenesi olmaya gideceğim.
    Muayeneden sonra hizmet tercihinde bedelli yapmak istiyorumu seçeceğim öyle değil mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sweet lifes S kullanıcısına yanıt
    Hocam orasını tam olarak bilmiyorum benim yaptığım işlem sizinkinden farklı yani ben direk subeye gittim şube halletti bana sadece para yatırma işlemi kaldi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • burakgs94 kullanıcısına yanıt
    sağlık muayenesi oldunuz mu peki?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 30 haziran a kadar yatır parayı 1 temmuz da zaman gelecek.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sweet lifes S kullanıcısına yanıt
    Parayı hafta içi yatircam sağlık muayenesini ben çok önceden asal yoklama işleminde olmuş aile hekimine askerligile elverişlidir raporu almıştım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • burakgs94 kullanıcısına yanıt
    tamam o zaman hayırlısı olsun ikimiz içinde bir an önce gir gel inşallah.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • burakgs94 kullanıcısına yanıt
    Yani bütün işlerini haklettikten sonra gidersin İnşallah 😅

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.