Tamam beni almasınlar Zekam düşük sana ne peki bundan Hani bi laf vardır Elalemin derdi seni mi gerdi derler tabi bunu örneklerle çogaltabiliriz ama işte Banlanma durumu olmasa
Varolan zekanı foruma yansıttığın için hali ile senin derdin benide ilgilendirmiş oluyor. Lolom'un yazdığı "Dreatlord arkadaşın yazdığını bir daha oku bence, yanlış anlamışsın sanırım." mesajından sonra "pardon ya anlamadım birden" diyeceğine hala konuşuyorsun, hala mesajı anlamadım diyecem ama okadar da değildir herhalde.
konuyu başka tarafa çektiğimi düşünmenizi istemeden ; yazdıklarıma objektif olarak bakmanızı isterim öncelikle , ölümden korkulmaz , ölüm askerde bulamazsa sizi yolda taşa takılırken, halı sahada maç oynarken , magandanın birinin kullandığı alkol yüzünden , kanserden vs vs yinede bulur sizi... siz diyorsunuz ki ; bile bile ölüme gitmem ben. e o zaman çanakkaleye giden şehitleri ağzınıza hiç almayın sizler , 5 dk sonra şehit olacaklarını bildikleri halde , hiçbirinde ne bir tereddüt ne bir tasa vardı onlar şehit olmanın ne demek olduğunu biliyordu , biz biliyormuyuz ? ne diyor Kitabımız : "Hiçbir kimse yok ki, ölümü Allah'ın iznine bağlı olmasın. (Ölüm), belli bir süreye göre yazılmıştır. Her kim, dünya nimetini isterse, kendisine ondan veririz; kim de ahiret sevabını isterse, ona da bundan veririz. Biz şükredenleri mükafatlandıracağız." Âl-i İmrân 145 ölüm bizim için bu dünyadan bir kurtuluş, şehit olarak ayrılmak ayrı bir şereftir.
şimdi gelelim senin konuna , evet o konuda haklısın...(bilgi: israil bir din devletidir, kadınlar bile askerlik yapmak zorundadır, ve herkes hazır asker olarak her şeyi teorikte olsa bilmek zorundadır ) , bu onların dünyası bizde öyle olalım demiyorum zaten öyleydik , ojeli parmakları ile kulağında küpesi ile devşirilen gençliğimiz olduğu müddetçe daha çok korkarız , korkutuluruz , doğuştan hazır olmalıyız göreve , dedelerimiz bizim için canlarını verirken ben çiftçiydim vs dim demedi , her türk evladı her an hazır olmalı var mı bunun başka açıklaması ?
quote:
Orjinalden alıntı: EXCELANCEE28
Miralge:Hocamduygusal olma.Kendin bile diyorsun askerlik:Stres altında karar verebilme yeteneği diye de ALLAH'ın sucusu,çiftcisi,öğrencisi,mülki müdürü ne anlar stres altında düşünmekten.Yahu azcık düşünün;yıllardır dağda sırf asker öldürmek üzere eğitim alan biri yani terörist bir yanda hayatı boyunca bırak g-3 ü 7,65'i görmemiş 3 ay süründürüp yallah Katoya dediğin 20 yaşında delikanlı diğer yanda. Bana söylermisin hangisinin şansı daha fazla. Biri diğerini öldürecek sence hangisi?
Onlar komando şöyle eğitim böyle eğitimleri var dimi?Üstad yanlış anlamada sadece bi kaç aylık eğitimle anti-terörist uzamanı olunsa yıllarca internet kafelerde counter strike oynayan gençler dağda şov yapardı.
Elime ilk silahı aldığım günü hatırlıyorum.9 mm berattaydıYaşım 13-14 bişeydi.O silahı bırakın kullanmayı üzerinde taşımanın bile nekadar zor olduğunu ozaman anlamıştım. Ki kaldıki biz SAVAŞMAKTAN bahsediyoruz.
Askerliğimi yapmadım,boyuma posuma bakılırsa gideceğim en batı yer Mardindir herhalde.Askerliğe karşı filan değilim yanlış anlaşılmasın ancak karşı olduğum gözü kapalı kurbanlık koyun gibi teröristin üzerine yollanmak.
Herkes askerlik süresi azalsın diyor.Aksine ben artsın diyorum.Mademki teröristle savaşacam en az 1 yıl silah altında eğitim almalıyım.Niye 1 yıl eğitim alıpta ölmeyeceğine garantimi verilecek.Tabiki hayır ama hiç değilse yukarda bahsettiğn stres altında düşünebilirliğim artar.
@Miralge: Arkadaşım bişeyi atlıyorsunuz.Terörle mücadele ayrıdır,göğüs göğüse muharabe ayrıdır.Teröristin amacı belli bir mevkiyi ele geçirmek değil,vurkaçlarla beraber can ve mal kaybı vermektir.Senn dediğin çiftci dedemizin hayatını ortaya koyması ise göğüs göğüse çarpışmaya girer. Yani evet ulusal kurtuluş savaşı benzeri bir durum olursa ölmemiz bir anlam ifade eder.Örneğide vermiştim ilk mesajımda.Çanakkale savaşındaki 52. tümenden tek bir kimse hayatta kalmamıştır.Hepsi ölmüş bu sayede düşman yavaşlamıştır.Yani ölmen taktiksel bazda bir anlam ifade ediyor.Oysaki terörle mücadelede ölüm şehitik dışında bir anlam ifade etmiyor.Yani tamam devlet için bayrak için halk için HAK için öldük,güzel bişey,iyi bir vatandaş olduğumuzuda kanıtladık ancak ölümümüz terörle mücadelede bir katkı sağlamıyor memlekete.Aksine senin ağlayan annen benim ağlayan annemi gören terörist çakal gibi sırıtıyor.Senin baban benim babam çıkıyorlar vatana bir can yolladık helal olsun diyorlar belki ama bu meleket ikimizin ailesinden oluşmuyor.Birileri çıkıyor Miralge ile Excelance dağda öldü,nasıl devlet bu nasıl ordu bu diyor ortalık karışıyor halkın devlete ve kurumlarına inancı azalıyor,teröristte bunun sayesinde amacına ulaşmış oluyor.Olaya spesifk bakmayın yani sadece bireysel bazda bakmayın.İyi öldük şehitte olduk,tamam,kendimizi kurtardık.Eeeee öldüğümüz kime ne kar sağladı senden benden başka. Yok eğer benim ölümümle bişeyler değişecekse;ayıpsın yarın hakkariye gider bağırırım çıkın ulan kahpeler yokmu aranızda biri kafama sıkacak diye . Ama diyorumya olay bu değil. Bilmeme anlatabildimmi?
quote:
Orjinalden alıntı: Szopen
quote:
Orjinalden alıntı: Dreatlord
Tamam beni almasınlar Zekam düşük sana ne peki bundan Hani bi laf vardır Elalemin derdi seni mi gerdi derler tabi bunu örneklerle çogaltabiliriz ama işte Banlanma durumu olmasa
Varolan zekanı foruma yansıttığın için hali ile senin derdin benide ilgilendirmiş oluyor. Lolom'un yazdığı "Dreatlord arkadaşın yazdığını bir daha oku bence, yanlış anlamışsın sanırım." mesajından sonra "pardon ya anlamadım birden" diyeceğine hala konuşuyorsun, hala mesajı anlamadım diyecem ama okadar da değildir herhalde.
Yahu hala hakaret ediyosun sen önce bi Adam olki senden özür dileyelim madem anlamadım anlatsaydın adam gibi de şu noktaya gelmeseydik
Ülkemizin sonunu hiç iyi görmüyorum...
Arkadaşlar pkk'nın sadece Türkiye'den beslendiği gibi yanlış bir düşünceniz var. Bakın son baskında öldürülen teröristlerden 5-6 tanesi yabancı uyruklu çıktı. Bundan öncede defalarca pkk'daki ruslar, almanlar, ermeniler hakkında haberler yapıldı. Gurbetçileri bile ağlarına düşürüp dağa çıakrtıyorlar. Siz Türkiye'den katılımı sıfıra indieseniz bile ne olacak? Bugün sayıları 5000'se düşecek 2000'e yani bitmiş olmayacak. Bu iş sırf özgürlük insan hakları gibi değerler ile çözülecek iş değil. Bu işi çözmek için yapılacak ilk iş adamların para kaynaklarını yok etmek. Pkk'nın en büyük para kaynağı ne? Tabiki kaçakçılık. Bugün avrupaya giden uyuşturucunun %70'inin Türkiyeden geçtiği söyleniyor ve bu uyuşturucular pkk'nın kontrolü altında götürülüyor pkk'ya para kazandırıyor. İran'a sokulan her şişe içki her karton sigara bize mermi olarak geri dönüyor. Bunları geçtim şehirlerimizde her köşe başını tutmuş otopark mafyasının bile büyk kısmı pkk'nın elinde veya kontrolü altında. Yüz milyonlarca dolarlık geliri olan bir örgütü sadece insan hakları ve eşitlik kavramları ile veya askeri operasyonlarla bitiremezsiniz.
1920-Birinci Büyük Millet Meclisi’nin gizli celsesi :
M.Kemal...
“Bazı arkadaşların yoksulluk içinde bu büyük dâvanın başarılamayacağını zannederek, memleketlerine dönmek arzusunda olduklarını duydum. Arkadaşlar! Ben sizleri bu millî dâvaya silâh zoruyla davet etmedim, görüyorsunuz ki sizi burada tutmak için de silâhım yoktur. Dilediğiniz gibi memleketlerinize dönebilirsiniz. Fakat şunu biliniz ki, bütün arkadaşlarım beni yalnız bırakıp gitseler, ben bu Meclis-i Âli’de tek başıma kalsam da, mücadeleye ahdettim. Düşman adım adım her tarafı işgal ederek Ankara’ya kadar gelecek olursa, ben bir elime silâhımı, bir elime de Türk bayrağını alıp Elma Dağı’na çıkacağım. Burada tek başıma son kurşunuma kadar düşmanla çarpışacağım. Sonra da bu mukaddes bayrağı göğsüme sarıp şehit olacağım. Bu bayrak kanımı sindire sindire emerken, ben de milletim uğruna hayata veda edeceğim. Huzurunuzda buna and içiyorum.”
Biyerlerde denk geldi. Koyayım buraya dedim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme