Şimdi Ara

Askeri Üniversite Bilgisi Olan Lütfen Baksın...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
16.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler Askeri üniversite hakkında bi bilgisi olan arkadaşlarımız varsa paylaşa bilirmi misal Puanları hava, kara, deniz seçmeleri nasıl olur askeri lise değilde diğer liselerden giren birinin alacağı rütbe ne olur üniversiteden sonra nasıl olur ?

• peki mezun olunca rütbe ne oluyor aslında normal üniversite okuduktan sonra astsubay olmak mantıklı ama bi bunu bilgi olsun diye soruyorum
  • Mezunum suan 40 bin olmustum bu sene tekrar giricem ama bi düşündüm girilirmi ama evet akla zarar gibi peki 4 yıl üniversite mezun olunca astsubay olunuyor bildiğim kadarıyla askerde maaş alınıyormu ?
    ve 1 yıl sonrda açık öğretime yazıldım lise 1 deyim şuan da okuyorum sizce ben liseden sonra üniversitede okuyup ast subay olabilirmiyim yada akşam liseleri var onlardan birine yazılıp bitirdikten sonra üniversiteyide bitirsem astsubay olabiliyormuyum tabi düzgüncene okurda bitirrisem yasım 26 oluyor galiba 4/2/1994 doğumluyum bilen varsa cevap bekliyorum ne olur astsubay olmam için ne yapmalıyım ...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: B.C.G

bitirebilirsen dayanıpta maaşın iyi olur. ama çevremde 2 kişi var 2 side son senesinde bıraktı. zordur. ayrılmanın cezasıda 40.000 TL civarında. parayı taksitle ödetiyolar

Ne 40.000'i hocam 120.000 tl abimin arkadaşı ödedi.Size şöyle söyleyeyim.Uçak için 60.000 tl helikopter için 200.000 tl eğitim masrafı var.Sadece 1 sene staj senende öğreniyorsun.4 sene içinde en az 75.000 tl para çıkarırlar.Ne olur avukat tutar itiraz edersin.Bu kadar harcama yapılmadı dökümanını çıkarın dersin onlarda kısmen çıkarır para miktarı biraz düşer.

Kara Harp Okulu mülakatları kolaydır. Sağlık sorunun, fiziksel sorunun vs. yoksa girersin büyük ihtimalle. Puanları da düşük öyle abartılacak puanları yok. Bitirdikten sonra Teğmen olarak mezun olursun ama bu rütbeyi fazla taşımıyorsun sanırım. Mezun olduktan sonra Üsteğmen oluyorsun demek daha doğru olur.

Girmesi kolay, okuması ve çıkması zordur. İyi düşün. Psikolojin, fiziğin o ağır eğitimi kaldırır mı mesela. Her şeyini düşün ondan sonra kararını ver.
  • işte benim en zayıf noktam. ailemden gizli kara harp okuluna başvuru yaptım.ilk aşamayı kazandım ama aile faktörü.duyunca çok kızdılar. belki de kendi açılarından haklılar ama benimde hayallerim vardı.şimdi üniversitede okuyorum.

sorularına gelince kho ,hho,dho ve astsubaylık için ygs puanı lazım. barajları geçersen.başvurabilrisn. sonra sonra internet üzerinden başvuru. burada da aileni ıvır cıvır araştırılıyor.geçersen ikinci aşama sağlık kontrolü,spor(koşu var, şınav,mekik ve barfiks)sonra yazılı sınav (genelde olarak tarih ve genel kültür)son olarak mülakat. eğer geçersen hayırlı olsun.ama okuldan ayrılırsan tazminat var sanırım yanlış söylemekte istemiyorum geçen sene 70 civarındaydı.bence bu dünyadaki en gurur verici meslek.
  • ama şöyle birsey var ben lisede 1 .ci sınıfı 2 yıl üst üste tekrar yaptım daha sonra tastikname alıp ayrıldım 1 yıl sorada açık öğretime yazıldım şimdi lise 1i okuyoru yaşım 18 olucak 4 / 2 / 1994 doğumluyum bitirdikten sonra liseyi üniversite sınavından barajı geçersem astsubay olabiliyormuyum bunlara rağmen hatta akşam lissi ile okulu bitirip astsubay sınavlarına girmeyi istiyorum astsubay olmak için yani liseyi bitirince 22 falan oluyorum galiba yaş olarak ve dediğin gibi dünyanın en şerefli ve en iyi mesleği bu eğer olursada allah nasip ederde olursam astsubay bunu en şerefli ve onurlu bir şekilde yapıcağıma inanıyorum ....
  • Şimdi liseden sonra girersek teğmen olarak çıkıyormuşuz ya kuleliden gelen biri de mezun olduğunda o da mı teğmen olarak çıkıyor ? Ve de havacılığa girmek zormudur sağlık koşulları sınavı nasıl alıyorlar fln.

Orijinalden alıntı: ıronmaiden..

ama şöyle birsey var ben lisede 1 .ci sınıfı 2 yıl üst üste tekrar yaptım daha sonra tastikname alıp ayrıldım 1 yıl sorada açık öğretime yazıldım şimdi lise 1i okuyoru yaşım 18 olucak 4 / 2 / 1994 doğumluyum bitirdikten sonra liseyi üniversite sınavından barajı geçersem astsubay olabiliyormuyum bunlara rağmen hatta akşam lissi ile okulu bitirip astsubay sınavlarına girmeyi istiyorum astsubay olmak için yani liseyi bitirince 22 falan oluyorum galiba yaş olarak ve dediğin gibi dünyanın en şerefli ve en iyi mesleği bu eğer olursada allah nasip ederde olursam astsubay bunu en şerefli ve onurlu bir şekilde yapıcağıma inanıyorum ....

yaaa emin olmamakla diyorumki eğer sınıfta kaldıysan olamıyorsun.üstelik tastikname de almışsın.ve açık lisesin.üçü de olmuyor.ama tabi ki araştır.sadece benim yazdıklarımla hareket etme.ama sana öneri eğer bu şekilde asker olamazsan yani harp okullarından veya astsubay myo dan, askerliğinden sonra sözleşmeli olarak kal.yani şu yeni yasa var ya sanırım sen okulu bitirinceye kadar yürürlüğe girer. tam olarak oturur. allah kalbine göre versin.

• quote:

Orijinalden alıntı: RightRound

Astsubay myo hakkında bilgisi olan varmı hangi liseleri kaç puanla alıyo

bak sana 2011 puanlarını yazıyorum.bu linkten bak .burda astsubay olmak için olmsaı gereken özellikler falan da var.

http://www.berkankaradag.com/2011-kara-hava-ve-deniz-astsubay-okullari-puanlari/astsubay-puan-2

Orijinalden alıntı: Reynn

Şimdi liseden sonra girersek teğmen olarak çıkıyormuşuz ya kuleliden gelen biri de mezun olduğunda o da mı teğmen olarak çıkıyor ? Ve de havacılığa girmek zormudur sağlık koşulları sınavı nasıl alıyorlar fln.

evet liseden sonra ilk mezunolduğun yıl birde daha sonraki yıl girme hakkın var.4 seneyi bitirebilirsen, subay oluyorsun.sağlık koşulları hiç bir düzenli hastalığın olmayacak(şeker,kalp falan filan)
    bu hava harp okulu giriş için gerekli.
    Hava Harp Okulu: HAVA HARP OKULU LYS’YE GÖRE ÖĞRENCİLERİ İKİNCİ SEÇİM AŞAMASI İÇİN DAVET ETMEKTEDİR. 2011 YILI İÇİN BARAJ PUANI, FEN BİLİMLERİ ALANI ÖĞRENCİLERİ İÇİN MF1, MF2, MF4 PUAN TÜRLERİNDE 290 HAM PUAN, TÜRKÇE-MATEMATİK ALANI ÖĞRENCİLERİ İÇİN TM1, TM2 PUAN TÜRLERİNDE 290 HAM PUAN OLARAK BELİRLENMİŞTİR.

OKULA ALINAN SON ÖĞRENCİNİN PUANI 290’DIR.

GENEL LİSE : % 20 ANADOLU LİSESİ : % 67 ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ : % 6 ‘DIR

• 2 senelik yada 4 senelik yüksekokul, üniversite bitirdikten sonra astsubay olabilirmiyiz 20-21 yaş aralığında? Yoksa liseden sonra mı(ygs ile)?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akeneton34 -- 28 Kasım 2011; 17:33:50 >
    Счастье - это когда в небе звезда падает, а тебе и загадать нечего …
  • saol akşam lisesi ile denemeyi düşünüyorum aslında olurmu diye ama kara harp okulu vesaire almıyor ama astsubay ı bilmiyorum tam olarak
  • Benim hayalim asker olmak hedefime çok yakındım ama çevremde asker olmak zordur kaldıramazsın dediler. Fiziksel olarak yaşıtlarıma göre çok iyiyim. Şu an anadolu lisesindeyim ama artık hazır olduğumu düşünüyorum. Tm öğrencisiyim matematiğim biraz problemli. Kara harp okulunda matematiksel derslere çok mu ağırlık veriyorlar?

Geleceği yaşatmak için bugüne sahip çık!
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.