Şimdi Ara

Askerden kaçmak? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
243
Cevap
1
Favori
6.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: memeti

quote:

Orijinalden alıntı: Lokomatif Portakal

Yıl olmuş 2012 hala Devlete borcu olduğunu sananlar var. Hala anlayamıyolarki devletin yaptığı her şeyin aslında devletin onlara borcu olmasından kayanklı olduğunu. Hala adnlamıyolarki devlet baba diye bir şey olmadığını. Hala anayamıyolarki devlet denen şeyin dünyada insanların başına gelen en kötü şey olduğunu ve Türk Devletinin bunların içinde de oldukça kötü olduğunu. Hala da anlamıyonuz ki boşa ölmenin hiçbir kahramanca yanı yoktur.

Zornulu askerlik insanlık suçudur. Başka bir şey değildir.

Zaten Osman Pamukoğlu hayranı liseli ve muhtemelen entellektüel düzeyi inşaat işçisiyle aynı olan türkçü bir adamı ciddiye alarakta yeterince ayıp ettim.

Cahil olmasan biraz konunun başındaki mesajlarımı okusan liseli değil lisede 13 yıllık öğretmen oldugumu görür , cahil cahil klasik liseli ve işçi amelesi muhabbeti yapmazdin

Bu senin seviyeni

Turk yazarken t yi Kucuk yazman kimliğine verdigin degeri

Kendini işçiden amellerden üstün görerek de kaliteni

Zaten belli etmissin

önünde saygıyla eğiliyorum hocam

• quote:

quote:

Yıl olmuş 2012 hala Devlete borcu olduğunu sananlar var. Hala anlayamıyolarki devletin yaptığı her şeyin aslında devletin onlara borcu olmasından kayanklı olduğunu. Hala adnlamıyolarki devlet baba diye bir şey olmadığını. Hala anayamıyolarki devlet denen şeyin dünyada insanların başına gelen en kötü şey olduğunu ve Türk Devletinin bunların içinde de oldukça kötü olduğunu. Hala da anlamıyonuz ki boşa ölmenin hiçbir kahramanca yanı yoktur.

Zaten Osman Pamukoğlu hayranı liseli ve muhtemelen entellektüel düzeyi inşaat işçisiyle aynı olan türkçü bir adamı ciddiye alarakta yeterince ayıp ettim.

Cahil olmasan biraz konunun başındaki mesajlarımı okusan liseli değil lisede 13 yıllık öğretmen oldugumu görür , cahil cahil klasik liseli ve işçi amelesi muhabbeti yapmazdin

Bu senin seviyeni

Zaten belli etmissin

Zaten liselilikk yaşla olmuyo kafayla alakalı bir şey. Lise öğretmeniysen çok doğal zaten liselilerle kala kala ne hale gelmişin derim.

Onun dışında ilkokul ve lise öğretmenleri zaten %90 çok bildiğini sanan, öğretmen olmanın onlara aşırı büyük bir kapasite getirdiğini sanan ve kendini çok değerli gören insanlardır. Aralarında çok değerli olanlarıda vardır tabi. Fakat bu ülkenin öğretmeninin egosunu ölümüne şişirmesinden kaynaklı olarak senin gibi adamlar çıkıyor piyasaya işte.

Valla genelde elimden geldiğince imlaya dikkat ederim ki böyle bir şeye gerek olmamasına rağmen. Bunu sadece yazımın anlaşılması için yaparım. Yoksa özellikle imlama dikkat edeyim diye değil. İmlayada zaten bunun için dikkat edilir. Yazı anlaşılır olsun diye. Aksini yapan gösteriş budalası denen o adamlardan oluyo. Burdaki tdk liselileri gibi harf arayıp bak bu olmamış diye millete laf sokmaya çalışacağına git bir şeyler yap fala su iç ne bileyim. Yararlı işler yap. Öğretmensin sonuçta.
    Tyi küçük yazdım diye -ki kesinlikle farkında olmadığım bir şeydi kimliğime verdiğim değeri görüyosan o senin kaliteni gösteriyo aslında. Heleki bir öğretmen olarak kaliteni anlayabiliyorum.

Kendimi işçiden entellektüel ve bilgi birikimi anlamında üstün görüyorum evet. Onun dışında da bir şey söylemedim zaten. Boşuna vicdan yapıpta fakir edebiyatıyla ezmeye kalkma beni. Yok öyle bir şey. Tabikide işçiden üstünüm bir çok konuda. Belki dünyadaki tüm işçiler benden daha iyi daha erdemli vicdanlı diğer tüm iyi özellikleri olarak benden üstündürler. Gerisi beni ilgilendirmiyo demeye çalıştığımı bal gibi anladın da işte Osman Pamukoğlu sempatizanından ne bekliyomki lan ben de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lokomatif Portakal -- 21 Eylül 2012; 17:06:55 >

• quote:

quote:

quote:

Bu senin seviyeni

Zaten belli etmissin

Zaten liselilikk yaşla olmuyo kafayla alakalı bir şey. Lise öğretmeniysen çok doğal zaten liselilerle kala kala ne hale gelmişin derim.

Onun dışında ilkokul ve lise öğretmenleri zaten %90 çok bildiğini sanan, öğretmen olmanın onlara aşırı büyük bir kapasite getirdiğini sanan ve kendini çok değerli gören insanlardır. Aralarında çok değerli olanlarıda vardır tabi. Fakat bu ülkenin öğretmeninin egosunu ölümüne şişirmesinden kaynaklı olarak senin gibi adamlar çıkıyor piyasaya işte.

Valla genelde elimden geldiğince imlaya dikkat ederim ki böyle bir şeye gerek olmamasına rağmen. Bunu sadece yazımın anlaşılması için yaparım. Yoksa özellikle imlama dikkat edeyim diye değil. İmlayada zaten bunun için dikkat edilir. Yazı anlaşılır olsun diye. Aksini yapan gösteriş budalası denen o adamlardan oluyo. Burdaki tdk liselileri gibi harf arayıp bak bu olmamış diye millete laf sokmaya çalışacağına git bir şeyler yap fala su iç ne bileyim. Yararlı işler yap. Öğretmensin sonuçta.
    Tyi küçük yazdım diye -ki kesinlikle farkında olmadığım bir şeydi kimliğime verdiğim değeri görüyosan o senin kaliteni gösteriyo aslında. Heleki bir öğretmen olarak kaliteni anlayabiliyorum.

Kendimi işçiden entellektüel ve bilgi birikimi anlamında üstün görüyorum evet. Onun dışında da bir şey söylemedim zaten. Boşuna vicdan yapıpta fakir edebiyatıyla ezmeye kalkma beni. Yok öyle bir şey. Tabikide işçiden üstünüm bir çok konuda. Belki dünyadaki tüm işçiler benden daha iyi daha erdemli vicdanlı diğer tüm iyi özellikleri olarak benden üstündürler. Gerisi beni ilgilendirmiyo demeye çalıştığımı bal gibi anladın da işte Osman Pamukoğlu sempatizanından ne bekliyomki lan ben de.

Senin beğenmediğin Osman Pamukoğlu gibi adamlar daha fazla olsaydı bu konularda açılmazdı ,şimdiyede terör diye bişide kalmazdı, aç youtubuda kan uykusunu seyret ama iyice seyret ondan sonra gel Osman Pamukoğluna laf söyle

• quote:

quote:

quote:

Bu senin seviyeni

Zaten belli etmissin

Andımızı saçma bulan bir kişinin tabıkı Osman Pamukoğlunu sevmesını bekleyemem,

http://resim.donanimhaber.com/m_51043437/mpage_1/f_/key_//tm.htm#51043437

Hayat tarzı ve zevklere karısmak adetım degıl ama sol-komınızm meraklısı yada sempatızanı, daha çok metal tarzı müzik seven, kendını entel nıtelendıren senın gıbı gençleri anlayabılıryorum.

sizlerin ve bızlerın dunyaları farklı. sız yokluk görmemişler-biz yokluk görmüşler

ki askerlik adama yokluğa sabrı öğretır adam yapar bırazda bu yuzden kutsaldır o ocak. kadınlar yokluğa daha az tahammul eder zıra askerlık tecrubesı yoktur onların.

siz yoklukla sınanmadıgınız için hayat sıze farklı gelıyor. yokluk ılla ekmek su yokluğu degıldır bu arada.

çokta uzatmak istemıyorum konu dagılmasın.

ANDIMIZIN KALDIRILMASINDAN YANA BIRISI ILE ZATEN BENIM MUNAKASA EDECEK BISEYIM YOK.

• şu konulara yorum yazanların kimlikleri belli olsada ona göre tartışsak, adam ateist pkk sempatizanı yada bilmem ne Türklük Müslümanlıkla alakası yok inceden inceden vuruyor kim neyin nesi anlayana kadar uğraş dur sorcam bundan sonra Türk ve müslümansan tartışalım yoksa senin düşünceni değiştirmeye ne benim aklım nede vaktim yeter
  • quote:

Orijinalden alıntı: K[A]PLaN

şu konulara yorum yazanların kimlikleri belli olsada ona göre tartışsak, adam ateist pkk sempatizanı yada bilmem ne Türklük Müslümanlıkla alakası yok inceden inceden vuruyor

üzüldüğüm de o, herkes için demiyorum ama forumdada bırsuru vatan düşmanı, hain sempatızanı var. malesef muhattap oluyoruz. kendılerını saklaya saklaya vuruyorlar yok öyle yok böyle.

biz nasıl erkek gıbı savunuyorsak, ben sempatızanım lan dıyecek erkeklik yok malesef onlarda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dexter61

quote:

Orijinalden alıntı: Mobile Prof.

Gelsinler, gelsinler, ben evimi savunmayı çok iyi bilirim, sen rahat ol.

Savaş var diyorlar, ne savaşı? Savaş eğer benim evimin bahçesinden içeri girerse, çocuklarıma zarar vermeye teşebbüs ederseler, o zaman savaşın ne olduğunu size gösteririm.

adamlar tam techızatlı karakol basıyor 50 askere kafa kaldırtmıyor sıperden, sen evın bahcesınde pompolıyla karsılarsın terorıst gurubunu artık.

çok komık duruma dusuyorsunuz arkadaslar gercek hayata dönun.

• quote:

Orijinalden alıntı: K[A]PLaN

şu konulara yorum yazanların kimlikleri belli olsada ona göre tartışsak, adam ateist pkk sempatizanı yada bilmem ne Türklük Müslümanlıkla alakası yok inceden inceden vuruyor kim neyin nesi anlayana kadar uğraş dur sorcam bundan sonra Türk ve müslümansan tartışalım yoksa senin düşünceni değiştirmeye ne benim aklım nede vaktim yeter

Geçen kaynak da vererek yazdım müslüman gençlik vicdani ret istiyor diye.

Müslüman birinin vicdani ret düşünme hakkı yok diyor diyanet öte yandan.

Sen bütün redciler ateist mi sanıyorsun? Öyle sanıyorsan neden kızıyorsun ki red meselesini bize dayatıyorlar diye, toplumda ateist oranı kaç, yüzde 1-2 dir.

Müslüman redcilere ne diyorsun baya bir çoğunluktalar.

Bu işler din-imanla olacak işler değil, müslüman olmak yetseydi terör zaten biterdi, bu arada Osman Pamukoğlu'nu özel bir kanunla Milli Savunma Bakanı yapsınlar da bakalım görelim ne yapabilecek, hiç bir şeyi değiştiremez şu anki ortamda, Amerika'dan izinsiz bir şey yapamazsın, 5 saat önceden haber vermeden hiçbir operasyon yapamazsın.

• benim yerime gidebilirsin mesela dostum
  • quote:

Orijinalden alıntı: highflyeer

benim yerime gidebilirsin mesela dostum

Dusmaninla savaşırken olmekten cokmu korkuyorsunki gitmek istemiyorsun

Ortada canına kasteden bir düşman var eli silahlı

Ve silahla mücadele edilir silahlı dusmanla

Biz gönüllüler diyelimki gittik sizin yerinize ve hepimiz şehit olduk ama düşman bitmedi yinede

Bu sefer yerinize kimi yollicaksiniz geride sizler ve kadınlarınız kalacak zira

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu hükümet için gitmek istemeyeni anlarım, hatta herkes sırf bu yüzden çocuğunu askere göndermezse onu da desteklerim. Bakalım o zaman şehit olacak kimi bulacaklar ?

Lakin buradakilerin bazıları hükümeti bahane edip sözü vicdani rede ya da zorunlu askerliğin kaldırılmasına getiriyorlar. Böyle bir şey kabul edilemez. Askerlikten korkarak, tırsarak, kaçarak, gitmemek için bahane bularak bir şey elde edemezsiniz. Herkes gidip vatani görevini gidip paşa paşa yapacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BJK

Şu hükümet için gitmek istemeyeni anlarım, hatta herkes sırf bu yüzden çocuğunu askere göndermezse onu da desteklerim. Bakalım o zaman şehit olacak kimi bulacaklar ?

Lakin buradakilerin bazıları hükümeti bahane edip sözü vicdani rede ya da zorunlu askerliğin kaldırılmasına getiriyorlar. Böyle bir şey kabul edilemez. Askerlikten korkarak, tırsarak, kaçarak, gitmemek için bahane bularak bir şey elde edemezsiniz. Herkes gidip vatani görevini gidip paşa paşa yapacak.

Her harfine kadar imza atarım sözlerinize

• Paralı askerlik düşünüyorum açıkçası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YGA

Paralı askerlik düşünüyorum açıkçası.

Hayırlısı hocam

Olursanız eğer hergece uyumadan evvel , siz vazifedeyken bir it gebertesiniz diye , Allah o ellerinize kuvvet versin diye

Bir sürü yetim, öksüz ,garip,gazı , şehit ana ve babası dua edecek sizin için Allaha..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: YGA

Paralı askerlik düşünüyorum açıkçası.

Hayırlısı hocam

Olursanız eğer hergece uyumadan evvel , siz vazifedeyken bir it gebertesiniz diye , Allah o ellerinize kuvvet versin diye

Bir sürü yetim, öksüz ,garip,gazı , şehit ana ve babası dua edecek sizin için Allaha..

Benim babam askerliğini Doğu'da yaptı, beni liseye çalıştıran öz abim saydığım biri de asker arkadaşı tarafından Van'da vuruldu. Asker askeri vuruyor inanabiliyor musun

Milletvekillerinin , başbakanın , cumhurbaşkanının oğullarının canı can da , benimki patlıcan mı? O yüzden paralı askerlik düşünüyorum, Başbakan'ın oğlu Doğu'yu bırak askerliğini adam akıllı yapsın ilk olarak ben giderim askere.

O yüzden paralı askerlik yapacağım,fakirlere-garibanlara da bir hesap açılmalı bence, onların oğulları da paralı askerlik yapsın. Görelim vatan sevdalılarını...

• Tabular beni çok rahatsız ediyor. Vicdani ret bir haktır. Ben askerliğe karşıyım diye ekmek yediğim vatana ihanet edecek değilim. Barış içinde yaşamak için tüm halkların askerliğe karşı olması gerekli. İnsanlar er ya da geç birlikte yaşamayı öğrenecekler. Bu terör saldırılarının da birer MİLLİYETÇİLİK ürünü olduğunu unutmayın! Bütün insanların barış içinde yaşadığı hayali, ütopik ama imkansız değil.

Hayal edin.

• @fincankahve kacagi konuya bekleniyor

hala daha askerden kacacam diyenler var,SEVE SEVE DEGIL SEVDIRE SEVDIRE YAPTIRACAKLAR SIZE ASKERLIGI

• peki düzenli olarak saldırı alan karakollar için ne diyeceksin? neden iyileştirme yapılmıyor? neden hep aynı yere saldırı aldığı halde hep aynı karakollardan şehit veriyoruz? KALEKOL projesini biliyorsundur! neden 300 küsür karakoldan 60 tanesi güçlendirme aldığı halde, doğudaki birçok riskli karakollar güçlendirilmedi?
  • kalekol benim için tam bir fiyasko sen kendi korumak için kale inşa ediyorsun kimden 3-5 çapulcu dediğin zavallıdan gülerler adama yapılması gereken kale vs değil gidip bataklığı kurutmak ve onlara gezecek ortam bıraktırmamak yoksa sen kalenin içine tıkılmışın kime ne faydası var adam yanından gelip geçer başka yere saldırır
  • quote:

Dusmaninla savaşırken olmekten cokmu korkuyorsunki gitmek istemiyorsun

Ortada canına kasteden bir düşman var eli silahlı

Ve silahla mücadele edilir silahlı dusmanla

Biz gönüllüler diyelimki gittik sizin yerinize ve hepimiz şehit olduk ama düşman bitmedi yinede

Bu sefer yerinize kimi yollicaksiniz geride sizler ve kadınlarınız kalacak zira

şu durumda bu hükümetle ne için olduğunu bilmeden şehit olanları görüpte verecek canım yok benim
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.