Şimdi Ara

Askerden kaçmak? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
243
Cevap
1
Favori
6.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fincankahve

Şu anda Büyük Taarruz yapmıyoruz, bunun milli duyguyla hiç ilgisi yok.

Yılmaz Özdil'in Hürriyet'teki bugünkü yazısını okumanı öneririm.

Zaten ben de öyle diyorum: Değiştirsinler kanunu, gönüllü olan isterse 10 kez askerlik yapsın, istemeyen de yapmasın kardeşim millet mecbur mu bedavadan asker olmaya?

Zaten gönülsüz yapılan işten hayır gelmez, o adam seni madara eder orada, çünkü bunu istemeden yapıyor, zorla yapıyor. Gönüllüleri toplasınlar götürsünler sınıra, istemeyeni de rahat bıraksınlar. Vicdani ret bir insanlık hakkı.

benim vicdani retçilerle konuşacak hiç bir şeyim yok onların hangi amaca hizmet ettiği ve kimler olduğu gayet açık linklerde devamı okursunuz bir zahmet bay vicdani retçi

http://www.ilk-kursun.com/haber/101332
    http://www.populistkultur.com/vicdani-ret-vicdansiz-elit-aktivist-devlet/#more-5125

quote:

“VİCDANİ RET” tüm argümanlarıyla batı emperyalizminin tezgâhında üretimi yapılmış, “İNSAN HAKLARI” kılıfı ile ambalajlanmış ve servis edilmiş bir tuzaktır.
    Küresel çete yani, dünya egemenliğini ele geçirmek ve yer altı, yerüstü kaynaklarını yağmalamak isteyen AB’nin ve ABD’nin, bu emellerinin önünde büyük engel olarak gördükleri ulus devletleri ve ordularını etkisizleştirme operasyonunun bir parçası olarak “vicdani ret” gündeme getirilmiştir.
    Ülkemizde çok sayıda etnik ve dini azınlık yaratmak, böylece ulus devleti ortadan kaldırmak ve küresel çetenin sömürü bahçesi haline getirmek isteyenler vicdani reddi de bu amaçları çerçevesinde kullanmak istemektedirler. Ve denilebilir ki vicdani ret Türkiye’de, TSK’yı hedef almış olmakla birlikte temel amacı ve ulaşmak istediği son aşama ulus devlet yapısını ortadan kaldırmaktır.
    Türkiye’nin bağımsız, kalkınmış ve gönençli bir devlet olmasının önüne geçmek isteyenler, Türkiye’ye karşı yapılacak her türlü operasyonu himaye etmektedirler. Türkiye’de batının “etki ajanlığını” üstlenen “vicdani ret hareketinin masum bir “sivil itaatsizlik” örneği olarak nitelendirilmesi en hafif deyimle saf dilliliktir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Angry006

bu ülkenin en büyük sorunu 1938den sonra gelenlerin carpıklaştırması cahilliği cehaleti her tarafın temeli bozuk eğitim ekonomi polisi askeri futbolu artık din devri bitti teknoloji bilim ağır sanayi enerji üretim devri 30 yıldır pkkyı bitiremediler 3-5 capulcu diye diye hep gençlere olan oldu bu saatten sonrada profesyönel ordu falan kurulmaz cogu kişi gitmez zaten bedelli cıktıgında bunu gördü herkes asker kacağı 1 milyon genç var bu iş ne siyasetle alakalı ne orduyla halkımızla alakalı

Millet anladı artık askerliğin ne olduğunu, o yüzden kaçak sayısı geometrik olarak artıyor, bir de yakalama kalkınca temelli kaçak üretir oldu sistem.

Profesyonel orduyu da bence dış güçler kurdurmuyor, amaçları bu şekilde devam ettirip yarın öbür gün bir vicdani ret düzenlemesini de Türkiye'ye kabul ettirdikten sonra ( apaçık ortadadır ki bundan kaçışı yoktur Türkiye'nin ) bizi askersiz bırakmak. Öyle "biz gönüllü de gideriz bu hainleri temizleriz" diyen arkadaşları da o zaman göreceğiz bakalım kaç Türk asker doğmuş?

Profesyonel ordu kurulsun ki yarın askersiz kalmayalım, belki masraflı olur ama ülke savunmasız kalmaz diyoruz vatan haini oluyoruz, zamanla herkes anlayacak neyin ne olduğunu ama iş işten geçmiş olacak.

Sen neden kaçıyorsun o zaman hem kaçıp da hem ülke askersiz kalmasın diyorsun diyen olursa onlara da cevabım şu: Askerlik benim işim değil, profesyonellerin işidir, bu iş bir meslektir, bir uzmanlık işidir, tecrübe-bilgi-birikim gerektirir.

Zaten hiç kimse de gönüllü olarak gitmiyor, herkes zorunlu olduğu için gidiyor, gönüllü gidilseydi yakalama kalktıktan sonra asker sayısında azalma olmazdı, yakalamıyorlar ama bu benim vatan hizmetim, gideyim yine de derdi herkes.

• quote:

Orijinalden alıntı: K[A]PLaN

quote:

Şu anda Büyük Taarruz yapmıyoruz, bunun milli duyguyla hiç ilgisi yok.

Yılmaz Özdil'in Hürriyet'teki bugünkü yazısını okumanı öneririm.

Zaten ben de öyle diyorum: Değiştirsinler kanunu, gönüllü olan isterse 10 kez askerlik yapsın, istemeyen de yapmasın kardeşim millet mecbur mu bedavadan asker olmaya?

Zaten gönülsüz yapılan işten hayır gelmez, o adam seni madara eder orada, çünkü bunu istemeden yapıyor, zorla yapıyor. Gönüllüleri toplasınlar götürsünler sınıra, istemeyeni de rahat bıraksınlar. Vicdani ret bir insanlık hakkı.

benim vicdani retçilerle konuşacak hiç bir şeyim yok onların hangi amaca hizmet ettiği ve kimler olduğu gayet açık linklerde devamı okursunuz bir zahmet bay vicdani retçi

http://www.ilk-kursun.com/haber/101332
    http://www.populistkultur.com/vicdani-ret-vicdansiz-elit-aktivist-devlet/#more-5125

quote:

“VİCDANİ RET” tüm argümanlarıyla batı emperyalizminin tezgâhında üretimi yapılmış, “İNSAN HAKLARI” kılıfı ile ambalajlanmış ve servis edilmiş bir tuzaktır.
    Küresel çete yani, dünya egemenliğini ele geçirmek ve yer altı, yerüstü kaynaklarını yağmalamak isteyen AB’nin ve ABD’nin, bu emellerinin önünde büyük engel olarak gördükleri ulus devletleri ve ordularını etkisizleştirme operasyonunun bir parçası olarak “vicdani ret” gündeme getirilmiştir.
    Ülkemizde çok sayıda etnik ve dini azınlık yaratmak, böylece ulus devleti ortadan kaldırmak ve küresel çetenin sömürü bahçesi haline getirmek isteyenler vicdani reddi de bu amaçları çerçevesinde kullanmak istemektedirler. Ve denilebilir ki vicdani ret Türkiye’de, TSK’yı hedef almış olmakla birlikte temel amacı ve ulaşmak istediği son aşama ulus devlet yapısını ortadan kaldırmaktır.
    Türkiye’nin bağımsız, kalkınmış ve gönençli bir devlet olmasının önüne geçmek isteyenler, Türkiye’ye karşı yapılacak her türlü operasyonu himaye etmektedirler. Türkiye’de batının “etki ajanlığını” üstlenen “vicdani ret hareketinin masum bir “sivil itaatsizlik” örneği olarak nitelendirilmesi en hafif deyimle saf dilliliktir.

Ben de bu devirde hala daha zorunlu askerliği savunanlarla tartışmıyorum, çünkü size göre bütün dünya aptal bir tek biz akıllıyız, nereden bu kanıya vardım: Zorunlu askerlik uygulayan tek Avrupa devletiyiz.

• quote:

Ben de bu devirde hala daha zorunlu askerliği savunanlarla tartışmıyorum, çünkü size göre bütün dünya aptal bir tek biz akıllıyız, nereden bu kanıya vardım: Zorunlu askerlik uygulayan tek Avrupa devletiyiz.

avrupa devletimisin sen öyle sanıyorsun yada kendini kandırıyorsun, onların gözünde neysen osun ve sen hiçbir zaman avrupa devleti vatandaşı olamazsın, dön tarihine bak bakayım kıyasladığın avrupa devletleri seni ortadan kaldırmak için neler yapmış halada yapmaktalar senin gibiler üzerinden ,verdiğim linkleri oku biraz mantığın yada milli iraden varsa bişiler çıkarırsın yok zaten ben türk değilimki dersen zaten sana söyleyecek sözüm yok yapman gereğini zaten yapıyorsun
  • Verdiğin linkleri okudum, hepsi safsata, hala daha Atatürk zamanında mıyız, 1920'lerde mi yaşıyoruz. Eeee Atatürkçüyüm diyorsun Atatürk'ün zamanında vicdani ret yoktu, dedelerimiz şehit oldu. Kardeşim dünyanın neresinde vardı profesyonel ordu o dönemde, nerede vardı vicdani ret?

Atatürk'ün inkılapçılık ilkesini hiç okumadın mı; inkılaplar durmaz, devingendir, çağın gereklerine göre şekillenir. Atatürk sağ olsaydı zaten şu anda profesyonel ordu ve vicdani ret olurdu bizde de, vicdani reddi insanlık hakkı kılıfına sokmuşlar da bize yutturuyorlarmış, kargalar güler buna, Avrupa'da bizden çok evveldir var bu, zararlı şeyi adam kendi ülkesine sokar mı?

eee ama bizim coğrafyamızla onların coğrafyası bir değil; geçiniz bunu da kabak tadı verdi artık. Birinci dünya savaşı nerede çıktı? İkinci dünya savaşı nasıl, hangi hareketle başladı, hani bugün barış günü olarak kutladığımız 1 Eylül? Ortadoğu'da başlamış bir tane büyük savaş, dünya savaşı var mı? Şu anda buzulların altındaki servet için birbirlerine girmiş durumda Avrupa devletleri, belki bir savaş daha çıkacak.

Ayrıca, zorunlu askerlik 2 yıldır uygulanan bir şey değil, senelerdir var, netice ne, ne sonuç aldınız bu sistemle?

Saçma sapan yorumlar yapıp durmayın, askerlik sizin için bir HAK ise o hakkınızı kullanın, vicdani red de benim için bir HAK, anladınız mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: memeti

meğer ne çok askerlikten korkan varmış memlekette. ben bırazda buna bağlıyorum.

haklısın dostum. aslında öyle tiplerde suç yok. ailelerinde suç.
  • quote:

Verdiğin linkleri okudum, hepsi safsata, hala daha Atatürk zamanında mıyız, 1920'lerde mi yaşıyoruz. Eeee Atatürkçüyüm diyorsun Atatürk'ün zamanında vicdani ret yoktu, dedelerimiz şehit oldu. Kardeşim dünyanın neresinde vardı profesyonel ordu o dönemde, nerede vardı vicdani ret?

Atatürk'ün inkılapçılık ilkesini hiç okumadın mı; inkılaplar durmaz, devingendir, çağın gereklerine göre şekillenir. Atatürk sağ olsaydı zaten şu anda profesyonel ordu ve vicdani ret olurdu bizde de, vicdani reddi insanlık hakkı kılıfına sokmuşlar da bize yutturuyorlarmış, kargalar güler buna, Avrupa'da bizden çok evveldir var bu, zararlı şeyi adam kendi ülkesine sokar mı?

eee ama bizim coğrafyamızla onların coğrafyası bir değil; geçiniz bunu da kabak tadı verdi artık. Birinci dünya savaşı nerede çıktı? İkinci dünya savaşı nasıl, hangi hareketle başladı, hani bugün barış günü olarak kutladığımız 1 Eylül? Ortadoğu'da başlamış bir tane büyük savaş, dünya savaşı var mı? Şu anda buzulların altındaki servet için birbirlerine girmiş durumda Avrupa devletleri, belki bir savaş daha çıkacak.

Ayrıca, zorunlu askerlik 2 yıldır uygulanan bir şey değil, senelerdir var, netice ne, ne sonuç aldınız bu sistemle?

Saçma sapan yorumlar yapıp durmayın, askerlik sizin için bir HAK ise o hakkınızı kullanın, vicdani red de benim için bir HAK, anladınız mı?

Anlamaz onlar anlamazlar

Ancak milliyetçilikten bahsederler, sanki biz milliyetçi yada türk değilmişiz gibi...

Böyle kafalar varken bu ülkeye ne vicdani red gelir ne de şehit sayısı azalır...

Fakat yine de bedelli askerliğin çıkması, hiç yoktan güzel bir adım oldu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JAMESx -- 21 Eylül 2012; 13:23:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: KARTALIZMA

quote:

Orijinalden alıntı: memeti

meğer ne çok askerlikten korkan varmış memlekette. ben bırazda buna bağlıyorum.

haklısın dostum. aslında öyle tiplerde suç yok. ailelerinde suç.

Korkak azdır bu ülkede, yüzde onu geçmez Vicdani ret gelince fincankahve söylemişti dersiniz, canınızı sıkmayın, çok insan gönüllü asker olur

Siz cesurlar askerlik yapsa yeter, biz korkuyoruz ne yapalım, Allah bizi böyle yaratmış

• ikinizde boş insanlarsınız... klavye başında yazmaya devam.
  • quote:

ikinizde boş insanlarsınız... klavye başında yazmaya devam.

Askerlik yapmak isteyenler için askerlik şubelerine müracaatlar devam ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shiftlenbik

Sorun bu vatan için ölmekten korkmak değil.
    Sorun bu vatan için boş yere ölmekten korkmak hiç bir işe yaramadan siyasilere rant kapısı olmak.
    Ve şuan olay bundan ibaret vatan falan korunmuyor şuan.
    Belli oyunlara ortak olunuyor olan fakir fukaranın çocuğuna oluyor.

Aklimdan gecenleri dile getirmissin..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

yapalı 7 sene oldu koçum.... sende seve(!) seve(!) yapıcaksın.... burda yazmakla kurtulcağını sanıyorsun sanırım.
  • Askerden kaçmak?
  • quote:

quote:

quote:

yapalı 7 sene oldu koçum.... sende seve(!) seve(!) yapıcaksın.... burda yazmakla kurtulcağını sanıyorsun sanırım.

Yapmıyorum, seve seve de yapmayacağım, var mı itirazın, burada yazmak meselesi değil zaten soran, eden, gelen, giden, yakalayan yok. Yarın kanun değişir, uygulama değişir o zaman düşünürüz.

"Ben yaptıysam herkes yapacak" anlayışını bırakın artık.

Bu arada "askerliğini yapmış kişilerle tartışmama" kararı gereği seni de blok listeye alıyorum, hep aynı anlayıştasınız, "ben yaptım ya sen de yap"

Bu kadar vatanseverseniz imza toplayın, "Biz askerlik yaptık ama tekrar askerlik yapmak istiyoruz" deyin, Ankara'ya yollayın, geri çevirmezler sizi.

• 18 ay askerlik yaptım, şimdi imkan olsa deselerki yegeninin kardeşinin veya sececeğin 1 kişinin yerine doğuda 18AY askerlik yapıcaksın KABUL EDERİM
    GÖNÜLÜ OLARAK ŞIRNAK ULUDEREDE ASKERLİK YAPARIM

not:askerlik biteli tam 10 sene 20 gun oldu.
    2006da sefer görev emri için askerlik şubesine gittiğimde sefer görev emrini iptal ettiklerini söylediler.
    dedim neden iptal edildi, her sene yoklamaya geliyordum şubeye.
    Yeni tecrubeli askerler arttıkça eski seferberlik emri olan sivil hazır askerlerin sefer emri iptal olur dedi.
    birtek savaş zamanı çağırılırsınız dedi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MUTAF -- 21 Eylül 2012; 14:17:23 >
  • Eve mektup geldi bakaya kaldın diye. Bu ne demek diye şubeye gittim, şu kağıdı imzala dediler imzaladım. Bakaya ne demek diye tekrarladım. Geç kalmıssın o demek dedi. Eee ne olacak şimdi dedim; Kağıdı uzattı sivil memur silüsmüş adı. İki gün sonra askersin dedi. Hayatımın en zor günlerini geçirdim. Çok çektim ama aradan yıllar geçti. Ben borcumu ödedim görevimi yaptım. Şimdi içim rahat. Namus borcum yok. Her türk genci gidecek dediler gittim. Şayet namus borcu ise herkez gitsin diyordum şimdi profesyonel ordu daha mantıklı geliyor. Ancak bedelli askerlik kanıma dokunuyor. Şimdi ise gelen şehit haberleri üzerine hamile eşimi bile bırakıp doğuda terörle mücadele etmek istiyorum. Yasa neden değişti bilmiyorum ancak asker kaçağını arayıp sormamak bana çok garip geliyor. Bildiğim ve inandığım kadarıyla vatan borcu namus borcudur. Bu borçtan kaçanlara hiç iyi gözle bakmıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: muzunman

Eve mektup geldi bakaya kaldın diye. Bu ne demek diye şubeye gittim, şu kağıdı imzala dediler imzaladım. Bakaya ne demek diye tekrarladım. Geç kalmıssın o demek dedi. Eee ne olacak şimdi dedim; Kağıdı uzattı sivil memur silüsmüş adı. İki gün sonra askersin dedi. Hayatımın en zor günlerini geçirdim. Çok çektim ama aradan yıllar geçti. Ben borcumu ödedim görevimi yaptım. Şimdi içim rahat. Namus borcum yok. Her türk genci gidecek dediler gittim. Şayet namus borcu ise herkez gitsin diyordum şimdi profesyonel ordu daha mantıklı geliyor. Ancak bedelli askerlik kanıma dokunuyor. Şimdi ise gelen şehit haberleri üzerine hamile eşimi bile bırakıp doğuda terörle mücadele etmek istiyorum. Yasa neden değişti bilmiyorum ancak asker kaçağını arayıp sormamak bana çok garip geliyor. Bildiğim ve inandığım kadarıyla vatan borcu namus borcudur. Bu borçtan kaçanlara hiç iyi gözle bakmıyorum.

Namus borcu mu? Neye ve kime göre?

• Memeti arkadaşım hükümet için değil Türkiye için Askere gitmek istiyor.

Bana ayda 50.000 lira verin ben yine bu ülkede ne başbakanın ne cumhurbaşkanın koruması olurum.Sadece bu vatan için çalışan insanları korurum.

Ben bu ülke için canımı veririm ama bu hükümet varken şehit olmak çok acı ...

• quote:

Orijinalden alıntı: metinardicli

quote:

Orijinalden alıntı: muzunman

Eve mektup geldi bakaya kaldın diye. Bu ne demek diye şubeye gittim, şu kağıdı imzala dediler imzaladım. Bakaya ne demek diye tekrarladım. Geç kalmıssın o demek dedi. Eee ne olacak şimdi dedim; Kağıdı uzattı sivil memur silüsmüş adı. İki gün sonra askersin dedi. Hayatımın en zor günlerini geçirdim. Çok çektim ama aradan yıllar geçti. Ben borcumu ödedim görevimi yaptım. Şimdi içim rahat. Namus borcum yok. Her türk genci gidecek dediler gittim. Şayet namus borcu ise herkez gitsin diyordum şimdi profesyonel ordu daha mantıklı geliyor. Ancak bedelli askerlik kanıma dokunuyor. Şimdi ise gelen şehit haberleri üzerine hamile eşimi bile bırakıp doğuda terörle mücadele etmek istiyorum. Yasa neden değişti bilmiyorum ancak asker kaçağını arayıp sormamak bana çok garip geliyor. Bildiğim ve inandığım kadarıyla vatan borcu namus borcudur. Bu borçtan kaçanlara hiç iyi gözle bakmıyorum.

Namus borcu mu? Neye ve kime göre?

Belliki sana göre değil. Tartışmaya gerek yok. Bana göre öyle...

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.