Şimdi Ara

Askerden kaçmak? (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
243
Cevap
1
Favori
6.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Devletin kölelere ihtiyacı var tabi. Birilerinin oğullarının gemicik aldığı ülkeye, birkaç Mehmed öldü diye gündem olmaması gereken ülkeye verecek canım yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrokenGoblet -- 22 Eylül 2012; 8:40:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BU KURTLAR VADİSİNDE PALAYI NEDEN POLAT VURDU?

PALA DEVLETİN PKK İLE SAVAŞAN ADAMI DEĞİL Mİ?

BU ADAMA O KADAR EMEK VERİLMİŞ, EMİRLERİ YERİNE GETİRİYOR DAHA NE OLSUN?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanyurtseven -- 22 Eylül 2012; 9:43:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jake LaMotta

Askerden kaçmak?

Dövletin başına DEVLET gelecek

allah yazdıysa bozsun, o önce yolda düşmeden yurumeyı öğrensın.

İmzaya bak anlarsın kım lazım.

not: memlekette hala ülkücülük ile Türkçülüğü aynı şey sananlar var. kimse merak edıp okumuyor kardeşim ya. sıkıldım ülkücü muamelesi görmekten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dopamine. -- 22 Eylül 2012; 9:47:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: chuck_bartowski

quote:

Orijinalden alıntı: muzunman

Bir bilen söylesin lütfen, eskiden asker kaçaklarını otele gitseler uçağa binseler kimlik kontrolüne girseler hemen yakalıyorlardı. Ya şimdi? Ne değişti? Kaçaklara neden fırsat yaratılıyor? Biri anlamama yardım etsin lütfen!

AB mevzuatları ve demokratikleşme sebebiyle artık GBT' de görülmüyor.
    12 Eylül referandumunda asker kaçaklarının yurtdışına çıkması yasağı seyahat özgürlüğünün kısıtlanamayacağı gerekçesiyle kaldırıldı. (%58 evet)
    Asker kaçağı olmak eskiden suçtu, artık suç değil kabahat olarak değerlendiriliyor ve sadece para cezası veriliyor. Bu da yargı paketiyle değiştirildi.

O zaman boşuna tartışıyoruz. İstemeyen gitmez. Cezasıda yok nasıl olsa. Sorun yok ki! Madem cezası yok askerlikte mecburi olmaktan çıkıyor...

• ya askerlik yapmayanları işe almıyorlar özelde mecbur gidicez

• Osman Pamukoğlu ne yapacak? Terörü mü bitirecek? Profesyonel orduları mı olacak komutanımızın, Amerika'ya höt mü diyecek, ekonomik, sosyal ve siyasi bakımdan neler yapabilecek, hayal aleminde yaşamayın, hiçbir şey değişmez.

İyi askerdir eyvallah, sihirli değnekle gelmeyecek, hoş zaten yüzde 10 oy da çıkmaz ona, bedelli askerlik yapanları kafaya takmış, bunlar askerlik yapmadı-biz hepsini yeniden askere alacağız diyor. Adamın elinde tezkere var, müktesep hak kavramından bile habersiz. Bu kadar bilgili biri devlet yönetimi hakkında işte.

Vicdani ret de vatan hainliğiymiş, AB baskısıyla yapılacak bir düzenleme bu, ister Pamukoğlu gelsin, ister Tayyip kalsın, ister CHP gelsin, bir şey değişmeyecek, bu çıkarılacak. Pamukoğlu cin olmadan adam çarpacak, AB'ye kafa tutacak.

Miting yapıyor 50 kişi gidiyor dinlemeye, bir de iktidara gelmekten bahsediyor.

Siz de ciddi ciddi Pamukoğlu başbakan olacak diye bekliyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: memeti

quote:

Askerden kaçmak?

not: memlekette hala ülkücülük ile Türkçülüğü aynı şey sananlar var. kimse merak edıp okumuyor kardeşim ya. sıkıldım ülkücü muamelesi görmekten.

Başkaları ata binmeyi öğrensinde sonra Devlet Bahçeliye laf at.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: chuck_bartowski

quote:

Bir bilen söylesin lütfen, eskiden asker kaçaklarını otele gitseler uçağa binseler kimlik kontrolüne girseler hemen yakalıyorlardı. Ya şimdi? Ne değişti? Kaçaklara neden fırsat yaratılıyor? Biri anlamama yardım etsin lütfen!

AB mevzuatları ve demokratikleşme sebebiyle artık GBT' de görülmüyor.
    12 Eylül referandumunda asker kaçaklarının yurtdışına çıkması yasağı seyahat özgürlüğünün kısıtlanamayacağı gerekçesiyle kaldırıldı. (%58 evet)
    Asker kaçağı olmak eskiden suçtu, artık suç değil kabahat olarak değerlendiriliyor ve sadece para cezası veriliyor. Bu da yargı paketiyle değiştirildi.

O zaman boşuna tartışıyoruz. İstemeyen gitmez. Cezasıda yok nasıl olsa. Sorun yok ki! Madem cezası yok askerlikte mecburi olmaktan çıkıyor...

Kaç aydır onu anlatmaya çalışıyoruz ya zaten, vicdani redde gerek kalmadı gibi bir şey oldu, dediğin gibi istemeyen gitmez, zorla alıp götürme yok.

Ama arkadaşın dediği de doğru, iş vermiyorlar, bakayaları işe almak suç haline geldi, bu şekilde biraz asker toplarım ümidinde hükümet, benzer şey yükseköğretimde de yapılıyor, 29 yaşını aşanların kayıtları yenilenmiyor, askere gitsinler diye, askerlik kanunu ile askere alamıyorlar bari böyle alalım diye bakıyorlar.

İşe vicdani ret bunları da bitirecek, askerlik yapmış sayılacağın için işe girmekte veya okumakta da engel kalmamış olacak, tek farkı bu olacak şimdiki ile, askerliği yapmış sayılman. Yoksa şimdi de dediğin gibi canın istemiyorsa gitmezsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mete321

quote:

Orijinalden alıntı: memeti

quote:

Askerden kaçmak?

Başkaları ata binmeyi öğrensinde sonra Devlet Bahçeliye laf at.

ata binmeyi beceremeyen adamı da sevmem allah uzak etsın. ne ata bınmeyı bılmeyenı, ne yolda yrumeyı beceremeyenı, nede gandı kılıklıları sevmem.

ben durusuyla,sözüyle,özüyle adam gıbı adam olan, Türk oğlu Türk, geçmişi başarı dolu, kabılıyetlı, has erkeklere itibar gösteririm.

İmzama bak anlarsın.

• satan sağ oldukça vatan sağ olmaz bu hükumetin bu genel kurmay başkanın emri altında askerlik yapmam ben ben osman pamukoğlu engin alan komutasında çarpışırım kanı bozuklara harcatmam kendimi .....
  • nedir bu milletteki askerlik korkusu bugün askeriyedeki 153.günüm adam yemiyorlar bu vatan borcu vatanını seven gider öder sevmeyende kaçar durur
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinardicli

18 ay yetmedi galiba.
    Git o zaman sozlesmeli er ol. Dagda bayirda yaşa. Hatta hiç ugruna öl...

Çok haklı. Git hiç uğruna öl.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fincankahve

Osman Pamukoğlu ne yapacak? Terörü mü bitirecek? Profesyonel orduları mı olacak komutanımızın, Amerika'ya höt mü diyecek, ekonomik, sosyal ve siyasi bakımdan neler yapabilecek, hayal aleminde yaşamayın, hiçbir şey değişmez.

İyi askerdir eyvallah, sihirli değnekle gelmeyecek, hoş zaten yüzde 10 oy da çıkmaz ona, bedelli askerlik yapanları kafaya takmış, bunlar askerlik yapmadı-biz hepsini yeniden askere alacağız diyor. Adamın elinde tezkere var, müktesep hak kavramından bile habersiz. Bu kadar bilgili biri devlet yönetimi hakkında işte.

Vicdani ret de vatan hainliğiymiş, AB baskısıyla yapılacak bir düzenleme bu, ister Pamukoğlu gelsin, ister Tayyip kalsın, ister CHP gelsin, bir şey değişmeyecek, bu çıkarılacak. Pamukoğlu cin olmadan adam çarpacak, AB'ye kafa tutacak.

Miting yapıyor 50 kişi gidiyor dinlemeye, bir de iktidara gelmekten bahsediyor.

Siz de ciddi ciddi Pamukoğlu başbakan olacak diye bekliyorsunuz.

Valla gelmesi zor tabii ama tut ki geldi, senin gibilerin halini düşünemiyorum

• Siz takmışsınız kafayı biizim askerliğimize, biz de çok korktuk şimdi

• Türkiye ye yabanci bir devlet saldırsa uğruna savaşacagimiz birsey olur ancak şuan durum farklı. Biz şuan sadece sakalı kesiyor, uzuyor gene Kesiyoruz. Kökünü almıyoruz ve sürekli devam ediyor. Ve malesef o gençler bir hiç uğruna oluyor ve gene ölecek lütfen söyleyin hocam, siz gidip vurulsaniz ne değişecek? Siz gidip 5 terörist öldürseniz ne olacak? Kökünü yakmak lazım, yoksa binlerce genç gene bir hiç uğruna ölmeye devam edecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nihilous

Türkiye ye yabanci bir devlet saldırsa uğruna savaşacagimiz birsey olur ancak şuan durum farklı. Biz şuan sadece sakalı kesiyor, uzuyor gene Kesiyoruz. Kökünü almıyoruz ve sürekli devam ediyor. Ve malesef o gençler bir hiç uğruna oluyor ve gene ölecek lütfen söyleyin hocam, siz gidip vurulsaniz ne değişecek? Siz gidip 5 terörist öldürseniz ne olacak? Kökünü yakmak lazım, yoksa binlerce genç gene bir hiç uğruna ölmeye devam edecek.

Arkadaş da samimi değil zaten, askerlik yapmak istemeyenlere karşı bir nefret var, bu tarz konular o yüzden açılıyor, zorunlu olmasa kimse gitmezdi, gidip yapan da siz niye yapmıyorsunuz diye sataşır, kanun değişse gelin gönüllü iseniz askerlik yapın yine deseler 1 tane giden olmaz, tamamen duygusal yaklaşım, yoksa bir şeyin değişmeyeceğini sağır Sultan bile anladı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Türkoğlu35

Yok arkadaş insanlar hala tehlikenin farkında değiller. Batıda yaşayanlar olarak doğuda yaşayanlardan tek farkımız üstümüze mermi sıkılmıyor. Bunun haricinde adamlar orada yaptıklarının aynısını burada eskiden gizli yaparlardı şimdi apaçık yapıyorlar.
    -Batıda kalabalık bir nüfusa ulaştılar mı ? Ulaştılar.
    -Her yerde rahat rahat kürtçe konuşabiliyorlar mı ? Evet.
    -Özellikle büyük şehirlerde kendi mahallelerini köylerini oluşturdular mı ? Evet.
    -Gruplar halinde organize olabiliyorlar mı ? Parti, dernek, toplum örgütleri var mı ? Var.
    -İstedikleri zaman istedikleri yerde toplantı, yürüyüş, gösteri yapabiliyorlar mı ? Evet.

Şu anda güneydoğuda yaşanan bir savaş var ve batının oradan tek farkı silahlı çatışmalar olmaması. Ama sizin üstünüze mermi gelmiyor diye oradaki hayatı toz pembe göremezsiniz. An meselesidir bir kaç yıl içinde büyük şehirlerde de büyük olaylar çıkması. Şu meşhur "milletin uyanışı" belki o zaman gerçekleşir. Ne bileyim herkesin evine tek tek saldırırlarsa falan ancak o zaman insanlar bir silkinip neyin ne olduğunu görecekler. Tabi iş işten geçmezse.

Ek olarak şu askerlik şöyle kötü böyle kaka, ben zaten ilk fırsatı bulduğumda kaçarım, lanet olsun böyle ülkeye vs. şeklinde söylenen arkadaşlar. Gerçekten dediğinizi yapsanız da alıp başınızı gitseniz artık be. Hani her vatan millet dediğimizde "ehehe ocak terk, bak bak bordo klavyeliler iş başında zaa, ccc bunlar yea" şeklinde kendinizi pek bir akıllı, o söylemi yapan kişiyi de gerizekalı sanıyorsunuz ya hah işte o pek yüksek olan zekanızı burada harcamayın. Batı bütün güzellikleriyle sizi bekliyor. Gidin de biz de artık sapla samanı ayıralım.

Milletin uyanisina giderim fakat askere gitmem hocam ayni seyler degil. Ki goreceksin millet uyandigi zaman askerde olanlara ustlerinden milletle savasin, uyananlari pisman edin digerlerini korkutun emri gelecek. Gecmiste de boyle olmadi mi? Devlet milletin kolesi olmadikca ben devletin kolesi olmam. Vatanini seven onu bu hale getirenlere sevas acsin, uc bes piyona degil.

• quote:

Orijinalden alıntı: sinoplu

nedir bu milletteki askerlik korkusu bugün askeriyedeki 153.günüm adam yemiyorlar bu vatan borcu vatanını seven gider öder sevmeyende kaçar durur

Kaç yere yazdım kimse de cevap yazmadı dediğim konu üzerinden tekrar sana ve senin gibi düşünen diğer arkadalara hitaben yazayım diyorum.

1- İnsanları tek düzeleştirmekten vazgeçin, askere giden adam gitmeyen karı, giden vatanını seviyor gitmeyen sevmiyor ayrıyetten; gidenler rambo,kaplan, bordo klavyeli gitmeyen bilmem ne gibi.
    2- Sen (Sen derken devleti kastediyorum) git KPSS de Türkiyede derece yapmış(abim) kişiyi gel sana acemilik yaptırıcam diye 21 gün işkence(!) et sonra da diyarbakırın kürtlerin bolca olduğu okuldaki müdürün öğretmenlerin bile istiklal marşı okumadığı bir köye asker-öğretmen diye gönder.
    (Abim diyorki (21 günlük acemiliğe hitaben) köyde küçükken çıktığım 1 günlük avda daha çok şey öğrenmiştim)
    3- Hemşiresi, itfaiyecisi, muhasebecisi, mühendisi, mimarı ve daha düzinelerce meslekten birsürü kişiyi topla tek düzeleştir, aynı yere sok, patates soydur, tuvalet temizlet, hizmet ettir. Bunun adına da vatan borcu, burası asker ocağı böyle böyle adam oluyorsunuz diye insanlara yuttur sonra da benden iyi bir karşılık bekle, hadi canım. Desinler ki askere gelin kölelik yaptıralım size, kabul en azından dürüstler. Askerlik vatan borcu namus borcu diyip yalan söylemeyin birde.
    4- Vatan borcu diye birşey yok, vergi ne oluyor? Devlete (borcumuz varsa şayet) vergisini veriyoruz herşeyin. Abim 600 TL VERGİ VERİYOR ALDIĞI MAAŞTAN HEEY sen neyden bahsediyorsun. Abim ödedi vatana borcunu kesmeseler ya maaşını! Hadi çıkarsana sesini vatan borcunu yapmış vergi ödemesin artık desene. Borç mu bu kölelik mi? Ben söyleyeyim, MODERN KÖLELİK.
    5- Yıllarca dayatılmış şeyleri size normal diye yutturmuşlar hala ve hala uyanamıyorsunuz kabusunuzdan. Askerlik zorunlu değil gönüllü olsa şurada askere seve seve gideceksiniz diyen çok bilmişlerin %10 u bile gitmez askere ama zorunlu diye dayatılmış, borç diye dayatılmış ahkam kesiyorlar burda. Gidiyorlar rambo gibi ağızda bıçak elde roket-atar, arkaya dağ montesiyle artistlik yapıyorlar. Ama 1 gün öyle kalanları yok nöbetmiş yok temizlikmiş.
    Daha çok anlatmak isterim de asker zorunlu olduğundan giden arkadaşlar sindiremiyorlar hala, boş yere zamanlarını öldürdüklerini veya öldüreceklerini biliyorlar ve içine atıyorlar. O yüzden de seve seve gideceksiniz diye sataşarak kendilerini avutmaya çalışıyorlar.
    6- 1071 malazgirt 1453 fatih istanbul falan diyorlar yok milattan önce 3000 libyalılar parayı bulmuş, günümüze dönün en azından 2000 lere doğru yaklaşın çağ dışında kalmış arkadaşlar.
    Benim söyleyeceklerim bu kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AccUssEdGR -- 22 Eylül 2012; 15:49:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Skalpell
    Kaç yere yazdım kimse de cevap yazmadı dediğim konu üzerinden tekrar sana ve senin gibi düşünen diğer arkadalara hitaben yazayım diyorum.

1- İnsanları tek düzeleştirmekten vazgeçin, askere giden adam gitmeyen karı, giden vatanını seviyor gitmeyen sevmiyor ayrıyetten; gidenler rambo,kaplan, bordo klavyeli gitmeyen bilmem ne gibi.
    2- Sen (Sen derken devleti kastediyorum) git KPSS de Türkiyede derece yapmış(abim) kişiyi gel sana acemilik yaptırıcam diye 21 gün işkence(!) et sonra da diyarbakırın kürtlerin bolca olduğu okuldaki müdürün öğretmenlerin bile istiklal marşı okumadığı bir köye asker-öğretmen diye gönder.
    (Abim diyorki (21 günlük acemiliğe hitaben) köyde küçükken çıktığım 1 günlük avda daha çok şey öğrenmiştim)
    3- Hemşiresi, itfaiyecisi, muhasebecisi, mühendisi, mimarı ve daha düzinelerce meslekten birsürü kişiyi topla tek düzeleştir, aynı yere sok, patates soydur, tuvalet temizlet, hizmet ettir. Bunun adına da vatan borcu, burası asker ocağı böyle böyle adam oluyorsunuz diye insanlara yuttur sonra da benden iyi bir karşılık bekle, hadi canım. Desinler ki askere gelin kölelik yaptıralım size, kabul en azından dürüstler. Askerlik vatan borcu namus borcu diyip yalan söylemeyin birde.
    4- Vatan borcu diye birşey yok, vergi ne oluyor? Devlete (borcumuz varsa şayet) vergisini veriyoruz herşeyin. Abim 600 TL VERGİ VERİYOR ALDIĞI MAAŞTAN HEEY sen neyden bahsediyorsun. Abim ödedi vatana borcunu kesmeseler ya maaşını! Hadi çıkarsana sesini vatan borcunu yapmış vergi ödemesin artık desene. Borç mu bu kölelik mi? Ben söyleyeyim, MODERN KÖLELİK.
    5- Yıllarca dayatılmış şeyleri size normal diye yutturmuşlar hala ve hala uyanamıyorsunuz kabusunuzdan. Askerlik zorunlu değil gönüllü olsa şurada askere seve seve gideceksiniz diyen çok bilmişlerin %10 u bile gitmez askere ama zorunlu diye dayatılmış borç diye dayatılmış ahkam kesiyorlar burda. Gidiyorlar rambo gibi ağızda bıçak elde roket-atar, arkaya dağ montesiyle artistlik yapıyorlar. Ama 1 gün öyle kalanları yok nöbetmiş yok temizlikmiş.
    Daha çok anlatmak isterim de asker zorunlu olduğundan giden arkadaşlar sindiremiyorlar, hala boş yere zamanlarını öldürdüklerini veya öldüreceklerini biliyorlar ve içine atıyorlar. O yüzden de seve seve gideceksiniz diye sataşarak kendilerini avutmaya çalışıyorlar.
    6- 1071 malazgirt 1453 fatih istanbul falan diyorlar yok milattan önce 3000 libyalılar parayı bulmuş, günümüze dönün en azından 2000 lere doğru yaklaşın çağ dışında kalmış arkadaşlar.

altına imzamı atarım

• quote:

Orijinalden alıntı: Skalpell

quote:

Orijinalden alıntı: sinoplu

nedir bu milletteki askerlik korkusu bugün askeriyedeki 153.günüm adam yemiyorlar bu vatan borcu vatanını seven gider öder sevmeyende kaçar durur

5- Yıllarca dayatılmış şeyleri size normal diye yutturmuşlar hala ve hala uyanamıyorsunuz kabusunuzdan. Askerlik zorunlu değil gönüllü olsa şurada askere seve seve gideceksiniz diyen çok bilmişlerin %10 u bile gitmez askere ama zorunlu diye dayatılmış, borç diye dayatılmış ahkam kesiyorlar burda. Gidiyorlar rambo gibi ağızda bıçak elde roket-atar, arkaya dağ montesiyle artistlik yapıyorlar. Ama 1 gün öyle kalanları yok nöbetmiş yok temizlikmiş.
    Daha çok anlatmak isterim de asker zorunlu olduğundan giden arkadaşlar sindiremiyorlar hala, boş yere zamanlarını öldürdüklerini veya öldüreceklerini biliyorlar ve içine atıyorlar. O yüzden de seve seve gideceksiniz diye sataşarak kendilerini avutmaya çalışıyorlar.

Katılıyorum

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.