Şimdi Ara

aşırı dikkat eksikliği ve özgüven sarsıntısı-araba kullanma [ÇOK CİDDİ KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
8.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi geceler:

    Arkadaşlar bende sürekli bir moral bozukluğu ve dikkat eksikliği mevcut. Ehliyeti kısa bir süre önce aldım. Yine kısa bir süre önce araba aldık. Ben de arabaya alışmak için saat 9-10'dan sonra çıkıp gezmeye çalışıyorum. (yanımda benden daha iyi bilen biri var-yer Ankara). Ama sürekli dikkat eksikliği yaşadığımdan mıdır nedir ehliyet kursunda hiç yapmadığım abuk subuk hatalar yapmaya başladım. ve bu yüzden bir kaç defa kazanın kıyısından döndüm ve özgüvenim iyi ce azaldı. Yaptığım abuk subuk hatalara örnek verecek olursam: araba hızlanıyor 3. vitesi istiyor,ben 3'e atacam diye birden 1'e çekiyorum. araba yığılma yapmasa ne yaptığımdan haberim yok. Ehliyet almaya çalışırken yokuşta arabayı kaçırmadan kaldırırdım şimdi düz yolda stop ediyorum. (normalde debriyajdan çekerken gazı kullanmam gerekirken ayağımı debriyajdan çekiyorum ve frene basıyorum. boş alanda alıştırma yapmaya gidiyorum. dur kalk yapmak için eğimli bir yerde duruyorum frene yeterince basmamışım araba geriye kayıyor ben farkında değilim yanımda ki uyarınca frene basıyorum. gibi şeyler). ama kursta ve sınavdayken nerdeyse sorun yok gibiydi. hatta kendi arabamızla çıktığımız ilk gün de neredeyse hatasız sürdüm. trafiğin ağır aktığı ne hızlı ne yavaş gidilen bir ortamda da stop etmeden gittim ama sonra bir şeyler oldu. şimdi bu sorunu nasıl çözebilirim. araba kullanmaya uğraşmaya ara versem yada doktora gitsem falan işe yarar mı? neler önerirsiniz. bu arada bendeki dikkat sorunu başka alanlarda da sıkıntı oluyor. Mesela maç yapıyoruz bana pas atılıyor top bana doğru geliyor ben olayın farkında değilim top kaptırıyoruz. Okulda hoca bir şey yazdırıyor sürekli hocayı kaçırıyorum. Tabi elimde adam akıllı çalışacak not yok. Birde bu araba işi gelince bu dikkat sorunu ciddiye bindi. Araba kullanıyim diyorum ama insanların hayatını tehlikeye atmakta istemiyorum. Önüme aniden bir yaya çıksa direk çarparım kafa başka yerde. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.



  • Evet aşırı bir dikkat eksikliği var. Doktora git mutlaka. Durumun gerçekten ciddi. Biraz beslenme biraz da vitamin eksikliği olabilir diyebilirim ancak.
  • Dikkat bozuklugi onemli bir konu. Ama yasadiginiz sey dikkat bozuklugu degil de ilginizi vites debriyaj ayna vs gibi enstrumanlara iyi dagitamiyorsunuz gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet vitese çalışmam lazım fakat kaza tehlikesi olunca aslında önüm falan boştu da araba aniden yığılınca panik oldum. yalnız şimdi cüzdanı görünce çaktım çıkarken ehliyeti de yanıma almamışım arabada 3 kişiyiz 1-1.5 km yolu gece far kapalı gittik allahtan polis yoktu durum vahim.
  • tansiyon yükksekliği yada kolestrolunuz falan varmı? bilirsiniz ki oldukça etki eder ikiside beyin ve sinir sistemine
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ncap

    sanırım daha 18 filan yaşın, normaldir daha yenisin...bazı ergenler gibi kafanın dikine gitmiyorsun en azından...araba sürmek refleks işidir....refleksler zamanla oturur...vites atarken vitese bakmadan, debriyaja ayağını attığın zaman zaten eski öğrenilmiş reflekslerinle ayağını çekeceksin...hani yürürken şu adımı şöyle böyle atayım diyormusun, ya da nefes almayı düşünerek mi yapıyorsun...Bu ayrıntılar da aynen bu şekilde gelişecek zamanla...Kendini iyi geliştirmeye bak...İleride göreceksin ki aracı kaldırmak stop ettirmemek değil arabayı sürmek...esas zihnini yola konsantre etmelisin...diğerleri o kadar sorun değil...Fren mesafelerini ayarlamayı ,öndeki araçla takip mesafesini ayarlamayı, manevralarını geliştirmelisin bence...kolay gelsin...







    Cevabın için sağol. yakın da okul için şehir dışına çıkcam ondan şimdi arabaya dokunmayıp yazınmı baksam yoksa şimdide boş alanda çalışıyimmi arada hiç ara görmeyince (yaza kadar) geri acemilik olur mu birde üst viteslere alışmak için boş yerde hız yapsam (vites yükseltmeye alışmak amaçlı) risk olur mu? Bu ara da yaşım 21









    quote:

    tansiyon yükksekliği yada kolestrolunuz falan varmı? bilirsiniz ki oldukça etki eder ikiside beyin ve sinir sistemine


    Öyle tansiyon fırlaması falan yaşamadım ama (aniden ayağa kalktığımda gözümün kararmasını saymassak) hiç doktora da gitmedim o konu da ne desem yalan olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ınfiniti red bull racing -- 10 Şubat 2013; 2:25:13 >
  • Problemin araç kullanmadan bağımsız bi durum.

    Önce bunu düzelt.

    Araba kullanırken bence en önemlisi yeterince dikkat.

    Çok dikkatli olunca da hatalar gelebiliyor.Mümkün mertebe rahat ve sakin kullanmaya bakın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: red bull racing


    Öyle tansiyon fırlaması falan yaşamadım ama (aniden ayağa kalktığımda gözümün kararmasını saymassak) hiç doktora da gitmedim o konu da ne desem yalan olur.

    Bunu dedin olmadı. Sen de ben gibisin. Bende de bir dalgınlık, dikkat bozukluğu var ve dediğin gibi ben de aniden ayağa kalkınca gözüm kararır.

    Doktora gitmende fayda var. Ben de gideceğim de bi fırsat bulsam.
  • rx

    1- benexol b12 tb d1b s:2x1

    geçmiş olsun :)
  • Beyler bide pisikyatriste gitsem hani bazı ilaçlar verirler ya onlar iyice berbat edermi direk psikoloğamı gitsem. Küçükken o garip ilaçlardan kullanmıştım ilacı alınca eroin almışa dönüyordum. O ilaçlar hala aynımıdır.
  • biraz spor yap. uykunu iyi al. yaptığın işe kendini ver. bu herhangi bir sohbette insanları candan dinlemekle baslayabilecegin birsey. arkandaki araçların korna ve sellektorlerine takılma. kudursunlar sen sakince yoluna devam et.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cok kisa bir soru sorucam asik misin ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • acilen bir uzmana görün, yoksa bu işin sonu ehliyeti bırakmaya gider
  • Kimse anasının karnında öğrenmedi araba sürmeyi. Sizde pratik yaptıkça bu işi kaparsınız. Hatalar elbette olacaktır. Önemli olan hatalarınızı görüp bu hataları tekrar yapmamaya çalışmak. Trafikte araba sürmekten başka hiç bir şeye kafanızı vermeyin. Motivasyonunuz tam olmalı. Kendinizi araba sürmeye odaklayın.
  • dikkat eksikliği var ama özgüven gerekli kendine güven ve biraz arabayı zorla zevk almaya çalış arabadan
  • B vitamini al hocam
  • beyler bide bu debriyaj işine alışmam için önerebileceğiniz antremanlar falan var mı?
  • bazen banada oluyor. genellikle stresten kaynaklanıyor, o kadar sarhoş gibi oluyorum ki aracı bazen şeritte tutmakta zorlanıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hardcrss

    bazen banada oluyor. genellikle stresten kaynaklanıyor, o kadar sarhoş gibi oluyorum ki aracı bazen şeritte tutmakta zorlanıyorum.

    aynen sağda parkeden arabalar var biraz soldan gitmem lazım yandaki arabalara sürtecek gibi gidiyordum.
  • Kardeşim korkacak bir şey yok.Araba ihtiyaçtır korkma.Hız limitlerine uy o limitler kafaya göre koyulmuyor.Ara sokakta yavaş git yeter.Arabayı sürtecem şuna yol vermem lazım şurdan girmem lazım tek hamlede park etmem lazım diye bişey yok.Herkes çok iyi kullanmak zorunda da değil.Üçe beşe takılma kasma kendini bişey olmaz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.