Şimdi Ara

ASGARİ ÜCRET İLE GEÇİNMEK (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
434
Cevap
5
Favori
29.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
231 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evlenmek herkesin hakki,asgari ücretle de evlenebilirsin sürünürsün ama yaşarsin. Asgari ücret alanlarin eşlerinin de calismasi gerekiyor,ona göre plan yapmak lazim tek basina zor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Stand Alone

    Pardon da asgari ücret alırken neye güvenip de evlendiniz? Yani devletin politikaları benim için de kabul edilebilir değil lakin kişi olarak öncelikle sizin mantıklı kararlar almanız lazımdı.



    Bu zamanda aile kuracak adamın rahat 5000 TL kazanması lazım.

    Arada disutopik bilimkurgu filmleri falan oluyor, zenginler cok zengin ama fakirlerin hic birsey yapmaya haklari yok. Kole gibi calisiyorlar, karinlarini doyurup uyuyorlar ve hallerine sukretmesi bekleniyor. Hepimiz hayret ediyoruz, diyoruz ki yahu olur mu boyle insafsizlik vs. diye. Sonra aradan bir kahraman cikiyor, sistemi yikiyor, kotu adami olduruyor mutlu son vs.

    Ama bunlar hep film iste. Gercek hayatta da bu disutopyayi isteyen insanlar varmis demek ki. Asgari ucretle mi calisiyorsun, o zaman evlenmek senin neyine. Cocuk yapmak, aile kurmak senin hakkin degil.
    Milyonlarca yildir insan oglu varolmus, bir sekilde ilerlemis, medeniyetler kurmus. Aile kurma, cocuk yapmak hayatta kalmak, beslenmek ve barinmadan bir sonraki adim olmus ama buraya kadarmis demek ki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bestanealtcizgi -- 5 Şubat 2018; 21:19:8 >




  • Mesela buna çocuk masrafı eklerseniz
    istanbulda kira ücretlerini düşünürseniz
    Kışın gelen 250 dogalgaz faturasını katarsanız 2 kişi asgari ücretle çalışsa dahi kıt kanaat geçinip sıkıntı çekecek.
  • Hayatında başarılar dilerim büyük yük altındasın. Kimse yanlış anlamasın ama aşk pahalı bir zevktir günümüzde ve gücünüz yolsa bu zulmü kendinize yapmayın.

    Edit: suçsuz bir yavruyu bu zulme ortak etmeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLogic -- 5 Şubat 2018; 21:38:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • su - doğal gaz- elektrik ucuz yazmışsınız biz evde 5 kişiyiz acaba ondan sanırım fark



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ryo41 -- 5 Şubat 2018; 21:40:3 >
  • Ev sahibi iseniz ve tek yaşıyorsanız hayatta kalmak mümkün olabilir
  • Babam ile yaşıyorum. Annem ayrı. Ev bizim. 2 kişi Elk: minimum aylık 90 ödedik, Su ortalama 50 lira civarı Araba benzin ve diğer masraflarımdan bahsetmiyorum.

    Beni yukarıdaki değişkenler değilde gıda kısmı ilgilendiriyor. Sağlıklı bir beslenme adına gündelik bir insanın alması gereken minimum gıda değeri; Türk İş verilerine göre

    Kasım 2017 verileri aşağıdaki gibi belirlenmiş. (Açlık sınırı olarak!)

    Yetişkin Erkek Gıda Harcaması: 436,48 TL
    Yetişkin Kadın Gıda Harcaması: 359,46 TL


    Yani Sağlıklı ve dengeli beslenmek için evli ve çocuksuz bir ailenin ortalama 795 TL harcama yapması gerekiyor.

    Bilemiyorum, o kadar kişi yorum yazmış muhtemelen eve gıda olarak ne kadar harcama yapıldığının net bilincinde değiller.

    Arkadaş 450 lira ile yetişkin bir erkeğin ihtiyacını (dikkat edin yukarıda belirtilen fiyatlar açlık sınırıdır. Yoksulluk değil.) paylaşıyorlar. Temizliği söylemedim bile.

    Siz hiç adam gibi eve yemeğin yanına bir sıradan sebze salatası yapmayı denediniz mi? Hani marul roka domates limon yap ortaya bir karışık cinsinden?
    Pazara çıkıp en son ne zaman alışveriş yaptınız? Hiç et yemeyecek mi bu sınırdaki insanlar?

    Hani ben bir şekilde kendi koşullarımda bekar birine göre rahatım diye, ekonomik anlamda zorlanan insanları anlamayacak mıyım? Neden bu kadar duyarsız olmuşuz? A hükümeti B hükümeti meselesi de değil bu asgari ücret asırlardır insanları sağlıksız beslenmeye zorlayan cinsten, keza çoğu emekli maaşları da öyle.


    Kaldı ki, görülen kalemler standart böyleyken bence hepinizin başına her ay hiç beklenmedik harcamalarda geliyordur. Tamirat-Sağlık-Bir yakınına hediye alma durumu(Ya da almak isterken alamamış olmanın halinden anlamasını beklemenin üzüntüsü.)

    Ekstradan;
    Almış sakız gibi efendim kendini biraz geliştir daha iyi maaş alırsın söylemleri, kardeşim iyi kurumların istihdamı da bellidir. Yıllarımızı verip en iyi yerlerden birine girip çalıştık. Özel sektör ama her sene sırtına 2 kat yük bindirip hiçte enflasyona uygun olmayan üfürükten zamlar ile geçiştiriyor seni her sene daha fazla rekabet daha fazla hiç iş bulamamış olup varını yoğunu ortaya koyup senin yarı ücretine dahi çalışmaya mecbur hisseden insanlar var memlekette niye?

    Bence bazı şeyleri görmek için ille de başınıza gelmesini beklemenize gerek yok. Biraz empati yapın.




  • Giderleriniz bana az geldi açıkçası 90 TL doğalgaz nedir hiç yakmiyor musunuz bir de hangi şehirde ikamet ediyorsunuz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşım nerde çalıştığını ne iş yaptığınıda yazsana. bizim işyerinde temizlikçiler bile 2500 tl maaş alıyor. açıkcası dürüst gelmedin bana
  • Ben de asgari ücretli bir çalışanım. Yaş 30. Bekarım. Toplam 2 arkadaş kalıyoruz bekar evinde. Manisa sanayi kenti olduğu için kiralar yüksek, oturduğumuz evin kirası 800 lira. İki senedir doğalgaz veya elektrikli soba çalıştırmıyoruz. Evet, kar yağdığında bile çalıştırmadık. Şu an Şubat ayının 5'i, saat 21:35 ve petekler açık değil, kombide ayarlarından da kapalı. Ayda ortalama 35 lira doğalgaz ödüyoruz. İşyerleri yemek+servis karşılıyor, benim çalıştığım fabrikada da öyle. Bazı aylar fena sıkışıyorum, o zamanlar sadece fabrikada yediğim yemekle yetiniyorum, evde birşey yemiyorum, bilgisayar başında vakit geçirince açlığımı hissetmiyorum zaten, bekarlığın güzel yanı bu; gıdadan kesinti yapabiliyorsun eş ve çocuk olmayınca. Aynı şekilde ısıtıcıdan da tabii başta belirttiğim üzere.

    Tabii bu kadar zorlanmamın bir sebebi de geçen sene masaüstü bilgisayar almış olmam. Evde iki kişiyiz, kiralar ve faturalar ikiye bölünüyor diye bilgisayar topladım 12 ay taksitle. Her paraya sıkıştığımda pişmanlık duyuyorum. Benim hayattaki en büyük zevkim video oyunlarıdır, yaşım 30 olmama rağmen FPS oyunlarından çıkmam. Fakat bu taksit ödeme derdi oyundan bile soğutuyor insanı.



    Batıdaki yaşam standardına bakınca yaşadığım ülkeden hiç keyif almıyorum. Üçüncü dünya ülkelerine bakınca kendi durumum iyi geliyor. Hangi açıdan baksam bilemedim.

    Evlilik konusu ayrı bir dert asgari ücretli olunca. Üniversite mezunu ve kültürlü kadınlar en az masraflı olanı, fakat diğer kadınlarla evlenmek masraflı. Geleneksel yaklaşım var malumunuz. Eviymiş, arabasıymış, eşyalarıymış, bilmem neyiymiş, bunlardan birkaçı olmayabilir, yine de masraflar fazla geliyor. Soruyom mesela birine, ayda 1600 lira maaşı olan adam 90 bin lira masraf yapıyor düğün için; yıllarca biriktirdiği ve üstüne bankadan çektiği kredi ile. Herkesin yaptığı masraflar farklı ama hepsi de yüksek. Asgari ücretli, birikim yapmamış ve aileden getirisi olmayan ben evde kaldım %100 anlayacağınız. Birikim yapmamış olmam eleştirilebilir, fakat geçmişe mazi deyip kapatıyorum o tartışmayı hemen.


    İsviçre'de, İzlanda'da ve birçok ülkede daha asgari ücret, kanunen 0 (sıfır)'dır. Yani Türkiye'deki sorunun asgari ücretin belirlenmesi sorunu değildir. Bu konuda reçete olarak Avusturya İktisat Okulu'na başvurulabilir. Avusturya İktisat Okulu serisini okursunuz veya okumazsınız, bilemem, ben şunu belirteyim: Türkiye'nin ilacı, yaşam standardı yüksek olan ülkelerde de olduğu gibi serbest piyasa sistemidir. Türkiye, ağızlarda olduğu gibi bir serbest piyasa ülkesi değildir, özellikle bunu belirteyim. Serbest piyasa sistemi oranı %65'tir (Google'a "economic freedom index" yazarak bakabilirsiniz Türkiye analizlerine). Türkiye'de vergiler çok, vergiler yüksek ve denetim-müdahale alanı geniş. Vergi oranlarının düşürülmesi gerekir, ondan da önemlisi vergi çeşitlerinin oldukça azaltılması gerekir. Devletin, denetim-müdahale organizasyonunda ve diğer birçok hizmet kurumlarında küçülmeye gitmesi gerekir. Yaşam standardımızı yükseltecek en etkili yöntem serbest piyasa sistemidir anlayacağınız. Yoksa asgari ücret bu kadar olmuş, devlet şöyle radikal kararlar almış, devlet bunu yapmış, bunlar anlık veya kamu vicdanı okşayıcı eylemlerden öte olmaz.

    Tabii ben serbest piyasa ülkelerinden birine kaçma planları yapmaya çalışıyorum, o ayrı bir konu. Ömrümü burada beklentilerle geçirerek çürütmekten bıktım baya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daimon88 -- 5 Şubat 2018; 22:10:24 >




  • 27 lira digiturk parasına laf eden dar beyinler defolup gitsin zaten. Eşinin de çalışması gerekiyor hocam yapacak bir şey yok, Allah sabır versin...
  • Utanmazsanız bu arkadaşa eşini boşa çalışan bir eş bul tekrar evlen diyeceksiniz.Millet artık sevgiyi aşkı geçmiş yaşamın devamlılığı ve refah için eş olmayı normal olarak görüyor.Ek bir iş yapmazsanız borç artık yiğidi kamçılamıyor direk ağızdan girip anüsten çıkıyor.
  • Stand Alone kullanıcısına yanıt
    Adam günaha mı girseydi ? Veya sırf iyi kazanamıyor diye evlenmemeli mi ?
  • geçmiş olsun
  • İstatistik bölümü diplomasını haketmek demektir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektrik nasıl 45 biz daha 200'den az ödemedik 3 şehir gezdik her eşyamız a+++ az elektrik tüketiyor üstelik
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Stand Alone

    Pardon da asgari ücret alırken neye güvenip de evlendiniz? Yani devletin politikaları benim için de kabul edilebilir değil lakin kişi olarak öncelikle sizin mantıklı kararlar almanız lazımdı.



    Bu zamanda aile kuracak adamın rahat 5000 TL kazanması lazım.

    5000 tl nedir ya öyle para mı var :-D Ben evlendiğim de asgari ücret 790 tl gibi birşey di. Hala asgari ücrete yakın bir maaş alıyorum ne yapayım boşanayım mi sence hata mı etmişim abi nasıl bir düşünce bu bilemiyorum ya :-D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumda birçok kişi liseli olduğundan empati sıfır,üniversite mezunu işsizler 10 sene sonra burayı doldurur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: usmcsas

    Giderleriniz bana az geldi açıkçası 90 TL doğalgaz nedir hiç yakmiyor musunuz bir de hangi şehirde ikamet ediyorsunuz ?

    Normal hocam kış başladığın dan beridir benim de yaktığım 500 tl toplamda. 500 daha harcarım en baba kış bitene dek 1000 yapar 200 de geri kalan aylarda olsa 1200 olur. 1200/12:100 tl yapar aylık ortalama.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim net gelirim 4300 ve sevgilimde çalışıyo oda 2500 desek inan yinede yusuf yusuf 😂😂😂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.