Şimdi Ara

ASGARİ ÜCRET İLE GEÇİNMEK (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
435
Cevap
5
Favori
29.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
231 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1881-1938

    Ankilozan spondilit, omurgada hareket kısıtlılığına neden olan iltihaplı bir romatizma hastalığıdır. Tedavisi yok kardeşim.
    Allah'a şükür iyi fakat uzun süre ayakta durma ve oturmada problem yaratıyor.

    Tedavisi var kardeşim. Ben yaklaşık 6 aydır uyguluyorum kendime hasta olmak için neler neler yaptım burnum bile akmadı. Bağışıklığım çalışmaya başladı. Hep hasta olurdum ben hemde yataklık grip olurdum. Mesela yer Ankara hava sabah 0 yada -2 banyo yapıp ıslak kafa ile saç kurutma kullanmadan yani araba camlar 4 parmak açık 80 ile sürdüm sabah dondum titredim çenem zandırdadı, ciğerlerim titrediğini hissediyordum. Kullananların yorumlarını okuyun. Bi deneyin görün.

    Bir vatandaşın yorumu

    Nil Gün
    Romotait artrittim d vitamini ve karbonat yani sira propolis ve bol su ile 2 yil sonunda doktorun dedigi hastaliginiz uyuşmuş. Elhamdulillah şimdi ağrılarım yok denecek kadar az. Şimdi fibro adenom kist ve miyomlar icin içiyorum. Ayda bir de duzenli d vitamini ampul tuketiyorum. Fibromiyalji ve kemik agrilarimda buyuk oranda azalma var . Verdiginiz bilgiler icin Allah sizden razi olsun

    https://m.facebook.com/notes/kemal-milar/4-esas-karbonatin-kullanim-tarifi-ve-sik%C3%A7a-sorulan-sorular/582062058616203?__tn__=%2Cg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vedatkerem -- 6 Şubat 2018; 1:42:50 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Stand Alone

    Pardon da asgari ücret alırken neye güvenip de evlendiniz? Yani devletin politikaları benim için de kabul edilebilir değil lakin kişi olarak öncelikle sizin mantıklı kararlar almanız lazımdı.



    Bu zamanda aile kuracak adamın rahat 5000 TL kazanması lazım.

    Yaşını çok merak ettim söyleyebilirmisin rahatsız olmazsan? Zeka yaşını ben söhyleyecem sen gereçek yaşını söyle
    Ne cürretle böyle küstahça yazılar yazabiliyorsun bir sürüde beğeni gelmiş yazına yazıklar olsun sizin gibi yobaz insanlara paran var sevecen evlenecen öylemi yani kendine duyduğun hak parası olmayan ölmelimi?
  • Ben hep 50 liralık alışveriş yaparım kafam rahat

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asgari ücretliyim bekârım. Eve arada bir tatlı, atıştırmalık ve annemin 12tl'lik telefon faturası dışında bir harcamam yok. 2 yıldır kredi ile aldığım R9 arabaya biniyorum ve bankalara olan borç ile yaşıyorum.

    Maaşın 1850tl olmasını talep ettim yarın maaşlar yatacak zam gerçekleşmezse işten ayrılacam. Bu gidişle çalışan eş bulmazsam ömür boyu bekârım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ülkede evlenmek mutluluk sosyal yaşam vs hakkımız değil bizim anlayamadınız bir türlü !! Avrupaya komşuyuz diye havalara giriyorsunuz alt tarafı afrika ülkelerinden 1 tık üstteyiz o kadar....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veterangamer -- 6 Şubat 2018; 2:6:32 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • asgari ücretliler evlenmesin demişler halkın büyük kısmı asgari ücretli zaten neyin kafası bu

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bide bana bakın, ama yanlis anlamayın.

    xxxx kusur gelirim var, alkol sigara yok ama maaşın hayrıda yok.

    Arabam yok, ulaşım sorunum yok heryer yuruyerek 5dk.

    İphone meraklısı değilim, telnolojiye son 1 yıldır uzağım honor 7 ile yola devam.

    Zirt pirt goreve cagiriyorlar, arada bi dış goreve gidiyorum, anlasilacagi uzere bekarım.

    Ama diger ayin 14 une kadar eksi 100-150'e dusuyorum.



    Merkeze inince kesin alisverise cikarim, yemek genelde disaridan yerim.

    Ev kirası 375

    Dogalgaz yok merkezi sistem katı yakıt. Yıllık 2bin civarı (Ev hamamdan farksız)

    Elektrik su toplamda 50 lirayi gecmez.

    İnternet 59

    Turkcell 200-250 civarı (ortalama 50gb kullanım, en sarp arazide bile çekiyor namussuz)



    Son 3 aydır sadece haftasonları gidebiliyorum eve..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam size bir öneri bir de sorum olacak...

    Digitürk'e boşuna para vermeyin, superonline kullanıyorum onun yanında da turkcell tv veriyor bazı paketleri, o paketten alırsanız sadece internet fiyatına hem tv hem televizyon da izleyebilirsiniz..

    (hatta ben interneti bağlatırken turkcell tv olduğunu bilmiyordum içinde, eve kuruluma geldiğinde öğrendim, farklı bir yerden alıyordum tv hizmetini onu da iptal ettirdim. içinde de bana belgesel kanalları olduğu söylenmişti ama sadece 1 aylık deneme sürümüymüş o, ben de müşteri temsilcisini arayıp durumu anlattım, ben zaten içinde belgesel kanalları olan bir tv sağlayıcısı kullanıyordum, içinde belgesel kanalları olduğunu söylediğiniz için onu iptal ettirip tamamen size geçmiştim dedim, onlar da aylık 10 tl olan üst paketi 2 yıllık hediye ettiler.)


    Sorum ise şu;

    Hiç mi mesai yapmıyorsunuz ? yapmıyorsanız eğer c.tesi+pazar evdesiniz demektir, o günlerde de çalışabilirsiniz, biz esnafız, çalışanlarımız 5 gün biz 7 gün dükkana gidiyoruz, ihtiyacımız olduğundan 7 gün gidiyoruz, siz de diğer iki güne bir iş bulabilir veya mesai yapabilirsiniz eğer ihtiyacınız var ise...




  • Asgarî ucret ile evlenerek bastan hata yapmışsınız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkenin yaklaşık yüzde 35'i asgari ücretle çalışıyor. Bunların içinden memnun olup malum partiye oy verip kalanını kendisi gibi süründürenlere sormak lazım.
  • 1600 lira az, patron cimrilik yapmasın da bari 2000 2500 versin.
  • Stand Alone kullanıcısına yanıt
    Cahillik böyle yorumlar yaptırır insana işte.



    İstersen aylık 50.000 lira kazan, yarına ne olacağın belli değil. Mesela bir anda işinden olabilirsin veya ailenden biri amansız bir hastalığa tutulabilir ve bakım tedavi masrafları seni derin bir borca sokabilir. Ölebilirsin ne kadar yaşın genç olsa da. Kısacası hayat senin benim planlarım üzerinden yürümüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eşim yol kısmını anlamadım ben. Eşin nereye gidiyor?
  • Suriyeliye verilen aylık 3000 tl
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BLADEEEE

    Cahillik böyle yorumlar yaptırır insana işte.



    İstersen aylık 50.000 lira kazan, yarına ne olacağın belli değil. Mesela bir anda işinden olabilirsin veya ailenden biri amansız bir hastalığa tutulabilir ve bakım tedavi masrafları seni derin bir borca sokabilir. Ölebilirsin ne kadar yaşın genç olsa da. Kısacası hayat senin benim planlarım üzerinden yürümüyor.

    aradığım yorum kardeşim ama en azından yüksek dolgun bir maaş alıyorsak mutlaka her türlü ihtimale karşı bankada para olması lazım.
  • Ch4ylak kullanıcısına yanıt
    adam yol yaptı
  • Hesabını kitabını bilmeden evlenip aile kuran biri gelmiş forumda ağlıyor, onun bedelsiz avukatları da bu durumu savunuyor.



    Bunların başka bir modeli de Otomobil Genel’de var, ayda 3000 TL maaş alıp yarısını araba kredisini veren birinin en sonunda arabayı satmak zorunda kaldığını okumuştuk. Muhtemelen bir akrabalık falan da var ya da aynı mantıksız insanlar bu mesken tutmuş.



    Bakın arkadaşlar, kimin nasıl hayat yaşacağını elbette biz seçemeyiz ancak ne olduğunuzu bilmeden hareket ederseniz zararlı çıkan siz olursunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Selam patron gibi düşünüp işçi gibi yaşayanlarla dolmuş bu konu yok başka şehirde yaşasa yeter yok bekar olsa yeter vb. kapitalizmi (patronların sömürü sistemi) kısacası burjuvazi 'yi alaşağı etmeden biz emekçiler refaha eremeyiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eşinizin hastalığı için öncelikle geçmiş olsun dileklerimi sunarım. Bazı hastalıklar için malülen emeklilik durumu var. Eğer çalışmasına engel bir durumsa soruşturup, başvurun bence. 600-700 kadar oradan gelir diye düşünüyorum.
  • Bende şeyi merak ettim bu maaş daha yeni 1600 oldu 1400 ken 200 lira eksiği nasıl tamamlıyordun niye evlendin demicem olan olmuşda bari çocuk yapma onunda hayatı kaymasın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.