Şimdi Ara

asdsad (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
0
Favori
14.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki

asdsad

(En Son Oy Tarihi: 20.1.2025)
Giriş

Orjinalden alıntı: kadango

Alıntımı Sildim

forum şizofren

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NCL -- 5 Nisan 2008; 23:17:12 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: d@ngerusly

quote:

Orjinalden alıntı: kadango

...

forum şizofren

Hesaptan çıktım yeniden girdim sorun çözüldü,Alıntıyı sildiğin için sağol...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Derin Mavi -- 6 Nisan 2008; 0:03:09 >
  • mantıklı
  • Benim de bi tanıdık var adam 35-40 falan. öyle şeyleri o kadar ciddi anlatıyo ki. geçen uyuyomuş, evin yakınında patapata helikopter geçiyormuş bu sesinden uyanmış. Çok sinirlenmiş çıkarmış bazukayı, bam düşürmüş helikopteri. sonra tekrar uyumuş
    Daha sonra MİT de ajan oldugunu söyledi, 1 hafta çukurda hiç yemek ve su olmadan aç susuz yaşamış
    daha sonra Antalyada otele gitmiş. Buna kırmızı halı sermemişler, çok sinirlenmiş nerde kırmızı halı lan a***** diyerek çıkarmış bazukasını, 6 katlı oteli yerle bir etmiş falan filan.

Adam gayet ciddi anlatıyor bunları. Şizofren mi oluyo şimdi bu

• quote:

Orjinalden alıntı: MUJİM™

parmak izini al sonra isveçe git arkadaşımın parmak izide paraları al babasıyla anlaş pkk'ya silah satmasın, sınıfa bateri getirmesini söyle
    gitarı kafasında kır, M4'le delik deşik et, msn'de engelle, herhangi bir foruma üye yap takılsın, 5 tane kırmızı tuborg içir mezesiz ölsün. 2 paket captan black tıka ağzına 2 gün yatsın, başından aşşaa köpeköldüren dök. suratına balgam at. Fotoğrafını çek buraya koy yorum yapalım, saatini geri alsın, bakırköye gitsin vs. yap bişeler işte

ahuahuauhahuhuahuahuahuahuahuahuahua

quote:

Orjinalden alıntı: Cthun

Benim de bi tanıdık var adam 35-40 falan. öyle şeyleri o kadar ciddi anlatıyo ki. geçen uyuyomuş, evin yakınında patapata helikopter geçiyormuş bu sesinden uyanmış. Çok sinirlenmiş çıkarmış bazukayı, bam düşürmüş helikopteri. sonra tekrar uyumuş
    Daha sonra MİT de ajan oldugunu söyledi, 1 hafta çukurda hiç yemek ve su olmadan aç susuz yaşamış
    daha sonra Antalyada otele gitmiş. Buna kırmızı halı sermemişler, çok sinirlenmiş nerde kırmızı halı lan a***** diyerek çıkarmış bazukasını, 6 katlı oteli yerle bir etmiş falan filan.

Adam gayet ciddi anlatıyor bunları. Şizofren mi oluyo şimdi bu

komik oluyor

ahahahahahahah

sizin o bankanın oldugu yerde bizim de hesabımız var de yerini öğrenip parmagını kesip parayı al

• quote:

Orjinalden alıntı: ocisun

bu akşam msnde 3 kişi konuşma yapıyorduk arkadaşım birini işletmemiz için işletilecek kişinin arkadaşının msnine girdi şifresini nerden biliyor bilmiyorum bir süre konuştuk 2 saat kadar ve sonunda işletilecek kişininde arkadaş tarafından açılan bir msn olduğunu konuşmada bana söyledi ben o an şok oldum tahminimce benim arkadaşımda hasta

• acaba ailesi çocuğun hasta olduğunu bildiklerinden ve kendi etraflarında fazla görmek istemediklerinden dolayı yatılı okula vermiş olabilirler mi__??
    bu durumda annesinin gerçekten üvey olması ve arkadaşının babasının gerçekten karanlık işlerle uğraştığı ihtimali ve artar.
    (bu durumda çocukla pek ilgilenemez. eğer böyle bir uğraşı varsada arkadaşına sorarsan "madem o kadar zenginsiniz neden burada okuyorsun sorusuna alacağın cevap muhtemelen babasının düşmanları ve kendisinin güvenliği vs... olacaktır )

tahminim ise; arkadaşının anlattığı olayların bir kısmı gerçek olabileceği ancak çeşitli sebeplerden dolayı 6 yaşındaki bir çocuk gibi kendisne bir dünya kurmuş kısmet gerçek olayları abartarak ya da olmuş gibi gösterek yaşıyor ve malesef orada yaşamak hoşuna gidiyor figt club misali....
    uzun lafın kısası arkadaşın psikolojik belki de psikiyatrik sorunlarının olduğu kesin.
    zannedersem lisedesin_?? okulun rehberlikçisine git ve durumu senin ismini vermemesi şartı ile anlat.
    (eğer hasta ise ve sana karşı bir düşmalık beslemeye başlarsa pek iyi olmaz.)

ileride ne olacağaı belli olmaz. arkadaşının tanımıyorum ama böyleseine sorunları olan bir insanın ilerki dönemde misal aşık olduğunu aşkına karşılık bulamdaığını ve ya işten atıldığını... vb. benzeri olayları, oluşabilecek muhtemel sonuçları ile göz önüne alırsak mutlaka müdahale edilmesi gerekli.

bu arada sana tavsiyem belkide arkadaşının hiç bir şeyi yoktur. belkide sadece toplumdaki tipik palavracı tiplerden biri olabilir. değilse bile sen öyle düşün. bir manyakla arkdaş olmaktansa bir yalancı ile arkadaşlık etmek daha kolaydır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cannfree -- 6 Nisan 2008; 1:10:15 >

• yolu yok. sorsan evet şizofrenim mi diyecek ? bizim burdan söyleyecegimiz şeyler olmayacagı yönünde olacaktır çogu kişinin yaşayamayacagı üst bir olay oldugu için
  • ZUAHAHAHAHAAHAHAHAHAA ya beni kırdın geçirdin Allah ta seni güldürsün Zuahahahahahahahaahh hehehee hheeheh
  • Bu şizofrenlere sen şizofren misin gardeş diyince ne diyorlar ?
  • valla ister inan ister inanma videosunu çekme şansınm olsaydı gösterirdim pek inandırıcı değil ama böle
  • Neyse benden bir güncelleştirme gelsin DH ahalisine..
    Sabah şerifeleriniz hayrola...
  • ona bu yaptığının onur kırıcı olduğunu söyle eğer hala devam ederse balgam at
  • quote:

Orjinalden alıntı: umbaba

Bu şizofrenlere sen şizofren misin gardeş diyince ne diyorlar ?

Umbaba tv'de izlemiştim. Şizofrenler kendilerinin şizofren olduklarını bilmiyorlar. Onlar oluşturdukları o dünyada şu an bizlerin yaşadığı gibi yaşıyorlar. Kendilerini normal sanıyorlar. Yani bu olasılık herkeste var
  • quote:

Orjinalden alıntı: TheHitchhiker

Arkadaşlar ; geçenlerde bir olay geldi başıma..
    Okulda kısa süre önce muhabbetimin artmış olduğu (sevdiğim söyelenebilir) bir arkadaşım var..
    Geçenlerde sohbet ederken sana önemli şeyler söylemem lazım dedi ve beni bir köşeye çekerek kendi tahriçesini anlattı..
    Aslen Türk değil Boşnak olduklarını , babasının Türkiye nin sayılı mafyalarından ve PKK ya silah satan en önemli silah kaçakçılarından olduğunu söyleyen arkadaş Lincenshtein adı verilen kara para aklama merkezinde milyarlarca dolarlarının olduğunu ve daha bu kadarının da İsveç te kendi parmak izleriyle açılan bir kasaya sahip bir bankada olduğunu iddia ediyor..
    Ayrıca annesinin kendisini doğurduktan sonra babası tarafından "adamlarına" boğdurtulduğunu ve şu anda üvey bir anneyle yaşadığını anlattı ..İçin parçalandı..
    Eğer bu çocuğun gerçekten bir annesi varsa ne kadar acı..
    3. olaraksa kendine el yapımı Valencia marka bir gitar hediye edildiğini (4000$) söyledi ancak bu gitarın içinde bir kod yazıyor ayrıca gitar 300$ den internet üzerinde satılyıor..
    Yani kısaca bu adam hasta ancak bu kadar emin olmak istemiyorum ; sölyediklerinin gerçek olma payı ise yüzde 3 bile değil..
    bana inanmayanlar çıkabilir ancak bu kadar şeyi ayak üstü yazmak demek ortanın üstü bir roman yeteneğine sahip olmak demektir..
    Lütfen yardım edin en azından bu adamın bölye bir sorunu varsa bunu nasıl aza indirgeyebiliriz ya da nasıl ortadan kaldırabiliriz...
    teşekkürler

læ buda birşeymi benim bir arkadaşım var, arkadaşın halt yemiş herif 2 dk içerisinde resmen 10 cilt lik ansiklopedi yazıyor. öyle böyle değil. ver eline kağıdı kalemi roman yazsın milyonlarca satmazsa ben nickimi değiştiririm.

• Napalım yeni nickini??
    BayMontlaYanYatırıpKaçan?
  • Şizofreni (delilik), bir asırdan beri psikiyatri bilimini uğraştıran, bir çok yönleri ile tam açıklanamamış bir hastalıktır. Genç yaşlarda başlayan, hastayı giderek karanlık bir hayal dünyasına sürükleyen, gerçeklerden ve toplumdan koparan bu hastalık; halk arasında delilik ya da erken bunama gibi isimlerle tanımlanır.

Şizofreni hemen her toplumda en sık görülen ruhsal bozukluklardan biridir. Genellikle 16-25 yaş arasında görülse de çocukluk yaşlarında ya da 40 yaş sonrası da görülebilmektedir. Kadınlarda erkeklere göre daha geç yaşta başlamaktadır. Başlangıç yaşı erkeklerde 15-25 arası, kadınlarda ise 25-35 yas arasındadır. Başlangıcı sinsidir. Çoğunlukla ilk belirtiler 17-18 yaşlarında görülmeye başlar. İçe kapanma, saçma fikirler ve saplantılar; ardından gerçekte olmayan şeyleri olmuş gibi algılamalar, gerçekte olmayan şeyleri görme ve duyma belirtileridir.

Kişide en az bir aylık sure içinde “sanrılar, varsanılar; konuşmasında bozulma, aşırı derecede garip ve anlamsız davranışlar, negatif belirtiler dediğimiz duygusal yüz ifadelerinde azalma, düşünce, fikir üretiminde kısırlaşma, hareket ve bir şeyler yapmaya hevessizlik hali” gibi belirtilerden en az ikisinin varlığı şizofreniyi düşündürebilir.

ŞİZOFRENİNİN ÇEŞİTLERİ:

« Katatonik şizofreni : nadiren görülür; özelliği stupor (tepki yokluğu ve çevredekilerin farkında değilmiş görüntüsü), negativizm (tüm hareket ettirme ve yönlendirme girişimlerine karşı gösterilen hareketsiz direnç), katatonik katılık (hareket ettirmeye yönelik çabalara karşı kaskatı ve değişmez bir vücut pozisyonunun istemli olarak sürdürülmesi), taşkınlık (dış uyaranlardan etkilenmeyen hızlı ve amaçsız hareketler), postür alma (vücuduna uygunsuz ya da garip pozisyon vererek saatlerce bu pozisyonu sürdürme) gibi sorunların olmasıdır. Katatonik taşkınlık ya da stupor durumundaki hastanın kendisine ya da başkalarına zarar vermesini engellemek için hastanın denetlenmesi gerekir. Beslenme bozukluğu ve ortaya çıkabilecek diğer olumsuz durumlara karşı dikkatli olunmalıdır.

« Paranoid tip : başlıca özelliği bir ya da daha fazla sanrı ile uğraşmasıdır, işitsel varsanılar yoğunluktadır. Paranoid tip klasik olarak perseküsyon (kötülük görme şüphesi) ya da megalomanik (kendisini çok önemli görmesi ve o nedenle FBI ve CIA tarafından takip edildiğini sanması; ya da kendisini peygamber, Fatih Sultan Mehmet sanması gibi) sanrılarla karakterizedir. Tipik bir paranoid hasta gergin, kuşkucu, tedbirli ve mesafelidir. Ayrıca düşmanca bir tutum takınabilir ve saldırgan olabilir.

« Desorganize tip : ilkel, dizginlenemeyen ve örgütlenmemiş bir davranış biçimi vardır. Hasta genellikle aktif, amaçsız ve yapıcılıktan uzak görünür. Düşünce bozukluğu belirgindir ve gerçeklikle ilişkisi yoktur. Uygunsuz duygusal tepkiler; yersiz gülmeler ve ağlamalar, garip mimikler görülür. Düşünceleri gibi giyimi de dağınıktır.

« Farklılaşmamış tip : Hasta, şizofreninin klinik tablosunun genel özelliklerini taşımakla birlikte şizofreninin anlatılan diğer şekillerine benzemeyen tipidir.

« Residuel tip : Aktif belirtilerden ya da diğer şizofreni tiplerinden biri için tanı koyduracak yeterli belirtilerin bulunmadığı, ancak şizofreninin bir takım bulgularının var oldugu şizofreni tipidir. Duygusal küntlük, toplumdan uzaklaşma, mantıksız düşünce en sık rastlanılan bulgulardır. Sanrılar ve varsanılar bulunsa bile ön planda değildir.

• hangi italyan mafya filmini izlemiş acaba, baba serisi olabilir bu yada tarantino filmi vs.
  • Çocuğun psikolojik problemleri olduğu kesin.Ancak tanısını( yani şizofrendir falan demek ) koymak buradan halledilcek bir şey değil.Çocuğun doktora görünmesi lazım.Ama sen huyuna git yeter.Fazla sorgulama kendisine bir şey yapabilir.

• Şizofren Bir Ressamın Çizdiği Resimler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AyktKsv -- 6 Nisan 2008; 15:45:41 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.