Şimdi Ara

Artık Ülkeye Benzemeyen Türkiye - Mülteci Krizini Yaratan Anlaşma: Mülteci Geri Kabul Anlaşması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • AB ve Türkiye arasında gerçekleştirilen geri kabul anlaşması sadece AB’yi korumuyor. Tüm batıyı kontrolsüz göçten koruyor Türkiye. Yani Avrupa’nın Meksika duvarı asla düşmemeli. Tam tersine güçlendirilmeli. Türkiye’nin bu yükü kaldırıp kaldırmayacağı ise şüpheli.


    Avrupa'da Türk Muhalefetinden gelen mesajlar bu şüpheleri güçlendiriyor ve endişeleri artırıyordu. Son dönemde ise bu endişe ve sis perdesi ortadan kalkmış gibi görünüyor. Siyasi koridorlarda, Türkiye muhalefetinin iç siyasette elini güçlendirmek için ‘geri kabul anlaşmasını’ diline doladığını ve gerçekte olası bir iktidar değişiminde göç sözleşmelerinde bir değişiklik olmayacağı kanısı yerleşti.


    Burada odaklanılan nokta Türkiye’nin Avrupa’ya olması muhtemel büyük göçleri engellemesi.


    Ancak Uzak Asya ve Orta Doğu’dan gelecek olan göç akımından korunmaya çalışırken nüfusu 90 milyona yaklaşan Türkiye gerçeğiyle karşılaşıyorlar. Bu sefer Türkiye’den gelen göç akımını durdurmak için tüm vize işlemlerini fiili biçimde askıya aldılar


    Türkiye’nin bir halklar hapishanesine dönüşecek olması kimsenin umurunda değil ve olası iktidar değişimi bu acı gerçeği değiştirecekmiş gibi görünmüyor.


    https://haber.sol.org.tr/yazar/turkiyede-iktidar-degisse-bile-geri-kabul-anlasmasi-kalici-359425


    Not : Ülkedeki solcular bile birşeyleri farketmeye baslamış...








  • Türk milleti olarak boynumuza geçirilen bu geri kabul tasmasını yırtıp atmadıkça bu ülkede kimse şereften onurdan bahsetmesin.

    Bizi ikinci sınıf insan yaptılar ve hkümettekiler bunu onayladı!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 11 Mayıs 2024; 3:7:3 >
  • Mülteci sorunu nostalji artık. Şu an devlet hastanesi ve trafik ışıklarında mendil satanlar dışında suriyeli görmüyorum. Davutoğlu 1 birim arap soktuysa, soylu döneminde vatandaşlık satılarak 10 birim arap sokuldu. Sokakta türkten çok arap var ama hiçbiri mülteci değil. Tüm mültecileri göndersen bile her yer yine arap olacak yani. Türk dizilerinden etkilenip türkiyeye yerleşenlerin sayısı, suriye savaşından kaçıp yerleşenlerden fazla olabilir şu an. Ay yapımın yöneticisi Davutoğlundan çok arap getirmiştir ülkeye. Türk lirası 30da 1ine düştü ve erdoğan önüne geleni ev alarak vatandaş yaptı. Ülken ucuzsa yağmalamaya geliyorlar. Bir de o evleri dolar cinsinden kârla satıp beleşe hatta üstüne para alarak vatandaş oldular. Bunu da mı avrupa birliği yaptı?
  • haha ekonomi niye daha zortlatıldı batıya dahada bağımlı ol yerini bil diye bunlar sanıyor x parti gelince hepsi kovulacak hiç birşey değişmiycek paşa paşa kalıcaklar.

  • Ciasalslamclar daima batı ile iş tuttu. Ortaklıkları lawrence ile başladı...
  • BOP tam gaz devam ettiriliyor hatta vites arttırdılar son zamanda.

  • Ülke işgal ettiriliyor. Türklerin silahla toprakları çok iyi savunacaklarını bildikleri için siyasal işgal yolu izlediler ve başarılı oldular. Türk devleti yıkıldı. Her gün sinir krizleri geçiriyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.