Şimdi Ara

Artık JB olmadan SBSETTING Gibi Ayarlara Ulaşabiliyoruz (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
1
Favori
7.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sirkumsali

quote:

Orijinalden alıntı: Pyxis nautica

quote:

Orijinalden alıntı: dr_emreusta

ya bu bomba bişey yaw.tam istediğim şey.çooook teşekkürler.onca zamandır çile çekiyomuşuz yaw.demek jailbreak'li telefon bu gibi artılara sahip oluyo.ula kırasım da gelmiyo değil hani...

Jb güzel görünür. Ama birde buz dağının görünmeyen yüzü vardır. İyi duşun derim ben. Selamlar.

Jb yapmanin ne gibi zarari var?

bi zarari yok takilma sen bunlara
    jb yuzunden birinin basi agrimis mi bugune kadar,hayir

• quote:

quote:

quote:

ya bu bomba bişey yaw.tam istediğim şey.çooook teşekkürler.onca zamandır çile çekiyomuşuz yaw.demek jailbreak'li telefon bu gibi artılara sahip oluyo.ula kırasım da gelmiyo değil hani...

Jb güzel görünür. Ama birde buz dağının görünmeyen yüzü vardır. İyi duşun derim ben. Selamlar.

Genel hatları ile jb yapmanın zorluk ve zararlarını aktarayım;
    --jb yaparak birçok yeni ve apple nin sunmadığı işlevselliklere sahip olursunuz ancak İOS sisteminizde karalılık ve Güvenlik tamamen elden gitmiş olur.Birçok eklenti ve yama kilitlenmeye veya sebepsiz hatalara yol açar ve bunların çoğu kez çözümüde yoktur,mecburen o eklentiler tek tek kaldırılarak sorun çözülmeye çalışılır.Her şey sorunsuz tam anlamıyla jb li çalışmayabilir.bu en can sıkıcı olanıdır.
    --İOS için yeni bir güncelleme çıktığında jb nizi kaybetmek istemediğiniz için yeniliklerden geri kalır beklemeyi seçersiniz..
    --Diyelimki güncelleme için jb çıktı yaptınız bu seferde tek tek jb li appleri yeniden kurmak zorunda kalırsınız..
    --jb için bazen veya sıksık geri yüklemeler yapılmak zorunda kalır ama müzikler,rehber,takvim yedeklerini resimleri tekrar geri yüklemek saatler alabilir..
    --Genellikle çoğu kullanıcı appstoreye para vermemek için jb yapar ama zaten jb yaptıktan sonra görürki cydia içinde aynı kural geçerlidir,işe yarar ve destek verilen uygulamalar cydia içindede paralı ve appstoreden daha pahalıdırlar.buda süprizz..
    Bu yazının maddelerini dahada uzatabilirim ama sıkıcı olacağından burda kesiyorum.
    Kesinlikle herkes özgürdür ve ister jb yapar ister yapmaz.ben yapmıyorum.selamlar...

• quote:

quote:

buz dağının görünen yüzü güzel madem. kimse telefonun arka yüzüne bakmıyordur sanırım.

öyle cevaba böyle cevap...
  • quote:

Orijinalden alıntı: witchdoctor

quote:

quote:

buz dağının görünen yüzü güzel madem. kimse telefonun arka yüzüne bakmıyordur sanırım.

İos5 için bence tam stabil jb gelmicek.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Genel hatları ile jb yapmanın zorluk ve zararlarını aktarayım;
    --jb yaparak birçok yeni ve apple nin sunmadığı işlevselliklere sahip olursunuz ancak İOS sisteminizde karalılık ve Güvenlik tamamen elden gitmiş olur.Birçok eklenti ve yama kilitlenmeye veya sebepsiz hatalara yol açar ve bunların çoğu kez çözümüde yoktur,mecburen o eklentiler tek tek kaldırılarak sorun çözülmeye çalışılır.Her şey sorunsuz tam anlamıyla jb li çalışmayabilir.bu en can sıkıcı olanıdır.
    --İOS için yeni bir güncelleme çıktığında jb nizi kaybetmek istemediğiniz için yeniliklerden geri kalır beklemeyi seçersiniz..
    --Diyelimki güncelleme için jb çıktı yaptınız bu seferde tek tek jb li appleri yeniden kurmak zorunda kalırsınız..
    --jb için bazen veya sıksık geri yüklemeler yapılmak zorunda kalır ama müzikler,rehber,takvim yedeklerini resimleri tekrar geri yüklemek saatler alabilir..
    --Genellikle çoğu kullanıcı appstoreye para vermemek için jb yapar ama zaten jb yaptıktan sonra görürki cydia içinde aynı kural geçerlidir,işe yarar ve destek verilen uygulamalar cydia içindede paralı ve appstoreden daha pahalıdırlar.buda süprizz..
    Bu yazının maddelerini dahada uzatabilirim ama sıkıcı olacağından burda kesiyorum.
    Kesinlikle herkes özgürdür ve ister jb yapar ister yapmaz.ben yapmıyorum.selamlar...

Yeni guncellemeden sonra en fazla 1 hafta sonra jb cikar.
    Bir cok repo her seyi bedavaya sagliyor cydiayaya para vermenize gerek yok
    Tek tek yuklemeye gerek yok cydia backup alabilirsiniz
    Restore kullanmayi iyi bilmeyenler icin temiz bir yontemdir restore etmeden de sorunlar duzeltilir

• quote:

quote:

quote:

quote:

Jailbreak ten ben de umudumu kestim. Her kesin sorduğu soru apple neden jailbreak e ihtiyaç duyulacak şekilde yazılım yapıyor ve gene neden jailbreak yapılmasını bu kadar zorlaştırıyor.. ilginç!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: tenay

quote:

quote:

quote:

quote:

Jailbreak ten ben de umudumu kestim. Her kesin sorduğu soru apple neden jailbreak e ihtiyaç duyulacak şekilde yazılım yapıyor ve gene neden jailbreak yapılmasını bu kadar zorlaştırıyor.. ilginç!!!

Aslında Apple jb yapılmaması için elinden geleni yapıyor. Şimdi bir işletim sistemi yazmaya kalksak 2 satır yazamayiz. Tabiki eksiklikler halen mevcut ama bunları jb ile telefona ilave ederek sistemin islevselliginİ artırıyoruz ama kararlılık kayboluyor. İlk sayfa yöntemi ben ve benim gibi jb yapmayanlar için cok önemli bir gelişme olmuştur.

• Cok teşekkür ederim. Çok ama çok işime yarayacak bu..
  • Jb yaparak kararlilik ve guvenlik elden gitmiyor. Jb yapmadan once de ayni kararlilik yaptiktan sonra da.. En azindan iletim raporu geliyor ve msjlarin gittiginden emin oluyorum. Kac defa rapor gelmedigi icin arkadaslarla bozustum msj konusunda. Daha sonra movetounlock ile skıcı kilit acma ekranindan kurtuldum. Multiflow ile yine sıkıcı multitaskingi guzellestirdim. Sbsettings ile tek tikla 3g wifi ekran isigi vb hallediyorum. Kilit ekraninda msjlara cvp veriyorum. Ses tusuna basarak yine msj atabiliyorum. installous ile once para vermeden uygulamalari deniyorum sonra hosuma giderse appstoredab satin aliyorum. 3g uzerinden goruntulu konusabiliyorum. Ligtv uygulamasindan 3g uzerinden mac ozetlerini izliyorum. Ve daha bircok yazamadigim... Bunlarin hangisi kullanissiz ve gereksiz hatta hangisi parali? Yada hangisi kararsiz yapiyor cihazi? Suan tek sorun untetered yok, terhered yaptim, cihaz kapanmadigi surece her sey guzel ki kapanmiyor. Ha bir de youtube2mp3 var, youymtubedan videolari mp3okarak indiriyor direk cihaza.. Bunlar icin jb yapmaya degmez mi simdi?

• quote:

Jb yaparak kararlilik ve guvenlik elden gitmiyor. Jb yapmadan once de ayni kararlilik yaptiktan sonra da.. En azindan iletim raporu geliyor ve msjlarin gittiginden emin oluyorum. Kac defa rapor gelmedigi icin arkadaslarla bozustum msj konusunda. Daha sonra movetounlock ile skıcı kilit acma ekranindan kurtuldum. Multiflow ile yine sıkıcı multitaskingi guzellestirdim. Sbsettings ile tek tikla 3g wifi ekran isigi vb hallediyorum. Kilit ekraninda msjlara cvp veriyorum. Ses tusuna basarak yine msj atabiliyorum. installous ile once para vermeden uygulamalari deniyorum sonra hosuma giderse appstoredab satin aliyorum. 3g uzerinden goruntulu konusabiliyorum. Ligtv uygulamasindan 3g uzerinden mac ozetlerini izliyorum. Ve daha bircok yazamadigim... Bunlarin hangisi kullanissiz ve gereksiz hatta hangisi parali? Yada hangisi kararsiz yapiyor cihazi? Suan tek sorun untetered yok, terhered yaptim, cihaz kapanmadigi surece her sey guzel ki kapanmiyor. Ha bir de youtube2mp3 var, youymtubedan videolari mp3okarak indiriyor direk cihaza.. Bunlar icin jb yapmaya degmez mi simdi?

elbetteki son derece özgürsün jb yapmakta ama,bence forum konularını iyi incelersen jb li iphone ile ilgili sorun mesajlarının daha çok olduğunu göreceksin.zaten ben bu konuyu jb yapmayan ve yapmak istemeyen arkadaşlara kolaylık olması açısından açtım.selamlar...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hakan.Turan

quote:

Orijinalden alıntı: Onur__

Arkadaslar biraz aciklama yapsaydiniz?

İstedigimiz gorevi ana ekrana ikon olarak mi atiyor?
    İkona tikladigimizda direk acilip kapaniyor mu? Yoksa acip kapatmak icin ilgili menuye mi yonlendiriyor bizi?
    Ana ekrandan kaldirmak istersek basili tutunca carpi isareti cikip o sekilde kaldirilabiliyor mu?

ikon olarak ana ekrana atiyor
    ilgili menuye gidiyor eski usul acip kapatiyoruz
    carpi cikiyor siliniyor

Arkadaslar bence çekinmeyin yapın , deneyin, gercekten jb yapmak istemiyorsanız çok ise yarıyor , inanın sırf bu edge ve 3G nin olduğu. Ağ kısayolu için benim çok isime yaradı , diyebilirim. Paylaşmak her zaman güzeldir. Selamlar.

Hocam çok teşekkürler, forumda bi ton gereksiz konu açılırken, senin bu paylaşımın resmen altın niteliğinde, ben telefonuma hemen yükledim ve çalıştırdım ve bence gayet kullanışlı.. denemek isteyen arkadaşlara bende öneririm...

• quote:

Orijinalden alıntı: electrofat

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hakan.Turan

quote:

Orijinalden alıntı: Onur__

Arkadaslar biraz aciklama yapsaydiniz?

İstedigimiz gorevi ana ekrana ikon olarak mi atiyor?
    İkona tikladigimizda direk acilip kapaniyor mu? Yoksa acip kapatmak icin ilgili menuye mi yonlendiriyor bizi?
    Ana ekrandan kaldirmak istersek basili tutunca carpi isareti cikip o sekilde kaldirilabiliyor mu?

ikon olarak ana ekrana atiyor
    ilgili menuye gidiyor eski usul acip kapatiyoruz
    carpi cikiyor siliniyor

Arkadaslar bence çekinmeyin yapın , deneyin, gercekten jb yapmak istemiyorsanız çok ise yarıyor , inanın sırf bu edge ve 3G nin olduğu. Ağ kısayolu için benim çok isime yaradı , diyebilirim. Paylaşmak her zaman güzeldir. Selamlar.

Hocam çok teşekkürler, forumda bi ton gereksiz konu açılırken, senin bu paylaşımın resmen altın niteliğinde, ben telefonuma hemen yükledim ve çalıştırdım ve bence gayet kullanışlı.. denemek isteyen arkadaşlara bende öneririm...

Ben teşekkür ederim. Eminimki daha birçok kisi bunu öğrenince çok sevinecek. Herkes jb yapmıyor. Selamlar.

• taküüp
  • Faydalı tesekkurler
  • Arkadaşlar ilk mesajı güncelledim ve bir adres daha ekledim, Denemeyenler varsa hala bir an önce bu kolaylıklardan jb siz olarak yararlanmaya başlamalı diyorum.selamlar...
  • Bu islem sonrasi bir ss atabilir misiniz merak ettim nasil bisey..
  • quote:

Orijinalden alıntı: caddydsg

Bu islem sonrasi bir ss atabilir misiniz merak ettim nasil bisey..

Tabiki yüklerim,aşağıda gördüğün gibi aynı sbsetting benzeri gibi kısayollar mevcut ve jb olmadanda ayarlar menüsünde kaybolmadan tüm ayarlara ulaşabilmekteyiz.selamlar...
    />

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VerbenA -- 25 Kasım 2011; 23:09:43 >
  • paylasim cok guzel cok da faydali ama burda anti-jb propogandasina hic gerek yoktu..
    jailbreak (hapisten kacis) isminden de anlasildigi gibi,ios`taki sinirlamalari kaldirmak ve telefonda kisisellestirmeleri en ust duzeye cikarmaktir..
    telefonunu farklilastirmak ya da kullanimini kolaylastirmak isteyenler icin kacinilmazdir..
    ama telefonu kurcalayacak vakti olmayanlar icin kesinlikle bir ihtiyac degildir..
    365 gun metrobuse binen adamin isi degildir jb :P "bugun de metroyla tramvayla gideyim,treni deniyim bakalim" falan diyen,ayni seylerden sikilan ,farklilik arayan adamin isidir jb :)
  • quote:

İlginc ama once safari acilip sonra ayarlara gidiyor.. Sbsettings in yerini hicbir sey tutmaz. Sonucta sbsettings bedava, 2dklik jb islemi kimseye dokunmaz. Sbsettings varken kimse bunlarla ugrasmasin bence

JB nin şarj süresine etkisi herkesçe bilinen bir gerçek.. alternatif yollar iyidir :) kullanıp kullanmamak insanlara kalmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: kmerdal

paylasim cok guzel cok da faydali ama burda anti-jb propogandasina hic gerek yoktu..
    jailbreak (hapisten kacis) isminden de anlasildigi gibi,ios`taki sinirlamalari kaldirmak ve telefonda kisisellestirmeleri en ust duzeye cikarmaktir..
    telefonunu farklilastirmak ya da kullanimini kolaylastirmak isteyenler icin kacinilmazdir..
    ama telefonu kurcalayacak vakti olmayanlar icin kesinlikle bir ihtiyac degildir..
    365 gun metrobuse binen adamin isi degildir jb :P "bugun de metroyla tramvayla gideyim,treni deniyim bakalim" falan diyen,ayni seylerden sikilan ,farklilik arayan adamin isidir jb :)

Tüm yazdığım mesajları okusaydin böyle cevap yazmazdın. Jb yapmak veya yapmamakta herkes ozgurdur. Ancak jb tamamen zararsız değildir , birkaç mesajda bunun üstüne değindim. Ve hep dediğim gibi bu konuyu açma amacım jb yapmayan veya yapamayanlar için müthiş bir kolaylık olan bu yöntemi duyurmaktır. Anladigim kadariyla su an jb li cihazin var ama birgun jb yapmazsan bu yontem seninde isine yarayacaktir Amac farklıdır.selamlar.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.