Şimdi Ara

ARTIK GERÇEKTEN YETER! HERKES BAKSIN. UYAN TÜRKİYE! (Son Dakika KDVLER Düştü! 31.07.2020) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
446
Cevap
19
Favori
39.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1033 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tüm bunlara rağmen yine de Seçim kazanırlar ise bizi s.ksinler zaten. Milletçe hakediyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkenin içler acısı haliyle Ayasofya'nın açılması arasında bir bağlam kuramadım, amaç ne onu oraya iliştirmekle. Ne ağladınız Ayasofya cami oldu diye, halbuki çok da güzel konu ama alakasız konuları iliştirmeye ne gerek var?


    Ayrıca her ay açılan konu oldu bu, insanlar anlayamıyorsa ülkenin halini laf anlatmaya değmez. Üstelik sanki 80 milyon forumda geziniyor gibi her ay birisi çıkıp şu konuyu açıp prim kasıyor.  


    Gelecek aya da ben rezerve edeyim bari, gelecek ay ben açarım bu konuyu.  

  • quote:

    Orijinalden alıntı: martinogame

    Bu işin ekonomik boyutu. Ben size hemen başka bir boyut kazandırayım. Adalet.


    Simdi arkadaşlar televizyonlarda gördüğünüz avukat ve hukukcuların bile nerdeyse hiç değinmediği bir konu.


    Konu şu;


    15 Temmuz sonrasında aktif olarak hakimlik yada heyet üyesi sanıyorum 3000'den fazla kişi TEROR ÖRGÜTÜ ÜYESİ olmaktan tutuklandı ve cezalarını cekiyorlar.


    Ancak bu hakimlerin verdiği kararlar ki gayet basit bir hesapla bunlar güclü bir şekilde 5 yıl çalışmış olsunlar, yılda 200 gün çalışmış olsunlar, günde'de minimumdan 30 davaya bakmış olsunlar. Yani eşiniz, dostunuz sokaktaki trafikteki bir kavga, komşunuzla yaptıgınız tartışma, alacak verecek davaları, hatta boşanma davaları dedenizin miras davası uzadıkca uzar. Toplamda 90 milyon davaya direk dahil olmuş terör örgütü üyeliği yapmış aldığı hiçbir kararın gecerli sayılmaması gereken sözde hakimlerin aldığı kararlarla ya paranızı alamadınız, ya adil alamadınız, ya fazladan para ödediniz, ya hakkınız yendi vs vs okadar uzar ki...


    Esnafların alacak verecek davalarında bu sözde hakimlerin yanlı kararlar verdiği cemaate yakın esnafların tüm dahil oldugu davaları kazandıklarıda geçmişte konusulmuştu.


    Cezaevlerinde ise gercekten hiç suçla alakası olmayan ve-veya alması gerekenden cok cok daha hafif ceza almış ve-veya almamış onbinlerce insan oldugunu düşünüyorum.


    Durumun en basit anlatımı böyleyken tüm geçmiş davaların yeniden yargılanmaları yapılması gerekirken bu ülkenin gündeminde bile değil.


    Son olarak ilgili konuya hemen bağlayayım. Bir ülkede adalet yoksa o ülkede yatırım olmaz. Yatırım olmadıgı sürece doğrusal olarak paran değer kaybetmeye devam eder.


    Ülkede yolsuzluklar, eğitim ve adalet sağlanmadıkca bu süreç böyle gelir böyle gider.




    Dip Not: Diğer gelişmiş tüm ülkelerde cezaevi sistemi değilde Islahevi sistemi oldugundan yani suç işlemiş kişi veya kişilerin ciddi psikolojik destek, para kazanma imkanı gibi olanakları oldugundan "cezaevinden cıktı 3 kişiyi bıcakladı" gibi haberler bizim ülkemizin herhalde 50 kat altındadır. Yani adaletin uygulamasında da infazında da ülkemiz eğer 5. dünya ülkeleri diye bir klasman olsa oradaki en kötü puanlı ülke olurdu.



    Eğitim alanında'da bizim farkında olmadığımız şeyleri bir eğitimci arkadaş böyle özetlerse belkide herkes daha farklı bakış acılarına kavuşur.


    Sevgilerle


    Edit: Konuya kesinlikle siyasi bir bakış açısıyla bakmıyorum. HDP gelse PKK'lıları, CHP gelse sadece gazetecileri, TKP gelse koministleri vs vs uzar bu liste. Halkın herkesimine eşit mesafede olan Türkiyede hiçbir parti görmüyorum. Bir kaç siyasetci sayabilirim ama parti anlamında nayn baby.

    Eh be kardeşim adalet demişsin.


    Fetoculerin o f1 sınıflarında kendinden olanlara sınav soruları verildiği bilinen bir gerçek.


    Adamlar yıllardır kpss ÖSYM sorularını çalmış



    Soru çaldıkları kesin. Nereye gitti bu sorular sanıyorsun?


    Sırf fetocu diye hakim savcı asker polis yapılıp, Atatürkçü veye fetocu olamayanları sokmadılar kamu kurumlarına



    Yıllardıe milyonların hakkını feto yerken iyi şimdi KHK gelince mi kötü?



    Kusura bakma bunun adı ilahi adalet. İlahi adalet can yakar.


    Feto bitti şuan başkaları başladı onlarda benzer şekilde adam kayırma kul hakkı yeme yapıyor. Merak etme aynı Allah onlarında hakkından gelecek


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: myfranco

    İç savaş çıkar o zaman zaten. Oralara gelmez olay. Bir yere kadar yapabilirler.



    Alıntıları Göster

    Internet kanunu geçti. Vpn için kanuna bile gerek yok. 1 kararnameye bakar.


    Kasımda ekonomi ilk dibe oturuşu yapar. 2021de sefalet senesi olur. Virüslğ günleri ararız..


    İç savaşa yorumum yok.


    Büyük İsrail projesinin son adımı belki de budur


    Türkiye Suriye mayınlı sınırı 2008 de İsrailli şirkete temizlettik. Temizlenmese 3 milyon Suriyeli gelemezdi



    Bence artık herkesin gözünü açma vakti geldi


    AKP bitiyor. En cahil en eğitimsiz, benim oyum bunla 1 mi denen tarladaki işci çıkıp ben artık akpye inanmıyorum ekonomi iyi değil, CHP de terörist değil onlar hakkımızı savunuyor. Bunu diyorsa bil ki AKP bitiyor. Tabanı yoksul ve fakirler. Ama onlar da artık o kadar yoksul ki ölüm korkuları kalmamış, karakterleri çatlamış. AKP ile kendilerini özleştirmişlerdi ondan hiç hataları görmez durumdaydılar. Artık ekonomi Cork edince, emanet benzinle intaharlar başlayınca... Halk psikojik olarak çökerken, gerçekleri de görüyor



    Son anayasa ile başkanın seçim iptal ve meclis kapama yetkisi var bilmiyorum fazla söze gerek yok bence


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Herkes görüşünü paylaşsında. Şu ayasofya neden batıyor bazı şahsiyetsizlere.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Olan durum zaten Rezillik ama, Ayasofya ile söylenenlerin arasında bir bağlantı yok, çamur atmak için, laf olsun torba dolsun diye yazıyorsunuz bazen.

    Bu iş, millete, partilere sallamak gibi olmaz ha, lafınızın nereye gittiğini iyi kavrayın. Sizin için diyorum hani, yoksa bana giren çıkan bir şey yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Press a Key -- 29 Temmuz 2020; 10:55:1 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bizim ülkemizde oy verme ehliyeti olmalı.


    Ehliyeti almak için;

    • Okuma yazma bilgisi
    • Okuduğunu anlama becerisi
    • Genel kültür
    • 4 işlem
    • Düzgün konuşma yetisi

    testlerinden geçilmesi gerekmeli.


    Çünkü eğitim düzeyi yerlerde. Eğitim düzeyi bu kadar düşük olan ülkelerde demokrasi olmaz. En iyi ihtimalle ılımlı otokrasi olur.

  • Bizim millete müstehak bunlar. Adam hayatı boyunca kendi mahallesi dışına çıkmamış, her şeyi mükemmel sanıyor günlük 3 ekmek yiyince.


    Her ne kadar biraz karaktersiz de olsalar bu ülkeyi z kuşağı kurtaracak. Zira, z kuşağı akranlarının yaşadığı hayatları bilebiliyor.

  • Konuyu açan arkadaş amacım siyaset değil yazmış ve Ayasofya'yı araya iliştirmiş. Yahu ekonominin Ayasofya ile ne alakası var.


    Ayasofya açılınca ekonomimiz düzelecek diye bir vaatte kim bulundu ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: myfranco

    Ortaokul öncesi oy atamasın, akp %10 alamaz. Sorun akp seçmenlerinin aşırı cahil olmasında. Ekonominin kötü olması sorun değil. Ekonomi kötü olabilir, dış ilişkilerde sorun olabilir. Koca ülke bu ama mal gibi yönetirsen ülkeyi olmaz. Almanya'ya eyy yapıp, ertesi ay turist dilenmeye gidersen olmaz. Kamyon şöföründen ülkeye CB olmaz. Şöförden MV olmaz. Bu görevleri yapacak adamlar var. Biatla ülke yönetilmez. Fikri olsun o makama getirilen MV bozması toplu oy atamaz. Söylenecek çok şey var ama şunu diyebilirim, vatana ihanet ediyorlar. En büyük ihaneti de mhp yapıyor. O Bahçeli denilen haysiyetsiz kara leke olarak geçecek bu ülke tarihine.



    Alıntıları Göster

    Dediklerinin hepsine katılıyorum,çok haklısın.

    İlerde bu hükümetin bırakacağı en büyük enkazı,döneminde yetişen genç kitleden göreceğiz gibi duruyor..





  • Böyle iyi değişikliğe gerek yok .daha kötü olur mazallah .. iyi kötü idare ediyoz .hamdolsun  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu ülke umarım yıkılır.o kadar nefret ediyorum

  • Son Demler

  • eyiye gidiyoruz

  • Ayasofya açıldığından beri kuduran bit kitle var bilerek olayı ekonomiye çekiyorlar. Ekonomi'nin kimse iyi olduğunu iddia etmiyor zaten.

  • Çoğunluk bunlara oy verdi. Şimdi youtube da şikayet ediyor hepsi, akpliyim ama artık vermeyeceğim diye. Geçti güzel kardeşim, geçti bitti artık. Ülke her yönüyle dibi boylama noktasına geldi. Şimdi mi gördünüz yaptığınız yanlışı ? Çok mu zordu olanları, olacakları görmek şundan 5 sene önce ? Bunun için iyi bir eğitim almanız da gerekmiyor, ne aileden ne de okul eğitimi. Biraz gündemi takip edip yaptıkları şeylere baksanız herşey ortadaydı. Sırf sadece fetö ile içli dışlı olmaları bile oy vermemek için tek sebeptir. Israrla vereceğim de vereceğim dediniz, e verin ne yapalım. Gördünüz, görüyorsunuz, göreceksiniz daha ne günler gelecek. Şu kötü günleri arar hale geleceğiz. Beterin beteri var ve kaçınılmaz şekilde geliyor.


    Ben de diğer arkadaşlar gibi aynı şeyi düşünüyorum böyle sığ kafalara müstahak. Halkın çoğunluğunun seçtiği kişi halkın kültürel ve ahlaki seviyesinin yansımasıdır. Seviyemiz yerlerde, parayla güç elde ettiğini zanneden, kendisi dışındakileri hor gören, her fırsatta ezmeye çalışan bir toplum ancak böyle yönetilir.





  • Ceylan gibildigi çayırda otlarmis Türkiye den vacmeyiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: teknoCat

    Internet kanunu geçti. Vpn için kanuna bile gerek yok. 1 kararnameye bakar.


    Kasımda ekonomi ilk dibe oturuşu yapar. 2021de sefalet senesi olur. Virüslğ günleri ararız..


    İç savaşa yorumum yok.


    Büyük İsrail projesinin son adımı belki de budur


    Türkiye Suriye mayınlı sınırı 2008 de İsrailli şirkete temizlettik. Temizlenmese 3 milyon Suriyeli gelemezdi



    Bence artık herkesin gözünü açma vakti geldi


    AKP bitiyor. En cahil en eğitimsiz, benim oyum bunla 1 mi denen tarladaki işci çıkıp ben artık akpye inanmıyorum ekonomi iyi değil, CHP de terörist değil onlar hakkımızı savunuyor. Bunu diyorsa bil ki AKP bitiyor. Tabanı yoksul ve fakirler. Ama onlar da artık o kadar yoksul ki ölüm korkuları kalmamış, karakterleri çatlamış. AKP ile kendilerini özleştirmişlerdi ondan hiç hataları görmez durumdaydılar. Artık ekonomi Cork edince, emanet benzinle intaharlar başlayınca... Halk psikojik olarak çökerken, gerçekleri de görüyor



    Son anayasa ile başkanın seçim iptal ve meclis kapama yetkisi var bilmiyorum fazla söze gerek yok bence



    Alıntıları Göster

    Öyle kolay değil seçim yapmamak falan. Kuzey Kore gibi olursun.





  • O saydığın refah içindeki ülkeler sayesinde bizim ülke böyle oldu. Onların mal sattığı üretemeyen bir ülke olduk. Uyansak ne olacak. Başkası gözümüzü boyayıp kandıracak.


    Mansur Yavaş gibi biri CB olsun isterim ama musluğun başına geçince RTE gibi olup olmayacağını bilemiyoruz.


    Ayrıca birde fetö olayı var. Ülkenin, devletin her yerine girmişler. Mualefet partilerini es geçeceklerini mi sanıyorsunuz.

  • Konu sahibi arkadaşın bilgisi ve ferasetinin %1'i yok malum partiye oy verenlerde, ne diyelim Allah herkese akıl fikir versin uyandırsın.

  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.