Henüz kaybetmemişsin arkadaşını dostum,böyle hastalıkların en büyük düşmanı moraldir derler. Sürekli yanında olup yüzünü güldürmeye çalış,inşAllah faydalı olacaktır. Allah gani gani şifa eylesin.. |
Arkadaşımın az bir ömrü kaldı. (5. sayfa)

-
-
Allah şifa versin kardeşim.Ümidini kesmesin sizde kesmeyin destek olun elden başka bir şey gelmiyor maalesef. -
Durumunuzu çok iyi anlıyorum aynısını maalesef dedemde yaşadım dedem 9 ay boyunca savaş verdiği kansere yenik düştü son zamanlarında tuvalete tek başına gidemiyordu bazen altına kaçırıyordu her gün yavaş yavaş eriyişini canının yanışını gördük ailecek de üzüldük bazen insanlar için en iyi olanı daha fazla acı çekmeden veda etmeleridir. Biz kendimizi bu şekilde teselli ediyoruz işin dini boyutunu bilemiyorum ama daha fazla acı çekmeyecek olması en iyisi. -
Vallahi dostum arkadaş dost nedir iyi bilirim, bazen sana kendi kardeşinden daha yakın olur, kardeşinle paylaşmadığını onunla paylaşırsın, ben tuvalete bile yanımda arkadaşlarımla giderdim lisede, Rabbim yardımcısı olsun, inşallah bi mucize ile iyi olur -
Kardesim öncelikle geçmiş olsun arkadaşna böbrek yetmezliğinin çaresi böbrek nakli. Kan grubu uyumu olması yeterli tek bebrekle bir insan sağlık bir şekilde yaşayabiliyor. O da olmazsa diyaliz makinası diye birşey var. Genelde haftanın 3 günü diyaliz makinasina 4 saat bağlanıp yasanabiliyor. Ailesi böbrek vermeyevekse bu şekilde yaşayabilir başka bir hastalığı yoksa ya da sen verici olabilirsin kan grubun uyum sağlıyorsa. Ölüm sadece diyalize girmezse söz konusu doktorlar buna müsade etmez yani tamamen bu yazının hikaye olduğuna inanıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi favorimps4 -- 17 Mart 2021; 0:52:26 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bende de kalp yetmezliği var bende ilk başlar da öleceğim deyip durdum kendime gerçi hala diyorum. 8 Senelik bir ilişkim var kendime bazen soruyorum hangi yüzle sen bu kızla evleneceksin onu mutlu edecek kadar ömrün bile yok diye. Ölmek istemiyorum onunla mutlu huzurlu bir ömür yaşamak istiyorum hep hayalini kurduğum yuvaya sahip olmak istiyorum. Arkadaşın adına çok üzüldüm ALLAH acil şifalar versin inşallah o duruma düşmeyen anlayamaz maalesef...
-
yaklaşık 1 yıl önce bi doktorun yanlış iması üzerine, bi tür kanser olduguma inandım 1 hafta boyunca, yaklaşık 1-3 ay arasındada öleceğimi düşündüm. Sadece 1 hafta sonra çözüldü herşey. Ama o 1 haftada en çok annemin ağlamasına, babamın ağlamasına üzülmüştüm.
Destek olmaya çalışan çalışmayan kim varsa gözüme batıyordu, her uyandığımda gerçekle birdaha yüzleşip tekrar karamsarlaşıp maf oluyordum. BÖyle bir durumdaki insanın yanında ne konuşacağınızında önemi olmuyor. Mesela kuzenler sınavlardan bahsederken ben boş boş bakıyodum. Veyahut iş bulamayan arkadaşımın anlattıklarını dinlediğimde.
Sanki arafta kalıyorsunuz. Ne ölmüşsünüz, nede yaşıyor gibisiniz.
Arkadaşına üzüldüm gerçekten, umarım düzelir ve eski günlerine döner.
-
Geçmiş olsun arkadaşınıza
6 gün önce beyin tümörü olan ve son 2 güne kadar bulgu vermeyen 3.5 aylık bir çocuk ameliyat oldu maalesef nüks fazla oluyor
dünde 3 aylık bir bebek böbrekte tümör çıktı bakalım ne çıkacak tabii her iki ailede perişan
sağlığınızın kıymetini bilin gençler en çokta zamanınızın
sağlık vücut ve zihin olarak iyi olma durumudur o nedenle mutlaka bir spor yapın ve mutlaka bir enstrüman çalınız benden bir abi tavsiyesi
-
Arkadaşınıza çok geçmiş olsun. Bu kadar genç yaşta neden böbrek yetmezliği oluştu ki? Diyalize girdiği halde mi bu kadar çok sorun yaşıyor? Diyalize giren bir arkadaşım vardı. Normale yakın bir hayat sürüyordu.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Allah şifa versin hocam inşallah tez vakitte kavuşur sağlığına. Allah’tan ümit kesilmez. -
Çıkmadık candan umut kesilmez denir ya hani. Acilen bir mucize olsa ya şimdi. Şu genç kardeşim kurtulsa ya. Yaşıtları gibi en azından arkadaşlarıyla bir kafede çay içip, goy goy yapabilse ya.
Umarım hep istediğim ama şu an daha fazla istediğim mucize bu genç arkadaşımız için gerçekleşir ve derhal sağlığına kavuşup, hayata tutunur.
Şu an kendi dertlerim hiç umurumda değil. Dert bile değillermiş.
Umarım bizlere o mutlu haberi buradan duyurabilirsin kardeşim. Allah şifa versin..
-
Bu genç yaşta böyle bir şey olması gerçekten çok üzücü, çok üzüldüm gerçekten
hocam bebek ve erken çocukluk yaşında idrar yolu enfeksiyonları sıklığı pik yapıyor. çocukların idrar kanalları kısa olduğu için böbreklere çıkıp kalıcı hasar bırakan enfeksiyonlar yapma olasılığı anlamlı yüksek. ayrıca kanallarda yapısal tıkanıklıklar oluyor böbreklerde idrar basıncına bağlı hasarlar oluyor. erken yaşta böbrek yetmezliği en sık sebepleri bunlar ve ikisinin de kesin tedavisi var. keşke kardeşimiz zamanında bu tedavilere ulaşabilseydi.. çok üzülüyorum tedavisi olduğu halde ihmal veya başka sebeplerle yapılamadığı için yitip giden canlara
biraz alakasız olacak ama bir noktaya değinmek istiyorum.
sanırsam dün celal şengör insanları gömmenin mantıksız olduğundan bahsetmişti. Gömüleceğine insan bedenleri yedek parça olarak kullanılması çok daha mantıklı demişti. Bugün bu konuyu okuyunca haklı olduğunu daha iyi anladım. eğer yarın ölen biri organlarını bağışlayıp bu arkadaşın dostunu kurtarırsa birçok insanın ne kadar mutlu olacağını düşünsenize? Bu harika çalışan makineleri gömüp çürümeye bırakarak belki de israfın en büyüğünü yapıyoruz. Ben de öldükten sonra organlarımı bağışlayacağım.
-
Allah şifa versin. Benim anneannemde de öyle şeyler vardı ALZHEİMER teşhisi konulmuştu arkadaşın alzheimer olabilir mi?
-
Zaten bir gün öleceğiz bu kadar kasmayın.
Mekanik center olsun.
Kardeşim seni çok iyi anlıyorum , 36 yaşındayım ve aynı bahsettiğin şekilde büyüdüğüm bir dostumu 2 ay önce covidten ötürü kaybettim , aile fertleri bir yana gerçek anlamda bir dostu kaybetmekte çok acıymış bunu anlamış oldum. Anladığım kadarıyla tıbben ''şu kadar ömrü kaldı'' gibi bir tespit yok . Yani arkadaşın moral olarak bir çöküntü yaşıyor ve mücadele etmekten vazgeçmiş gibi anlıyorum. Eğer durum buysa elinizden geldiğince onu hayata bağlamaya gayret gösterin. Allah şifa versin , umarım kısa sürede toparlanıp eski günlerine döner.
-
Neden diyalize girmiyor, tek böbreği çalışıyor ise tek böbrekle hayatta kalabilir.
-
Diyalize girmesi lazım iyileşmesi için ya da böbrek nakli
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Stoaci Epiktetusun 2000 yil onceki diyalektik sozlerini paylasiyorum; Yasamak iyi midir? Hayir. Ölmek kötü mudur? Hayir. Peki ya iftira atmak, yalan konusmak, arkadasina ihanet etmek ve bir tiranla ortaklik etmeye ne dersin? Kötü derim.
Yasam bize garanti edilmis bir gercek degildir, her sey gidebilir, size ait olan tek gercek iradeniz, davranislariniz ve dusuncelerinizdir. Bu prensiple yola cikmayi temenni ederim. Gecmis olsun diliyorum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X