< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yiğit_kemal -- 26 Temmuz 2020; 21:36:9 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yiğit_kemal -- 26 Temmuz 2020; 21:36:9 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
CPU: AMD Ryzen 5 3600 | GPU: SAPPHİRE 5700 XT NİTRO + | RAM: ADATA 2x8GB 3000MHz | Anakart: GİGABYTE B450M AORUS M | SSD: Samsung 860 EVO 250GB PSU: COOLAR MASTER M750W 80 BRONZE | HDD: Seagate Barracuda 1TB | Kasa: CORSAİR CRYSTAL 280X | Monitör: XİAOMİ Mİ ULTRAWİDE 32"" | Fare: RAZER DEATHADDER ELİTE | Klavye: RAMPAGE KB-R 101 | Kulaklık: STEELSERİES ARTİSTİC 7 WİRELES| Pad-1: STEELSERİES QCK LİMİTED GAMİNG MOUSEPAD |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|
|
Sayın büyüklerim, arkadaşlarım ve kardeşlerim. Konunun konuşulmasının üzerinden uzunca bir süre geçmiş. Fakat bende aynı sorundan mustariptim. 2012 model 1.6 LT Otomatik Cruze aracımı 2019'dan itibaren LPG ile kullanıyordum. Bu sürede yağ soğutucu bozuldu, sistemi ve genleşme kabını temizleyerek soğutucuyu değiştirdik. Termostat bozuldu değiştirdik. Geçen sene stop etme sorunu yaşadık, subaplar bozulmuş değiştirdik. Bu süreçlerde hiç arıza lambası sıkıntımız yoktu. Hatta ilk aldığım zamanlarda arıza lambası yanmaya başlayınca ustam araştırdı baktı, katalizörü söktü ve içi dağılmıştı. Katalizörü de değiştirmiştik ve yıllarca arıza lambası yanmadan aracımı kullandım. Fakat son bir kaç aydır arıza lambası yine sürekli yanar oldu. Başlarda biraz benzin ile dolaşayım geçer dedim. Bir süre bu şekilde dolaştım ama geçmedi. Sonrasında bakım zamanında bujilerin kötü olduğunu fark ettik değiştirdik, düzelir zannettim. Ama düzelmedi. Bu süreçte benzin ile kullanmama rağmen düzelmedi. Sonra gözler tekrar katalizöre çevrildi. Aracı emisyon testine aldık, benzin 0.80 değerlerini gösteriyordu ki üst sınır 0.30'dur. Akabinde katalizörü sökmeden incelediler herhangi bir dağılma gözükmüyordu ama aracı ilk aldığım zamanlarda katalizörün değiştiği bilgisini verince usta söküp inceleme kararı aldı. Katalizörde dağılma yoktu ama ciddi zararlanma vardı. Hatta ustamın dediğine göre orjinal katalizör olmayınca yan sanayi katalizörlerin en fazla 4-5 yıl dayandığını, dağılmasa bile görev görmediğini, gazları yeterince süzmediği için emisyon değerinin yükseldiğini ve 2. oksijen sensörünün bu sıkıntıyı tespit ettiğini söyledi. Ve revize görmüş bir katalizör takma kararı aldık. Montajı tamamlanıp test sürüşüne çıkan araç ilk saniyelerde egzostan beyaz dumana benzer bir duman attı ama sonrasında duman geçti. Ve tekrar emisyon testine girdiğinde bu sefer değer 0.03 gösteriyordu :) Bunun üzerine yaklaşık 100 km aracı kullandım ve bariz performans artışı olduğunu söyleyebilirim. Ve artık arıza lambası yanmıyor :) |
Asus A52JK-SX111V İşlemci Üreticisi : Intel® | İşlemci Modeli : Core� i5 | İşlemci Numarası : 520M | İşlemci Hızı : 2,4 GHz | Bellek : 4 GB | Disk Kapasitesi : 500 GB | Ekran Boyutu : 15,6" | Ekran Kartı Belleği : 1 GB | Ekran Kartı : ATI Mobility Radeon HD 5145 | İşletim Sistemi : Windows 7 Home Premium |