Şimdi Ara

Arçelik-Beko Klima Kullanıcıları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
122
Cevap
0
Favori
26.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar kullanıcıları bi arada toplamak ve gereksiz topicler olmasın diye burda paylaşalım diyorum sorunlarımızı ve tecrübelerimizi

cumartesi günü arçelik neo plasma 3910 sahibi oldum

710ytl 10 taksitle

klimadan inşallah memnun kalıcam

bugün deneme amaçlı olarak ve özelliklerini öğrenmek için

yaklaşık 1.5 saat ısıtma fonksiyonunu kullandım

3 kademeli hız ayarında en alt kademe sessiz bi ortamda sanki dışarda rüzgar esiyormuş havası veriyor

orta kademe artık duyuluyor

ama tv açıkken oda farkedilmiyor

ama tam performansta açıkçası tvnni bile sesini bastırıyor gibi

birde şunu farkettim

klima çalışırken arada bir ama ilk başlarda oldukça sık olarak tıkırtı geliyor

acaba yeni olduğu içinmi bu sesler

zamanla gidermi dersiniz

DELL OPTIPLEX 3070 // I3 9100T // 16+4 GB DDR4 2666MHZ // 500 GB SANDISK NVME 3D NAND SSD // HP W2207H LCD // MAALESEF TTNET ADSL

• (((((bende bi 41000 lik baymak var salonu buzluga ceviriyo )))9bide yatak odasında var arcelik 18000lik oda süper bişey

onun ısıtması daha ii daha onceki konularda resimleri felan koymustum modeli de artcool serisi baymak da modelini bilmiyom ama sunu biliyorum o kadar buyuk ki benim boyumdan daha fazla acayip bişey alalı fazla olmadı ama baya bi pahalı modelinden tam olarak fiyatı hatırlamıyom hatırlarsam yazarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jnrgndz_798 -- 28 Nisan 2008; 18:53:13 >
    Creative Inspire M5300 5.1 75W || Intel Core 2 Quad Q9400 Coolermaster CPU Fan || Asus P5Q Deluxe || Samsung 2x2GB 1066MHZ || MSI 9600GT OC V127 Red Cool || Coolermaster Real Power M520 || LG Flatron W2234S-BN 22'' || Seagate 320GB SATA2 16MB NCQ || Kingston 240GB HyperX Savage SHSS37A || Seagate 400GB SATA2 16MB NCQ Samsung 160GB SATA2 8MB || Windows 7 Ultimate 64bit Sp1|| Iphone 6 Plus 64GB
  • yaw nasıl bi salon var sendede 41000 lik klima aldın:)

DELL OPTIPLEX 3070 // I3 9100T // 16+4 GB DDR4 2666MHZ // 500 GB SANDISK NVME 3D NAND SSD // HP W2207H LCD // MAALESEF TTNET ADSL
  • arkadaşlar sizin klimalrın montajı yapılırkende arkasında boruyu 1-2 tur doladımılar acaba

• montajda olamsı gereken de odur servis fazla olan boruyu rula şeklinde yağ kapanı yapmakla yükümlüdür kesip alamazlar min 3metre olmalıdır iç ve dış arasındaki bağlantı.
    quote:

Orjinalden alıntı: JackDaniels

arkadaşlar sizin klimalrın montajı yapılırkende arkasında boruyu 1-2 tur doladımılar acaba

herkez herşeyden anlar ama herkez herşeyi bilemez...
    saygılarımla...
  • quote:

yaw nasıl bi salon var sendede 41000 lik klima aldın:)

ayıptır söylemesi:::::45m2 felan atmıyom valla gercek resimleri daha sonra koyarım zaman bulursam dostlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jnrgndz_798 -- 29 Nisan 2008; 21:09:38 >
    Creative Inspire M5300 5.1 75W || Intel Core 2 Quad Q9400 Coolermaster CPU Fan || Asus P5Q Deluxe || Samsung 2x2GB 1066MHZ || MSI 9600GT OC V127 Red Cool || Coolermaster Real Power M520 || LG Flatron W2234S-BN 22'' || Seagate 320GB SATA2 16MB NCQ || Kingston 240GB HyperX Savage SHSS37A || Seagate 400GB SATA2 16MB NCQ Samsung 160GB SATA2 8MB || Windows 7 Ultimate 64bit Sp1|| Iphone 6 Plus 64GB
  • quote:

Orjinalden alıntı: EMRE_SAGANAK

montajda olamsı gereken de odur servis fazla olan boruyu rula şeklinde yağ kapanı yapmakla yükümlüdür kesip alamazlar min 3metre olmalıdır iç ve dış arasındaki bağlantı.
    quote:

arkadaşlar sizin klimalrın montajı yapılırkende arkasında boruyu 1-2 tur doladımılar acaba

geçen servis öyle dedi inanaamadım

bugün ödemeyi yaparken ordaki adamda söyledi ama

bana hala mantıklı gelmiyor

madem böyle bişey var neden her klimada yok bu bağlantı

arçelik beko klimalarda dahil

bakıyorum çoğunda direkt bağlamışlar

hiç arkasında spin vs yok

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Siemens ve Bosch Klima...
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

montajda olamsı gereken de odur servis fazla olan boruyu rula şeklinde yağ kapanı yapmakla yükümlüdür kesip alamazlar min 3metre olmalıdır iç ve dış arasındaki bağlantı.
    quote:

Arkasına dolamaktamı doğru,ayrıca şu dolamak işinin sadece Arçeliğe özel olduğunu söylemenizi beklerim.3 metre boru olsun anladıkta neden arkaya dolanıyor.Arkaya doluyorlar sonrada toz pislkde doluyr oraya ,yazın cihazın hava emişi tıkanıyor sonrada şişiyor.Ben size nedenini söyleyeyim adamlar 5 metre çeksede 2 metreyi kesmiyorlar çünkü Havşa açmaya korkuyorlar ya gaz kaçarsa,yada sık boroları git zaman zan kim uyraşacak şimdi kes boruyu tekrar havşa.Boru seti hazır gelmesin bakalım 3-5 metreyi çekerlermi ozaman .Birde arkaya rulo yapmak en kolyı bu işin kıvırmasıda basit oluyor tabi.Bu yağ cebi işi sadece kot farkın da geçerlidir zaten.Adamlar yaptığı montaj önlü-arkalı yine doluyor boruyu yakında resimlerinide koymayı düşünüyorum.Arşiv çalışmasına başladım örnek montajların.

Saygılar

• Cihazın gazı R22 ise ben yüzlerce bağladım,10 cm boruyla,ve ayrıca bunca sene nerdeyse tüm Japon markalarıyla çalıştım seminere katıldım hiç kimse minımum boru mesafesinden bahsetmedi bu güne kadar.Maxsimum mesafe cihazın kapasite ve teknik özelliğine göre değişir ama minimum diye bir şey yoktur hiç bir servis manuel kitabında,varsa bir japonda böyle bir uyarı iletsin isyeyen arkadaş.Ben görmedim.

öyle dediğin gibi üşenme vslik bi durum yok yani

1mt kısaltan 2mtde kısaltırdı niye arkaya dolasın

spin atma olayını bu forumda ve aldığım arçelik bayisindeki konudan haberi bile olmayan biriside söyledi

ordan kafam karıştı zaten

• hiç bir firmada bu minimum montaj uzunluğunu görmediniz? Bugün airfell yetki seminerindeydim adamlar 4mt diyor. 2Hafta önce acson yani contek yetki seminerindeydim adamlar 3mt diyor Korede 1 numaralı 3S soğutma firması 3mt diyor ama siz görmedim diyorsunuz? Olabilir. Şu şekilde açıklayayım bir ürünün ür-ge sinde o klima için gerekli olan en uygun koşullar sağlanır öncelikle boru mesafesi 10 cm le deneyleri yapılıp koşullar sağlanmaz kimi 7m kimi5m kimi 3m de yapar deneylerini içindeki gaz miktarından kompresördeki yağ miktarına kadar bu standartlarda ayarlar ve standartı budur der. Ama siz hiç boru kullanmadanda yapabilirsiniz 5mt de kullanabilirsiniz ama bu işin satandartı budur. ben teknosa yetkili servisliğide yaptım orada hazır boru gelmiyordu kangal şeklinde geliyordu ama teknosanın verdiği standart 3mt idi ama böyle birşey yok diyorsunuz?
    quote:

Orjinalden alıntı: mbirol

Cihazın gazı R22 ise ben yüzlerce bağladım,10 cm boruyla,ve ayrıca bunca sene nerdeyse tüm Japon markalarıyla çalıştım seminere katıldım hiç kimse minımum boru mesafesinden bahsetmedi bu güne kadar.Maxsimum mesafe cihazın kapasite ve teknik özelliğine göre değişir ama minimum diye bir şey yoktur hiç bir servis manuel kitabında,varsa bir japonda böyle bir uyarı iletsin isyeyen arkadaş.Ben görmedim.

saygılarımla...

• quote:

hiç bir firmada bu minimum montaj uzunluğunu görmediniz? Bugün airfell yetki seminerindeydim adamlar 4mt diyor. 2Hafta önce acson yani contek yetki seminerindeydim adamlar 3mt diyor Korede 1 numaralı 3S soğutma firması 3mt diyor ama siz görmedim diyorsunuz? Olabilir. Şu şekilde açıklayayım bir ürünün ür-ge sinde o klima için gerekli olan en uygun koşullar sağlanır öncelikle boru mesafesi 10 cm le deneyleri yapılıp koşullar sağlanmaz kimi 7m kimi5m kimi 3m de yapar deneylerini içindeki gaz miktarından kompresördeki yağ miktarına kadar bu standartlarda ayarlar ve standartı budur der. Ama siz hiç boru kullanmadanda yapabilirsiniz 5mt de kullanabilirsiniz ama bu işin satandartı budur. ben teknosa yetkili servisliğide yaptım orada hazır boru gelmiyordu kangal şeklinde geliyordu ama teknosanın verdiği standart 3mt idi ama böyle birşey yok diyorsunuz?
    quote:

Cihazın gazı R22 ise ben yüzlerce bağladım,10 cm boruyla,ve ayrıca bunca sene nerdeyse tüm Japon markalarıyla çalıştım seminere katıldım hiç kimse minımum boru mesafesinden bahsetmedi bu güne kadar.Maxsimum mesafe cihazın kapasite ve teknik özelliğine göre değişir ama minimum diye bir şey yoktur hiç bir servis manuel kitabında,varsa bir japonda böyle bir uyarı iletsin isyeyen arkadaş.Ben görmedim.

Siz söyleneni bırakın bir tane sevis manual de yazan min.değer gösterin.Birde elma ile armutu karıştırmayın yazının başında R22 diye özellikle yazdım.İyi bakın

• Bu spin konusunda kullanılması gereken min boru 5mt diyor fabrika adamlar 5mt lik tesisatta spin yapamaıyor mümkün olduğunca rekorlara girmeden meğil veriyor ama montaj uzunluğu 5mt den kısa ise adam rulo yapıyor şimdi yazın emişe gelince klimanın dış ünitesi arkasında olması gereken min mesafe nekadardır?
    açık ortamda hava alamaması söz konusu olmamalı bence ama çatı arası deseniz dediğiniz doğru. orada cihaz şişebilir.
    quote:

ben 1 mt kısalttım zaten

öyle dediğin gibi üşenme vslik bi durum yok yani

1mt kısaltan 2mtde kısaltırdı niye arkaya dolasın

spin atma olayını bu forumda ve aldığım arçelik bayisindeki konudan haberi bile olmayan biriside söyledi

ordan kafam karıştı zaten

saygılarımla...
  • valla dış ünitenin sol tarafında olduğu için bağlantı sağ taraftaki ızagaraları pek kapatmıyor

fabrik min 5mt olmalı diyosa o zaman spine yer kalmıyorki

anlıyamadım ben

• servis manuelinde yok öylemi? Bir merkez sevisi arayın lütfen bir sorun? Ayrıca R22 olunca 10 cm ile bağlanıyorda r410a oluncamı bağlan mıyor sebebi?
    quote:

quote:

hiç bir firmada bu minimum montaj uzunluğunu görmediniz? Bugün airfell yetki seminerindeydim adamlar 4mt diyor. 2Hafta önce acson yani contek yetki seminerindeydim adamlar 3mt diyor Korede 1 numaralı 3S soğutma firması 3mt diyor ama siz görmedim diyorsunuz? Olabilir. Şu şekilde açıklayayım bir ürünün ür-ge sinde o klima için gerekli olan en uygun koşullar sağlanır öncelikle boru mesafesi 10 cm le deneyleri yapılıp koşullar sağlanmaz kimi 7m kimi5m kimi 3m de yapar deneylerini içindeki gaz miktarından kompresördeki yağ miktarına kadar bu standartlarda ayarlar ve standartı budur der. Ama siz hiç boru kullanmadanda yapabilirsiniz 5mt de kullanabilirsiniz ama bu işin satandartı budur. ben teknosa yetkili servisliğide yaptım orada hazır boru gelmiyordu kangal şeklinde geliyordu ama teknosanın verdiği standart 3mt idi ama böyle birşey yok diyorsunuz?
    quote:

Siz söyleneni bırakın bir tane sevis manual de yazan min.değer gösterin.Birde elma ile armutu karıştırmayın yazının başında R22 diye özellikle yazdım.İyi bakın

saygılarımla...

• quote:

servis manuelinde yok öylemi? Bir merkez sevisi arayın lütfen bir sorun? Ayrıca R22 olunca 10 cm ile bağlanıyorda r410a oluncamı bağlan mıyor sebebi?
    quote:

quote:

quote:

R22 ile R410 farklarını araştır öğrenirsin.Hem ben size seminere katıldın diyorsunuz diye yazılı bir metin sunun dedim orjinal fabrika çıkışlı servis merkezi dediğiniz kim ,sözle söyleyene zaten inanamıyorum diye açıkladım.Bir japon markasının orjinal servis manuelinde varsa kanıtlayın,ben yok olduğunu idda ediyorum.Olması gerekir diye sözle söylemek başka belgeyle kanıt başka ,eğer önemli olamsaydı max.değeride vermezdi o zaman fabrika.Söz değil EMRE bey yazılı kanaıt yayınlayın orjinal

• r410a ile r22 arasındaki farkları içiniz rahat olsun çok iyi bilmekteyim o ayırımı yapan sizdiniz r22 olsa olur diye. birde samsungAQ-24W6 modelinin servis manuelini size zahmet bi alın bakın minimum ve maximum boru mesafelerini yazıyor

Özellikler
    DUVAR TİPİ SPLİT
    AQ24W6WE/AND
    Split Klima - Klasik Seri
    DUVAR TİPİ SPLİT
    AQ24W6WE/AND
    Split Klima - Klasik Seri

24000 Btu/h Silver Nano Buharlaştırıcı Silver Nano Filtre

ÖZELLİKLER
    - 24000Btu/h
    - Silver Nano Buharlaştırıcı
    - Silver Nano Filtre
    - Catechin Filtresi
    - Koku Giderici Filtre

AYRINTILAR
    Gaz : R22
    Kapasite/Soğutma/Btu/hr : 24,000
    Kapasite/Soğutma/Kcal/hr : 6.048
    Kapasite/Soğutma/Kw : 7.03
    Kapasite/Isıtma/Btu/hr : 24,000
    Kapasite/Isıtma/Kcal/hr : 6,048
    Kapasite/Isıtma/Kw : 7.03
    Enerji Randımaı(Watt)EER : 2.81
    Enerji Randımanı(Watt)/COP : 2.65
    Temizlenen Nem/I/hr : 2.7
    Hava Dolaşımı(Maks.)/m/min : 14.4
    Gürültü Seviyesi/İç/dB : 46
    Gürültü Seviyesi/Dış/dB : 61
    Güç Kaynağı/V/Hz/Q : 220-/60/1
    Güç Tüketimi/Soğutma/W : 2,500
    Güç Tüketimi/Isıtma/W : 2,650
    Çalışma Akımı/Soğutma/A : 11.5
    Çalışma Akımı/Isıtma/A : 12.2
    Net Ebat/İç ünite/mm : 1,065x298x218
    Net Ebat/Dış ünite/mm : 880x638x310
    Net Ağırlık/İç / kg : 13.0
    Net Ağırlık/Dış/kg : 56.0
    Yükleme/boru ile/20/40ft : 60/120
    Yükleme/Borusuz/20/40ft : 63/129
    SVC Valf/Sıvı/ODxL : Q6.35mmx5m
    SVC Valf/Gaz/ODxL : Q15.88mmx5m
    Boru Tesisat Uzunluğu/STD/m : 5
    Boru Tesisat Uzunluğu/Maks./m : 20

Boru Tesisat Yüksekliği /Maks/m : 8
    Soğutucu Madde/G : 1,500
    İlave Soğutucu Madde/g/m : 40
    Silver Nano Sağlık Sis./Filtre : 0
    Silver Nano /Q- Filtre : x
    Silver Nano Evaporator : 0
    Saf&Temiz Hava/Koku Giderici Filtre : 0
    Saf&Temiz Hava/Saflık Filtresi : 0
    Saf&Temiz Hava/Katechin Filtresi : x
    Saf&Temiz Hava/Bionizer : x
    Saf&Temiz Hava/Anti Alerji Filtresi : x
    Çalışma Modu/Dijital i : x
    Çalışma Modu/Dijital i Plus : x
    Çalışma Modu/Tatlı Melodi : x
    Çalışma Modu/Nem Giderici : 0
    Çalışma Modu/Turbo Modu : 0
    Çalışma Modu/Uyku Modu : 0
    Çalışma Modu/Zamanlayıcı : 0
    Çalışma Modu/Enerji tasarrufu modu : 0
    Çalışma modu/otomatik başlatma : 0
    Çalışma Modu/Otomatik Değişim : 0
    Uygunluk/Otomatik Rüzgar : 0
    Uygunluk/Hava Akış Knt. Kademesi : 4/3
    Uygunluk/Hava yön : Otomatik
    Uygunluk / Hava Yön(Sağ-Sol) : Manuel
    Uygunluk/Uzaktan Kumanda : ww
    Uygunluk/Otomatik Temizleme :

R22 ile R410 farklarını araştır öğrenirsin.Hem ben size seminere katıldın diyorsunuz diye yazılı bir metin sunun dedim orjinal fabrika çıkışlı servis merkezi dediğiniz kim ,sözle söyleyene zaten inanamıyorum diye açıkladım.Bir japon markasının orjinal servis manuelinde varsa kanıtlayın,ben yok olduğunu idda ediyorum.Olması gerekir diye sözle söylemek başka belgeyle kanıt başka ,eğer önemli olamsaydı max.değeride vermezdi o zaman fabrika.Söz değil EMRE bey yazılı kanaıt yayınlayın orjinal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EMRE_SAGANAK -- 2 Mayıs 2008; 21:30:18 >

saygılarımla...

• Bu durumda birol beye katılıyorum.Hithachi marka r22 li 10000 btu bir klimanın yerini değiştirmiştim.Klima arkalı önlü montajdı.Boru uzunluğu 50 cm kadardı ve 12 yıldır çalışıyordu.Ben bu klimayı 10 cm kadar havşalarını zor açtığım bir bakır boru ile montajını yaptım.2 yıldır canavar gibi çalıyor.Hiç bir problem çıkarmadı.Bu klima yaz-kış iş yerinde günde yaklaşık olarak enaz 12 saat ve şantiye gibi çok tozlu bir ortamda çalışmakta.Diğer ofislerde daha sonradan alınan beko klimalar (yaklaşık 3 yıllık ) haşat durumdalar.Hepsini arkasında 5 metre setleri var ama iş sette falan bitmiyor.Hemen hemen hepsinin gerilim düşümü olduğu için kodansitörleri arıza yaptığı için değiştirdim.Kışın soğuklarda aynı metrekaredeki ofislerde 14000 btu hithachinin bulunduğu oda hamam gibi olurken(14 yıllık),19000 btu luk bekolar donduruyor insanları.
  • Arkadaşım konu arçelik daikın yada herhangibir marka değil ben boru tesisatından bahsediyorum. Maximum tesisat var ise min tesisatta vardır bu böyledir minum diye birşey yok denemez. Senin bağladığın klimada yağ tutucu vardır bu şekilde çalışmaktadır. ki yağ tutucu olduğu halde min tesisat bulunmaktadır. Bu illede arkasına rulo yap demek değildir iç ünite ile dış ünite arasında bulunması gereken tesisat uzunluğunun belirli olmasıdır. 2+2=4 tür. Hangi markanın merkez servisini ararsanız arayın min tesisatı söylerler. içindeki gaz miktarın yağına kadar hatta kapilerisinin byutuna kadar bu boru mesafeside dahil standartını belirler klimanın bu budur.
    Ama bizim servisçi arkadaşlarımız ne gerek var okadar boruya diyerek 5cm lede bağlıyor hatta evaparatör ara bağlantı borularını bile kullananları gördüm. Zor bişey değil mitsubishi yi arayın yada ısısanı yada toshibayı bakın merkez servis yada üretici firmayı diyorum servis elemanları demiyorum. Bu konu bukadar basit bir konu değil herkez kendine göre bir standart belirliyor.
    Kimseyi kötüleemk yada hakkında atıfta bulunmak değil sürçü lisanım varsa affedin üstadlar.
    quote:

Orjinalden alıntı: cool82

Bu durumda birol beye katılıyorum.Hithachi marka r22 li 10000 btu bir klimanın yerini değiştirmiştim.Klima arkalı önlü montajdı.Boru uzunluğu 50 cm kadardı ve 12 yıldır çalışıyordu.Ben bu klimayı 10 cm kadar havşalarını zor açtığım bir bakır boru ile montajını yaptım.2 yıldır canavar gibi çalıyor.Hiç bir problem çıkarmadı.Bu klima yaz-kış iş yerinde günde yaklaşık olarak enaz 12 saat ve şantiye gibi çok tozlu bir ortamda çalışmakta.Diğer ofislerde daha sonradan alınan beko klimalar (yaklaşık 3 yıllık ) haşat durumdalar.Hepsini arkasında 5 metre setleri var ama iş sette falan bitmiyor.Hemen hemen hepsinin gerilim düşümü olduğu için kodansitörleri arıza yaptığı için değiştirdim.Kışın soğuklarda aynı metrekaredeki ofislerde 14000 btu hithachinin bulunduğu oda hamam gibi olurken(14 yıllık),19000 btu luk bekolar donduruyor insanları.

saygılarımla...

• markaya göre değişirmi bu minimum tesisat olayı

mesela benim klimada ne kadardır bu ölçü

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.