Şimdi Ara

Arçelik-Beko Klima Kullanıcıları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
0
Favori
26.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşım sizin 3910 aa klimanız sanırım o 9000btu/h better modelidir ama herhangi bir fark olmadan arçelik bütün klimalarının min 5mt tesisat olmasını ve spin yapılacaksa kör nokta olan kompresör tarafında tutulmasını ayrıca klimanın arkasının yani kondenser kısmının duvara yada herhangi biryere dayandırılmamasını söyler ama bunu spin denilen olayı kondenserin etrafından yani ortası yeterince açık olacak şekilde yapmalarıda normaldir.

şu varki 3mt ye kadar kısaltılabilir bu ölçü sebebi ise sizinki gibi küçük cihazların ebatları küçük olduğundan spin yapıldığında kondenseri kapama etkisi olmaktadır.
    quote:

Orjinalden alıntı: JackDaniels

markaya göre değişirmi bu minimum tesisat olayı

mesela benim klimada ne kadardır bu ölçü

herkez herşeyden anlar ama herkez herşeyi bilemez...
    saygılarımla...

• eyw sağolasın

ben 1 metre kıslattırdım montajda

1 de spin attılar arkasına

yani 4 mt felan oldu

DELL OPTIPLEX 3070 // I3 9100T // 16+4 GB DDR4 2666MHZ // 500 GB SANDISK NVME 3D NAND SSD // HP W2207H LCD // MAALESEF TTNET ADSL
  • arkadaslar bende gectıgımız hafta 6250 aa aldı ve ısıtmada su anda kullanıyorum ve super.dıs unıte durunca ıc unıtede fan duruyor ve heryerde denıldıgı gıbı soguk ufleme vesaıre dıye bırsey yok... mbırol bey sızı cok sevıyorum bu bır kınaye degıl mesajlarınız cok hosuma gıdıyor gercekten nerdeyse ugrasmakta oldugunuz markalardan almayanı doveceksınız nerde arcelık vestel vsvsvsv kelımesı gecse sızın mesajınız kesın var orda .. sanırım bende belli baslı markalar uzerıne calısıyor olsam bende baska markaları bu kadar kotulemek ıcın ugrasırdım eee ekmek parası kazanmak zor ıs haklısınız aslında.... neyse boru mesafelerı sızın soyledıgınız klımalardada mevcutmus ve ıngılızce olarak yazıyormus.klima almadan once sıkayet var sıtesınde okumadıgım marka kalmamıstı ve sıkayet var si tesinde okudugum bır sıkayette montajda cok kısa boru mesafesı bırakıldıgı ve en az 3m olması gerektıgı kıtapcıkda ıngılızce olarak yazıldıgı ve montaj ekıbıne dedıklerı halde buna uyulmadıgı yazıyor..(klıma mıtsubıshı electrıc).. dıger konu baslıgı altında yazdıgım gıbı bende ınternette okuduklarımdan etkılenerek mıtsubıshı electrık alacaktım ancak akrabamızın mırror serısı alması uzerıne fıkrım degıstı onemlı olan memnun olmaktır.yok spın atmak yok boru mesafesı bunlarda yok yok bunlarda 3 metre boru 5 metre boru hepsı bos..bunlar montajcıların meselesı benım degıl ben gayet akrabalarıma gıttıkce ve aldıgım gunden berı kendı klımamdanda memnunum.mbırol bey bu boru mesafesı bunlardada (mıtsubıshı daıkın vb.) olduguna gore arcelık vestel demırdokum vsvsvs ıle ılgılı sızden yenı konuları beklıyoruz

• hayırlı olsun

güle güle kullan

DELL OPTIPLEX 3070 // I3 9100T // 16+4 GB DDR4 2666MHZ // 500 GB SANDISK NVME 3D NAND SSD // HP W2207H LCD // MAALESEF TTNET ADSL
  • Kesinlikle haklisiniz DAIKIN servisinde de soylediler. Ic ve Dıs üniteler arasinda min ve max tesisat uzunlugu var. Mesafa 5 m yada firmanin min degerlerinden kisa ise arkada spin yada vs cozumler buluyorlar.

quote:

Orjinalden alıntı: EMRE_SAGANAK

Arkadaşım konu arçelik daikın yada herhangibir marka değil ben boru tesisatından bahsediyorum. Maximum tesisat var ise min tesisatta vardır bu böyledir minum diye birşey yok denemez. Senin bağladığın klimada yağ tutucu vardır bu şekilde çalışmaktadır. ki yağ tutucu olduğu halde min tesisat bulunmaktadır. Bu illede arkasına rulo yap demek değildir iç ünite ile dış ünite arasında bulunması gereken tesisat uzunluğunun belirli olmasıdır. 2+2=4 tür. Hangi markanın merkez servisini ararsanız arayın min tesisatı söylerler. içindeki gaz miktarın yağına kadar hatta kapilerisinin byutuna kadar bu boru mesafeside dahil standartını belirler klimanın bu budur.
    Ama bizim servisçi arkadaşlarımız ne gerek var okadar boruya diyerek 5cm lede bağlıyor hatta evaparatör ara bağlantı borularını bile kullananları gördüm. Zor bişey değil mitsubishi yi arayın yada ısısanı yada toshibayı bakın merkez servis yada üretici firmayı diyorum servis elemanları demiyorum. Bu konu bukadar basit bir konu değil herkez kendine göre bir standart belirliyor.
    Kimseyi kötüleemk yada hakkında atıfta bulunmak değil sürçü lisanım varsa affedin üstadlar.
    quote:

Orjinalden alıntı: cool82

Bu durumda birol beye katılıyorum.Hithachi marka r22 li 10000 btu bir klimanın yerini değiştirmiştim.Klima arkalı önlü montajdı.Boru uzunluğu 50 cm kadardı ve 12 yıldır çalışıyordu.Ben bu klimayı 10 cm kadar havşalarını zor açtığım bir bakır boru ile montajını yaptım.2 yıldır canavar gibi çalıyor.Hiç bir problem çıkarmadı.Bu klima yaz-kış iş yerinde günde yaklaşık olarak enaz 12 saat ve şantiye gibi çok tozlu bir ortamda çalışmakta.Diğer ofislerde daha sonradan alınan beko klimalar (yaklaşık 3 yıllık ) haşat durumdalar.Hepsini arkasında 5 metre setleri var ama iş sette falan bitmiyor.Hemen hemen hepsinin gerilim düşümü olduğu için kodansitörleri arıza yaptığı için değiştirdim.Kışın soğuklarda aynı metrekaredeki ofislerde 14000 btu hithachinin bulunduğu oda hamam gibi olurken(14 yıllık),19000 btu luk bekolar donduruyor insanları.

• hayirli olsun bu bahsettiginiz hangi marka bende klima almaya calisiyorum ama buraya girdikten sonra kafam allak bullak oldu burasi klima konusunda spekülasyona cok acik bir yer markayi oven ya o markanin saticisi yada illa benim kullandigim ürün en iyi üründür mantigi ile harekete eden kisiler.

quote:

Orjinalden alıntı: facesubken

arkadaslar bende gectıgımız hafta 6250 aa aldı ve ısıtmada su anda kullanıyorum ve super.dıs unıte durunca ıc unıtede fan duruyor ve heryerde denıldıgı gıbı soguk ufleme vesaıre dıye bırsey yok... mbırol bey sızı cok sevıyorum bu bır kınaye degıl mesajlarınız cok hosuma gıdıyor gercekten nerdeyse ugrasmakta oldugunuz markalardan almayanı doveceksınız nerde arcelık vestel vsvsvsv kelımesı gecse sızın mesajınız kesın var orda .. sanırım bende belli baslı markalar uzerıne calısıyor olsam bende baska markaları bu kadar kotulemek ıcın ugrasırdım eee ekmek parası kazanmak zor ıs haklısınız aslında.... neyse boru mesafelerı sızın soyledıgınız klımalardada mevcutmus ve ıngılızce olarak yazıyormus.klima almadan once sıkayet var sıtesınde okumadıgım marka kalmamıstı ve sıkayet var si tesinde okudugum bır sıkayette montajda cok kısa boru mesafesı bırakıldıgı ve en az 3m olması gerektıgı kıtapcıkda ıngılızce olarak yazıldıgı ve montaj ekıbıne dedıklerı halde buna uyulmadıgı yazıyor..(klıma mıtsubıshı electrıc).. dıger konu baslıgı altında yazdıgım gıbı bende ınternette okuduklarımdan etkılenerek mıtsubıshı electrık alacaktım ancak akrabamızın mırror serısı alması uzerıne fıkrım degıstı onemlı olan memnun olmaktır.yok spın atmak yok boru mesafesı bunlarda yok yok bunlarda 3 metre boru 5 metre boru hepsı bos..bunlar montajcıların meselesı benım degıl ben gayet akrabalarıma gıttıkce ve aldıgım gunden berı kendı klımamdanda memnunum.mbırol bey bu boru mesafesı bunlardada (mıtsubıshı daıkın vb.) olduguna gore arcelık vestel demırdokum vsvsvs ıle ılgılı sızden yenı konuları beklıyoruz

• quote:

Orjinalden alıntı: cemele

hayirli olsun bu bahsettiginiz hangi marka bende klima almaya calisiyorum ama buraya girdikten sonra kafam allak bullak oldu burasi klima konusunda spekülasyona cok acik bir yer markayi oven ya o markanin saticisi yada illa benim kullandigim ürün en iyi üründür mantigi ile harekete eden kisiler.

quote:

arkadaslar bende gectıgımız hafta 6250 aa aldı ve ısıtmada su anda kullanıyorum ve super.dıs unıte durunca ıc unıtede fan duruyor ve heryerde denıldıgı gıbı soguk ufleme vesaıre dıye bırsey yok... mbırol bey sızı cok sevıyorum bu bır kınaye degıl mesajlarınız cok hosuma gıdıyor gercekten nerdeyse ugrasmakta oldugunuz markalardan almayanı doveceksınız nerde arcelık vestel vsvsvsv kelımesı gecse sızın mesajınız kesın var orda .. sanırım bende belli baslı markalar uzerıne calısıyor olsam bende baska markaları bu kadar kotulemek ıcın ugrasırdım eee ekmek parası kazanmak zor ıs haklısınız aslında.... neyse boru mesafelerı sızın soyledıgınız klımalardada mevcutmus ve ıngılızce olarak yazıyormus.klima almadan once sıkayet var sıtesınde okumadıgım marka kalmamıstı ve sıkayet var si tesinde okudugum bır sıkayette montajda cok kısa boru mesafesı bırakıldıgı ve en az 3m olması gerektıgı kıtapcıkda ıngılızce olarak yazıldıgı ve montaj ekıbıne dedıklerı halde buna uyulmadıgı yazıyor..(klıma mıtsubıshı electrıc).. dıger konu baslıgı altında yazdıgım gıbı bende ınternette okuduklarımdan etkılenerek mıtsubıshı electrık alacaktım ancak akrabamızın mırror serısı alması uzerıne fıkrım degıstı onemlı olan memnun olmaktır.yok spın atmak yok boru mesafesı bunlarda yok yok bunlarda 3 metre boru 5 metre boru hepsı bos..bunlar montajcıların meselesı benım degıl ben gayet akrabalarıma gıttıkce ve aldıgım gunden berı kendı klımamdanda memnunum.mbırol bey bu boru mesafesı bunlardada (mıtsubıshı daıkın vb.) olduguna gore arcelık vestel demırdokum vsvsvs ıle ılgılı sızden yenı konuları beklıyoruz

valla buraya bakarsan sharp veya toshibadan aşağısını almanın anlamı yok

o yüzden ucuz marka sorayım deme sakın

parası olanların yeri burası

o yüzden ben arçelik aldım ve bence tereddüt etme paran azsa

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: cemele

hayirli olsun bu bahsettiginiz hangi marka bende klima almaya calisiyorum ama buraya girdikten sonra kafam allak bullak oldu burasi klima konusunda spekülasyona cok acik bir yer markayi oven ya o markanin saticisi yada illa benim kullandigim ürün en iyi üründür mantigi ile harekete eden kisiler.

quote:

valla buraya bakarsan sharp veya toshibadan aşağısını almanın anlamı yok

o yüzden ucuz marka sorayım deme sakın

parası olanların yeri burası

o yüzden ben arçelik aldım ve bence tereddüt etme paran azsa

arçelik zügürt tesellisidir,yani bak arçelik aldım sorunsuz kış,yaz geçirdimciliktir.arçelige varıncaya kadar aynı paraya bin kat daha kaliteli klimalar vari,arçelik alarak paraya kıymayın

• mitsubishi electrik alacaktım benım paramda vardı burayada baktım ama arcelık aldım..nıyemı? cunku lafla degıl akarabada gorerek deneyerek arcelik 6250 aa nerdeyse onlar kadar pahalı onemli olan memnun olmak ozellıkle deneyerek almak lafla olmuyor

mitsubishi electrik alacaktım benım paramda vardı burayada baktım ama arcelık aldım..nıyemı? cunku lafla degıl akarabada gorerek deneyerek arcelik 6250 aa nerdeyse onlar kadar pahalı onemli olan memnun olmak ozellıkle deneyerek almak lafla olmuyor

ileriki günlerdede yazılarınızı bekleriz temmuz ayı faturanızıda yazarsanız sevineceğiz.

herhal 12 veya 14binlik felandır

dikkat ettim adam ne spin attı ne bişey direkt bağladı

veb üyük ihtimalelde boruyu kısalttı

şimdi o montajı yapanda servis benim montajı yapanda

sebep ne o zaman

ayrıca bu klimayı aldıktan sonra camlardan gözümü alamıyormn

boruyu kısaltıp direkt içeri sokanda var dolayanda

• Arkadaşım her işin bi hukuku bir teorisi birde pratiği vardır değilmi?
    bu işin kanunu minimum borulama mesafesini kullanmaktır. bunu üretici firmalar belirler ve derlerki minimum şukadar boru kullanılmalıdır. Kimse kafadan söylemez bunları ölçülür biçilir testler uygulanır min nekadar boruda performans kullanılır diye.
    şimdi gelelim o spin konusuna senin iç ve dış ünite arası mesafen kısadır arkada spin dönülebilir ama başkasının ki uzundur spin dönecek mesafe kalmaz bu şu anlama gelmez spin atmayana yağ basacakta atana basmayacakmı. Min borulama performansa dayalı birşeydir. Bir klima kapasitesi nelerle hesaplanır. klimanın üfleme sıcaklığının bağıl nemi ile hava debisinin çarpımlarının ortamın bağıl nemi ile çarpılmasından elde edilen uzun karmaşık bir denklemi vardır . şimdi siz borulamayı es geçtiniz arada herhangibir boru yok diyelim kompresörün bastığı gazla birlikte yağda sizteme gelecek daha doğru gelmesi çok kolay olacak evaparatöre gelen yağ gazın dolaşımını aksatacak daha doğrusu sıcaklığını artıracak ve bu durumda en başta üfleme sıcaklığıda artacak bu neye sebep olacak kapasitenin düşmesine bu hemen montajda olacak değildir 3 senede de olur 1 senedede kullanım sıklığına bağlı. diyelim kapasite düştü enerji verim oranı denklemi nasıldır kapasite bölü güç kapasite düşerse enerji verimide düşecektir. sizin a sınıfı diye aldığınız klima kötü bir montajdan sonra c sınıfına doğru geçecektir. şu şekilde düşünüm siz bir temosifonu 0.5mm^2 kesitli bir kablo ile bağlarsanız ne olur? herşeyin bir standartı vardır bunları uyulması gerekir. Ama uyulmadanda yapılabilir buda biz Türk insanının pratik zekasından ileri gelir. Yokluk yada imkansızlık değil ihmalkarlıktır. Servisler klima montajı yaparlar ve üretici firmalar servislere min borulama mesafesi verir onlar giderler montajı yaparlar diyelim 2mt boru kullandılar 5mt yazarlar 3mt nerde cepte. yada hiç kullanmazlar gene 5mt yazarlar neden bu servis montaj formunu fabrikaya gönderiyor fabrika kabul edermi hayır standartlara uy der. üretici yada distiribitör firma. bakırın kilosunu 6ytl olduğunu düşün ki bu endüşük fiyat gerisini sen hesap et.
    İsteyen 5mt boru kullanır isteyen kullanmaz ne farkeder onu bu işin erbabları bilirler arada kaynayıp gidn borularıda bilirler her işin bir gereği vardır eğer boru kullanılmadanda olsaydı ozaman bu üretici firmalar hiçbir halttan anlamıyor adamlar boşuna montaj borularına para harcıyor.

İyi akşamlar...
    quote:

valal dün yolda giderken bi camda arçelik klima gördüm

herhal 12 veya 14binlik felandır

dikkat ettim adam ne spin attı ne bişey direkt bağladı

veb üyük ihtimalelde boruyu kısalttı

şimdi o montajı yapanda servis benim montajı yapanda

sebep ne o zaman

ayrıca bu klimayı aldıktan sonra camlardan gözümü alamıyormn

boruyu kısaltıp direkt içeri sokanda var dolayanda

saygılarımla...

• 36m2 salonumda Arçelik 6210AA 25000 lik kullanıyorum çok memnunum.Isıtması da soğutması da çok iyi.Yazın salonum çok fazla sıcak oluyor yine de bana mısın demenden iyi soğutuyor.

Orjinalden alıntı: mbirol

İşte Montaj yorum sizin

saygılarımla...
  • Nasıl kolay ve güzel olacaksa onu yapardım o klima 1/2 bakır boru kullansaydım en dibe çekerdim,boru daha fazla gözükmemiş olurdu. yada yandaki krişe aparat kullanarak yada doğramacıya yaptırarak onun üzerine takardım sağlıklı olması açısından.motor sürekli yan çalışacak bence zarar verir.ve görünüm daha hoş olurdu.
  • Ekseri borulama üzerinde durulmuş bu işin en yetkili mühendislerinden de duymuşumdur minumum 3 metredir.Kendi yorumumla motorunda belli bir devri vardır düşünün 1 kilo suyu aynı hortumun içinden saat te 10km hızla geçireceksiniz ve döngü oluşacak,suyun başlangıcını canlandırın gözünüzde o su oradan 10 km hızla saatte 100 defa geçecek(misal)hortum kısa olunca aynı hızda 200 defa geçecektir.buda motorun devrini yükseltecektir.haliyle motora ekstra yük gelecektir.

Yaptığım bişeyi anlatayım size iç üniteden çıkan bakır borunun ucunu kestim havşa açtım direk dış üniteye taktım,çok güzel çalıştı ısıtmasında soğutmasında hiç bir problem yok ancak belli bir müddet sonra (1 ay ) motor tınlamaya başladı.mecbur arkasında gereken boruyu taktım ama 3 değilde 2 ila 2,50 m arasında sorun gitti,

Hem artık bakır borular ekseri klimaların içinden çıkıyor bu müşterinin faydasına yarın bir gün taşınacak olur yer değiştirecek olur ekstra boru parası vermezsiniz.bakır pahalı malum

son olarak bakır boruyu rulo şeklinde en uygun yer dış ünitenin arkasındadır o rulo sıkysa görünen yere yapında söylenenleri duyun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eribo -- 9 Mayıs 2008; 22:25:07 >

• Bu montajı nerede yapmışlar?Yapanı tebrik etmek lazım.Çalışma ve durma sırasında motor sarsıntı yapmaz mı?
    --7--
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.