Şimdi Ara

Klima kapasitoru nasil takilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
1
Favori
18.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaslar, klimam calisiyor fakat sogutmuyor. arastirdigim kadariyla forumda buna benzer sorun yasayan arkadaslarin kapasitor degisiminden sonra duzeldigini soylemisler. bu arada usta cagirmistim, geldi kapasitoru acip birakti gitti. simdi bu kapasitoru nasil takabilirim geri ? kapasitor bosta duruyor resmen. şeması vs varmidir? yenisini alip degistirmek istiyorum

• un momento kullanıcısına yanıt
    Kapasitörün üstünde 3 adet bağlantı noktası bulunur.. F-C-H diye harfle belirtilir... H olan pine kompresörden gelen tek kablolu soketi (pabucu) takacaksın F olan pine fan'dan gelen tek kablolu soketi (pabucu) takacaksın C olan pin ortak uçtur... 2 kablo olan soketide bu harfe takacaksın... Kabloların nereye gittiğini bulamayabilirsin bence bırak usta yapsın...

Yalnız usta niye söküp bıraktı sormadın mı???

Bozuk olduğunda şüpheleniyorsun eski kapasitörü niye takmak istiyorsun??? Yenisini al tak derim..

Bazen kapasitörün bozulması motor arızasına ve / veya motor zorlanmasına delalettir... Bu yüzden ahlaklı bir usta ile bu arızayı çözmeni tavsiye ederim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: janjarre

Kapasitörün üstünde 3 adet bağlantı noktası bulunur.. F-C-H diye harfle belirtilir... H olan pine kompresörden gelen tek kablolu soketi (pabucu) takacaksın F olan pine fan'dan gelen tek kablolu soketi (pabucu) takacaksın C olan pin ortak uçtur... 2 kablo olan soketide bu harfe takacaksın... Kabloların nereye gittiğini bulamayabilirsin bence bırak usta yapsın...

Yalnız usta niye söküp bıraktı sormadın mı???

Bozuk olduğunda şüpheleniyorsun eski kapasitörü niye takmak istiyorsun??? Yenisini al tak derim..

Bazen kapasitörün bozulması motor arızasına ve / veya motor zorlanmasına delalettir... Bu yüzden ahlaklı bir usta ile bu arızayı çözmeni tavsiye ederim...

hocam oncelikle verdigin bilgiler icin tesekkur ederim, ozet olarak anlatayim size durumu.

2 adet arcelik klimam var biri 20 lik yada 25lik tam hatirlamiyorum simdi, digeri (bozulan) 12 lik. simdi bu 12lik acilinca kesinlikle soguk uflemiyodu. dis uniteye baktim o da calisiyodu ama soguk yoktu. dedim gazi bitti heralde kacak vs vardir. 444 0 888 arcelik yetkili servisinden servis talep ettim. geldiler, adam o kadar laubali bi tipti ki, gelir gelmez basladi ortagiyla kendi yasantisini konusmaya hanimiyla ettigi kavgalari vs neyse. e dedim usta bakcakmisin artik bizim arizaya? dedi git calistir ? ba ba.. neyse sabir cektim calistirdim kapa dedi kapadim. dedi kapasitor bozuk. kendi arabasindan kapasitor getirdi takti, yok dedi kapasitorun arizali degil kompresor bitmis 700 tl tutar yapiyim mi? yok yapma dedim. icimden dedim senin yapacagin kompresore de servise de. ulan 2 klimayi zamaninda (2012 yilinda) 1500 tl max 2000 tl ye taktim. 700 tl tamir ucreti mi olur. neyse bu sirada bu insan musvettesi dis unitenin 9 vidasindan 1 tanesini kapadi kalkti. e dedim vidalar? hi onlara gerek yok dedi? bide 20 tl servis ucreti dedi, la hadi git dedim kovdum adamlari. kalktim gittim kendim vidalari kapamaya bi baktim dis unite calismiyor hasbelkader ogrendim onuda. actim baktim kapasitoru takmadan gitmis serefsiz. bugun actim diger klimayla aynidir baglantisi takarim diye, yok hocam 2 side farkli renk kablolardan olusmus 6 tane kablo vs. kim kime dum duma. tekrar aradim arceligi sikayet ettim bunlari, dedim ayni ekibi yollayin gelsinler cihazimi ilk nasil aldilarsa o hale getirsinler. bende ozel servis cagiricam bu serefsizler gelip taktiktan sonra kapasitoru. adam gazina bile bakmadan kompressor 700 tl dedi. kopek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi un momento -- 3 Temmuz 2016; 23:48:36 >

4 yıllık klimanın kompresör bozduğuna hiç denk gelmedim... Servis gaz kontrolüde yapmamış anladığım kadarı ile... Kompresör değişimi biraz zahmetlidir genelde dış ünite sökülür, servise / atölyeye götürülür yani söküldüğü yerde pek yapılmaz, eski kopresör sökülür yeni kompresör takılır boruları kaynatılır kaçak basınç kontrolü yapılır. sonra dış ünite tekrar eve getirilir ve gaz basılarak çalıştırılır... Eh bu da biraz maliyetli olur ama yinede 700 TL yi bulmaz.... O da ayrı bir fiyat politikası :(

Bence hiç servisi çağırmadan doğru düzgün bir usta ile işi halletmeye çalışın... Size arabadan getirip taktığı kapasitörde bozuk olabilir yada göstermelik yanlış bağlamışta olabilir...Arıza hakkında forumdaki @ADO dan konu hakkında bilgi alabilirsin... Kendisi konuda uzmandır ve sana yardımcı olabilir diye düşünüyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: janjarre

4 yıllık klimanın kompresör bozduğuna hiç denk gelmedim... Servis gaz kontrolüde yapmamış anladığım kadarı ile... Kompresör değişimi biraz zahmetlidir genelde dış ünite sökülür, servise / atölyeye götürülür yani söküldüğü yerde pek yapılmaz, eski kopresör sökülür yeni kompresör takılır boruları kaynatılır kaçak basınç kontrolü yapılır. sonra dış ünite tekrar eve getirilir ve gaz basılarak çalıştırılır... Eh bu da biraz maliyetli olur ama yinede 700 TL yi bulmaz.... O da ayrı bir fiyat politikası :(

Bence hiç servisi çağırmadan doğru düzgün bir usta ile işi halletmeye çalışın... Size arabadan getirip taktığı kapasitörde bozuk olabilir yada göstermelik yanlış bağlamışta olabilir...Arıza hakkında forumdaki @ADO dan konu hakkında bilgi alabilirsin... Kendisi konuda uzmandır ve sana yardımcı olabilir diye düşünüyorum...

hocam acikcasi sogudum klimadan. bakalim 1 2 usta daha deneyecem ama gelen daha selam demeden 30 tl 40 tl 20 tl servis ucreti istiyor. bu ne is anlamadim.

mobil klimam var, onu satip ustune 200 250 koyup 750 tl ye grundigin bi klimasini alacagim. teknoasa da gordum 759 tl fiyati. oda zaten kucucuk, yeterki az da olsa soguk uflesin. arceligide sokturup satarim yok parasina. soguttular insani eger tamir olmazsa tabi bu saydiklarim.

Aslinda keske bi konu acilsa, herkes memnun oldugu ustayi onerse, bulundugu bolgeyide yazsa hem ustalarin isine gelir hem kullanicilarin. boyle at hirsizlarinin eline dusmeyiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi un momento -- 4 Temmuz 2016; 23:00:34 >

• Servis elemanları uğraşmak istememiş.Başlarından savmış.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son durum nedir?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Yalnız grundig klimalarıda arçelik beko servisleri montajlıyor diye biliyorum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ado

Son durum nedir?

bugun tekrar aradim, telefonu acan bayan bana "servis size gelmis kompresor bozukmus ve fiyat verildi yaziyor sistemde" dedi. dedim evet hepsi dogru fakat servis gelip benim calisan kapasitorumu acti ve geri toplamadan kalkti gitti; bu durumda ben baska bir servis talebinde bulunsam adamlar toplamak icin ekstra para isteyecek. ayrica ne kadar etik dedim sizce olay yerini bulduklari gibi toplamadan kalkip gitmeleri? bunun uzerine kapasitorunuzun takilmadigini ve gelip acilen takmalari icin bildirim olusturuyorum tarzi bi sey soyledi ve randevu icin aranacagimi soyledi, beklemedeyiz hocam. bakalim istanbul kartal etrafinda dogru duzgun 1 adet ozel klima servisi arayacagim isini hakkiyla yapan. bi insan calisan klimayi neden gazini dahi kontrol etmez ki? benim sikayetim sadece ve sadece soguk hava uflememesiydi. dis unite calisiyordu.

Hocam sorun gaz olsa o adam neticede para kazanacak, gazı basar işi bitirir giderdi. tabi ki yaptığı yanlış ama dış ünite çalışıyor dediğiniz için yine de aklımda soru işareti oluyor.
    Yani dış ünitenizi alıp götürse sonra getirse KOMP bozuk dese art niyetli düşüneceğim ama klima yerinde, KOMP yerinde, gerçekten bozuk olmasa bozuk deme riskine girmeyecek ciddiyette bir firmada çalışıyor, gerçi toplamadan gitmesi tamamen etik dışı ve ciddiyet çerçevesinin dışına çıkmış ama neyse.

bana kalsa özel servis yerine, bu ayıpları üzerinden baskı kurarak ısrarla yetkili servise yaptırmalısınız bu işi. müşteri hizmetlerinden bedel kontrolü yapabilir böylece art niyetli fiyatlandırmanın önüne geçebilir buna paralel yapılan işe karşılık hem değişen yedek parça hem de işçilik için YASAL 1 yıl garanti almış olursunuz.
    Sarı Çizmeli Klimacı ağamızın yapacağı işin sonucunda, şu mağduriyetinizden daha üst seviyelerde sonuçlar doğabileceği riskini de unutmamak lazım.

Hocam işin özeti, bana yapılan işin arkasında duracak sağlam FİRMA lazım, gelen adamın alternatifi bulunur, gelen servisin de alternatifi bulunur sonuçta muhatabın hep aynı yerdir.

• quote:

Hocam sorun gaz olsa o adam neticede para kazanacak, gazı basar işi bitirir giderdi. tabi ki yaptığı yanlış ama dış ünite çalışıyor dediğiniz için yine de aklımda soru işareti oluyor.
    Yani dış ünitenizi alıp götürse sonra getirse KOMP bozuk dese art niyetli düşüneceğim ama klima yerinde, KOMP yerinde, gerçekten bozuk olmasa bozuk deme riskine girmeyecek ciddiyette bir firmada çalışıyor, gerçi toplamadan gitmesi tamamen etik dışı ve ciddiyet çerçevesinin dışına çıkmış ama neyse.

bana kalsa özel servis yerine, bu ayıpları üzerinden baskı kurarak ısrarla yetkili servise yaptırmalısınız bu işi. müşteri hizmetlerinden bedel kontrolü yapabilir böylece art niyetli fiyatlandırmanın önüne geçebilir buna paralel yapılan işe karşılık hem değişen yedek parça hem de işçilik için YASAL 1 yıl garanti almış olursunuz.
    Sarı Çizmeli Klimacı ağamızın yapacağı işin sonucunda, şu mağduriyetinizden daha üst seviyelerde sonuçlar doğabileceği riskini de unutmamak lazım.

Hocam işin özeti, bana yapılan işin arkasında duracak sağlam FİRMA lazım, gelen adamın alternatifi bulunur, gelen servisin de alternatifi bulunur sonuçta muhatabın hep aynı yerdir.

hocam merhaba. bugun geldiler tekrar, farkli kisilerdi ama ayni servisten. bu seferki gelenler gayet saygili ve isini duzgnu yapan tiplerdi. yaslari da gencti. ilk gelen ciddiyetsiz en az 50 55 idi. neyse ellerinde gaz da getirmisler 410. once dedim benim kapasitoru takin geri ustaniz gelip cikardi gitti herseyi. taktilar sonra gaz bastilar. gaz bastiktan sonra yine sogutmadigini soylediler. hatta simdi gaz basariz ama 1 2 ay sonra yine boyle olursa emin olun ki kompresorden dediler. tamam dedim. 700 tl kompresor + 150 tl iscilik ile hallederiz 1 yil da garanti veririz dediler. tesekkur edip yolladim. son durum bu. acikcasi haklisiniz ama ilk gelen usta o kadar laubali ve sikintili bi tipti ki, daha kalkmadan servis ucretim var demesi vs soguttu. neyse yapacak bisey yok. klimanin kendisini 1200 tl gibi rakama almistim simdi 850 tl masraf cikinca zoruma gitmiyor degil. bu arada hic bir ucrette talep etmediler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi un momento -- 6 Temmuz 2016; 13:07:38 >

kaçlık bu klima ki 750TL kompresörü olsun?
  • quote:

kaçlık bu klima ki 750TL kompresörü olsun?

hocam klimanin ustunde yazan deger 13500 btu. klimanin modeli arcelik 122410.

bu arada gelen elemanlarin dedigine gore taktigi kapasitor 120 tl :))) ne hikmetse internette ayni kapasitor 18 tl. yani fecii bi kaziklanma durumu soz konusu bu kompresor olayindada. o konuda supheniz olmasin.
    Şimdi gerek elektronik-gerek beyaz eşya-gerek klima ve gerekse otomotiv sektöründe Yetkili Servislerde yedek parça ve işçilik bedelleri yüksektir bunu zaten biliriz. Bunun sebebi ise hizmet amortisman bedelidir zira resmi anlamda verilmek zorunda olunan bir ZORUNLU GÜVENCE söz konusudur. Serbest meslek sahibi klimacılar ''abi kompresör 200 işçilik 100'' dediğinde anlarsın ki kompresör 100 işçilik 200 dür.
    Yetkili servislerde ise ''abi Kompresör 200 işçilik 200'' dediyse bilin ki kompresör 140 işçilik 200 dür zira yetkili servislerin kayıt altında tutulan %30 YP kar marjı mevcuttur. işçilik bedelleri ise GİB dahilinde belirlenen liste doğrultusunda zaten yüksektir.
    Sizin belirttiğiniz ölçüde kompresör fiyatı uçmuş, size VESTEL deki 12000BTU kompresör fiyatlarına 1-2 örnek vereyim.

Örnek 1 (RECHİ) Saf fiyatı 176.72 - KDV li fiyatı 210.06 - Garati dışı tavan satış fiyatı 250.23TL dir
    Örnek 2 (TOSHIBA) Saf fiyatı 260.57 - KDV li fiyatı 299.66 - Garanti dışı tavan satış fiyatı 353.60TL dir

Burada kompresör değişeceği için gaz şarjı mecburi 50tl ona desen (abartılı ama olsun) 150 de işçilik desen 550TL ye işlem tamamen bitecekken 750TL sadece kompresör fiyatı vermek sezonsal davranış şekli olmuş ki tam anlamıyla saçmalık 1500-1800TL bantlarında sıfır ve inverterinin satıldığı ortamda bu klimaya bu fiyat akıllara zarar :)

• quote:

Şimdi gerek elektronik-gerek beyaz eşya-gerek klima ve gerekse otomotiv sektöründe Yetkili Servislerde yedek parça ve işçilik bedelleri yüksektir bunu zaten biliriz. Bunun sebebi ise hizmet amortisman bedelidir zira resmi anlamda verilmek zorunda olunan bir ZORUNLU GÜVENCE söz konusudur. Serbest meslek sahibi klimacılar ''abi kompresör 200 işçilik 100'' dediğinde anlarsın ki kompresör 100 işçilik 200 dür.
    Yetkili servislerde ise ''abi Kompresör 200 işçilik 200'' dediyse bilin ki kompresör 140 işçilik 200 dür zira yetkili servislerin kayıt altında tutulan %30 YP kar marjı mevcuttur. işçilik bedelleri ise GİB dahilinde belirlenen liste doğrultusunda zaten yüksektir.
    Sizin belirttiğiniz ölçüde kompresör fiyatı uçmuş, size VESTEL deki 12000BTU kompresör fiyatlarına 1-2 örnek vereyim.

Örnek 1 (RECHİ) Saf fiyatı 176.72 - KDV li fiyatı 210.06 - Garati dışı tavan satış fiyatı 250.23TL dir
    Örnek 2 (TOSHIBA) Saf fiyatı 260.57 - KDV li fiyatı 299.66 - Garanti dışı tavan satış fiyatı 353.60TL dir

Burada kompresör değişeceği için gaz şarjı mecburi 50tl ona desen (abartılı ama olsun) 150 de işçilik desen 550TL ye işlem tamamen bitecekken 750TL sadece kompresör fiyatı vermek sezonsal davranış şekli olmuş ki tam anlamıyla saçmalık 1500-1800TL bantlarında sıfır ve inverterinin satıldığı ortamda bu klimaya bu fiyat akıllara zarar :)

Hocam valla ne diyim allah sizin gibi bilincli kullanicilari eksik etmesin. sizler de olmasaniz bu firmalar bizi "bunlar nasilsa anlamiyor dayayin fiyati" diyip opup birakacak. iste benimde demek istedigim en basindan beri bunlar. ben 2013 de 1 adet 12500 btuluk arcelik (suan ariza yapan) + 1 adet 25 lik ayni model klima aldim. ikiside arcelik ve ikiside toplam 2000 tl tuttu yanlis hatirlamiyosam. en fazla 2300 tl. simdi adam cikmis bana diyor 700 + 150 iscilik. adama anlatamazsin ki derdini. sorun degil sezonsal olsun. ben beklerim ama kisin bu insanlari cagirdigimda fiyat duser mi sizce? yerimde olsaniz ne yaparsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi un momento -- 6 Temmuz 2016; 22:04:23 >

Kişı beklemenize gerek yok hocam. Musteri hizmetlerini arayiniz, servisin size verdigi fiyati kendilerine iletiniz ve dogru olup olmadigini teyit ediniz. Bunun sebebi şu dur, "eger siz de bu fiyati dogrulayacaksaniz sirf can sikintisindan bike bile 2 kati fiyatina bu klimayi size yaptirip, faturasini alip elimdeki bilgi belge ile once noter huzurunda bilirkişi heyeti cagirip raiç belirletecegim ve elimdeki tüm bilgiler ile size dava acil noter ve mahkeme masraflari dahil olmak uzere ben de sizden 2 kati olarak bu parayi geri taksil edecegim zira ben gerekli arastirmami yaptim internette dahi bir kompresorun kaca satildigini gayet iyi biliyorum" diyebilecek bilgiye sahipsiniz

• quote:

Kişı beklemenize gerek yok hocam. Musteri hizmetlerini arayiniz, servisin size verdigi fiyati kendilerine iletiniz ve dogru olup olmadigini teyit ediniz. Bunun sebebi şu dur, "eger siz de bu fiyati dogrulayacaksaniz sirf can sikintisindan bike bile 2 kati fiyatina bu klimayi size yaptirip, faturasini alip elimdeki bilgi belge ile once noter huzurunda bilirkişi heyeti cagirip raiç belirletecegim ve elimdeki tüm bilgiler ile size dava acil noter ve mahkeme masraflari dahil olmak uzere ben de sizden 2 kati olarak bu parayi geri taksil edecegim zira ben gerekli arastirmami yaptim internette dahi bir kompresorun kaca satildigini gayet iyi biliyorum" diyebilecek bilgiye sahipsiniz

hocam yarin dediginizi harfi harfine yapacagim. arayip bilgiyi teyit edecegim hemen.

• quote:

hocam servisi aradim, detay olarak fiyat bilgisi yazmamis sistemde goremiyorum dediler. ben israrla fiyati teyit etmek istiyorum diyince peki ozaman size donus saglanacaktir ben kaydinizi olusturuyorum denildi. ve ne kadar fiyat verildigini sordu, bende 700 tl + 150 tl iscilik toplam 850 tl masraf cikardilar 1000 tl lik klimaya dedim. yani servisin fiyat bilgisini sisteme girmemesi gibi bi durum normal mi sizce. detayli olarak girmesi gerekmez mi bilgileri

Yetkili servisler kuruma bagli isletmeler olmamakla birlikte, sozlesmeleri geregi kurumun iş ortaklaridir ve hesap verme yukumlulukleri vardir. Bu baglamda sistemde belirlenmis olan garanti disi satis fiyati ve IFK denilen iscilik fiyat katalogu verilerinin ustune cikamazlar. En fazla rut bolgede kilometre dahil edebilirler o da kurumun belirledigi km bedeli olarak. O da şu an ornek 0.60kr/km dir.

İste benim sizi MH ye yonlendirme sebebim zaten bu dur. Yukarida bahsettigim HESAP VERME zorunluluklari nedeniyle sistemdeki hangi kodlu kompresorun 750 tl olsugunu MH YS ue sorgular, YS de buna kodu ile birlikte cevap vermek zorundadir. Eger MH bu bedeli teyit ederse bu yuksek bedelde hukuk onunde muhatabiniz ARCELIK A.Ş. dir. Teyit edemezse zaten servis biraz basina dert almis olur. Ben mutlak suretle bedelin yuksek bulunacagi ve size daha alt limitlerde rakam sunulacagi hatta ozur mahiyetinde belkide bir guzellik yapilacagi dusuncesindeyim. Yine de bekleyip gorelim diyorum tabi ki

• Hocam merhaba,

Genellikle bahsettiğiniz durum kapasitörden kaynaklanıyor. Kompresör bozulması dediğiniz şey diğer arkadaşların bahsettiği gibi kolay kolay olabilecek bişey değil.

Benzer durum benim başıma gelmişti. Fan çalışmasına rağmen kompresör çalışma sesi gelmiyor idi. Normalde kalkış yaparken az gürültülü çalışır. Kapasitörü söküp, endüstriyel elektrik malzemeleri satan bir yerden yenisi alabilirsiniz. Fiyatı 5-10 tl oluyor genellikle. Takıp deneyebilirsiniz. Böylece sorunun dedikleri gibi kompresörden kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlayabilirsiniz.

Bir de birkaç defa sıcak ayarda çalıştırmayı deneyin. Eğer kompresör çalışıyor ve ısıtma yapıyor ise bu sefer sorun daha farklı bir sebepten kaynaklanıyor olabilir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.