Şimdi Ara

Arçelik-Beko Klima Kullanıcıları (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
122
Cevap
0
Favori
26.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Oturma odasi icin bir klima almak istiyorum, tavsiyede bulunabilirseniz cok memnun olurum.

Oda 15m2 buyuklugunde, doguya bakiyor, duvar cift duvar, camlar pimapen olup daire 4 katli apartmanin 3. katinda bulunmakta, ev afyon'da ve klimayi daha cok sogutma icin kullanacagim.

Arcelik servisin yaptigi kesife gore 12000 BTU yeterli olacak.

Elimde su anda daha parasi odenmemekle beraber 1050 YTL pesin odeme fiyatli bir tane "Arcelik 4040 AA Inverter Neo Plazma" klima mevcut. Isin acikcasi bulundugum yer sebebiyle yilin en fazla 2-3 ayinda klima ihtiyaci olacak dolayisiyla cok fazla kullanim soz konusu degil yil boyunca. Asagidaki sorularimi yanitlayabilirseniz sevinirim.

1.) Yukaridaki oda icin 12000 BTU ideal midir?
    2.) Soz konusu klima icin fiyat-performans acisindan ne dusunuyorsunuz? O fiyata baska klima onerir misiniz?
    3.) Inverter tipi ile diger inverter olmayan modeller arasindaki fark cok buyuk mu?
    4.) Siz olsaniz 1200-1300 YTL 'lik bir butce icin ne alirdiniz?

Hepinize vaktinizi ayirdiginiz icin simdiden tesekkurler...

• Arkadaşım plazmayı çıkartma zaten yerinde silsen yeterlidir aslında temiz bir bezle silip fotosunu çekip koysanızda işe yaramıyor diyen arkadaşlar görebilseler. iç ünite kartı içerisinde bağlantısı bulunan siyah bir kutu vardır yüksek watta parçalayarak çalışır düşük amperajdır fakat yüksek bir watt vardır o tellerde isterseniz çalışırken bi dokunun:)
    Orjinalden alıntı: yesilsiyah20

Çıkarması gerçekten problem oluyor.Ben geçensene çıkarıp yıkamıştım.Sonra takması zor olmuştu.Bu yıl ise sadece ıslak bezle sildim.Plasma filtrenin tek dez avantajı üzerindeki ince tellere dikkat etmek.Bana kolayca kopabilecek gibi geliyor.
    Orjinalden alıntı: afacan!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EMRE_SAGANAK -- 22 Haziran 2008; 18:45:32 >

herkez herşeyden anlar ama herkez herşeyi bilemez...
    saygılarımla...
  • quote:

Orjinalden alıntı: icay

Herkese merhaba,

Oturma odasi icin bir klima almak istiyorum, tavsiyede bulunabilirseniz cok memnun olurum.

Oda 15m2 buyuklugunde, doguya bakiyor, duvar cift duvar, camlar pimapen olup daire 4 katli apartmanin 3. katinda bulunmakta, ev afyon'da ve klimayi daha cok sogutma icin kullanacagim.

Elimde su anda daha parasi odenmemekle beraber 1050 YTL pesin odeme fiyatli bir tane "Arcelik 4040 AA Inverter Neo Plazma" klima mevcut. Isin acikcasi bulundugum yer sebebiyle yilin en fazla 2-3 ayinda klima ihtiyaci olacak dolayisiyla cok fazla kullanim soz konusu degil yil boyunca. Asagidaki sorularimi yanitlayabilirseniz sevinirim.

2.) Soz konusu klima icin fiyat-performans acisindan ne dusunuyorsunuz? O fiyata baska klima onerir misiniz?
    3.) Inverter tipi ile diger inverter olmayan modeller arasindaki fark cok buyuk mu?

valal bende 9000 lik var 15m2 odada ve yeterli oluyor

yarım saat sürmüyor 28 dereceden 22 dereceye indiriyor

bence sanada yeter

hatta fan hızını düşürmem gerekiyor çünkü oda ufak olduğu için çarpıyor açıkçası hemen

DELL OPTIPLEX 3070 // I3 9100T // 16+4 GB DDR4 2666MHZ // 500 GB SANDISK NVME 3D NAND SSD // HP W2207H LCD // MAALESEF TTNET ADSL

• quote:

Orjinalden alıntı: icay

Herkese merhaba,

arkadaşım ben olsam 20 yıl sorunsuz kullanacagım 9000 btu 800/12 taksitle elektra alırdım seside performansıda mükemmel,siz bir düşünün isterseniz geçen hafta arkadaşlarıma 8 tane aldık taktık arçelikle karşılaştırılmaz bile kalitesi.

• geçen ay yatak odasına bir BEKO 18.000 BTU klima taktırdım. bu markayı almamdaki en büyük sebep de servisinin ciddi çalışıyor olması , ama klima bir rüzgar sesi mi artık iç ünitedeki elektrik motorunun sesi mi bilemiyorum , tayyare mübarek.
    en düşük hızda bile ses çok bariz. ama soğutması gerçekten güzel. anında soğutuyor. oda da fazla büyük değil ama rahat çalışsın makine diye yüksek kapasiteli aldım biraz.

servis taktı gitti . vakum olayından falan anlamadığımdan takarlarken bakmadım bile. ama güzel soğutuyor.
    daha önce oturduğum evde de beko vardı 9000lik gayet memnunduk. yıllarca tık demedi. ama boruların izolasyonları bir arkadaşın da dediği gibi dağıldı gitti, servisi falan çağırmadık. senelerce çalıştı öyle, hala da çalışıyor.

neyse sonuç olarak klimamız gayet iyi şimdilik , bir de biraz gürültüsüz çalışsa tam olacaktı.. zaten artık alışmaya başladım gürültüye de açıkçası.

dış üniteye çıkıp balkondan baktım
    1950 wat yazıyor aklımda doğru kaldıysa .

edit :
    LG ARÇELİK TESİSLERİNDE ÜRETİLMİŞTİR yazıyor etiketinde.
    hey gidi hey...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackcoupe -- 3 Temmuz 2008; 21:13:17 >

• http://www.arcelik.com.tr/Cultures/tr-TR/ArcelikUrunler/8917420100.htm?&productCode=8917420100

benim odadamda da bu var ailemin seçimi benim değil ama gerçekten memnunum çok hızlı soğutup,ısıtıyor

o yüzden çok nadir çalıştırıyorum klimayı

ve 9000lik 15m2 odaya gayet yeterli

öğlenee kadar güneş alıyor oda

ve klimayı çalıştırınca hemen etkisini gösteriyor

bazen bi tıkırtı felan oluyor klimada

acaba yeni olduğundanmıdır

dediğim gibi alalı 2 ay oldu ama toplasan 5 defa kullanamdım

DELL OPTIPLEX 3070 // I3 9100T // 16+4 GB DDR4 2666MHZ // 500 GB SANDISK NVME 3D NAND SSD // HP W2207H LCD // MAALESEF TTNET ADSL

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cantuğ-20 -- 15 Temmuz 2008; 15:05:38 >

Orjinalden alıntı: cetvel

Arçelik servis konusunda her zaman çok iyidir alkış

keşke ürünleride iyi olsa

9000liğin saatlik tüketimi nedir acaba

bide dışarda sıcaklık 3 derece felan

ama cihaz 5-10 dakşka çalıştı durdu

daha sıcaklık 25 dereceye gelmemsine rağmen 20 derecede durdu bi 30 saniye sonra yine başladı

defrost olayımı bu nedir

• defros olayı 30 sn lik bir işlem değildir sebebini yerinde görüp teşhis etmek gerekir fakat defrost olmadığı kesin defrost oalyı min 7dk sürer.
    quote:

Orjinalden alıntı: JackDaniels

valla arkadaşlar uzun zaman sonra klimayı açtım yine ısınmak için bu sefer

9000liğin saatlik tüketimi nedir acaba

bide dışarda sıcaklık 3 derece felan

ama cihaz 5-10 dakşka çalıştı durdu

daha sıcaklık 25 dereceye gelmemsine rağmen 20 derecede durdu bi 30 saniye sonra yine başladı

defrost olayımı bu nedir

herkez herşeyden anlar ama herkez herşeyi bilemez...
    saygılarımla...
  • o zaman sorun olabilir belki

çünkü cihaz 5 dakika çalışıp 1 dakika duruyor üstelik daha kumandadaki sıcaklığa ulaşmadığı halde

• lg 7780D inverterin neoplasma filtresi nasıl temizleniyor?kitapçığında gösteriyor,fakat iç ünitenin
    kapağını kaldırıp baktığımda filtre göremedim.normal filtreyi gördüm,ondan bahsetmiyorum.
  • Bende neo filtreyi temizlemeye çalışacaktım ama yerinden nasıl söküldüğünü bir türlü çözemedim. Elimde kalacak diye korkuyorum. Kitapçığında hafijce çekin diyor ama, asıl bana klima çektiriyor. Yardım edebilecek arkadaş varmı acaba
    İklimsa'da SİGMA'nın 18.000 btu kliması ile aşağıdaki ARÇELİK arasında kaldım.
    http://www.arcelik.com.tr/Cultures/tr-TR/ArcelikUrunler/8965651100.htm?&productCode=8965651100
    SİGMA'ya 3 taksit 1.660 TL, ARÇELİK'e ise 8 taksit 1.880 TL fiyat verdiler.ARÇELİK, özellikle servis yaygınlığı nedeni ile benim açımdan 1 puan önde görünüyor.Bu modeli kullanan veya fikir beyan edebilecek olan arkadaşlar tavsiye durumunu belirtirlerse çok sevinirim.
    Saygılar...

• Arkadaşlar tekrar merhaba;
    Bugün biraz daha dolaştıktan Arçelik'in modelini almaya karar verdim.Ödememi de yaptım.Pazartesi günü kuracaklar.Kullanmaya başladıktan sonra, izlenimlerimi aktarırım. Saygılar...
  • mombik arkadaşım arkadaşım hayırlı olsun ilk önce...ama şunu söyliyeyim ne sigma nede arçelik japonlar gibi olmaz hem ısıtmada hemde tüketimde eğer imkanın varsa bence klimayı taktırmadan iptal ettir ve japon al derim..ne şeytanı gör nede salavat getir demiş atalarımız...ha kimsenin aklına yerli malları kötüledigim gelmesin ama herşey ortada arkadaşlar eger burası forum sitesiyse insanları uyarmak birinci görevimiz.................
    Alanya'da Zibro'dan tutun Mitsubishi Electric'e, Daikin'dan tutun Airfel'e,Electra'dan tutun, İklimsa'nın sattığı klimalara ve bilinen beyaz eşya markalarının klimalarına kadar her marka var.
    Klima alırken, işi sadece klima üretmek olan markalardan birini almayı kararlaştırdım ve araştırmaya başladım fakat bunların en ucuzunun inverter modelinin 2.400 TL(bu arada Zibro Mitsubishi Electric'te inverter değil süper inverter vardı ve 3.200 TL) olduğunu görünce, mecburen Arçelik'te karar kıldım ve 1.650 TL'yi 8 taksitte olmak üzere ödemeyi de yaptım.İnşallah benim açımdan hayırlı olur ve pişmanlık yaşamam diyor, saygılar sunuyorum.

• tekrardan hayırlısı olsun kardeşim, filtrelerini haftada bir temizlersen en azından biraz daha verim alırsın unutma kardeşim....
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.