Şimdi Ara

Siemens ve Bosch Klima...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
7.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Siemens ve Bosch klima hakkında bilgi sahibi olan veya kullanan var mı? Yaz sıcaklarını düşünerek klima almanın fiyat açısından tam zamanı oldugunu dusunuyorum. Forumu inceledigimde tabii ki Mits., Sharp ve Toshiba markaları goze batıyor. Bunların dısında, fiyat olarak bunların bi alt grubu olarak, siemens ve bosch klimalar cıktı karsıma. Sizlerden tavsiye bekliyorum, baska markalarda olabilir. Bu arada salon 34m2 oldugu için 18000btu dusunuyorum. Simdiden tesekkurler...

• sadece serinlemeyi düşünüyorsanız 18000 btu alınabilir amma işin içine ısnmada girecekse,klimayı taktıracagınız yer bakımından daha detaylı bilgi vermeniz gerekecek,(kaçıncı kat,yalıtım nasıl,vb.)

siemens-bosch klima yoktur sadece adı vardır marka olarak ,2-3 yılda bir bir oraya bir buraya klimalarını yaptırmaktadırlar,ilk klimaları yaklaşık 10 sene öncekiler kötü ötesi idi mileti illah ettirecek kadar,bir önceki serileri ise(dahalen elerinde bir miktar vardır)electra idi,şu anki klimaları ise midea,ınverter olanları baya iyi klasik olanlarıda alınabilir,neye göre derseniz,demirdöküme,rubenise,blue line,cool line,aırfele vb gibi markalara göre tercih edilebilir.
  • selam,

galiba beşiktaşlılar olarak şampiyonluk ateşi sardı bizi, klima aranıyoruz (siyahbeyazh nickli arkadaşın da açmış olduğu bir konu var:)

ben de 26 m2 lik salona 18,000 lik bir de yatak odasına 9,000 lik bakıyorum. Merkezi sistemle ısındığım için klimanın ısıtma fonksiyonu ikinci planda. destek mahiyetinde belki ihtiyacım olur. Buna rağmen almışken iyisi olsun diye kaliteli Japon kimaları düşünmedim değil. Ama yazın sınırlı bir süre kullanacağım cihazlara 3000 YTL civarı para vermek de pek içime sinmedi.

Bu durumda ben de senin gibi Bosch veya LG-Beko alternatiflerini düşünmeye başladım. Nerdeyse 2 aydır araştırma yapmaktan fenalık geldi. Ama araştırdıkça ne klimalar ucuzluyor ne de benim gelirim artıyor:)

klima kapasite hesabını hesabını yaparken belki yardımı dokunur. Bütçe hesabını bilemem Kolay gelsin.

ekşisözlük'ten alıntıdır:

(klima alirken dikkat edilecek hususlar)

klima alırken keşif yapılması gerçekten çok önemlidir. ben zamanında bunun için demirdöküm sitesinden bir yazılım indirip bilgisayar ortamında yapmıştım hesabımı ama kabaca şöyle fikir verilebilir:
    (siz yine de alacağınız klimayı satan bayinin teknik elemanlarının keşif yapmasını isteyin, daha teknik olur)

oda için metrekare başına 400-450 btu hesabı yapabilirsiniz. bulunduğunuz ilin aşırı sıcak kuşakta olması, soğutma açısından ilave 50-100btu, aşırı soğuk bölgede olması ilave 50-100btu/metrekare gerektirebilir.

bulunduğunuz dairenin yalıtımlı duvar malzemesi ile çevrelenmiş olması, toplam btu hesabından 1000btu kadar altına inmenizi sağlayabilir.

bulunduğunuz odanın çatı katı olması durumunda, çatıda yalıtım yoksa yaptığınız hesaba 3500btu, yalıtım varsa 2500-3000btu ekleyebilirsiniz.

içinde bulunduğunuz odadaki pencere yüzeyinin metrekaresi başına; yalıtımlı cam için 200-300, yalıtımsız (tek kat mesela) cam için 500btu ilave etmeniz gerekli.

bulunduğunuz odanın alt katında ikamet eden olup olmamasına ve zeminde tahta gibi yalıtım da yapabilecek bir malzeme bulunup bulunmamasına göre 1000btu kadar ilave etmeniz gerekebilir.

ortalama bir klima'nın, a sınıfı olanlar için çok net fikir sahibi olamasam da, b sınıfı olması durumunda, her 1000btu soğutma için 1000watt kadar anlık enerji çekeceğini bilmeniz gerekir. ancak sürekli bir enerji çekme işlemi olmadığını tahmin edersiniz.

eviniz sürekli rüzgar alıyorsa ısıtma için 1000 hatta 1500btu bile ekleyebilirsiniz. soğutma için tam bir şey söylemem zor.

bu durumda:
    20 metrekare bir odanız var (20*450=9000btu) ise, hangi durumun ne artırıp ne eksilteceğine bakalım.

oda çatı katında, çatıda yalıtım yok= +3500btu
    oda çatı katında, çatıda yalıtım var hem de iyi bi yalıtım var= +1500btu (salladım)
    odanın 3 metrekare toplam pencere yüzeyi var (oha), yalıtımlı cam ve doğrama ise +500-600, yalıtımsız olmaları durumunda +1500btu
    alt katınız otopark (lan hani çatı katı idi bu), otopark tavanında ya da zemininizde yalıtım yoksa, en az +1000btu. ama zemin veya otopark tavanı yalıtımlıysa, isterseniz eklemeyin bile.

ulan amma uzun yazdık. hayır klima teknisyeni biri gelip yalanlar diye de ödüm kopuyor. yanlış bildiğimiz çıkmaz umarım.

• Sayın ''domandro''

klimalarda beklediginiz sadece serinlemek ise dediginiz gibi binlerce ytl vermeye gerek yok,ama LG-bekoda almaya gerek yok ve asla siemens ile bekoyuda karşılaştırmayın yerli montaj sanayimiz çok kötü,arçelik-beko aynı klimadır ve sesleri harcadıkları elektrikde cabasıdır,

siz ekonomik olsun kalite olsun diyorsanız;siemens-bosch,electra,dıamond,haier,aırfel(bazı modeleri),hitachi(klasik olanları)aırwell düşünebilirsiniz vede senelerce sorunsuz kullanırsınız,tabii kara sizin.

iyi akşamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e.b.a.i -- 22 Mart 2008; 19:15:47 >
  • Bende klima alırken çok araştırmıştım ve elimde baya bi katalog arşivi oluştu.
    Benim önerim sizlere hem ekonomik hem de az yaksın diyorsanız SİGMA yı tavsiye ederim.
    Elimde bulunan katoloğa göre 8-10-14-18 btu leri A sınıfı ve R410 A gazlı.
    Arçelik Beko ve Bosch ve diğer bu seviye ürünlerden bence daha iyi.

Buda linki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DENİZELİ -- 21 Mart 2008; 11:08:32 >

• Siemens ve Bosch klima üretmezler.
    Yukarıda Ebai'nin dediği gibi önceden Electra'ya yaptırıyorlardı şimdiyse Midea'ya yaptırıyorlar.Hatta Profilo olarak da var aynısı.Şu an Profilo'nun klimaları da Midea.
    Orta sınıf kliamalşrdır ama niy fason alacaksanız ki.
    Şahsen gidip Bosch alacağıma gider asıl üretici Midea'dan alırım.Muhtemelen de daha ucuza gelir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: domandro

selam,

galiba beşiktaşlılar olarak şampiyonluk ateşi sardı bizi, klima aranıyoruz (siyahbeyazh nickli arkadaşın da açmış olduğu bir konu var:)

merhaba domandro.

beşiktaş aşkı ayrı bir aşk. HERKES TAKIM TUTAR AMA BİZ AŞK YAŞARIZ .

neyse konumuza dönecek olursak. ben iklimsa da gittim,gördüm, konuştum salon için samui alacağım.
    sen yatak odasına alacağın klimanın ses özelliklerini iyi araştır derim.

kolay gelsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Buzdolabı? Lg vs. Bosch?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: DENİZELİ

Bende klima alırken çok araştırmıştım ve elimde baya bi katalog arşivi oluştu.
    Benim önerim sizlere hem ekonomik hem de az yaksın diyorsanız SİGMA yı tavsiye ederim.

Buda linki

Arkadaşım sigma tam bir kandırmaca soğutma verimi A sınıfı ,ısıtma vrimi D ,olamaz böyle şey.Bir klimanın soğutması B sınıfı ,Isıtması A olması normal oalablir ama tam tersi ise mutlaka altında bir çapanoğlu vardır.Ha neden böyle ayzıyorlar derseniz Cihazlar klima mantığına göre soğutma için üretildiği düşünülerek cihazüstü etiketlerinde ve reklamlarda hep soğutma verimi yazar tabi reklam kuvvetli olsun derseniz soğutmada A sınıfı olur yada oldutturulur.Ama istediğiniz kalite markayı inceleğin bunun aslı tersinedir.Kaliteli cihaz ısıtması her zaman daha verimlidir.Yani bana sorarsanız janjanlı reklamlara kanmayın.

• Arkadaşlar Bosch yada Sımmens almayı düşünüyorsanız (inverter hariç) Teknosa TRONİC klimayı alın ikiside aaaaaynı seri ürün ama daha ucuza bulabilirsiniz.İkisinide midea üretir üretim standartı aynı.Birde inverter düşünen arkadaşlar markalıdan çok şaşmayın orada teknolojiler çok farkediyor .O kadar parayı verince bence marka alın HITACHI,MITSUBISHI ELEC.ZİBRO,DAIKIN fiyatları kıstaslayabilirsiniz.
  • quote:

.

Benim bildiğim Arçelik in R410 A gazlı modeli henüz yok. İş yeri için Arçelik danışmayı aradım. Danışmada ki kızda, bende R410 A gazlı ürünlerinin olmadığını yeni öğrendik.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mbirol

quote:

Bende klima alırken çok araştırmıştım ve elimde baya bi katalog arşivi oluştu.

Buda linki

Arkadaşım sigma tam bir kandırmaca soğutma verimi A sınıfı ,ısıtma vrimi D ,olamaz böyle şey.Bir klimanın soğutması B sınıfı ,Isıtması A olması normal oalablir ama tam tersi ise mutlaka altında bir çapanoğlu vardır.Ha neden böyle ayzıyorlar derseniz Cihazlar klima mantığına göre soğutma için üretildiği düşünülerek cihazüstü etiketlerinde ve reklamlarda hep soğutma verimi yazar tabi reklam kuvvetli olsun derseniz soğutmada A sınıfı olur yada oldutturulur.Ama istediğiniz kalite markayı inceleğin bunun aslı tersinedir.Kaliteli cihaz ısıtması her zaman daha verimlidir.Yani bana sorarsanız janjanlı reklamlara kanmayın.

• quote:

Orjinalden alıntı: mbirol

Arkadaşlar Bosch yada Sımmens almayı düşünüyorsanız (inverter hariç) Teknosa TRONİC klimayı alın ikiside aaaaaynı seri ürün ama daha ucuza bulabilirsiniz.İkisinide midea üretir üretim standartı aynı.Birde inverter düşünen arkadaşlar markalıdan çok şaşmayın orada teknolojiler çok farkediyor .O kadar parayı verince bence marka alın HITACHI,MITSUBISHI ELEC.ZİBRO,DAIKIN fiyatları kıstaslayabilirsiniz.

• öncelikle konuyu acan benim ama aksilik şehir dışına çıkmam gerekti ve forum girecek zamanım olmadı şimdiye kadar. Öncelikle herkese fikirleri için teşekkür ederim. Bütün yorumları dikkate alıcam. Bu arada mits. heavy hr series di heralde, 18000btu'luk (normal olanı, inverterli degil), arkadas almis 1600ytl ye pesin, bakalım bende onu dusunuyorum bi yandan. Tekrardan fikirler için tesekkurler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.