Şimdi Ara

Arçelik-Beko Klima Kullanıcıları (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
0
Favori
26.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: EvilOfLplc

arçelik alırken 5 kez düşün derim ben!

bendede var allah kurtarsın alanları,ben bu sene iyi bir şey almak istiyorum bakalım,2000 ytl kadar veecegiz 9000 btu bir şeye
    Siz MBİROL kırmızı yazıyla belirtmenize gerek bulunmamaktydı ama onu yaparken şu 1 metre olayınıda büyültseydiniz? bu konuyu uzatmamızın daha fazla bir anlamı yoktur işi klimacılık olan herkezin bu işi ufak bir mantıkla çözmesi gerekir giden gazın kompresöre dönüş sıcaklığını bu sıcaklık 5-6°C arasında max kapasitedir nekadar düşer veya nekadar azalırsa kapasiteniz okadar düşer bu sıcaklığın dengeli olmasıda üretici firmanın verdiği teknik bilgilerdir. 2mt yapmıştır 5mt yapmıştır ayrı susturu şeklinde bir aparat kullanmıştır mesafe boru kullanmamaıştır. Her cihazın ayrı bir mekanizması vardır fakat çalışma prensibi aynıdır. Bunu işi Klimacılık olan herkez bilir bu verdiğim örnek gibi birçoğu bulunmaktadır. Siz kullanmadan yapıyorsunuzdur oiş sizin işinizdir kullanarak yapan arkadaşlar o iş onların işidir. Klima bir beyaz eşya değildir.
    Bunun akabinde şu arçelik montajı kaç senesinde yapılmıştır hangi servis tarafından yapılmıştır bilmiyorum arka ayaklara takozu yükselterekde yapabilirmiş Ama sizinve diğer arkadaşların dediği gibi yanlış bir montajdır. Birçok montaj yaptım ve servislerimin yaptığı montajları ayrı ayrı kontrol ettim bu işte çalışan adamın yaptığı iş ile firma yada servis kötülenemez. Aldığınız bir araba arızalı diye koca filoyu kötüleyemezsiniz. Ama klima sektöründe yazın aranılan adam sayısını biliyorsunuz sonuçta siz bir adam alırken merkez servisiniz görüşmüyor siz görüşüp alıyorsunuz. Ama yanlış bir iş yapılmış.
    Defalarca söylememe rağmen ben arçeliği savunmuyorum okadar çalışmışlığıma rağmen ben airfel klima kullanıyorum 1999 da almıştım inanmıyacaksınız şu ana kadar ne bir servis geldi nede bir işlem gördü 1 ay önce gaz şarjı yaptım oda yarım bar kadar ha benim şansıma bu cihaz iyi çıktı şimdi airfel 10 numara diyemem. Bir fuji klima söktürdüm adamlar 10 sene evvel montaj yapmışlar dönüş borusu kırılmış borunun ama canavar gibi soğutuyor şimdi ben fuji servisi kötü diyemem.

İyi Günler...
    quote:

Orjinalden alıntı: mbirol

YORUMSUZ

''Emre Bey fuara beklerim, Acson ile yanyanayız zaten.
    Sorunuza gelince epeydir foruma giremiyorum fuarda olduğum için bu konu ne zaman konuşuldu bilmiyorum ama ben bunu daha öncede belirtmiştim yazdıklarımda iyi bir cihazın sağlıklı çalışması bakımından ortalama 1 metre bakır boru bağlantısı olması gerekir ama; benim evimde iç-dış ünite arası tam 37 cm. 9 yıl oldu ben bir sorun yaşamadım.
    Cihaz çok iyi ise sorun yaşanmaz.''

Saygılarımla

Cumhur Demirkahyalılar

herkez herşeyden anlar ama herkez herşeyi bilemez...
    saygılarımla...

• Bunlardan her yerde çok var.

Arçelik-Beko Klima Kullanıcıları
  • Klima işi imalat,satış,montaj ve servis işi topyekün bir iştir.Bu işlerin tamamı üretici veya ithalatçıyı bağlar.Kalite üretimden hizmete kadar devam etmelidir.Siz dünyanın en kaliteli klimasını kötü ve yanlış işçilikle montaj ederseniz bu cihaz müşteriye hizmet etmezse onun için kötü klimadır.Ben bu camiada bu kadar denetimsiz başka firma görmedim.Ve bu ürünü alacak arkadaşlara ürünü alınca kullanacaklar onlar ya neyle karşılaşabilecekleri hakkında bilgi vermek istiyorum.Yorumu kendileri yapar.Benim anlayışım kalite toplamda olmalı ,zaten olmazsada olmaz.

saygılar

Bunlardan her yerde çok var.

yaw bu kadar güldüğünüze göre bu işi çok iyi biliyorsunuz demekki

o zaman şu hiçbiyerde göremediğimiz meşhur markanızın böyle zor yerlerde yapılmış

muhteşem montajlarınızdan bikaç resim koyunda millet görsün bakalım montaj nasıl oluyor

DELL OPTIPLEX 3070 // I3 9100T // 16+4 GB DDR4 2666MHZ // 500 GB SANDISK NVME 3D NAND SSD // HP W2207H LCD // MAALESEF TTNET ADSL

• Buyrun bu montalarda bizden

• güzel elinize sağlık ancak yerde basit.benim görüşüm işinizde ne kadar usta olursanız olun klima yamuk görünüyorsa bakır boruların dekoratif bantları borulamsı iyi değilse bu sizin tüm ustalınığızı götürür.dışarıdan bakan adam derki acemi birisi kurmuş yada bu işten anlamıyormuş der.haksızsam söyleyin.

o dyvarın tavanı olmayacak tam düz olacak olmaz olmazlardan 10 m.kurulması gerekcek ben bunu merak ederim aslında.cu o mesafede makkap tutamanız bile değişir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eribo -- 14 Mayıs 2008; 18:44:33 >
  • eribo arkadaş bu yer basit dediğiniz yere dikkatli bakın,bu cihaz 100 kg.üstü balkon,forklif veya herhangi bir iskelede yok.O cihazın nasıl yukarı çektiğimize dikkat edin belkide ileriki işlerde örnek olur.

istanbul metrocity i bilmeyen yoktur onun çatısınada klima astım imkansız gibi biryer ama bir halatla bağlayarak iş çözüldü
    Aldığınız bir elemanı kim kontrol ediyor yada yaptığı işi ancak bir tesadüf yada problemle birlikte bulunuyor
    evet montajlar güzel yapılmış ama burada zor olan sadece cihazın ağır olmasımıdır?
    Birde MBİROL bu zibro istanbulda varmı nerde bulabiliriz?
    quote:

Orjinalden alıntı: eribo

güzel elinize sağlık ancak yerde basit.benim görüşüm işinizde ne kadar usta olursanız olun klima yamuk görünüyorsa bakır boruların dekoratif bantları borulamsı iyi değilse bu sizin tüm ustalınığızı götürür.dışarıdan bakan adam derki acemi birisi kurmuş yada bu işten anlamıyormuş der.haksızsam söyleyin.

o dyvarın tavanı olmayacak tam düz olacak olmaz olmazlardan 10 m.kurulması gerekcek ben bunu merak ederim aslında.cu o mesafede makkap tutamanız bile değişir.

saygılarımla...

• Sayın EMRE bey sözümüz size değil bu tür işleri yapanlara ve bu işleri yapanlara bu kadar göz yumanlara siz kaçtane MİT. HİTACHİ,Dıamond,Sharp;Daikin vb. montaj gördünüz böyle.Hiç yok tur diyemem ama bu kadarda olmaz .Bir malı satan firma kim olursa olsun müşterisine işin sonuna kadar iyi hizmet vermiyorsa o firma bence iyi firma değildir.Ben bu meslekte 20 yılımı verim ve inanın böyle işleri yapanlar ''Ben klimacıyım'' deyince içim acıyor,elimde imkan olsa bunları bu mesleği yapmaktan men ederdim.Bunu ben yapamıyorum ama bu malı üreten ve satan yapabilir.Koskaca Arçelik bu adamları ayıklayamıyormu,benim asıl takıldığım nokta burası.Bakın gerçekten iyi ustayım diyen ve mesleğine sayğı duyan bir kişinin yanınıda böyle işleri yapan adamlar bir dakika dahi çalışamazlar.Ama malesef Arçelik,Demirdöküm,Vestel gibi klima servislerinde çalışıyor.Sizce sebep ne,ben söyleyeyim;Bizim meslekte iyi bir usta en az 1000 ytl maaş+sigorta+yol veya araba verirsiniz+yemek çalışııyor.
    Düşünün iki kişilik bir ekip altında araba ,maliyet en az 3000 ytl aylık,iyi işyaparım derseniz günde işler ters gitmezse 4 montaj, yılın yarısınıda yatarak geçirirsiniz malum bizim meslek ya soğuk ister yada çok sıcak.
    Şimdi 50 ytl ye montaj yaparsa bu elemanlar bu işin altından kim kalkabilir.Ancak sezonluk geçici toplama eleman alırsanız vede adamlara günde 10 tane montaj yapacaksın drrseniz işte bu tablo çıkar karşınıza.Ben bu işe Meltem klima ile başladım 1988 de ve Türkiye de ilk split klim kuranlardanım,ben kendimi ne kadar sıksam da gece 12 ye kadar çalışsam günde ancak 5 montaj yaparım oda yerle sorunsuz olmalı,yanımdaki ekip tecrubeli olmalı ,yahu onca otel montajı yaptım seri işler yinede günde 10 tane yapamadım.Bizim yanımızda çalışmış kalfa düzeyinde bir eleman Demirdökümde usta diye başladı çalışmaya 19 yaşında ,yanındada 14-15 yaşında çırak adam günde 10 tane montaj yapıyor helala olsun valla,tabi 24 lük kliamayı 1 mm2 kesitli seyyar kabloyla çalıştırıp teslim edip gidiyorlar.Neyse yaram derin Çok başınızı ağrıttım.

Zibro yakın zamanda İstanbul dada yapılanacaktır.Siz ihtiyaç duyarsanız e-mail atın yardımcı olurum.

• ben dümdüz zeminlere koyduğunuz makinaları sormuyorum

klima koymaya uygun olmayan yerlere bulduğunuz çözümleri soruyorum

çünkü sizin dalga geçtiğiniz resimlerdeki montajlar klima koymaya uygun yerler değil

isterse 300kg olsun dümdüz bi yerden düz alıp başka yere koymak marifet değil

DELL OPTIPLEX 3070 // I3 9100T // 16+4 GB DDR4 2666MHZ // 500 GB SANDISK NVME 3D NAND SSD // HP W2207H LCD // MAALESEF TTNET ADSL
  • quote:

Orjinalden alıntı: JackDaniels

ben dümdüz zeminlere koyduğunuz makinaları sormuyorum

klima koymaya uygun olmayan yerlere bulduğunuz çözümleri soruyorum

çünkü sizin dalga geçtiğiniz resimlerdeki montajlar klima koymaya uygun yerler değil

isterse 300kg olsun dümdüz bi yerden düz alıp başka yere koymak marifet değil

Biraz basit oldu çizim ama alan acele bu kadar oldu,ama gerçeğini yapmak daha kolay,bir fikir verir ihtiyacı olana;

• Bu konuda haklısınız ama şöylede birşey var dediğiniz gibi gerçekten enaz sizin yazdığınız kadar bi ücretle çalışılır ve günde temiz 4 adet montaj yapılır ama meslek sahibi arkadaşlar seçici olabiliriz ben bukadara çalışırım işine gelirmi hayır peki iyi günler der çıkarız. ama adam geliyor klima biliyormusun bisefer eve takarlerken gördüm tama yeterli 500e çalışırmısın tamam çalışırım sigortan yok yemekte günlükytl tamammı? tamam olur hadi başla ozaman bu kafa değişmediği müddetçe bu gibi görüntüler çok olur bukonuda çok haklısınız öyle yerlere klima konulmuşki aklınız durur bugün gördüm nişantaşında bir alışveriş merkezi ki otoparkının 30dk kası 5ytl 3gsm istasyonuda aynı yere dış ünite koymuş ve kapalı mahal egsozst şaftı ise bir arka duvardan hava boşluğu bukadarmı zor bir duvar delip dış üniteyi oraya asmak bitsinde paramızı alalım mantığı oldukça asıl işi bu olan üstadlar daha çok güleriz ve içimizi çekeriz.
    Şunada değineyim Arçelik ayıklıyor bu adamları ama şöyle fabrikaya her servisten elemanlar isteniyor eğitim veriliyor yetki veriliyor adam servise geliyor 1 kişinin yetkisi var ama 10 kişi çalışıyor belki sigortasız yada farklı şekilde bunların yaptığı iş o etiketi taşıdıkları için firmaya kesiliyor ama bizim insanımız az para çok iş istediği için malesef bu manzaranın önüne geçilemiyor.
    İyi akşamlar...
    quote:

Sayın EMRE bey sözümüz size değil bu tür işleri yapanlara ve bu işleri yapanlara bu kadar göz yumanlara siz kaçtane MİT. HİTACHİ,Dıamond,Sharp;Daikin vb. montaj gördünüz böyle.Hiç yok tur diyemem ama bu kadarda olmaz .Bir malı satan firma kim olursa olsun müşterisine işin sonuna kadar iyi hizmet vermiyorsa o firma bence iyi firma değildir.Ben bu meslekte 20 yılımı verim ve inanın böyle işleri yapanlar ''Ben klimacıyım'' deyince içim acıyor,elimde imkan olsa bunları bu mesleği yapmaktan men ederdim.Bunu ben yapamıyorum ama bu malı üreten ve satan yapabilir.Koskaca Arçelik bu adamları ayıklayamıyormu,benim asıl takıldığım nokta burası.Bakın gerçekten iyi ustayım diyen ve mesleğine sayğı duyan bir kişinin yanınıda böyle işleri yapan adamlar bir dakika dahi çalışamazlar.Ama malesef Arçelik,Demirdöküm,Vestel gibi klima servislerinde çalışıyor.Sizce sebep ne,ben söyleyeyim;Bizim meslekte iyi bir usta en az 1000 ytl maaş+sigorta+yol veya araba verirsiniz+yemek çalışııyor.
    Düşünün iki kişilik bir ekip altında araba ,maliyet en az 3000 ytl aylık,iyi işyaparım derseniz günde işler ters gitmezse 4 montaj, yılın yarısınıda yatarak geçirirsiniz malum bizim meslek ya soğuk ister yada çok sıcak.
    Şimdi 50 ytl ye montaj yaparsa bu elemanlar bu işin altından kim kalkabilir.Ancak sezonluk geçici toplama eleman alırsanız vede adamlara günde 10 tane montaj yapacaksın drrseniz işte bu tablo çıkar karşınıza.Ben bu işe Meltem klima ile başladım 1988 de ve Türkiye de ilk split klim kuranlardanım,ben kendimi ne kadar sıksam da gece 12 ye kadar çalışsam günde ancak 5 montaj yaparım oda yerle sorunsuz olmalı,yanımdaki ekip tecrubeli olmalı ,yahu onca otel montajı yaptım seri işler yinede günde 10 tane yapamadım.Bizim yanımızda çalışmış kalfa düzeyinde bir eleman Demirdökümde usta diye başladı çalışmaya 19 yaşında ,yanındada 14-15 yaşında çırak adam günde 10 tane montaj yapıyor helala olsun valla,tabi 24 lük kliamayı 1 mm2 kesitli seyyar kabloyla çalıştırıp teslim edip gidiyorlar.Neyse yaram derin Çok başınızı ağrıttım.

Zibro yakın zamanda İstanbul dada yapılanacaktır.Siz ihtiyaç duyarsanız e-mail atın yardımcı olurum.

saygılarımla...

• arkadaşlar araştırdım taradım cüzdanıma göre en uygun arçelik geldi.
    2-3 bin lira ayıramadım maalesef,vestelden uzak diğer baymak,sunny,sigma vs uzak bana servisi iyi olan bir klima lazımdı,birçoğunun servisi yok edirne de,arçeliğin verdiği değerlere göre soğutmada A ısıtmda B sınıfı ben ısıtmada pek kullanmayı düşünmüyorum en azından denerim
    ilk deneyimlerimi paylaşayım iç ünite en yüksek fan hızında bile gürültü seviyesi rahatsız etmiyor iç ünitede, dış ünitede ona keza.
    4710 neo plasma aldım bonusa peşin fiyatına 10 taksit 1240 ytl
    oldukça korunaklı bir yere kurdurdum dış üniteyi,sıcaklar başladığında elektrik farkını özellikle takip edecem yazarım buraya da

saygılarımla
  • değerli arkadaşlarım bende 3910 arçelik klima var. geçen gün karşı komşunun ikazı üzerine baktığımda,dış üniteden eve gelen borular üzerindeki yalıtım bantlarının bir çok yerden sökülüp koptuğunu ve alttaki straforlu borulardaki yalıtım malzemesininde hasarlandığını (bakır borular gözüküyor)gördüm. klimam henüz garanti kapsamında ama gelen servis ki montajı yapanda onlardı benden sökme takma parası olarak 100 ytl artı servis ücreti istediler borunun değişmeyeceğini sadece yalıtımın tamir olacağını söylediler. bu durum siz üstadlarca uygun mudur. yoksa garanti kapsamında diye arçeliğin kapısına yapışayımmı. biraz uzun oldu ama hiç bilmediğim bir konuda yardımlarınızı rica ederim. saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atamelih -- 24 Mayıs 2008; 21:39:54 >
    Golf 7 1.6 TDI Highline 105 PS BlueMotion Tiptr.DSG Beyaz
  • sayın 06pony klima 5. katta pencerenin altında,duvara paralel 2-3 metre dış boru var. aynı şekilde bir çok komşuda da kima var ama birtek bizimkinde bu hasar var.bantlar sökülünce kuşlarmı yedi ne oldu anlamadım.

Orjinalden alıntı: atamelih

değerli arkadaşlarım bende 3910 arçelik klima var. geçen gün karşı komşunun ikazı üzerine baktığımda,dış üniteden eve gelen borular üzerindeki yalıtım bantlarının bir çok yerden sökülüp koptuğunu ve alttaki straforlu borulardaki yalıtım malzemesininde hasarlandığını (bakır borular gözüküyor)gördüm. klimam henüz garanti kapsamında ama gelen servis ki montajı yapanda onlardı benden sökme takma parası olarak 100 ytl artı servis ücreti istediler borunun değişmeyeceğini sadece yalıtımın tamir olacağını söylediler. bu durum siz üstadlarca uygun mudur. yoksa garanti kapsamında diye arçeliğin kapısına yapışayımmı. biraz uzun oldu ama hiç bilmediğim bir konuda yardımlarınızı rica ederim. saygılar.

Boruların üzerindeki izolasyon malzemesi boru değişmeden yenilenebilir.Ama tabi Arçelik yaparmı bilemem.Standart kullandıkları borunun üzerindeki izole maddesi piyasada kullandığımız siyah rekli kauçuktan yapılma izole olmadığı için (onların kullandığı gri renk köpük gibi) üzerindeki sarma bantı yırtılınca güneşten etkilenerek dağılıyor,yani işe yaramaz hale geliyor.Benim fikrim eğer garanti devam ediyorsa ve dışarıdan bir kimse müdahalesi olmadıysa firma sorumlu olmalı çünkü garanti malın komplesi için geçerli ve bu işide yapan kendi yetkili servisi.Tabi izoleyi değiştirme işi zor geldiğinden,elinde hazır set boruyu kullanacak ve parayı alacak sizden.İzoleyi değiştirmek istese havşaları kesmesi lazım,açıkcası havşa açmaktan korkuyorlar,onun için yeni set bakır boruyu kullanacak.Eger garantiden değiştirmezlerse siz piyasadan bir klimacı bulun ,hem siyah izole ile değiştirtin hemde üzerine sarılan sarma bantı daha kalitelidir ve o kadar parada istemezler.

• sn mbirol ilgive açıklamalarınız için teşekkürler.tavsiyeniz doğrultusunda hareket edip,durum hakkında da
    sizleri bilgilendireceğim. saygılar.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.