Şimdi Ara

ARAS KARGO'DA YAŞADIĞIM 8000 TL DEĞERİNDEKİ HIRSIZLIK (VIDEO VE EKŞİ LİNKİ EKLENDİ) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
331
Cevap
5
Favori
37.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
545 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • konunun basligi dun 4000 tl idi bugun 8 olmus

    edit: aynı konu degilmis



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HAAltuntas -- 18 Kasım 2017; 14:56:37 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Getirecekleri ürünün de içine etmeden duramiyorlar maalesef, mekanik klavye almıştım büyük hevesle, artık nasıl fırlattılarsa tuşlar çıkık ve metal şasi yamulmuş geldi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • HAAltuntas kullanıcısına yanıt
    Oo sen bayağı zekisin, aynı konular mi acaba

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lanet olsun Türkiye de korkudan kargo bile gönderemiyoruz. Sadece Aras değil hemen hepsinde hırsız çalışanlar var. Mng de de uçan paketler oluyor. kargoyu ıvır zıvır malzeme ve teknik servislere ürün gönderirken kullanıyorum. Onun harici değerli birşey için otobüsü kullanırım. En azından çalışanlar daha şerefli namuslu insanlar ki şimdiye kadar sıkıntı yaşamadım. Şimdi kargocular yorumu mu etiketleyebilir. Lafım namusuyla para kazanan insanlara değil ama çoğu öyle olunca haliyle insanın güveni kalmıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • paketin içinde değerli bişey oldugunu nasıl anlıyorlar?
  • ekksl6 E kullanıcısına yanıt
    Hocam geçmiş olsun demekki firmadan çok şube önemli o zaman. Benim ptt ile ilgili anılarım hep olumlu çünkü yani bana yapmış olduğu iyiliği de unutamam çalışanları da çok iyi burada. Ben evde yoktum , şubeye gidip almakla uğraşmim diye 3 kere getirmiş aynı gün eleman. Diğer kargolar kapıyı bile çalmadan çaldık diyip kaçıyolar. Yani şans işi demekki şube de çok önemli.
  • bu 4 binliralik konuya ne oldu? Silinmiş. haberi olan varmı
  • Geçmiş olsun çok kötü bir durum sizden başka bir arkadaşta yurt içi kargoda sıkıntı yaşamış kargo teslim eden şahıs bunun içinde ne var diye sormuş ps4 demiş keşke önceden bilseydim ben alırdım sende sigortadan paranı alırdın demiş. Kargo şirketinin çalışanlarının niyeti kötü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zodd

    bu 4 binliralik konuya ne oldu? Silinmiş. haberi olan varmı

    Silinmedi hocam duruyorhttps://forum.donanimhaber.com/aras-kargo-da-yasadigim-4-000-tl-lik-hirsizlik-ss-eklendi-twitter-hashtag-ekledin-destek-lutfen--129885987 sadece konuyu açalı 3 gün olduğu için üstten indi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mentalaritmetik

    Arkadaşım büyük geçmiş olsun ;



    https://forum.donanimhaber.com/sahibinden-sahte-kimlik-ile-kargo-da-dolandiricilik-izmir--125464521-20



    Bu benim konum. Tam 8 ay oldu kargo şirketleri bu işi çok iyi biliyor. Bilerek yapılmış bir hareket, biz milyarlık malzemeleri gönderiyoruz, onların yaptığı açıklama şu ADLİ MAKAMLARA iletildi konuyu onlar takip ediyor. Bitti ben hala kuruş para alamadim, konu hem İdari mahkemede hemde Tüketici hakem heyetinde. Kargo avukatının yaptığı savunmayı goreseniz kendinizi Azılı bir dolandırıcı sanarsiniz. Olay sonuçlanınca bütün belgeleri paylasacagim.



    Tekrardan geçmiş olsun...

    Özel mesaj attım bakar mısınız hocam ?




  • Kargo içeriğini söylememek en güzeli.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elsa

    Oo sen bayağı zekisin, aynı konular mi acaba

    Düzenledim ama daha iyi ifade edebilirsin kendini biraz daha çalış.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yazıyı okuduğum günlerde internetten sipariş verdiğim yaklaşık 4000tl değerinde MSI marka laptopun şubeye geldi mesajını alamam üzerine hem kargoya koşup ürünü elden aldım. Nedendir bilemiyorum benim kargo ayrı bir köşede duruyordu. Acaba özenle taşındığı için mi yoksa sevkiyatı hemen yapılacağı için mi bilemedim. Ayrıca kargo kolisinin üzerinde laptopun marka model numara vs herşeyi yazıyordu yani bir çalışan kolayca laptopu internette araştırıp, maddi değerini öğrenip kafasında binbir türlü plan kurabilir.

    Size tavsiyem bu tarz ürünlerinizi direk şubeye yollayın ve şubeden alınacağı talimatını verin. Belki biraz önüne geçeriz bu ve bunun gibi durumların.
  • çok basit bi sistem. sadece tc göster, imzanı at ve ürünü al. bu kadar basit olmamalı... ben de zamanında yurtiçi ile mahkemenin kapısından döndüm.
  • sevahm kullanıcısına yanıt
    Bu linki atacaktım ben de. Resmen hırsızlık şebekesini adamlar sistematik hale getirmiş.
  • Özel kargo şirketlerini hangi devlet kurumu denetliyor arkadaşlar bilginiz net olarak var mı ?

    Burada sizlere tavsiyem PTT yıl kullanmanız kullanırken kesinlikle değerli(sigortalı) olarak göndermeniz ve bu durumda üründe bir değer bicersiniz veya fatura tutarını sisteme girerler kaybolma durumu dahil her türlü doğal afet dahil, herhangi bir yağma soygun kaza vs hepsini karşılayacak yetenekte ve kabileyette çalışmaktalar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski bir aras kargo şube müşteri temsilcisi olarak,Kargo teslimatında müşteri kimliğini görerek işlem yapılması gerekmektedir.Kesinlikle 3 şahıslara kargo teslim edilmemesi gerekiyor.Soyisim tutması halinde asıl alıcıyı arıyarak kardeşiniz ablanız babanız vs ye kargonuzu teslim ediyoruz onaylıyormusunuz diye teyid edilmesi gerekiyor.

    Bu işin içinde olmadan bu işleri anlamak çok zor arkadaşlar.Bu işte çalışmadan önce ne varya benden alıyor atıyor arabaya gidiyor teslim ediyor mantığındaydım.Bir kargo asıl müşteriye ulaşana kadar minimum 6 araç değişmektedir.
    1.Müşteriden kargo alınır şubeye getirilir.İşlemleri yapılır.
    2.İşlemleri yapılan kargo transfer merkezine gitmesi için akşam tüm kargolarla birlikte tekrardan şube aracına yüklenip transfer merkezine götürülür.
    3.Transfer merkezinde araçtan indirildikten sonra hangi şubeye gidicekse ona bağla Transfer merkezine götürülmesi için tekrardan transfer aracına yüklenir.
    4.Teslimat şubesinin transfer merkezine indikten sonra bu sefer şube aracına yüklenir.
    5.Transferden şube aracına yüklenen kargo şubeye gelince tekrardan aractan indirilir.
    6.Şubeye indirilen kargo bu sefer teslimat arabasına yüklenir ve teslimata çıkarılır.
    Bu işlemlerin hepsinin sisteme kayıtlı olması gerektiği için bu işlemler sırasında kargo el terminali tarafından okutulur.Gördüğünüz gibi bu seneryp en iyi ihtimal bazen uzun mesafelerde araçlar aktarmalı gittiği için daha fazla araç yani el değiştirir.Bu kargo 6 araç değiştiği için her seferinde ek maliyet ek araç olmaması için balık istifi gibi yerleştirilir.Kimse ya bu alinin bu mehmetin kargosu dikkat edelim demez.Üzerinden kırılır etiketi varsa nizami olarak yerleştirilmesi sağlanır en azından bizim şube böyle yapardı.Bu kadar şeyin konumuzla ne alakası var diyeceksiniz şimdi.Bir kargo 6 araç değiştirir ama 30 tanede adamın elinden geçer.

    Belliki bir çete var firma içinde belki bir çete değil bir kişi orasını bilemeyiz.Anladğım kadarıyla farklı şubelerden telefonları aynı kişi almış.İhtimal olarak transfer merkezindeki çalışan kaynaklı olabilir.Telefon olduğu belirgin bir şekilde belliyse veya içerikte telefon yazılı ise çalışan kılıklı kişiye alıcı isim soyisim bilgilerini iletir.Teslimat şubesini söyler.Sahte alıcı hemen okişi adına sahte bir kimlik hazırlar ve kargoyu şubeden teslim alır.Şuan farklı bir sektörde çalışıyorum.Bu sektördede sahte kimlik olayı çok oluyor.Sahte kimlik çıkarmak çok zor değil yani anlayacağınız.Şuraya bir tane sahte kimlik örneği atsam kimse anlamaz bile.Çalışanın bunu anlaması imkansız gibi bişey o kargoyu teslim ediyimde devrimden düşsün diye düşünür.Burda gönderici ve teslimat şubesi elemanlarının böyle bir hırsızlık yapacaklarına ihtimal vermiyorum.Sadece işlerini eksik yapmışlar.Kimlik bile istememişler istelerse büyük ihtimalle sahte kimlikte teslimat yapılacaktı.Büyük ihtimalle tutar teslimat şubesine sahte teslimattan dolayı yansıtılacaktır.

    Kargo gönderimi yapacağınız zaman iyi bir paketleme yapın 6araç değişsse bile sıkıntı yaratmayacak yani.İçeriğini belli etmeyecek şekilde ambalajlayın.Ürününüzün faturası varsa gönderin kargo düzenlemesi sırasından sisteme girilen bilgilerde irsaliye numarası kargo içerik bilgisi kesinlikle olsun.Bir arkadaş içeriğine değersiz bişey yazdırın demiş kesinlikle yapmayın olduki ürüne zarar geldi kardeşim sen içeriğine ayva yazdırmıssın al şu 5tl yi git şurdan 1kilo ayva al yer der.Özel taşıma güvencesini ekletmenizi tavsiye ederim değerli bir gönderiyse aksi bir durumda elinizi güçlendirir.Şube yönünden baktığınızda şuan kendi içlerinde bir sorgulama yapıyorlardır büyük ihtimalle olayın durumunu araştırıyolardır.Belki bize oyun yapıyolardır diye vb.Ancak kayıtlarda temsilci kimlik görmeden işlem yaptıysa yapcak çokta bişi yok.Eğer Aras kargo içinde böyle bir yapılanma varsa yapması gereken bu çürük elmaları bulup yargıya teslim etmesidir.

    Yazı biraz uzun oldu inşallah yardımcı olabilmişimdir.
    Dip not:Yazdığım yazıda aras kargoyu veya çalışanlarını hiç bir şekilde suçlamıyorum.Sadece varsayım,teori,hayal ürünü,ihtimaldir.Bunun sorumlularını bulacak olan aras kargodur.


    Bu mesajı diğer hırsızlık olayındada yazmıştım burayada yazıyım belki yardımcı olur.Ek olarak şöyle bir düzenleme getirilebilir.Kargolar teslimat şubesinde teslimata çıkarılırken kurye tarafından zimmet alınır makina yardımıyla ktf(kargo teslim tutanağı) dediğimiz.Sonra yazıcıdan bunların çıktıları alınır.Kurye zimmet alırken böyle önemli kargolar için mesala ek bir ücretle alıcı kişiyle sayın x.... x.... nolu kargonuz dağıtıma çıkarılmıştır.Kargonuzu teslim edilmesi içi 123456 nolu şifreyi kurye iletip kargonuzu teslim alabilirsiniz gibisinden kurye yazıcıdan çıkan tutanakta o şifreyi görür ve sizin verdiğinizle karşılaştırır doğruysa imza karşılığında teslimataı sağlar veya verdiğiniz şifreyi makinaya girer onaylarsa teslim edilir gibi tabi daha farklı yöntemlerde olabilir sadece bir öneri.Dolandırıcıya bu sms gitmeyeceği için sizden başkası teslim alamaz.




  • Son durum nedir?
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.