Merhaba, Şubat ayında askere gideceğim fakat telefon olayını bilmiyorum. Tuşlu basit telefonlar serbest dediler ama Askercell diye bir hat istiyorlarmış. Telefon evde eski bi tane vardı ama askercell sordum 470 liraymış. Bana çok fazla geldi, alacak durumum yok. Kendi sim kartımla gitsem olur mu? Ceza yer miyim? Askercell şart mı? |
Askerde Telefon Kullanımı Hakkında Bilgiler
Askerlik görevini yerine getirirken telefon kullanımı hakkında kafanda sorular olabilir. İşte bilmen gerekenler:
-
Askercell Zorunlu mu? Askercell, askerlere sağlanan resmi bir telefon hizmetidir ve zorunlu değildir. Kendi sivil hatlarını kullanmayı tercih edenler Askercell kullanmak zorunda değildir.
-
Askere Sivil Hat Nasıl Sokulur? Askerlik görevi sırasında sivil hat kullanmak istersen, bunu birliğine bildirmen gerekir. Onay alırsan, birliğinin göstereceği şekilde telefonunu teslim edebilirsin.
-
Askere İlk Gün Telefon Kullanabilir mi? Askerliğin ilk günlerinde, oryantasyon ve temel eğitim nedeniyle genellikle telefon kullanımı sınırlıdır. Telefon kullanımı, birliğin kurallarına ve eğitim programına göre değişebilir.
-
Askere Kendi Hattını Kullanabilir miyim? Yukarıda belirtildiği gibi, kendi sivil hattını kullanmak için birliğinden onay alman gerekir. Onay aldıktan sonra, hattını kullanabilirsin.
-
Askere Telefon Yasak mı? Askerde telefon kullanımı tamamen yasak değildir, ancak birlik kurallarına göre sınırlandırılabilir. Bazı birliklerde eğitim saatleri dışında telefon kullanımı serbestken, bazılarında ise tamamen yasak olabilir.
-
Askere Telefon Serbest mi? Telefon kullanma izni, birliğin kurallarına ve eğitim programına göre değişebilir. Eğitim saatleri dışında serbest olabilir veya tamamen yasaklanabilir.
Telefon kullanımına ilişkin soruların varsa, birliğine başvurman önerilir. Birliğin kuralları ve yönetmelikleri hakkında bilgi vereceklerdir.