Şimdi Ara

Üniversitede Kaç Lira İle Geçiniyoruz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
9
Favori
10.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar her ne kadar benim açtığım konular ahali tarafından pek beğenilmese de yine kendimce yararlı bulduğum bir konuyla devam ediyorum.
    Üniversitede kaç lira ile geçinilir sorusu birçok değişkene bağlı burada kendi yaşantımızı anlatarak insanların yakın bulduğu hayat tarzında ne kadarlık bir bütçe ihtiyacının olduğunu anlamalarına vesile olalım ünili arkadaşlarla.

Şahsım Ankara ODTÜ'de okumakta.
    İlk kaldığım yurt kyk yurdu idi 200 TL yurt ücreti. Yemek konusunda çok ekonomik sabah ve akşam olmak üzere iki öğünü kykda yiyebiliyoruz ve devlet yardımı ile birlikte günlük 10 15 liraya dolu ve ucuz sebze yemeklerinden olmayan iki öğün yersiniz,buraya da 350 TL diyelim Ulaşım için metro kullanıyordum aylık 60 TL Öğle yemeği için de 2 gün okulda bir gün dışarıda şeklinde yersek 2,5×2 ve 25 TL'den 30 TL yapar . Bunu da 10 la çarpalım öğle yemekleri için de 300 tl burdan eğlence için 340 TL ayırsak 150 tlde genel giderler kişisel bakım kıyafet. 1400 TL yaptı Bu miktar sefalet yaşamadan sizin yapacağınız harcamalar.Benim şahsi kanaatim aşağı yukarı bu parayı bulamazsaniz şehir dışını düşünmeyin derim pek.Onun dışında eğlence kaleminin ucu açık alkol ve gece hayatınıza bağlı olarak azalabilir veya artabilir. Misal tek gecede 500 verdiğim de oldu benim.
    İstek gelirse ODTÜ yurt hayatım hakkında da bilgi verebilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu ne olum nası paralar harcıyosunuz siz.Ailemin yanında okuyorum(bu sene bıraktım tekrar hazırlandım bla bla ) ve kyk almaya başladığım andan itibaren ailemden tek kuruş para almadım.Alışverişime kadar kendi kredi kartımdan taksitle yaptım hepsi kyk den ödedim.Bildiğin Expert modda oynuyomuşum hayatı.Durumumuz ortanın bi tık üstü para istesem verirler ama yok arkadaş nedense belli bi yaştan sonra aileden para almak koyuyor adama
  • up
  • istanbul
    yurt 400 kağıt
    yemek falan filan 200 kağıt
    ihtiyaç falan filan 150 kağıt
    akbil 50 kağıt
    rasgele harcamalar 50-100 kağıt

yani yaklaşık olarak 800-850 kağıt ile istanbulda bile geçinebilirsiniz. ki bu da iyi geçinme. yurt dahil 600 kağıda geçinebilen arkadaşlarım da var.
  • Tek gecede bi mekana 500 TL verirsem kapısının önünde oturur ağlarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekanosfer456 -- 16 Temmuz 2020; 19:44:26 >
  • hocam odtu'de okurken neden kyk'da kaldiniz.

bu arada katiliyorum en azindan 1200 gibi bir miktar ayiramiyorsaniz(600 kyk diyelim aile 600 veremeyecekse) kendi sehrinizi dusunun

• quote:

Orijinalden alıntı: Lapsekili_Big_Smoke

istanbul
    yurt 400 kağıt
    yemek falan filan 200 kağıt
    ihtiyaç falan filan 150 kağıt
    akbil 50 kağıt
    rasgele harcamalar 50-100 kağıt

yani yaklaşık olarak 800-850 kağıt ile istanbulda bile geçinebilirsiniz. ki bu da iyi geçinme. yurt dahil 600 kağıda geçinebilen arkadaşlarım da var.
    Hocam kyk için bile çok sıra bekleyen var 400 lira iken.yurt dahil 600 e halleden ilk kez görmüş oldum
  • quote:

Orijinalden alıntı: fabricioramirez

hocam odtu'de okurken neden kyk'da kaldiniz.

bu arada katiliyorum en azindan 1200 gibi bir miktar ayiramiyorsaniz(600 kyk diyelim aile 600 veremeyecekse) kendi sehrinizi dusunun
    Yurt çıkmadı hocam. Şubat ayında ancak geçici yurda geçebildim. Kalıcı yurda geçmem Nisan sonunu bulacaktı öyle düşünün. Odtüye yurt en kısa zamanda yapılmalı.Geçen seneki kyk olayından sonra mezunlar derneği projeyi verdi ama bakalım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • anladim hocam.kyk'da cikmiyor ki yav.bana ankarada subatta ancak sira geldi

• hocam odtü yurtlarında mı kalıyorsunuz? rahatlıkla çıkıyor mu yurt ya da sorun mu yaşanıyor? bir de konuk evi yazıyor sanırım onun hakkında da bilgi bekliyorum

bir de 2+2+2+2 yazan 8 kişilik yurt bir odada 8 kişi mi var?
  • hanıncipsi kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de odtüde okuyorum 2+2+2+2 yazanlar 2. yurt ve 8. yurt erkekler için konuşursak. Daire gibi düşünün bir odada 2 kişi kalıyor çalışma masası ve yatak var odanın dışına çıktığınızda buzdolabı ve elbise dolabı var. Tuvalet banyo da bu 8 kişiye ait.
  • Koaservat kullanıcısına yanıt
    hocam odtu'de hiziroglu konukevi hakkinda bilgin var mi

• quote:

Orijinalden alıntı: kendinigelistirentasrali

Yurt çıkmadı hocam. Şubat ayında ancak geçici yurda geçebildim. Kalıcı yurda geçmem Nisan sonunu bulacaktı öyle düşünün. Odtüye yurt en kısa zamanda yapılmalı.Geçen seneki kyk olayından sonra mezunlar derneği projeyi verdi ama bakalım

Alıntıları Göster
    Geçici yurt cikana kadar ne yaptınız?

• fabricioramirez F kullanıcısına yanıt
    Odalar çok küçük 14-15 m2 olması lazım 4 kişi kalıyor. Diğer odtü yurtlarına göre biraz daha pahalı ama konumu güzel doğu yurtları arasında yer alıyor yani merkezi.
  • Odtü yurt hayatını da anlamanızı isterim hocam.
    Duyduğum kadarıyla yurt çıkmazsa çıkana kadar konukevinde kalırım diyordum, bu da mı mümkün olmuyor? Bir de kız yurdunda ilk sene yerleşme oranı daha yüksek diye duydum bu konuda bilginiz var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: LuciliusBagus

Geçici yurt cikana kadar ne yaptınız?

Alıntıları Göster
    KYK da kaldım işte

• quote:

Orijinalden alıntı: ekanosfer456

Tek gecede bi mekana 500 TL verirsem kapısının önünde oturur ağlarım
    Sabah ufak bir pişmanlık oluyor hocam da, Bir kere geliyoruz bu dünyaya diyip rahatlatıyorum vicdanımı

• nezya kullanıcısına yanıt
    konukevine kayit olan o sene diger yurtlara gecemiyor

• hazırlık olmamdan mütevellit bu sene 2000'i geçtiğim oluyordu. gezme, yeme-içme, alkol-sigara cidden epey etkiliyor. yurt 435, yemek 500+-100, sigara-alkol 500 civarı, ıvırzıvır ekstra şeyler de 300 filandı. spora filan gidince ister istemez yemek masraflari da artabiliyor. seneye muhtemelen bölüme geçince daha bi hesaplı giderim ders dışı şeylere pek vakit kalmayacağından. 1000-1500 liraya gecinilebilir ama genel olarak.

kyk yurdu bayağı iyiymiş bu arada yemeklerin yurttan olması sebebiyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jean-Baptiste Fourier -- 16 Temmuz 2020; 21:24:14 >
  • odtü normal yurt:

200-350 lira yurt (değişik yurtlar var)
    tek öğün 2.5 lira => günde 2 öğün çıkıyor 5 lira => aylık 150 lira

yani 500 liraya rahat yaşarsınız odtü'de. bunun dışında bence pek bir ihtiyaç yok, zaten ulaşım falan da bedava ama ben aylık 1000 alıyorum, genelde hepsini harcamıyorum biriktiriyorum. kendi ek harcamalarımı yazayım yine de:
    - fotokopi, kitap falan => 50 lira
    - arada dışarıdan söylüyorum ya da başka yerlerden yiyorum, tek öğün zaten en az 20 lira => 200 lira
    - sinema, kafe, sosyallik, ulaşım vs. => 100 lira
    - hazır su içiyorum, abur cubur yiyorum => 150 lira

bu arada durumunuz kötüyse burs falan da çıkar. durumum o kadar kötü değil ama bana çıktı mesela. yani aileniz aylık 700-800 lira falan gönderebiliyorsa tereddüt etmeyin pek şehir dışında okumak için. 600 lirayla geçinen bir arkadaşım vardı. dışarıda çok yemezdi o mesela. minimumu bu ama tabii ben mesela ot gibi yaşıyorum, sigara içki falan içmem öyle alışkanlıklarınız varsa bi 400 tl onlara gider zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi owoselammicsuedcheck -- 17 Temmuz 2020; 4:54:13 >

• Şehir Ankara, okul Bilkent. Fikir olması açısından müsrif olmasam da pek iktisat yapmayı, küçük hesapları sevmem, genelde harcarım parayı.

Evde kalıyorum, konaklama parası yok.

Evde kalsam da dışarıda yemeye iyi para gidiyor. Aşağı yukarı ayda 350 TL harcıyorum fakat pek yemekhaneye giden birisi değilim. Sıra beklenen yerlere garezim var galiba.

Sosyal hayata ortalama 300-350 tl harcıyorum. Zaman zaman sosyal etkinliklerin sıklığı artarsa bu 500 de olabiliyor ama nadiren. Alkol bunun içinde, çok sık kullanmıyorum zaten kullanınca da genelde arkadaşların öğrenci evinde ucuz votka falan oluyor Onun dışında otur sohbet muhabbet et, kahve iç, yemek ye, bir iki bira iç gibi şeylerin dışında değil pek yaptıklarım. Eğlenme şeklinize ve sıklığınıza göre ayda sosyal hayata 4-5 bin tl harcamanız da mümkün. Benim dışarıda bir şeyler yapma sıklığım haftada maksimum 3 minimum 1 şeklinde şahsen.

Sigaraya 200 tl falan veriyorum.

Ulaşıma 160-200 tl para veriyorum ara ara bindiğim taksiler (maks 20-25 tl mesafe) buna dahil.

Kitap alışverişlerim genelde ayda 40 tl tutar. Her ay iki kitap almak alışkanlığım var. Bunlar roman, deneme, tarih, felsefe falan. Ders kitaplarına da dönem başına sanırsam 200 tl veriyorumdur. Bu yılda 400 kitap masrafını da 8 ay okul dönemine bölersek 50 eder ayda. totalde 90 kitaba gidiyor ayda.

Genel toplam 1190 etti. Rakamları bol keseden yazdım desek hiç değilse 900-1000 harcıyorumdur.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.