Şimdi Ara

Aracımı değiştirmeli miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

Aracımı değiştirmeli miyim?


(En Son Oy Tarihi: 28.5.2020)
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar, ilk sahibi akrabam olan (2011 astra j 1.4 T 140 hp sport manuel 55bin km benzinli) 6ay önce aldığım bir aracım var. Fikir almak için size sormak istiyorum. Her ne kadar araçtan memnun da olsam sürekli gözüm başka arabalarda (belki size de oluyordur) Piyasa ortalaması 90 bin tl civarı dersek; Bunu satıp yine aynı modellerde hb civic sport, aynı modellerde cabrio vw eos, 2014-15 civarı vw polo veya 2010-11 vw golf, 2013 clio icon, 2010 alfa romeo giulietta ... (Aynı fiyatta olmalı üstünü tamamlama şansım yok)

    Astra J mi satıp bunlardan birine geçmeli miyim siz olsanız n'apardınız?
    Ya da satıp arabasız mı devap etsem (Araba ihtiyacım yok, ama en büyük keyfim araba)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pirlantacocuk -- 26 Mayıs 2020; 10:25:46 >



  • km' ye bağlı 120000 üzeriyse; hazır fiyatlar artmışken çıkartın elinizden 80-85 arası fiyatı var, şişirilmemiş. 90000 ediyorsa hiç bakma bile ver gitsin.
  • bildiğiniz aracı satıp bence hiç macera aramayın, 2.el fiyatları da dövizden daha çok kazandırıyor zaten. bir probleminiz de yok araçla alakalı anlaşılan.
    sonuç:hiç gerek yok
  • Şu sıralar sıcak para kraldır zamanları.. Araba almak satmak şu sıra için diyorum bence gereksiz.. Arabamı satar araba almam o parayı altına dolara falana filana koyarım diyorsan o başka..

    Birde o listede eos nedir gözünü seviyim zevk renk saygı duyarım da eos oldumu pek duyamıyorum.. Hem çirkin hem ikinci elde satana kadar göbeğin çatlar.. Vw diye öyle elden hemen çıkar sanma.. Şahsen bende cabrio severim o fiyatlara bir kaç alınmıycak cabrio dışında her türü eklerim listeme... o bir kaç alınmıycak tür içinde eos da var..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 90 bine veriyorsanız aracınıza talibim zira sitede muadilleri 110dan asagı degil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizin soru otomobille değil yatırım planlaması ile ilgili.

    Aracınız 90bin ediyorsa satıp 80-100 aralığında bir araba alayım mı derseniz maceraya girmeyin, bildiğiniz aracı kullanın.

    Satıp daha ucuz araba alacaksanız veya almayacaksanız , kalan parayı değerlendirmek daha avantajlı ise satılabilir. Burada ne kadar geliriniz var, ele geçen para işe yarayacak mı gibi soruların cevabı önemli. Yani 40bin artırıp vadeye veya dövize yatıracaksanız, fırsat bir ev bulunca krediye gidecekseniz satılır mesela. Boş boş hesapta duracaksa araba da prim yapıyor, para hesapta dururken araba sizi a noktasından b noktasına götürüyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alperlp

    km' ye bağlı 120000 üzeriyse; hazır fiyatlar artmışken çıkartın elinizden 80-85 arası fiyatı var, şişirilmemiş. 90000 ediyorsa hiç bakma bile ver gitsin.
    55bin kmde sonradan ekledim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yasina gore km si cok iyi. Bence riske girmeyin o fiyata alacaginiz arabalarin aracinizdan daha iyi olacaginj sanmiyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • pirlantacocuk P kullanıcısına yanıt
    90000 eder fiyatı, ilanlara bakmayın balon fiyatların %90 ı sahte ilan gerçek ilanının değerini arttırmaya çalışan al-satcı ve galericiler. 3 haftadır araç arıyorum.
  • Eğer arabaya ihtiyacın yok ise satıp likidite ve EMTIA'lar ile parani yönetecek bilgin varsa bunu yapabilirsin.

    Şuan için en doğru hareket talep oluşturmamak. Şuan talep olusturanlar eldeki mallarin max kar ile arz edilmesini sağlayacak ve hasar alacaklar.

    Önümüzdeki dönemde orta vadede araç satışlarının düştüğünü göreceğiz. 2 aydir evdekal çağrıları yapılıyor bitse bile bir an evvel araba alalim diyen kişilerin sayisi kisitli olacaktir.

    Eski rutinler geçti. Yeni düzenler yeni yatirimlar gerektirecek belki mağaza perakendecileri iatihdam azalmasi ve AVM'ler yerine online satışlar artacak.

    Bu nedenle yeni yatirimlar gerekecek ve arac almak için para harcamak yerine insanlar yeni duzene ayak uydurmak için ve hayatta kalmak için araba taleplerini azaltacaklar.

    Bu esnada araç üreticileri talep çekiciliği olmasi icin indirim ya da inovasyonlari piyasaya surecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 25 Mayıs 2020; 22:3:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hatasız boyasızda trink sat 100 verir bu arabaya ne 90 ından bahsediyorsunuz
  • Araba temiz olduğu için macera aramaya gerek yok ama o paraya(90k) focus 3 tit x yok ne yazık ki temiz sizin aracınız 90 dan fazlada edebilir piyasa muazzam fırladığı için

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: termo35

    90 bine veriyorsanız aracınıza talibim zira sitede muadilleri 110dan asagı degil.
    Abartı olmasın diye dip fiyat yazdım. Dediğiniz gibi daha fazla eder muhtemelen.
  • Astra aracınızı satıp clio yada polo almak mantıklı değil zira segment farkı var saydığınız diğer araçlar da bildiğiniz aracı satıp macera aramaya değecek kadar sizin aracınızdan farklı değil

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hayır
  • Ankette ezici üstünlükle bir şık öne çıkıyor. Buradaki insanların fikirlerine değer veriyorum. Cevaplar için teşekkürler
  • Sarı siteye göre aracınızın muadillerinin ortalaması 95-97.5. Muhtemelen sizde bakmışsınızdır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı temizlikte ve donanim da sattığın paraya arac bulamayabilirsiniz.. Clio ve Polo Astra dan sonra sizi üzer
    Satıp farklı şekilde yatırım olmucaksa macera arama diyenlerdenim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Temiz ise satın gitsin. Sonra da gidin ağır hasarlı pert araba alın kafanızı duvardan duvara vurun. Anca rahat batması o zaman çıkar. Aksi halde o rahat batmaya devam eder

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.