Şimdi Ara

ARACIMA VURDULAR.. DEĞER KAYBI DAVASI AÇTIM.. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
257
Cevap
4
Favori
13.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçmiş olsun. Minibüs şöförünün tavrını onaylamadığımıbelirteyim , her ne kadar hakkettiğini düşünsemde, bu tip davalara tamamen karşıyım.

(Şahsa değil, geneldir)
    Türkiye öyle bir hale geldi ki. Herkes birbirini düdükleme peşinde. Kimden ne koparırsam kardır mantığında. Al kardeş değer kaybını afiyetle ye. Eline fırsat geçti ya hemen değerlendir. aman diyim hesap hatası olmasın, kuruşa kuruşuna hesap ettir ne kadar değer kaybettiğini.

Ülkemin varlıklı insanlarının bu aciz durumuna üzülüyorum. Garibanın sırtına basmalarından, kan emiciliklerinden tiksiniyorum.

Marketten cips alırken paketlerin gramajına bakmayı unutma, farklılık var, kimisi 20 gram, kimisi 21 gram. Aman diyim kardeş 1 liranı 20 gramlık cipse verirken, bir başkası aynı paraya 21 gram olanı alacak. Aman dikkat et bu mevzulara. Zengin olmanın sırrı bu ufak detaylarda.
    Siparişlerini kapına kadar getiren bakkalın çırağına sakın ha sakın paranın üstünden 1 kuruş bahşiş verme. Sakın kardeş.
    Bedeva takvimler, notluklar, ajandalar, eşantiyon kalemler, çikolatalar... sakın kaçırma...
    Dışarıya dindar, insana ve çevreye saygılı, kul hakkı gözeten bir insan olduğun izlenimi ver,cemaat toplantılarına katıl, cuma namazını kaçırma, eli açık, yardım sever görün. Ama cebinde akrep olduğunu unutma.

Sağlıcakla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Engineered Rock -- 1 Ağustos 2012; 1:23:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: serco05

quote:

Orijinalden alıntı: loveboy85

quote:

Orijinalden alıntı: KrM's

Değer kaybı davası açan veya onaylayan arkadaşlar allah başınıza vermesinde bir araca vurduğunuzda karşı tarafa sigotanızla beraber size bu kadar da zarar verdim deyip DELİKAN lı gibi dava masrafları avukatlık ücreti vede araç kaybı adı altında en az 5.000 tl yi ödemeyi burda namusunuzun üstüne yemin ederek onaylarmısınız.
    Her kazada alın sigorta ve 5.000 tl de para.
    İsterken hepimiz isterizde vermeye gelince aynı tavrı gösterirmiyiz bilmiyorum.
    Netice araba gerçek servise götürülür ve her şeyi ile orjinal bir şekilde yaptırılır olur biter.
    Şahsi fikrim budur ve değer kaybı da olmaz kanatındayım.

şu kadarını söyleyeyim size.. yıllarca çalışın didin bütün paranızı bir araca baglayın sonra denyonun biri gelsin çarpsın sizde olur böyle seyler deyip cıkacaksınız öyle mi?? Allah basınıza versin demiyorum ama olurda birgün yasarsanız o zaman bu yazdıklarınız aklınıza gelir ve örnek temsil edecek deger kaybı davaları aramaya baslarsınız :)) kimse bana kalkıp serviste orjinal parca ile degisen aracta deger kaybı olmaz demesin. oldu o zaman bir sürü pert arac serviste toplanıyor o zaman o aracların bırakın öldü fiyatına satılmasını bütün parcaları yenilendigi icin degerlenmesi lazım degil mi :) komik..

Hocam daha 1 ay önce 2011 model çiziksiz aracımıza vurdular parka halinde, adam sağolsun kartını benzin deposunun kapağına sıkıştırmış aradık tutanak tutup yaptırsık sigortadan bide dua ettik adama kaskomuz bozulmadı diye, paran o kadar kıymetliyse almayacaksın araba yada alıp binmeyeceksin, Allah korusun yarın birgün sen vurursan sııfır bi ferrariye adam açarsa 100 bin liralık değer kaybı napacaksın, hele bide ödeme gücün yoksa haciz falan uğraş dur, millet yakında trafşğe çıkmaya iyice korkar hale gelecek, önceden park halindeki araca çarpıp sahibini arayan adam bu davalar yüzünden bırakıp kaçacak.

bak bu yorumu cok beyendim ...kesınlıkle haklısın...yada bır beledıye otobusune carp bakalım senden nasıl bekledıgı surenınde parasını alıyor....araba sonucta 2 dk ıcındede olur kaza 10 yıl ıcındede olur...

• araba sağlam la :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ali.U

Vallahi isz yinede şanslıymışsınız.Bende geçen sene bir kaza yaptım.Bana kazayı bir kamyonet yaptırdı. Yavaş trafikte makas ata ata gidiyordu.Sonra benim önüme kırdı.Benim önümdeki araçlar zaten çarpmışlar birbirlerine.Buda onlara çarptı.Benim frene basıcak anım kalmadan ben ona 60 km hızla çarptım.Trafik sıkışıktı. Dahada sıkıştı.Araçları çekicez çekemedik.Polisi aradık.Tam tutanakları yazıyoduk.Kahveden bir öküz hiçbirşey görmeden arkadan çarpan her zaman suçlu diye.Ben aldırmadım.Tutanağı ben yazdım.Kamyonetteki adam demez mi sen bana çarptın bende önümdekine.Benim şalterler attı.Adama diyorum.Bak karın çocuğun önünde yalan söylüyorsun diye.Nerdeyse dövücem adamı.Birde polis demezmi yalan yanlış yazma diye benim şalterler tam attı. Neyse dedim. Yazdık arabayı yükledik çekiciye gidiyoruz.Demezmi benim kontörüm bitmiş birini arıycam diye.Verdi çekicideki adam telefonu. 5 Dk sonra tanıdığını kendi telefonundan aradı.Bu kadar şerefsizler varken.Siz yine iyi atlatmışsınız.Bu arada aracımda 15 bin tl hasar kaydı var.Ben suçlu olmasam. Dava açıcaktım.Ha tutanak için dava açıcaktım.Diğerleride şerefsizlik yapmazmı. Birde o sinirle adam bana ben yazma bilmiyorum sen yaz demişti.Ben yazdım.Dava açsam yazı benim yazım.Ordanda kaybetmiştim. Neyse çok uzakttım yani böyle adamlara denk gelirsen yapıcağın şey dövmek olsun.Polisi çağırma.

İşte böyle şerefsizlere her türlü davayı açmak lazım

• Deger kaybı davası da nedemek arkadaş..trafikte araç kullanıyosan sanada çarparlar sende çarparsın ALLAH cana vermesin ..Ankara istanbul gibi milyonların yaşadıgı yerlerde artık aynayı vurmuşsun aracı sürtmüşsün sorun edilmiyor çünkü bugun sana yarın bana böyle dava olmaz yeni almışsın malın kıymetlidir eyvallah ..peki deger kaybı parasını aldın çıktın servisten girdin yine bi dolmuşcuya arkadan ne olacak deger kaybı,,,, bırakın bu işleri...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kalekale

Dava açılmasını etik bulmamış arkadaşlar, enteresan geldi, gerçi haklılar bu işlerin dava ile alakası olmaması lazım, aslında deger kaybını da Avrupa'da olduğu gibi sigortanın karşılaması lazım. Sonuçta adı üstünde sigorta, ben 2.elde kazalı araba almam alana da karışmam heleki araba piyasasasında bol miktarda üçkağıtçının bulunduğu ülkemizde.

Ben Avrupanin gobeginde yillardir oto galericilik isletiyorum ve sizin dediginiz olayi hic rastlamadik.
    Kendim, ailem ve arkadaslarim birkac defa kaza yaptik ama deger kaybi gibi sacma bir dava acilmadi.
    Birkac ay once bu olayi kendi sigortama sordum...adam resmen guldu ve Turkiyede boyle bir olayin oldugunu kesinlikle inanmadi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: noplaceforchance

Öncelikle geçmiş olsun. Ancak bence bu konuda dava açmakla yanlış yapmışsın. NEden dersen:

1. Aracında değer kaybı olacağı doğrudur, ama trafiğe çıkarken zaten bu riski alıyoruz. Karşı tarafın trafik sigortası da senin hasarını ödeyecekse, bence sorun hukuki olarak kapanıyor. Ha, adam gelmiş özellikle çarpmış, yani bir kasıt varsa, davanı açarsın. Ama kaza olmuş, masraf sigortadan ödenmiş, olay kapanır.
    2. Bu dava açıldı ve mahkeme kabul etti diyelim. Sence kaç yıl sürer? 3? 4? 5? Hangi avukat 3 yüz 5 yüz lira için böyle bir davayı takip eder? Yanıt vermeyeyim istersen. Ne kadar tanıdık olursa olsun, bu işler akçeli işler.
    3. Başka para vermeyeceğim demişsin de, hakim mutlaka bilirkişi isteyecektir. Bilirkişi ücretini kim ödeyecek? Ben söyleyeyim: sen.
    4. İşi gücü bırakıp yıllarca kaç kere mahkemeye gidebilirsin? 3-5 celseden sonra sıkılırsın. Hatta belki bir süre sonra arabanı bile satarsın, değiştirirsin, mahkeme devam eder. Avukat takip etmediği için celseleri takip edemezsin, unutursun gider. Yaptığın masrafla kalırsın.

Benim önerim şudur: Aracını yaptır, üstüne bir bardak soğuk su iç. Trafikte olur böyle şeyler.
    Not: Bu yazı ailesinde 3 avukat olan bir kişi tarafından yazılmıştır.

ben de avukatım arkadaşım ...

yıllarca süren değer kaybı davası nedir ..hangi mantıkla yıllarca sürecek anlayamadım..

zaten artık dava açılırken b.kişi masrafı da peşin alınıyor..

ön inceleme , cevaplar , b.kişi derken maksimum 4 hadi 5 celse sürer ...

o da bir yıl ...
    en fazla ...

• Değer kaybımı çıktı şimdide. Saçmalık ötesi. Bunun yeri yok. Kaza adı üstünde.

Değer kaybı davası açan arkadaşlara tek diyeceğim. Umarım sizede bi değer kaybı davası açılırda 4 katını ödersiniz aldığınızın. Cidden böyle çıkarcılık olmaz. Buna bir isim bulamıyorum. Kazadır olur, senden masraf çıkmadıysa problem yoktur. Benimde aracıma durduğu yerde vurdular arka kapıya. 2.000 liraya kapı değişti. Değer kaybetmişse etmiş. Ben aracı alırken 40 a aldıysam 40 a satacam diye almadım . Bi gün sana vururlar . Bi günde dikkatsiz anına denk gelir moralin bozuk olur hata yapar vurursun. Sanada aynı şekilde davransalar eminim adama dalarsan . Bana böyle bi dava açılsa adamı bulup döverim .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golden Gate -- 1 Ağustos 2012; 2:02:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: need8$(mousegg

quote:

Orijinalden alıntı: Atlas06

Değer kaybı davaları da DH'nın yeni modası oldu. Kazadır olur sigortadan yapılır. Hem o kadar küçük bir hasar için 4000 tl değer kaybımı olurmuş. Şu mubarek ramazan günü insaf diyorum. Bu arada servis şoförünün tavrını onaylamıyorum.

Düzeltme: Ekleme

Bunun Donanımhaber ile moda ile alakası yok.Sigortadan tabiki masraflar karşılanacak ama araç satılmak istendiğinde yaşayanlar bilir kazalı aracın derdini anlatmayı.4000 tllik değer kaybnı var mıdır yok mudur bilemem ama değer kaybı davası yerinde bir davranış.

Çarpan adamın tavrını görünce ayrıca bu adama müstahaktır...

Şu kadar söyliyeyim adamın bulunduğu davranış açısından kesinlikle doğru bir karar.Bunu geçtim ülkemizde şöyle bir anlayışta var aracı ufak bir yerede sürtsen tamir görse taklada atsa araçları aynı kefeye koyuyorlar.Hayatımda ilk ve son kez araba pazarına arabamı götürdüm sinir harbi yaşayıp geri geldim.Çoğunlukla gelenler galerici ellerinde mıknatıslı bir boya ölçer çamurluk dışında zaten bir boya yok adamın ifadesi aynen bu şekilde oldu nereden bileyim aracın orasına fil oturtmadığını!!! Aracı ertesi gün acentaya götürüp piyasa değeri 2-3 bin lira aşağıya verip yeni model araç aldım.

• olmuş bi kaza 4 lira istemek nedir yahu.
  • Değer kaybı davası.İlk defa bu forumdan duyuyorum pes doğrusu.

Bir araç alınacaksa eğer neyin var neyin yok bir araca bağlanmaz.Araç almakla iş bitiyor mu ? Bu aracın vergisi,kaskosu,bakımı,yakıtı olası arızaları bitmek tükenmek bilmez.Kazadır bu olur , araç bir şekilde yapılır neyin davası bu ? Ne kadar parayı seven bir milletiz.Zaten bir araç alınıyorsa bunun değer kaybını, kaza olasılığını göze almışız demektir.Yeni yeni icatlar çıkıyor karşımıza böyle bir şey Türkiye'den başka bir yerde olmamasına şaşırmamak lazım.

Benim de aracın arka tamponuna vurup kaçmışlar.Ben beklerdim ki bir numara olsun sileceğin üstünde ama yoktu nedenini şimdi daha iyi anlamaya başladım.Madem bu kadar değer kaybını düşünüyorsunuz almayın araba dursun paranız bankada hem değerlenir hem de böyle bir sıkıntıya düşmemiş olursunuz.Amaç ne yani , adam nereden bulacak da verecek şahsen şak diye ben 4-5 bin lira ortaya koyamam.Yazıktır günahtır kazadır olmuş ,aracınız orjinal parçalarıyla değişmiş daha ne istiyorsunuz ?

Benim kazadan sonra 2-3 bin liram gidecek diye düşünenlere , yıllar içerisinde o kadar çok boş yere para harcıyoruz ki hesaplasak şaşar kalırız.Yani bir miktar para için başkalarının ahını almaya , onları sıkıntıya düşürmeye ve araçlarından soğutmaya hakkımız yok diye düşünüyorum.

İyi geceler.

• 1.günün doldurmamış 407'yi aynı kefeye koymayın demişler. Her hafta araba yeniliyorlar sanırım...
    -Arkadaş bir şekilde birikim yapmış arabasını yeni almış keyifle evine,ailesinin yanına vs. giderken 2 saat sonra gelsin birisi arabasına vursun üstüne üstük geri geldiğini kabul etmesin atar yapsın.
    -Arkadaşımda bunu hoşgörüyle karşılayıp kaskodan yapılan arabasıyla rahatça gezsin öylemi. Kusura bakmasında kimse, o servis şöforü çok fazlasını hakediyor. Bu olayda arkadaşımın davasını çok yerinde buluyorum umarım istediği gibi sonuçlanır. Bundan sonra da kazasız belasız binmesi dileğiyle arabasına...
  • valla geri geri rapora yazmam deyince ii sini yapmışsın dedim ne alaka geri geri vurduğumu yazmam demek
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doğan.

quote:

Orijinalden alıntı: yufat

Şöförün tavrini onaylamiyorum ama bu deger kayvi davalarinida cok dogru bulmuyorum sonucta kaza kimse isteyerek yapmaz ve ayrica adaletsiz durumlarada yol acabilir ornegin kaza ile bi ferrariye vurdugunuzu ve adamin 50 bin lira dava actiginizi dusunun. Bununlq ilgili bir filmde vardi adini hatırlamıyorum bir öğrencinin porche marka bir arabaya çarpması sonucunda çok yüksek bir meblağ borç çıkıyor ve yıllarca garsonluk yapması gerekiyor gibi bir filmdi.

The Educators.

ÇArptığı araç Mercedes.

Doğru Mercedesdi iyi hatırladıniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tappo22

quote:

Değer kaybı davaları da DH'nın yeni modası oldu. Kazadır olur sigortadan yapılır. Hem o kadar küçük bir hasar için 4000 tl değer kaybımı olurmuş. Şu mubarek ramazan günü insaf diyorum. Bu arada servis şoförünün tavrını onaylamıyorum.

Düzeltme: Ekleme

şihine mi biniyorsun bilmiyorum ama en ufak bir kazada 5000 7000 tl ye kadar masraf çıkıyor...

Şihinim yok Hatta kendi aracım da yok. Kayınpederin 1988 model mercedesi var çok sık onu kullanıyorum

şihin yazmışım ama kardeş öyle valla yeni araba da aman kaza olması öyle bir fiyat çıkarıyorlar ki biizm türk milleti boya takıntısı işte ne dersin

• quote:

Orijinalden alıntı: *President*

Değer kaybı davalarını çok etik bulmuyorum. Ama bunun gibi adamlar açmak şart, taksici, dolmuşçu, servisçi bunlar kendilerini yolların sahibi sanıyor, bu tip hatalarında affedici olmamak lazım.

Hele o dolmuşçular.. En olmadık yerde dururlar adi herifler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: batucan05bb

olmuş bi kaza 4 lira istemek nedir yahu.

Aracı satarken alacak kişi bu kazayı görecek ve araç sahibinden 4 bin lira 5 bin lira indirim isteyecek. En doğru olanı yapmış konu sahibi.
  • Gecmis olsun cok iyi polise denk gelmisin
    Ben yasa çıktığından beri 2 kaza yaptım polis basınızın çaresine bakın dedi gitti
    Anlaşamıyoruz dedim, o zaman onu yazın dedi durmadı 4 dakika

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: IslakFasulye

quote:

Orijinalden alıntı: batucan05bb

olmuş bi kaza 4 lira istemek nedir yahu.

Aracı satarken alacak kişi bu kazayı görecek ve araç sahibinden 4 bin lira 5 bin lira indirim isteyecek. En doğru olanı yapmış konu sahibi.

yandan dokunmuş adam öyle 5 liralık hasar yok orda. max 1 lira düşer fiyat.
  • İnsanlik hali bi kaza hemde kapıya vurulan bi kaza için 4000 lira kadar para alacaksınız karşı tarafdan. Yazık bu kadar aç gözlülük fırsatçılık olmaz. Nerdeyse dua ediceksiniz aracıma çarpsalarda birilerinin parasını alsam diye. Kapı boyalı olsa ne olur olmasa ne olur? Aracın güvenliğinde taviz mi var? mekanik hasarmi gördü ? düzelemeyecek bir hata mı oluştu? sağlığınıza hasarmı geldi? Motormu aşşağı indi. Yapmayin etmeyin...
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.