Şimdi Ara

ARACIMA VURDULAR.. DEĞER KAYBI DAVASI AÇTIM.. (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
257
Cevap
4
Favori
13.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • alkollü araç kullanıp kaza yapanlara kırmızı ışıkta geçenlere 80 km hız sınırı olan bir yolda 200 ile gidip kaza yapanlara bırakın değer kaybı davasını hayatıma bilerek kast edildi diye dava açmak gerekir. ama yok sen kaskona güvenip otoparktan sağına soluna iyi bakmadan çıktın. sen kaskona güvenip geç fren yaptın çarptın. bunların kararını sen verirsen emin olun herkez bir bahane bulur ve bu bir akım haline gelir adam 2. el araç almaz ilk sürtmede 2. el fiyatına gelir zaten araç dediğim gibi bahane çok. adam en kötü derki "dikkatli olsaydın kardeşim senin dikkatsizliğinin sonucunu benmi çekeceğim" der açar davayı haklımı haklı insandır bu ya makine değilizki ki makineler bile kusursuz değildir.
  • umarim Allah beni sizin gibilerle karsilastirmaz. 4.000 tl deger kaybi ne ya araba alirken verdiginiz fazla parayi kurtarmak icin firsat dogmus, siz de bunu kullaniyorsunuz. yoksa satarken 4.000 ucuza satacaginizdan degil.
    bu kadar acimasiz olmayin. adi uzerinde `kaza` bu!
  • quote:

Orijinalden alıntı: set

quote:

Orijinalden alıntı: tifosi41

quote:

Orijinalden alıntı: Serdar3121

quote:

kaza sonucu oluşan değer kaybı davası çok yanlış bir konudur(hukuki olarak sıkıntı olmayabilir ama etik olarak hem yanlış hemde tehlikeli). bunca yıl bir çok kazaya şahit oldum ama ilk defa böyle bir şey gördüm. eğer bu bir akım olursa(herkez birbirine dava açarsa). Şu başlıkları göreceğiz mrc e350 cdi ye vurdum değer kaybı 50.000 TL çıktı hayatım karardı, evime haciz geldi, çoluk çocuğumun rıskı gitti. bunun sizin başınıza gelmeyeceğinin garantisini verebilirmisiniz?

Vurmayacaksin o zaman arkadas adam gibi kullanacaksın arabanı. Eğer bı kazada bir kisi %100 suçlu ise karsı tarafa verdigi tum zararı karşılamak zorunda asıl etik olan budur. Benimde 3 sene önce karsı tarafın hatası yüzünden aracımda sol on çamurun sag arka kapı ve tampon değişti arabamın en az 2000 tl degeri düştü o zaman bilgisiz oldugum icin dava acmamistim ama ayni sey simdi basima gelse gic dusunmeden dava acarim. İnsan alnın teri ile kazandığı paranin bilinçsiz şoförlere çöpe gitmesi hiçde kabul edilebilir trafik de olur birşeyi değildir tamamen trafik kurallarına uymayan kisilerin suçudur. Birkaç kisinin canı yanar belki ama hiç olmazsa insanlar trafik kurallarına biraz daha riayet etmeyi öğrenir.

umarım hayatın boyunca kusursuz araç kullanırsın bunun yanında lastiğin patlamaz direksiyon kutun bozulmaz vs.. gibi araç mekanik taraftada kusursuz olursunda bu tür şeyler ile karşılaşmazsın arkadaşım.

Umarım günün birinde makas atan bir apaçi aracınıza zarar vermez. Umarım böyle bir durum yaşadığınızda tüm olanları normal bir kaza olarak değerlendirebilirsiniz.

Tabi şaka bir tarafa umarım böyle bir kaza hiç yaşamassınız...............

bakın bu adamın cezası farklıdır bir önceki mesajımda yazdım. şöyle düşünün mesela arabam 80 model dökük bir şey eee ben şimdi değer kaybı davası açamayacağım ne olcak yanına karmı kalıcak yani. eğer o kişi abuk sabuk hareketler yaparak beni ve ailemi zor duruma düşürdüyse bunun cezasını çekecek. bununda bir sürü yolu vardır diye düşünüyorum. eğer bana veya aileme bir şey olursa elimden geleni ardıma koymam hapis cezası alması için ne gerekiyorsa yaparım. değer kaybı davası ile mi uğraşıcam.

• quote:

Orijinalden alıntı: set

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Serdar3121

quote:

kaza sonucu oluşan değer kaybı davası çok yanlış bir konudur(hukuki olarak sıkıntı olmayabilir ama etik olarak hem yanlış hemde tehlikeli). bunca yıl bir çok kazaya şahit oldum ama ilk defa böyle bir şey gördüm. eğer bu bir akım olursa(herkez birbirine dava açarsa). Şu başlıkları göreceğiz mrc e350 cdi ye vurdum değer kaybı 50.000 TL çıktı hayatım karardı, evime haciz geldi, çoluk çocuğumun rıskı gitti. bunun sizin başınıza gelmeyeceğinin garantisini verebilirmisiniz?

Vurmayacaksin o zaman arkadas adam gibi kullanacaksın arabanı. Eğer bı kazada bir kisi %100 suçlu ise karsı tarafa verdigi tum zararı karşılamak zorunda asıl etik olan budur. Benimde 3 sene önce karsı tarafın hatası yüzünden aracımda sol on çamurun sag arka kapı ve tampon değişti arabamın en az 2000 tl degeri düştü o zaman bilgisiz oldugum icin dava acmamistim ama ayni sey simdi basima gelse gic dusunmeden dava acarim. İnsan alnın teri ile kazandığı paranin bilinçsiz şoförlere çöpe gitmesi hiçde kabul edilebilir trafik de olur birşeyi değildir tamamen trafik kurallarına uymayan kisilerin suçudur. Birkaç kisinin canı yanar belki ama hiç olmazsa insanlar trafik kurallarına biraz daha riayet etmeyi öğrenir.

umarım hayatın boyunca kusursuz araç kullanırsın bunun yanında lastiğin patlamaz direksiyon kutun bozulmaz vs.. gibi araç mekanik taraftada kusursuz olursunda bu tür şeyler ile karşılaşmazsın arkadaşım.

Umarım günün birinde makas atan bir apaçi aracınıza zarar vermez. Umarım böyle bir durum yaşadığınızda tüm olanları normal bir kaza olarak değerlendirebilirsiniz.

Tabi şaka bir tarafa umarım böyle bir kaza hiç yaşamassınız...............

@set kaç senedir araç kullanıyorsun bilmiyorum ama olaya bu denli tek taraflı bakabilmene şaşırıyorum. Şoförlüğün ustalığı yoktur, öyle bir an gelirki hiç yapmadığın bir hatayı yapıverirsin, ben usta şoförüm hata yapmam diye düşünüyorsan zaten hiç tartışmayalım.

Böyle basit bir hatadan dolayı bir kazaya karışsan ve karşıdakinin aracındaki değer kaybını ödemek zorunda kalsan, aynı eleştirileri sen yapacaksın eminim. Kimse gitsin kaşıdakinin aracına vursun demiyoruz burda, ama trafikte her zaman kaza riski taşırken ben kaza yaparsam kasko ödesin riskimi ona satayım, aracıma vururlarsa değer kaybı davası açayım bana para versinler zarar etmeyeyim, ben suçluysam trafik sigortam öder kardeşim cebimden para çıkmasın zaten sigortaya para vermişim, ohhh ne ala, otomobili bir yatırım aracı olarak görmekten ne zaman vazgeçeceğiz? daha aracı almadan satarken kar etmeyi planlayan bir milletiz.

Benim aracımın gerçek değeri kasko değerinin çok çok üstünde ben ne yapıcam? hep tek taraflı bakıyorsunuz buna şaşıyorum. Bu değer kaybı veya her neyse, trafikteki diğer risklerden hiçbir farkı yoktur ve sigorta kapsamına alınmalıdır diyorum. Yoksa kaza yapmışım, aracımda hasar oluşmuş, birde karşı taraftaki fırsatçılarla hiç uğraşamam şahsen.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: 7he mcRp

quote:

Orijinalden alıntı: *President*

Değer kaybı davalarını çok etik bulmuyorum. Ama bunun gibi adamlar açmak şart, taksici, dolmuşçu, servisçi bunlar kendilerini yolların sahibi sanıyor, bu tip hatalarında affedici olmamak lazım.

Herhangi bir kazada hemen minibüsçü taksici sıfatıyla insanları hor görmeniz gerekmiyor.Şu kazada minibüs şoförü haksız olabilir kabul.Size böylesi denk geliyor diye genelleme yapıp tüm çalışan insanları aynı kefeye koyamazsınız.Ben de bu davranışınızı etik bulmuyorum.

Bu arada kaza geçiren arkadaşa geçmiş olsun,Allah beterinden korusun.

ankarada dolmuş,servis ve taksiciler koca şehirdeki trafik ihlallerinin %90 ını yapıyordur eminim.yollar benim havasında sanki teksasta kovboy beylerim.hepsinden nefret ediyorum

• ilk sahibi olduğum meganeII'ye geri geri giden bir kamyonet çarpmıştı, m.köy'de. yollar o kadar berbat ki orada, olmicak bir kaza değildi ve çocukta kaçmadı, aradı buldu beni. sağ ön kapıyı baya bir göçertmişti. o zamanlar tutanak tutma yok, 2-3 saat polis beklemiştik. şimdi bu durumda değer davası açmam ben. cidden olabilecek bir kaza, herkesin başına gelebilir, çocuk da art niyetsiz. öyle olunca değer kaybı davası açmam, herşey de para değil ama laylaylom süren özellikle ticari araç sahibi, çok gereksiz yere, dikkat etmediği, önemsemediği için gelip aracıma vurur ve sonra da artislik yaparsa kesinlikle değer kaybı davası açarım. benim düşünceme göre burada aracın yeni olması ve daha önceden ciddi herhangi bir kazasının olmaması lazım.
  • Konu 3 sayfa olmuş tamamını okumadım ama kendi düşüncemi yazayım.

Değer kaybı davası bence etik değildir.

Kasko ve sigorta bu günler için vardır.

Lakin böyle terbiyesiz adamlarla karşılaşınca gereklidir.
    Biraz ders alsınlar.

Ayrıca 4000 TL hasar yok diyorsunuz.
    Tamam da mahkeme zaten hepsini onaylamayacak ki 2000 TL diyecek gönderecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KrM's

quote:

Orijinalden alıntı: loveboy85

quote:

Orijinalden alıntı: LED ZEPPELIN

quote:

Merhaba arkadaslar.. Ramazanlığın ilk günü Siyah 2007 model 1.6HDi Comfort Peugeot 407 aldım. Aldıktan 2 saat sonra düz yolda minibüsçünün biri geri geri gelerek son andaki çabalarımla arabanın önüne vurmasını engelledim ama arka kapıya vurdu. Geri geri gelerek vrduğumu yazmam deyince tutanağa polis çağırdım polis tutanak tuttu ve adama nasıl vurduysan öylede yazıp imzalayacaksın dedi. Neyse şuan araç yapılmayı bekliyor tramerde sonuçlandı %100 kusuru ona verdiler. aracımda hiç boya yoktu ama simdi arka sağ kapı sacı jant,basınç sensörü degişecek camurlugun yarısı ve tamponun yarısı boyanacak :( ben aracımda oluşan değer kaybı ilede ilgili avukata vekalet verdim değer kaybı davası açacağız. avukat yüzde 100 alırız diyor. yaklaşık 4000 TL'ye yakın para alırız diyor. Bunun 750 TL'sine yakını kendisininmiş.

ARACIMA VURDULAR.. DEĞER KAYBI DAVASI AÇTIM..

Dger kaybi davasi acmismis ukalaliga baak.. insallahh birgun ferrariye bentley e falan carparsinda oda sana dava acar ozaman gorursun gununu arabani satsanda odeyemezsin umarimm..

Nereden geliyor bu kuyruk acisi?? Daha once sanada dava acilip kaybettin galiba :) yoksa ne bu siddet bu celal..

Loveboy85 arkadaş;Sende çıkıp demiyosunki benim başıma böyle bi şey gelse yane suçlu olsan kaza anında çıkarıp parayı hemen öderim.Al sana rapor al sana 5.000 tl.
    Yaparmısın arkadaş onu bi söyle de duyalım bence.Hep bir kaçamak cevap seninkisi.

Daha onceki mesajlarda yazmistim bboyle durumlar icin birikmis param var adami hic mahkemeyle ugrastirmadan aracindaki ikinci el deger kaybi neyse karsilarim diye.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Sayın President ;

Zaten bu davada suç kimde ona bakılıyor. Eğer bir başkasına zarar vermişsen bunu önemseyecek,hiç olmassa özür dileyeceksin. Dikkatsizce araç kullanıp karşındaki insanın aracına zarar verip, vurduysam vurdum neeeooolmuş yani demek, umursamamak bana doğru gelmiyor. Hiç olmassa kardeş kusura bakma,dikkatsizlik ettim oldu bir kaza vs gibi sözler söylense iş zaten dava boyutuna varmaz. Adam hem suçlu hemde umursamıyor, üstüne üstün suçu karşı tarafa yüklemeye çalışıyor. Eh bence bu adam hakkediyor.

Ama tabi fısatcılık yapanlar oluyor,buna bende karşıyım. Şu bir gerçek, trafikte birbirimizi idare etmeli, anlayış göstermeliyiz. Olabilir,kazadır,dava açmak falan doğru değil....

Ancak herif makas atıyor,apaçi gibi araç kullanıyor ve senin aracına zarar veriyorsa bence böylelerine dava açmak uygun olur.

Burada ince bir çizgi var. Bu çizgiyi anlatmaya çalışıyorum ben. Kimseyi savunmuyorum, şu haklıdır şu haksızdır demiyorum.

Yirmi seneliği aşkın şöförlük hayatımda elbette kazalar yaptım, böyle bir dava açmayı düşünmedim. Karşı tarafla efendice raporumuzu tuttuk, kusura bakma deyip helalleşip ayrıldık. Doğrusu budur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gokhan_G.

quote:

Orijinalden alıntı: KrM's

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: LED ZEPPELIN

quote:

Merhaba arkadaslar.. Ramazanlığın ilk günü Siyah 2007 model 1.6HDi Comfort Peugeot 407 aldım. Aldıktan 2 saat sonra düz yolda minibüsçünün biri geri geri gelerek son andaki çabalarımla arabanın önüne vurmasını engelledim ama arka kapıya vurdu. Geri geri gelerek vrduğumu yazmam deyince tutanağa polis çağırdım polis tutanak tuttu ve adama nasıl vurduysan öylede yazıp imzalayacaksın dedi. Neyse şuan araç yapılmayı bekliyor tramerde sonuçlandı %100 kusuru ona verdiler. aracımda hiç boya yoktu ama simdi arka sağ kapı sacı jant,basınç sensörü degişecek camurlugun yarısı ve tamponun yarısı boyanacak :( ben aracımda oluşan değer kaybı ilede ilgili avukata vekalet verdim değer kaybı davası açacağız. avukat yüzde 100 alırız diyor. yaklaşık 4000 TL'ye yakın para alırız diyor. Bunun 750 TL'sine yakını kendisininmiş.

Dger kaybi davasi acmismis ukalaliga baak.. insallahh birgun ferrariye bentley e falan carparsinda oda sana dava acar ozaman gorursun gununu arabani satsanda odeyemezsin umarimm..

Nereden geliyor bu kuyruk acisi?? Daha once sanada dava acilip kaybettin galiba :) yoksa ne bu siddet bu celal..

Loveboy85 arkadaş;Sende çıkıp demiyosunki benim başıma böyle bi şey gelse yane suçlu olsan kaza anında çıkarıp parayı hemen öderim.Al sana rapor al sana 5.000 tl.
    Yaparmısın arkadaş onu bi söyle de duyalım bence.Hep bir kaçamak cevap seninkisi.

Daha onceki mesajlarda yazmistim bboyle durumlar icin birikmis param var adami hic mahkemeyle ugrastirmadan aracindaki ikinci el deger kaybi neyse karsilarim diye.

Alıntıları Göster

harika keşke herkez siz gibi duyarılı olsa.
    tabi kaza sonunda adamla değer kaybı konusunda anlaşmaya varmanız gerekiyor. tabi kişinin aklına değer kaybı gelmez ise hatırlatmanızda şart.
    ve hazırda bulunan paranızın yeteceği bir değer kaybı oluşması gerekiyor.
    misal 10.000 tl ayırdınız. birinin bmw 535 sine çarpıp 10.000 tl ile kurtulacağınızı sanmıyorum. 300.000 bir aracın değer kaybı tahmini 50.000 falandır.
    sizin arabaya göre hesaplarsak arabanız 30.000 olsa 4.000 istemişsiniz 300.000 40.000 tl yapar. adama çek mek verirsiniz.

ama en azından ayırdığınız para kadar kimseyi mağdur etmiyeceğiniz için sizi tebrik ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tifosi41 -- 1 Ağustos 2012; 11:39:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Atlas06

quote:

loveboy85

Şayet mahkemeyi kazanırsanız, aldığınız para kadar bu aracı satarken ederinin altına verecekmisiniz? Cevap verirseniz memnun olurum.

bence böyle bir şey demesine gerek yok. demesi gereken tek şey aracın değişenlerini söylemek. %100 kusurlu karşı taraf iken neden değer kaybı davası açmayacakmış?
    tabiki acacak bu en doğal hakkı.

iyi adam gelsin çarpsın kaskosu ödesin aracımın değeri düşsün. böyle saçmalık olmaz kimse kusura bakmasın.

bir gün sıfır araba aldığınızda 2 gün sonra kaza yaparsanız görürüm ben sizi. davulun sesi uzaktan hoş gelir.
  • ''Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste''Atalarımız bir söz söylerken taşı gediğine koyar gibi söylemişler.Burada ben olsaydım kesinlikle dava açardım.Minbüs şöförü kesinlikle haketmiş,Kaza yaptıysa sonuçlarını düşünseydi...vs diyen arkadaşlar acaba sonsuza dek kaza yapmayacaklarının güvencesi var mı?Birgün gelir siz de minübüsçünün yerinde olabilirsiniz.Fakat eminim o konumdayken burada yazdıklarınızın tam tersini düşünürsünüz.Hayatta insanın başına herşey gelebilir.Önemli olan herşeyi olağan kabul ederek yapılması gerekenleri olağan bir şekilde yapmaktır.

Yukarıda mesaj yazan avukat arkadaşın birisi de ''Kaza sandığınız şeyleri geriye işletirseniz, gelip dayanacağı nokta daima bir insanın ihmalidir.

Yağmurlu havada kafana yıldırım düşse bile bu kaza değil yine senin ihmalindir. Yağmurlu şimşekli havada dışarda dolaşmama tedbirini ihlal etmişsindir.Kaderci toplumlar adam olmaz''demiş.Doğru kazaya karşı insan tedbir mutlaka almalıdır ama bu tedbirlerin hepsini alsa bile kazanın olmayacağının garantisi var mıdır?Misal merdivenden inerken refleksle birden ayağı takılıp merdivenden yuvarlanıp ölen birisi için de hatayı yapan insanoğlu mudur?Suçu evine merdiven yapmak mıdır?İnsan hayattaki eylemlerini özgür iradesi ile yapar fakat hepimizin alacağı nefes sayılıdır ve vakti geldiğinde ne bir adım öne alınır ne de geriye.Olaylara biraz da bu açıdan bakalım.Bu kadar da zalim olmayalım derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykaya1983 -- 1 Ağustos 2012; 11:51:16 >

• Orijinalden alıntı: tifosi41

harika keşke herkez siz gibi duyarılı olsa.
    tabi kaza sonunda adamla değer kaybı konusunda anlaşmaya varmanız gerekiyor. tabi kişinin aklına değer kaybı gelmez ise hatırlatmanızda şart.
    ve hazırda bulunan paranızın yeteceği bir değer kaybı oluşması gerekiyor.
    misal 10.000 tl ayırdınız. birinin bmw 535 sine çarpıp 10.000 tl ile kurtulacağınızı sanmıyorum. 300.000 bir aracın değer kaybı tahmini 50.000 falandır.
    sizin arabaya göre hesaplarsak arabanız 30.000 olsa 4.000 istemişsiniz 300.000 40.000 tl yapar. adama çek mek verirsiniz.

ama en azından ayırdığınız para kadar kimseyi mağdur etmiyeceğiniz için sizi tebrik ederim.

Sagol hocam. Allah kaza yaptirmaz insallah ama yaparsakta kenardaki paramiz yetmezse mecbur borc bulup biseyler edip odenir. Volvo s40 1.6d dynamic alcaktim ama o zaman elimde hic birikmis para kalmaz diye bunu aldim. Cunku bence birisi araba aliyorsa olabilecek herhangi bir ariza yada surprizlere karsi mutlaka bi kenarda para ayirmasi sart.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bu değer kaybı davaları yaygınlaşsın

değer kaybı savunucularından biri 300-500bin liralık bir arabaya çarpınca adam çıksın 50-100 bin lira dava açsın o zaman ne olacak açar ağzınızı bakarsınız be ne yapacam diye.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: buckfush

hocam sen istanbullu değilsin sanırım

İstanbullu olsan minibüsçü taksici vs yi böyle savunmazdın
    Kimse tamamı kötü demiyor ama yüzde 99 u böyle.

Bir kere yolda kaldım, 10 tane taksi çevirdim bi tanesi bile yardım etmedi(çalıştıracak kadar akü bağlayacaktık)

sonra sivil bir araç yardım etti sağolsun 2 dk sürmedi

Çirkeflik desen onlarda, yolların efendisi desen onlarda, kavga dövüş desen onlarda, trafik kurallarına HİÇ uymayıp başkalarının HAYATINI tehlikeye atmak desen onlarda.. Daha 10 tane madde yazarım böyle

be güzel kardeşim savunulacak neleri var söyler misin??

quote:

Orijinalden alıntı: *President*

Kabul hocam kabul

İstanbulluyum hocam.Kadıköy- Pendik hattında çalışıyorum.

Şöyle bir durumu gözardı etmişsiniz sanırsam.Durdurduğunuz araç ticari taksi.Boşta geçirdiği her dakika şoförün aleyhinedir.Durmama sebebi bundandır. Siz ticari taksi şoförü olsaydınız yolda kalan bir aracı gördüğünüzde yanında durup yardım edeceğinizi pek sanmıyorum açıkçası.çünkü adı üstünde ticari :)

bu saydıgınız maddeleri yapmıyor değiller.Şöyle söyleyeyim minibüsçüler yolun ortasında durur yolcu indirip bindirir derler,maltepede oturan arkadaşlar bilir 2 şeritli yolun sağ şeridi neredeyse 24 saat park edilmiş araçlar tarafından işgal edilir.Tek şerit ile trafik ilerliyor her zaman.Yolcu el uzattıgında ya da inmek istediğinde ben sağa yanaşıp nasıl yolcuyu indireyim?

Belki sizde zamanında minibüslere biniyordunuz ya da hala biniyorsunuzdur.İstanbul gibi bir yerin trafiğinde günde en aşagı 10 saat çalışan bir adamın psikolojisini düşündünüz mü hiç? Neler nelerle karşılaşıyoruz hergün.Küçücük aracıyla koca minibüsü sıkıştırmak isteyen mi dersin,aracım tamamen sağ şeritte iken ve soldan bir minibüs kadar geçicek mesafe varken arkama yanaşıp korna kıyamet koparan insanlar mı dersin,boş minibüste ayakta durup ufak bir frende sürücülüğüne sövmeyen mi,niye hızlı-niye yavaş gidiyoruz diyen,1.5 TL veripte kendini minibüsün sahibi ilan edenler mi dersin.İşte hergün bunlarla vb durumlarla karşılaşıyoruz. Hala tek taraflı düşünmeye devam edin hocam.Saygılar

• Geçmiş olsun. Hak etmiş biraz da.
  • bunları okurken aklıma sigorta firması açmak geldi yanlızca değer kaybı ile ilgili bir sigorta şirketi. yıllık kasko değerinin fiyatına(hatta daha fazla olması lazım muhtemelen küçük hasarlar büyük değer kayıplarına yol açacak). sadece araç için değil mesela adamın evi içinde misal adamın evinin yakınındaki alışveriş merkezi kapatılıyor ve evde 100.000 tl gibi bir kayıp oluşuyor onuda karşılıyacağız. köşeyi dönermiyiz zararmı ederiz bilemem
  • Arkadaşlar benim bildiğim (yanlış biliyorsam düzeltin) Kasko poliçemizdeki <ihtiyari mali mesuliyetti> sanırım bu ekletmeyi yaparsak genelde 100.000 oluyor bunun değeri, karşı taraf size değer kaybı davası açtığında ve mahkeme sonuçlandığında karar metniyle sizin kaskonuzdan bu parayı tahsil ediyor, yani sizden para çıkmıyor!
  • 32-33000 lira piyasası aracın. 4.ooo TL lik değer kaybı fazla olmuş sizde kullanıcıya satarsanız 31-32ooo den gider. Hadii çok paraya sıkıştınız 30000TL ye yine gider . Tabi siz şuan binicisiniz gelecek yıl model düşmeyle birlikte fiyatıda değişir. Bu azalacak anlamına gelmez Türkiye' de araba fiyatları altın borsası gibi garip yükselişleri ve inişleri oluyor.
  • Açılan para miktarına takılmayınız,zaten mahkeme bu rakamı ödemez,daha aşağısını öder,işte bu yüzden rakam fazla tutulur.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.