Şimdi Ara

ARACIMA VURDULAR.. DEĞER KAYBI DAVASI AÇTIM.. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
257
Cevap
4
Favori
13.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: GitarxtanbuL

quote:

Orijinalden alıntı: loveboy85

quote:

Orijinalden alıntı: GitarxtanbuL

Demekki full kaskolu aracımla full kaskolu gallardo ya arkadan anlamadan vurursam daireyi satıyorum.

Kasko ve sigorta policelerinde olusabilecek deger kayiplarina kendilerinin odemekle yukumlu olmadiklarina ve sadece aracin tamir masraflarini odemekle yukumlu olduklarina dair maddeler var. Valla herhangi bir kurali ihlal etmeden carparsan amenna adamada atar yapmazsan davalik olmazsin. Ama hem kural ihlali hem erkeklik ... Yemezler direkt daireyi sat hocam :) hele arkadan hc vurma polis takip mesafe ihlalinden %100 kusuru sana yaziyor. Bana vuran minibuse geri manevra kurallarina uymamak diye yazdi tramerde sucu %100 olarak ona verdi.

çok geçmiş olsun hocam. Bakın şimdi samimiyetinize inanarak birşey sormak istiyorum. Bu ilk kazanız araçla anladığım kadarıylada aracınızı seviyorsunuz en az bir kaç yıl bineceksıniz. Allah korusun daha sonra daha ağır bir kazanız olursa ? Önden motor bölümü mesela ön çaprazdan şasiye kadar. Aynı şekilde değer kaybını alabilecekmisiniz

Sagolun hocam. Zaten servisin de bana dedigi iyiki onden vurmamis kurtarmissin dedi peugeotlarin onu zayif kaliyor kaza yapinca bir dahada duzen tutmuyormus(servis dedi bunu). Oyle olsaydi yine dava acacaktim mahkeme bilirkisi gonderip aracin ne kadarlik masrafi olduguna bakip ona gore deger kaybi belrleyip tazminat odetttirirdi karsiya. Suan servis glen expere iscilik masraflari dahil 2250 lira masraf cikartti. Sadece kapi saci camurluk tampon ve jant. Kapinin icindeki basamak gibi egimli olan camurlugun uzantisi bile iceri gomulmus.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Bakın benim arka tampona bir transporter geri geri otoparktan çıkarken ben normal yolda gidiyorken sağ arka uçtan gümmmm diye vurdu..İndim baktım..plastik tampon çok az göçmüş....Boya sağlam..Çarpanda komşum...GeÇmiş olsun dedi..Sağol dedim. Özür diledi..Aynaya bakmadım dedi...Yaptırayım dedi..Yok bir şey sağol dedim..Sanayida elle düzelttiler..30 Lira verdim..Büyük hasarda kesin ve kesin değer kaybı davası açarım..Konu 400 Lira hasar ödemesi tamir değil...Arabanın fiyatı 10.000 Lira düşüyor...Kimse kusura bakmasın..Ben Mevlana değilim..

400 liralık hasarda 10.000 lira değer düşmesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEŞELİMEŞEODUNU -- 1 Ağustos 2012; 0:06:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Atlas06

Değer kaybı davaları da DH'nın yeni modası oldu. Kazadır olur sigortadan yapılır. Hem o kadar küçük bir hasar için 4000 tl değer kaybımı olurmuş. Şu mubarek ramazan günü insaf diyorum. Bu arada servis şoförünün tavrını onaylamıyorum.

Düzeltme: Ekleme

Ben bu olayı daha forumda konusu bile yokken teoride düşünürdüm hep. Mantıklı olarak düşündüğümde böyle bir şeyin olması gerekir dedim kendi kendime. Hatta bu konuda forumda sorular soruyordum.

Ama insanlar empati yapmadan duygusal olarak düşünüp böyle söylüyor. Halbuki başlarına gelip olayı yaşasalar kendileri bile bu uygulamayı yapabilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Değer kaybı diye bir dava sistemi Avrupa'da veya Amerika'da var mı merak ediyorum.

Veya Avrupa veya Amerika'da boya takıntılı insanlar var mı merak ediyorum.

Boya takintisi yok(mus). Hatta arac kapidan gasarli kapi serviste degisti diyelim aracin orninalligi bozulmadi deyip degeri neyse ona aliyorlarmis. Ama fransadan gelen bi adam vardi serviste 607 sine bakim yaptiriyordu. Marsbiyelin falan icine girdigini gorunce benim aracta bu kaza avrupada olsa hic ugrasmaz hurdaya ayirirlar bu araci dedi. Burdaki ustalar gibi duzeltmeye calismazlar dedi. Ama parcasi degismis kapisi degismis bunlar degerini hic etkilemez dedi.

• Hata insana mahsus, kazalar olabilir ancak kazanın oluş şeklini beyan etmeyen, inkâr eden ahlâksızları anlamak güç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yufat

Şöförün tavrini onaylamiyorum ama bu deger kayvi davalarinida cok dogru bulmuyorum sonucta kaza kimse isteyerek yapmaz ve ayrica adaletsiz durumlarada yol acabilir ornegin kaza ile bi ferrariye vurdugunuzu ve adamin 50 bin lira dava actiginizi dusunun. Bununlq ilgili bir filmde vardi adini hatırlamıyorum bir öğrencinin porche marka bir arabaya çarpması sonucunda çok yüksek bir meblağ borç çıkıyor ve yıllarca garsonluk yapması gerekiyor gibi bir filmdi.

The Educators.

ÇArptığı araç Mercedes.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serco05

eğer satarken değerinin 4.000 tl altına satmazsanız o paranın helal olacağını düşünmüyorum, tamamıyle kendi fikrim...

+1 allah beterinden saklasın,bende etik bulmuyorum ama karsı tarafın tavrı da cok önemli,
  • quote:

Orijinalden alıntı: NEŞELİMEŞEODUNU

quote:

Bakın benim arka tampona bir transporter geri geri otoparktan çıkarken ben normal yolda gidiyorken sağ arka uçtan gümmmm diye vurdu..İndim baktım..plastik tampon çok az göçmüş....Boya sağlam..Çarpanda komşum...GeÇmiş olsun dedi..Sağol dedim. Özür diledi..Aynaya bakmadım dedi...Yaptırayım dedi..Yok bir şey sağol dedim..Sanayida elle düzelttiler..30 Lira verdim..Büyük hasarda kesin ve kesin değer kaybı davası açarım..Konu 400 Lira hasar ödemesi tamir değil...Arabanın fiyatı 10.000 Lira düşüyor...Kimse kusura bakmasın..Ben Mevlana değilim..

Meşe odunu ne dediğimi açıklamak için sallama bir örnek verdim..Onu 400 deme . Beğenmediysen 4000 Lira de..Ne dersen de...Çarpık vuruk , yok ön kaput değişmiş yok arka bagaj ile çamurluk değişmiş yok iki sol kapı değişmiş..Her ne ise. kazalı .boyalı araba işte...Temiz orjinal araba ile fiyatı aynımı gidiyor ?.. Satılıyor ?..

• quote:

Orijinalden alıntı: 7he mcRp

quote:

Orijinalden alıntı: *President*

Alınmanızdan sektörden olduğunuzu anladım zaten. Ama kusura bakmayın sadece ben bu düşünceye sahip değilim. İnsanlara trafikte saygısızlık yapan sizin meslektaşlarınız. Umarım siz öyle değilsinizdir, ve sizin gibiler sektörü iyi yönde yönlendirirler. Yoksa bu yargının değişmesi çok zor.

İmzamda yazıyor zaten dikkat etmediniz belki de.Sizin düşüncenize katılan insan sayısı çok fazla biliyorum. Şükür bu zamana kadar kendime laf getirtmedim bir kaç durum haricinde. mesajınıza cevap vermemin nedeni böyle sürücüler gibi olmamamdır. Olabildiğim kadar iyi olmaya çalışıyorum. Umarım bu yargı değişir birgün.

Dediğim gibi alıntı yapmamın sebebi herkesi aynı görmeniz.Bir kasa elmanın içinden illa ki çürükler çıkacaktır.Bunun yüzünden tüm kasayı çöpe atmamalısınız.Saygılarımla..

İmzanızda kadıköy pendik hattının çılgın şoförü yazıyor, trafikte nasıl çılgın şoför olunuyor merak ettim

Kasaya gelince, kusura bakmayın ama o kasanın hepsi çürük, eğer arada kalmışsa belki idda ettiğin gibi sen ve senin gibi birkaç çürük olmayan elma kalmıştır. Onların kıymetini bilmeyi de biliriz tabi. En azından bu kazayı siz yapmış olsaydınız tutanağa geri geri vurdum yazmam demezdiniz değil mi?

Umarım...

• geçmiş olsun ..

geçtiğimiz ay sigortacı arkadaşımın bürosunda sohbet ederken şehrin tanınmış eski doktorlarından birisi geldi. bir ay kadar öncesinde arabasına çarpmışlar o da pejo 407 idi. tam hatırlamıyorum ama 2500 lira civarında bir para istiyordu karşı taraftan. değer kaybı yüzünden. karşı taraf ta son derece mülayim ve mazlum bir adammış. zaten 3-4000 ederi olan şahin marka bir arabası varmış. pişmanlığını özürlerini de hemen kaza sonrası belirtmiş. ama buna rağmen değer kaybı davası ile tehdit eden doktor abimizi gerçekten kınamıştım ... bu gibi davalarda şahsi kanaatim karşı tarafın tutumuna göre dava açılıp açılmamasına karar verilmesidir.
    eğer kaza sonrası saygısızlık varsa gereği yapılmalı, yoksa geçmiş olsun deyip sigorta kanalıyla tamiri yoluna gitmekle yetinilmelidir.
  • quote:

Merhaba arkadaslar.. Ramazanlığın ilk günü Siyah 2007 model 1.6HDi Comfort Peugeot 407 aldım. Aldıktan 2 saat sonra düz yolda minibüsçünün biri geri geri gelerek son andaki çabalarımla arabanın önüne vurmasını engelledim ama arka kapıya vurdu. Geri geri gelerek vrduğumu yazmam deyince tutanağa polis çağırdım polis tutanak tuttu ve adama nasıl vurduysan öylede yazıp imzalayacaksın dedi. Neyse şuan araç yapılmayı bekliyor tramerde sonuçlandı %100 kusuru ona verdiler. aracımda hiç boya yoktu ama simdi arka sağ kapı sacı jant,basınç sensörü degişecek camurlugun yarısı ve tamponun yarısı boyanacak :( ben aracımda oluşan değer kaybı ilede ilgili avukata vekalet verdim değer kaybı davası açacağız. avukat yüzde 100 alırız diyor. yaklaşık 4000 TL'ye yakın para alırız diyor. Bunun 750 TL'sine yakını kendisininmiş.

ARACIMA VURDULAR.. DEĞER KAYBI DAVASI AÇTIM..

Dger kaybi davasi acmismis ukalaliga baak.. insallahh birgun ferrariye bentley e falan carparsinda oda sana dava acar ozaman gorursun gununu arabani satsanda odeyemezsin umarimm..

• bo konuyu biliyorum sektörde isim yapmış bi ekspertiz abimiz kısa bi eğitim vermişti bize hatta değer kaybı konusunda çeşitli makaleler yazmış ve bu konuda öncü bir isimdir

davanız çok iyi kazanırsınız ama sonuçta aracınız kazalı duruma geçmiştir 4000 tl bence çok az bir rakam
  • quote:

Orijinalden alıntı: nymn82

Senin yazılarına cevap olarak yazdım.
    Evet herşey Allahtan bunu kabul ediyorum.
    Fakat bu arkadaşın hatasının cezasını benim mi çekmem lazım

Soldaki araç benim değilde senin.(Empati kurarak gerçekten düşünerek )
    Şimdi tekrar düşün?

Not:Eğer ben birine böyle vursaydım en azından ertesi gün arayıp halini hatırını sorup yapabileceğim birşey varmı diye sorardım.

geçmiş olsun. kaza sonrası tutum önemli. insanları zor duruma sokmamak gerekir. eğer ki saygısızlık yapmamışlarsa...
  • Gecmis olsun ama su bizim turk milletinin arac alirkenki boya degisim takintisini anliyorum. Motor bitik olsun kimse bakmaz yeterki boya degisen olmasin. Nolacak boya olunca araca gidisine ne zarari var anlamis degilim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Alınmanızdan sektörden olduğunuzu anladım zaten. Ama kusura bakmayın sadece ben bu düşünceye sahip değilim. İnsanlara trafikte saygısızlık yapan sizin meslektaşlarınız. Umarım siz öyle değilsinizdir, ve sizin gibiler sektörü iyi yönde yönlendirirler. Yoksa bu yargının değişmesi çok zor.

İmzamda yazıyor zaten dikkat etmediniz belki de.Sizin düşüncenize katılan insan sayısı çok fazla biliyorum. Şükür bu zamana kadar kendime laf getirtmedim bir kaç durum haricinde. mesajınıza cevap vermemin nedeni böyle sürücüler gibi olmamamdır. Olabildiğim kadar iyi olmaya çalışıyorum. Umarım bu yargı değişir birgün.

Dediğim gibi alıntı yapmamın sebebi herkesi aynı görmeniz.Bir kasa elmanın içinden illa ki çürükler çıkacaktır.Bunun yüzünden tüm kasayı çöpe atmamalısınız.Saygılarımla..

İmzanızda kadıköy pendik hattının çılgın şoförü yazıyor, trafikte nasıl çılgın şoför olunuyor merak ettim

Kasaya gelince, kusura bakmayın ama o kasanın hepsi çürük, eğer arada kalmışsa belki idda ettiğin gibi sen ve senin gibi birkaç çürük olmayan elma kalmıştır. Onların kıymetini bilmeyi de biliriz tabi. En azından bu kazayı siz yapmış olsaydınız tutanağa geri geri vurdum yazmam demezdiniz değil mi?

Umarım...

çılgın kısmı işin esprisi hocam.Karşı çıktıgım tek nokta hepsini çürük görmeniz.bundan 2 yıl önce geri geri gelirken peugeot 307'ye vurdum.Kaputu ezilmişti aracın.benimde tampon patlamıştı.Kurallar dahilinde ben suçluydum geri geri geldiğim için.fakat 307 de ara sokaktan ana caddeye döndüğünde farları tamamen kapalıydı (olay aksam 10 civarında olmuştu) Yine de ben adamın tüm masraflarını tutanak tutmadan karşıladım.Aracın sigortasını bile katmadım.numarasını aldım ustaya götürdüm yaptırdım sıfır gibi teslim ettim aracını.Yapabileceğim başka birşeyde yoktu olsa elimden geldiğinde yapardım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Umarım...

çılgın kısmı işin esprisi hocam.Karşı çıktıgım tek nokta hepsini çürük görmeniz.bundan 2 yıl önce geri geri gelirken peugeot 307'ye vurdum.Kaputu ezilmişti aracın.benimde tampon patlamıştı.Kurallar dahilinde ben suçluydum geri geri geldiğim için.fakat 307 de ara sokaktan ana caddeye döndüğünde farları tamamen kapalıydı (olay aksam 10 civarında olmuştu) Yine de ben adamın tüm masraflarını tutanak tutmadan karşıladım.Aracın sigortasını bile katmadım.numarasını aldım ustaya götürdüm yaptırdım sıfır gibi teslim ettim aracını.Yapabileceğim başka birşeyde yoktu olsa elimden geldiğinde yapardım.

O zaman çürük elma kasasında nadir kalmış sağlam elmalardansın hocam. Ama gel şu kasanın çoğunun çürük olduğu konusunda anlaşalım

• quote:

Orijinalden alıntı: LED ZEPPELIN

quote:

Merhaba arkadaslar.. Ramazanlığın ilk günü Siyah 2007 model 1.6HDi Comfort Peugeot 407 aldım. Aldıktan 2 saat sonra düz yolda minibüsçünün biri geri geri gelerek son andaki çabalarımla arabanın önüne vurmasını engelledim ama arka kapıya vurdu. Geri geri gelerek vrduğumu yazmam deyince tutanağa polis çağırdım polis tutanak tuttu ve adama nasıl vurduysan öylede yazıp imzalayacaksın dedi. Neyse şuan araç yapılmayı bekliyor tramerde sonuçlandı %100 kusuru ona verdiler. aracımda hiç boya yoktu ama simdi arka sağ kapı sacı jant,basınç sensörü degişecek camurlugun yarısı ve tamponun yarısı boyanacak :( ben aracımda oluşan değer kaybı ilede ilgili avukata vekalet verdim değer kaybı davası açacağız. avukat yüzde 100 alırız diyor. yaklaşık 4000 TL'ye yakın para alırız diyor. Bunun 750 TL'sine yakını kendisininmiş.

Dger kaybi davasi acmismis ukalaliga baak.. insallahh birgun ferrariye bentley e falan carparsinda oda sana dava acar ozaman gorursun gununu arabani satsanda odeyemezsin umarimm..

Nereden geliyor bu kuyruk acisi?? Daha once sanada dava acilip kaybettin galiba :) yoksa ne bu siddet bu celal..

• quote:

Orijinalden alıntı: mami_24

bo konuyu biliyorum sektörde isim yapmış bi ekspertiz abimiz kısa bi eğitim vermişti bize hatta değer kaybı konusunda çeşitli makaleler yazmış ve bu konuda öncü bir isimdir

davanız çok iyi kazanırsınız ama sonuçta aracınız kazalı duruma geçmiştir 4000 tl bence çok az bir rakam

407 için çok az 4000 bin lira öyle mi.

Allah korusun ortada kızılay yardımı gibi gezen 5.20lere çarpmayalım 30 bin lira değer kaybı davası açılır.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mami_24

bo konuyu biliyorum sektörde isim yapmış bi ekspertiz abimiz kısa bi eğitim vermişti bize hatta değer kaybı konusunda çeşitli makaleler yazmış ve bu konuda öncü bir isimdir

407 için çok az 4000 bin lira öyle mi.

Allah korusun ortada kızılay yardımı gibi gezen 5.20lere çarpmayalım 30 bin lira değer kaybı davası açılır.

çarpmayın valla bunnu araçtan araca değiştiğini unutmayın 5 yıllık bi 320 ile bi sıfır 1.gününü doldurmamış 407 yi aynı kefeye koymayın

• quote:

quote:

quote:

Meşe odunu ne dediğimi açıklamak için sallama bir örnek verdim..Onu 400 deme . Beğenmediysen 4000 Lira de..Ne dersen de...Çarpık vuruk , yok ön kaput değişmiş yok arka bagaj ile çamurluk değişmiş yok iki sol kapı değişmiş..Her ne ise. kazalı .boyalı araba işte...Temiz orjinal araba ile fiyatı aynımı gidiyor ?.. Satılıyor ?..

Kazalı araç tabikide aynı fiyata satılmıyor.

Ama şu var sen kalkıpta 1.5 tonluk 200 km hız yapan kul yapımı bir alet alıyorsan her türlü riski canın pahasına göze alırsın kul yapımı yolda giderken önüne hayvan çıkar lastik parçalanır tekerlek kopar ölür gidersin ismi kaza olur.Nasıl kul yapımı yüksek hata oranlı bir alete binip 200km hıza çıkıyorsan. Trafikte onlarca araç seyrederken insanların hata yapabileceğini göze almanız gerekli yoksa kullanmayın arabayı yürümeyin yolda ama yürüyoruz tüm riski alıp yürüyoruz kaza olduğu zaman hatalı kişinin sigortası aracınızı yaptırıyor eski haline dönüyor değer kaybediyor adam kasıtlı olarak ben bu herife çarpayım değeri düşsün diye yapmıyor ve hasar onarılıyor.

keşke herkes sizin gibi düşünse millet arabadan iner bisiklete motorsiklete biner co2 salınımı düşer hava temizlenir.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.